all2 20.12.04, 15:28 Teraz dojrzewają. Na drzewach, w chłodny dzień, wyglądają jak małe światełka. Zamarzyło mi się, zatęskniło... Za zapachem arabskiego suku, osiołkami na wąziutkich uliczkach, południowym światłem. Ale to chyba nieprędko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralston Re: Pora mandarynek 20.12.04, 15:58 Oj mi też się marzy to południowe światełko. Zwłaszcza teraz, jak za oknem ciemno... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Przepis na mandarynki 21.12.04, 22:58 Obrac, podzielic na dzwonka, zjesc*. Potem pachniec. *jedno z dzwonek mozna wspanialomyslnie wlozyc do buzi komus milemu. Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: Pora mandarynek 21.12.04, 23:07 W supermarketach ich teraz zatrzęsienie. Leżą sobie i pachną na półkach w pomarańczowych siatkach, drewnianych skrzynkach i plastikowych tackach. Można też nabyć mandarynki na sztuki ze świeżymi listkami, by bardziej przypominały te naturalne, prosto z drzew... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pora mandarynek 21.12.04, 23:38 Supermarkety to teraz najchętniej szerokim łukiem bym obchodził. Czemu ci wszyscy ludzie jacyś tacy nerwowi? Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Pora mandarynek 21.12.04, 23:45 Właśnie przejechało jeden za drugim 8 TIRów. Już nie ma korka w Alejach, więc po prostu taka fantazja, a dom drży w posadach i ludzie się zrywają ze snu. I jak tu nie być nerwowym... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pora mandarynek 21.12.04, 23:46 Więc tym wszystkim z Leclerca to po prostu TIR-y pod balkonem jeżdżą i dlatego? Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Pora mandarynek 21.12.04, 23:49 Wydaje mi się, że ludzi denerwuje taki przymus bycia rozanielonym, pogodzonym, szczęśliwym i rodzinnym. W dodatku to drogo kosztuje. Każdy by się wkurzył. O, znowu przejechał, a żeby felgi połamał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Pora mandarynek 26.12.04, 00:28 To nie do pojecia. Drzewa pomaranczowe i mandarynkowe stoja na ulicach Andaluzji pokryte obfitoscia dojrzalego owocu. Tak jak u nas lipy tam mandarynki i pomarancze. Nikt tego nie zrywa i nie je bo malo smaczne - probowalem. A najbardziej fajoska jest Sewilla Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Pora mandarynek 26.12.04, 01:59 Ogi, skoro Ty spełniasz moje marzenia, to kto spełnia Twoje? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Pora mandarynek 26.12.04, 02:17 Bardzo proste - www.condor.de z mozliwoscia wyboru angielskiego albo tureckiego. Tam - podroze dalekie albo bliskie - za 99 albo 29 Euro;) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Pora mandarynek 26.12.04, 02:29 Ten turecki to jakoś dziwnie przypomina niemiecki ;) Ale ode mnie nie latajom... :( No nic - dostałam przecież pod choinkę własne podróże przez czasoprzestrzeń ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pora mandarynek 07.01.05, 21:45 Zaraz, zaraz - gdzieś tu miałem mandarynki. O! Są! Byłbym o nich zapomniał, gdyby nie TT :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pora mandarynek 03.03.05, 14:08 To coś jeszcze z owocków dorzucimy do menu... Odpowiedz Link Zgłoś