Gość: milena IP: *.chello.pl 22.10.04, 15:56 chcialabym poznac zasady tej gry no i moze sie nauczyc:)) czy ktos wie czy w necie znajde cos na ten temat? a moze jest ktos kto sam mi o tym opowie? dzieki:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: manard.i Re: gra w brydza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 23:20 Witaj, Ja w brydza grac nie umiem jakos specjalnie dobrze ale znam kilka miejsc gdzie mozna znaleść podstawy dotyczące tej gry. 1) www.pzbs.pl tam znajdzeisz internetowa szkołę brydża. Jest coś dla początkujących jak i zaawansowanych 2) www.bridgebase.pl/bidding.php duzo informacji ale chyba dla bardziej zaawansowanych Ponadto istnieje wiele przeróżnych "pomocy naukowych" dotyczących brydża poczynjąc od niezmierzonej ilości książek przez programy doskonalące rozgrywke i licytację do stron internetowych gdzie można grać z realnym partnerem. Ja oczywiscie w miare mozliwości mogę Ci co nieco opowiedzieć o podstawach a jak złapiesz bakcyla to napewno sama bedziesz dalej dążyć do doskonałości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stół bez nóg Re: gra w brydza... IP: *.crowley.pl 28.10.04, 11:06 Załóż sobie konto na najlepszy serwerze na świecie BBO i popatrz jak grają najlepsi gracze. Do 6.11 jest olimpiada brydżowa z Polakami. Ostatnio ukazała się książka brydżowa dla początkujących. Bez trudu ją znajdziesz i kupisz w internecie. Możesz zacząć grać na polskim serwerze KURNIK i tam łapać pierwsze szlify.:) Powodzenia i służę pomocą . Odpowiedz Link Zgłoś