Gość: Pedziu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 17:07 Co sądzicie, drodzy Internauci o Radiu RMF FM??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MAG Re: RMF FM IP: 195.116.152.* 16.07.01, 11:17 Wolę radio JAZZ, i to nie dlatego, że lubię jazz, ale dlatego, że więcej grają niż gadają. Podobają mi się tam audycje rockowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: RMF FM IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 19.08.01, 15:38 RMF FM,jest spoko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oyek Re: RMF FM IP: *.*.*.* 23.08.01, 08:10 Nie wiem, czy spoko, bo jak się słyszy go�cia, który mówišc się cišgle podnieca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asph Re: RMF FM IP: *.pl 23.07.01, 16:02 Kiedyś było fajne. Pracowali tam fantastyczni ludzie z poczuciem humoru. Jak na mój gust najnowsze audycje są nudne i nie wiadomo do kogo adresowane. Można też odnieść wrażenie,że słuchacz to dla tego radia zło konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: RMF FM IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 23:29 słuchacz to dla rmf jedynie reklamobiorca, nic więcej, muzyka najprostsza tylko ta przy której nie trzeba myśleć bo istnieje obawa że kucharki uciekną i nie kupią reklamowanych podpasek. Szkoda że rmf olał ludzi, którzy słuchają innej muzy niż bajm czy kukulska. Nie pozostaje nic innego jak też ich olać, podobnie jak zetkę bzdetkę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: RMF FM IP: 207.129.53.* 27.07.01, 08:54 Zgadzam się, ale pod innym względem. RMF FM to najbardziej czerwone radio. Radio Zet jest zaraz na drugim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharky Re: RMF FM IP: *.hg.mdip.bt.net 14.08.01, 16:04 RMF FM to rozglosnia idealna dla akwizytorow psiej karmy czyli generalnie ludzi o sredniej inteligencji, dla ktorych idealem zyciowym jest posiadanie sluzbowej komorki i vana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: RMF FM IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 12:21 Czlowieku a co ma do tego polityka,niewazne czy czerwony,zieloni,rozowi czy czarni.Mi to zwisa wazne zeby tego dalo sie sluchac,ale niestety nie mozno.Kiedys bylo calkiem niezle,ale teraz niektore audycje sa delikatnie mowiac do dupy,reszta tez nie jest lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hocest RMF FM-może i lubię ale IP: *.bbnplanet.com 16.08.01, 14:20 nie znoszę tamtejszego łachmaniarza Michała Figurskiego. gostek kiedyś w warszawskim Kolorze przeszedł był do RMF chyba na posadę klowna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: RMF FM IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 19.08.01, 10:26 njabradziej czerwone radio buheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: RMF FM IP: *.wsm.gdynia.pl 17.08.01, 09:27 A moze jeszcze jeden konkurs "lot w kosmos" albo jeszcze jeden zatrzymany samochod przez radio. Bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wadziu Re: RMF FM IP: 212.106.173.* 18.08.01, 10:32 Ludzie nie przesadzajcie!! Figurskiemu niezle idzie w RMF i nie zgodze sie ze jest łachmaniarzem. Moze to radio przesadza z niektórymi utworami które leca w kółku ale poza tym sa chyba najbarzdziej kreatywni. Wszyscy narzekacie a napewno na wiekszosci inwazji w Waszych miastach byliscie! a za to podziejkujcie tej całej Radzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: RMF FM IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 19.08.01, 11:52 Gość portalu: Pedziu napisał(a): > Co sądzicie, drodzy Internauci o Radiu RMF FM??? Kiedyś było ZAJEBISTE! Ale teraz coraz bliżej dna. W RMF nie ma już Piotra Metza, Darka Maciborka czy Marcina Wrony. Są za to bardzo przeciętni prezenterzy jak np. Michał Figurski, Tomasz Buszewski (tego ostatnio nie słychać na antenie, może wywalili go za wzięcie udziału w reklamie Coca-Coli) czy Tomasz Kasprzyk (gość ma wadę wymowy, a mimo to jest DJ''em. Bardzo