ormond 23.12.05, 01:44 Taki watek alkoholowy (prosze nie pisac o kawie i herbacie). Wiec dzisiaj, jeszcze nic, ale wieczorem bede. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ormond Re: Dzisiaj pilem... 23.12.05, 09:35 Co to Swieta i nikt nie pije...? U nas w Melbourne 35C, wiec po powrocie z pracy uraczylismy sie z zona zimnym piwkiem Velkopovycky Kozel. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 23.12.05, 10:03 Nasze dzisiaj jest trochę późniejsze niż Twoje dzisiaj i pozwoli na picie dopiero naszym wieczorem. W ostatnim numerze polskiego wydania Newsweeka jest artykuł Jacka Pałkiewicza o maleńkiej wysepce w cieśninie Beringa, na której rosyjscy pogranicznicy jako pierwsi przywitają nowy rok. Mieszkańcy sąsiedniej wysepki, których mogą oglądać przez lornetkę bedą Nowy Rok widać 24 godziny później... A że wątek miał być o piciu, to przecież było na temat, bo coś wspomniałem o rosyjskich pogranicznikach... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 23.12.05, 10:06 > A że wątek miał być o piciu, to przecież było na temat, bo coś wspomniałem o > rosyjskich pogranicznikach... ;) Bez watpienia, ruski pogranicznik i picie to sa synonimy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 23.12.05, 12:17 A teraz popijam z zona maly koniaczek przed udaniem sie na spoczynek... Ale jak szybko, nie jestem pewien, bo w TV nadaja wlasnie maroton serialu Sex and the City i zona nie moze sie odkleic od ekranu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 24.12.05, 04:12 seventh horse 2001 padthway heathcote shiraz bright red fruits, pepper,spice and lick of american oak alcohol 13.7% vol product of australia Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 24.12.05, 05:44 bogo2 napisał: > seventh horse 2001 padthway heathcote shiraz > bright red fruits, pepper,spice and lick of american oak > alcohol 13.7% vol > product of australia A ja: De Bortoli, Yarra Valley Shiraz, 2001 (Aussie ma sie rozumiec) - to w trakcie przygotowan wigilijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Dzisiaj pilem... 24.12.05, 16:19 Becherowvke z sokiem pomaranczowym, odkrycie 2005 roku! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 25.12.05, 08:54 chatka_ napisała: > Becherowvke z sokiem pomaranczowym, odkrycie 2005 roku! ;) Becherowke bardzo lubie i jak tylko nabede droga kupna (a bardzo droga jest w tej czesci swiata), to wyprobuje z sokiem pomaranczowym. Generalnie jednak, nie jestem zwolennikiem rozcienczania alkoholi. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 25.12.05, 13:51 a "szarlotka" czyli zubrowka z sokiem jablkowym, poszla juz w zapomnienie :)? chatka_ napisała: > Becherowvke z sokiem pomaranczowym, odkrycie 2005 roku! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 25.12.05, 13:46 McLaren Vale/Coonawara Merlot 1998 dark berries and plums with a soft mouthfeel,some spice oak 13.5 % acl/vol Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 25.12.05, 14:10 bogo2 napisał: > McLaren Vale/Coonawara Merlot 1998 > > dark berries and plums with a soft mouthfeel,some spice oak > 13.5 % acl/vol Rozne czerwone - calkiem niezle, ale powyzsze byloby ozdoba wieczoru! PS Co jest, tylko my pijemy? Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 26.12.05, 09:05 Co to za swieta... nikt nie pije? Bo ja jak najbardziej pije: Tayloors' Promised Land, 2004 Cabernet Melot, South Australia. Odpowiedz Link Zgłoś