ciekawe...). Muzyak jest coraz gorsza. Niegdyś RMF grał dużo więcej rockowych kawałków, a teraz już tylko "Hop-Bęc-Style". Duzó komercji, niektóre hity emitowane do znudzenia (Emma Bunton, Geri Halliwell, Atomic Kitten czy No Angels). Konkursy coraz głupsze, ocierające się o poziom audiotele. Kilka minut temu były pytania dotyczące Hiszpanii (można było wygrać wycieczkę do tego kraju). Odpowiadający popełnił dwa błęy, a mimo tego prezenter Kasprzyk pozwolił mu odpowiadać dalej i zaliczył drugie odpowiedzi. Totalny obciach. Jestem również zbulwersowany tym, że przez całą dobę obowiązuje tzw. playlista. Przed wakacjami nocą w audycji Bartka Wejmana można było usłyszeć sporo innej muzyki. Teraz nie ma już ani Wejmana, ani tej muzyki. Jest tylko popowa komercha. RMF zjada swój własny ogon. A kiedyś to było takie piękne radio.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oyek. Re: RMF FM IP: *.*.*.* 23.08.01, 08:08 Radio MotherFucker FM (albo Fuck Me). Nie słucham, nie bede...Żygam...Już wyżygałem...Dzięki Bogu to nie RMF, bo bym tego nie zniósł... Go�ć portalu: Pedziu napisał(a): > Co sšdzicie, drodzy Internauci o Radiu RMF FM??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondorp Re: RMF FM IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 13:16 Z pewnością nie jest to radio dla ludzi na twoim poziomie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Traszor Re: RMF FM IP: *.supermedia.pl 29.08.01, 18:55 Wpedzili sie w tarapaty finansowe.. dostali po łapach od KRRiTV. i teraz pija piwo które nawazyli. a poza tym słuchacz tro dla nich chyba zlo konieczne. A tak wogule to nie swiadczy najlepiej o radiu gdy stara sie dorównac do drugiegiego ( a RMF przyjal; strategie kopiowania zetki.. serwisy o pelnej, i temu podobne).. zle sie dzieje w państwie tyczyńskiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicajek Re: RMF FM IP: 212.244.150.* 30.08.01, 09:39 Facet, chyba Ci się mózg slasował i nigdy nie słuchałeś RMF-u. Jakie naśladowanie Bzdetki? Kiedy słyszałeś w RMF-ie informacje o pełnej godzinie i jakie naśladowanie miałeś na myśli pisząc "inne". Rzucić błotem każdy potrafi. To że są pod kreską nie dziwi, po decyzji zafajdanej "Rady ds. Przyznawania Koncesji Agorze" oraz po inwestycjach jakie realizują (widziałeś studia w Alwernii?). Nawet TVP ma kłopoty finansowe. Poza tym po jasną cholerę płacić podatek dochodowy. Przecież lepiej wykazać stratę z działalności - jeżeli coś z tego łapiesz. Słucham RMF-u ponad 11 lat i wiem, że słuchacze są dla tego radia najważniejsi. Uzasadnienie? Kto organizuje najwięcej darmowych imprez w tym kraju? Kiedy Bzdetka patronowała koncertowi Stones''ów w Chorzowie nadała aż dwie krótkie informacje ze stadionu, gdy w tym czasie RMF nadawał program o Stones''ach wypełniony w całości informacjami i ich muzyką. Poza tym która stacja ma najwięcej nieoficjalnych stron w sieci? A przecież tworzą je słuchacze RMF-u. Uważam, że radia Bzdet słuchają ludzie z kompleksami - Pan Kozyra mówi im, że słuchają radia dla inteligentnych i wykształconych, a te biedaki w ten kit wierzą. Przecież to typowa, zarozumiała "warszawka". Pozdrawiam i życzę miłego odbioru Bzdetki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Traszor Re: RMF FM IP: *.supermedia.pl 30.08.01, 16:27 Gość portalu: kicajek napisał(a): > Facet, chyba Ci się mózg slasował i nigdy nie słuchałeś RMF-u. Jakie > naśladowanie Bzdetki? Kiedy słyszałeś w RMF-ie informacje o pełnej godzinie i > jakie naśladowanie miałeś na myśli pisząc "inne". Rzucić błotem każdy potrafi. Chetnie bym sie z toba załozyl (lubie wygrywać) o to ze: - serwisy bedą o pełnej godzinie - formułą informacji wzorować się bedą na zecie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicajek Re: RMF FM IP: 212.244.150.* 31.08.01, 09:55 Skoro masz pewne informacje o tym, że wiadomości będą o pełnej godzinie to ja nie jestem kamikadze i zakładał się z Tobą nie będę. Zastanawiam się tylko dlaczego mieliby zmieniać coś, do czego przyzwyczaili ludzi przez tyle lat i czym się szczycili. Może to znowu jakieś durne badania? A tak idąc w uparte dlaczego zmieniając porę wiadomości naśladowaliby Zetkę a nie np. Trójkę, Jedynkę czy którąś stację lokalną? I jakąż to wyjątkową formułę mają informacje w Zetce, że mieliby ją kopiować? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Traszor Re: RMF FM IP: *.supermedia.pl 31.08.01, 11:11 No to szkoda ze nie chcesz sie założyć.. "podporzadkowanie ramówki informacjom"- to motto zetki(mimo tych wszystkich zman, lepszych lub gorszych), które stało sie teraz mottem takze RMF-u. Czemu zmieniają godzinę serwisów? Bo serwisy 15 po i 45, pokrywają sie bardzo czesto z trafikami w stacjach lokalnych. Wszystko było pięknie ladnie do puki w RMFie o pełnej były trafiki. Teraqz to straciło sens.. A ze do zetki a nie do trójki równaja wnioskowac nalezy7 po tym ze trójka sama nie ma teraz jasnej koncepcji programowej- szuka nowej formuły. Zeta natomiast nie zmienia sie właciwie wcale. Nawet nikogo nie zwalniają... W żółtym radiu natomiast kolejne nominacje do opuszczenia domu szykuja sie we wrzesniu- po wyborach.. Tym razem nie beda juz tak radyklane i według klucza: sympatrie i antypatie tyczynskiego (bo sie troche na tym przejechali) ale pare osob znowy straci prace.. a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Traszor Re: RMF FM IP: *.supermedia.pl 31.08.01, 16:08 No i zapomniałem jeszcze o jednym.. RMF z najszybszego i najbardziej dynamicznegio radia staje sie powolny.. Aż za bardzo jak na swoje tradycje.. Muzyka to jedno. A jak sie zmieni czas serwisów to zmieni sie takze podkład do nich.. napewno nie bedzie szybszy niż dotychczasowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wadziu Re: RMF FM IP: 212.106.173.* 01.09.01, 14:48 Miales racje RaMoFka sie zmiena wiadomosci o pelnych godzinach! www.rmf.fm a tu tekst ze strony "Wraz z końcem wakacji zaczyna się nowy etap i nowa RaMóFka na antenie RMF. Wśród prowadzących programy usłyszycie znane głosy, ale na naszej antenie pojawią się także nowe osoby. Wstawać z RMF będziemy już o 4.00. Najświeższe informacje będziemy przekazywać o pełnej godzinie w "Faktach RMF". Spore zmiany w przekazywaniu najświeższych wiadomości: "Fakty RMF" pojawiać się będą o pełnej godzinie, a rano i po południu co pół godziny. Nowością będą też "Fakty Ekonomiczne", a tradycją – "Fakty Sportowe". W "Faktach RMF " nie znajdziecie politycznej obłudy, znajdziecie natomiast fakty istotne dla was. Wśród prowadzących kolejne bloki programowe usłyszycie już znane, ale także nowe głosy. Wstajemy o 4:00 z Janem Burdą i Piotrem Jaworskim. O 6:00 dobudzać Was będzie Tadeusz Sołtys i ...Spółka. A w Spółce usłyszycie między innymi Tomasza Olbratowskiego i jego Felietony, Piotra Urbaniaka, który przegląda wyłącznie Dobre Wiadomości, Łukasza Nowickiego czytającego książkę Klary Veritas, odsłaniającą kompromitujące powiązania polskich polityków, biznesmenów i mafiozów, oraz Pawła Pawlika, który szuka (i znajdzie) tematy godne reportera. Od 9:00 do 15:00 na antenie RMF czas dla Roberta Konatowicza i Małgorzaty Kościelniak. "Świat na Żółto i na Niebiesko" – to popołudniowy magazyn Witolda Lazara i Przemysława Skowrona oraz ich gości. A wśród nich obiecali się pojawić: Monika Jaruzelska i Manuela Gretkowska. Będą też poważne odkrycia i sensacyjne doniesienia ze świata techniki, nauki i kultury. O 18:00 startuje "POPlista" – na którą zaprasza Michał Figurski. Do 20:00 zagra 23 POPowe piosenki, z których słuchacze będą wybierać te najlepsze. "POPlista" na antenie RMF od poniedziałku do czwartku , a od piątku do niedzieli od 19:00 Marcin Jędrych i jego Hop Bęc na Weekend. Wieczorami grać będą dla Was Tomasz Kasprzyk i Beata Fiedorow. Już ciemną nocą – od 23:00 – Drużyną Pierścienia (na śladach Tolkiena) dowodzić będzie Przemysław Frankowski, a o 1:00 przed mikrofonem pojawi się Piotr Łęgowski. W RMF weekend nie zna granic – upłynie w klimacie raz to upalnym, raz mroźnym, albo umiarkowanym. Wszystko zależeć będzie od kraju do którego Was ze sobą zabierzemy. Co tydzień bierzemy kurs na inne europejskie państwo i poznajemy je dogłębnie. By wyruszyć w tę podróż nie potrzebujecie ani paszportów ani wiz ani dewiz, bo to prawdziwy "Weekend bez granic". Do usłyszenia w eterze! Pozdrawiam zdziwli Mnie z HopBec to najpopularniejsza lista w Polsce. Ciekawe co to za polityka RMF ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicajek Re: RMF FM IP: 212.244.150.* 03.09.01, 09:02 Właśnie słucham porannego programu RMF FM i mie zauważyłem, żeby cokolwiek było wolniejsze. Podkład pod Fakty jest inny niż był ale nie przeszkadza mi to. Do nowych godzin nadawania informacji można się przyzwyczaić. To że się ludzi zwalnia zawsze boli, zwłaszcza tych zwalnianych. Radio jest firmą działającą na konkurencyjnym rynku, i rachunek zysków i strat jest dla nich wyznacznikiem tego, na jak wiele mogą sobie pozwolić. To że na rynku reklamy jest dołek wszyscy wiedzą, więc przychody radia są ograniczane. Żeby ograniczyć koszty zwalnia się ludzi. Jaki jest klucz tych zwolnień - sympatie czy kompetencje i umiejętności - to problem szefostwa i właścicieli. Jakie są w RMF-ie układy, nie wiem. Wiem, że Staszek Tyczyński jest szefem trudnym, wymagającym i czasem humorzastym. Ale taki jest i trzeba to zaakceptować - w końcu nie wszyscy dziennikarze muszą pracować w RMF-ie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: RMF FM IP: 172.16.2.* 16.02.02, 11:50 Jeśli chodzi o porównanie Zetki z RMF to moim zdaniem warty Pac Pałaca. Obydwa radia to typowa komercha, która nadaje tę samą popelinę. No, ale w końcu Słuchalność rulez - nowy Bóg naszych radiowców. Odpowiedz Link Zgłoś
youstynus Re: RMF FM 24.01.02, 03:31 Metza nie ma, Maciborek wrocil (ugrzeczniony), a ja i tak slucham RMF-u w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunia Re: RMF FM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.02, 09:24 ja tez nadal słucham... ale to już jednak nie to samo radio, co kiedyś..Kto pamięta Technikum Mechanizacji z soboty na niedzielę w nocy, kiedy to siedziało się z wypiekami przy odbiorniku i nagrywało co fajniesze sety??? Ten niesamowity Bogdan Zaleski prowadzący wiadomości przeistaczał się wtedy w zupełnie inną osobę! To było niesamowite! A kolejnego wieczoru JW-23. I w ogóle audycje jakieś takie bardziej z jajem. RAno aż się chciało wstawać i słuchać... Odpowiedz Link Zgłoś
kabasny Re: RMF FM 06.02.02, 00:40 A ja musze powiedziec ze najpierw sluchalem Plusa (ale jeszcze jak byl rozglosnia archdiecezji Gdanskiej bo potem sie skiepscil, czy jak to nazywam zeremefil). Pozniej sluchalem krotko RMF-u, az w koncu uslyszalem trojke i sie zakochalem, bo wreszcie poczulem ze nie traktuja mnie jak idiote ktory stawia na ilosc i szybkosc a nie jakosc. Co prawda faktycznie obecna ramowka jest nieco dziwna (kupa fajnych audycji w nocy, czesc zlikwidowana) a do tego M. Walkucki przestal prowadzic poranne zapraszamy do trojki (bedzie sie pojawial w wejsciach z Waszyngtonu) to jednak nie widze innej stacji na ktora bym mogl trojke zamienic (oprocz moze radiostacji, ale od czasu jak przyszedl Metz zamiast Sity i biznes przejal EuroZet to nie sluchalem ich) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tym_czas Re: RMF FM IP: *.elblag.dialog.net.pl 26.02.02, 13:04 Kiesys przełączyłem się na RMF FM i miałem nieprzyjemnośc wysłuchać informacji sportowych . Język i sposób przedstawienia tych informacji nie pozostawił mi żadnych wątpliwości . Facet mówił takim językiem i w taki sposób jakby po drugiej stronie było stado czubów . Po prostu stałem i słuchałem "zauroczony" nie wiedziałem czy mam się śmiac czy płakać z Polsatem rzecz ma się identycznie - DWA ZÓŁTE GÓWNA Ale dla niektórych radio RMF FM na pewno jest "spoko " , nie dla mnie :-( Odpowiedz Link Zgłoś