kalaruszek Re: Dzisiaj pilem... 26.12.05, 18:44 Ja pije piwko, może jestem dziwna ale nie przepadam za wynalazkami. Piję tylko czystą i piweczko. Ale pewnie jestem jeszcze młoda i głupia :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Dzisiaj pilem... 26.12.05, 19:56 Dzis jeszcze nie wiem co bede pila, wczoraj cos przypadkowego, a dwa dni temu Trejos Devynerios 999 - litewski wynalazek z 27 ziol o slodko-gorzkim smaku i rowniez bardzo pomaranczowym, bo lubie mieszac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Dzisiaj pilem... 26.12.05, 21:01 "Nalogi" sa wsrod nas :)))). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 26.12.05, 23:12 Południowoafrykańskie Kumala Pinotage Cisault. Zakąszam camembertem, bom po świętach objedzon jest okrutnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 26.12.05, 23:14 A w święta było jeszcze białe chardonay rodem z Chile i kalifornijski zinfandel. O włoskim nie wspomnę bo niedobre było - półsłodkie (o te pół za słodkie) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 27.12.05, 11:58 Po powrocie z calodniowej wycieczki do lasu, czeskie piwo Velkopovicky Kozel. Ktos wie, jak to jest mozliwe, ze czeskie piwo moze byc prawie o 1/3 tansze niz polskie? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 27.12.05, 12:03 Nie wiem, ale jak się pojedzie do Czech, to tam też czeskie piwo jest tańsze niż polskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Dzisiaj pilem... 27.12.05, 17:47 To zalezy od importera. U mnie byla "Lomza", "Zubr" oraz "Zywiec Porter"-po $2.00 za butelke ;). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 28.12.05, 00:47 kotwicz69 napisał: > To zalezy od importera. > U mnie byla "Lomza", "Zubr" oraz "Zywiec Porter"-po $2.00 za butelke ;). > > kotwicz U nas polskie piwo ok $3.00 - $3.50, czeske $2.00 - $2.50. Nie sadze, ze to tylko kwestia importera, bo ceny polskiego piwa sa konsekwentnie wyzsze od czeskiego i ze wszystkich browarow. Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Dzisiaj pilem... 28.12.05, 05:56 Ormondzie; Prawa rynku, podaz i popyt. Jestem pewny, ze cena polskich piw jest znacznie nizsza w Chicago, niz w Bostonie badz LA. Co do piw czeskich, sa bardziej znane i czesciej kupywane przez tubylcow, stad nizsza cena. kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
kalaruszek Re: Dzisiaj pilem... 27.12.05, 15:31 ojej a jeszcze wczoraj pisalam ze wynalazków nie pije :) namieszalam wczoraj i dziś że szok. piwo wódka jakiś likier i coś baaardzo mocnego owocowego i palącego :) głowa boli ale święta dobrze zakończone Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: Dzisiaj pilem... 28.12.05, 12:39 Kiedyś czytałem info, że na Białorusi nie wprowadzają wysokiej akcyzy na mocne alkohole z powodów zdrowotnych. Właśnie dlatego. ralston napisał: > Autovidol? > Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Dzisiaj pilem... 28.12.05, 22:33 Podobno na Białorusi uatrakcyjniają ofertę aftowidoła. Cztery nowe smaki, atrakcyjne kolory... Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Dzisiaj pilem... 28.12.05, 23:20 Kagor, zapomnialam jaki jest dobry... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 28.12.05, 23:55 Australijski Shiraz Riddle Creek. Wielce zacny i wcale niedrogi. A w sklepie widziałem shiraza z Izraela. Ten kosztował blisko 80 zł za butelkę... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 29.12.05, 11:11 ralston napisał: > Australijski Shiraz Riddle Creek. Wielce zacny i wcale niedrogi. > A w sklepie widziałem shiraza z Izraela. Ten kosztował blisko 80 zł za butelkę. > .. Wydaje mi sie, ze pilem kiedys to winko, oj cieszy ze produkt australijskich winorosli dotarl pod polskie strzechy ;) Natomiast dzisiaj po powrocie z pracy w goraca 30+ temperature, dobrze schlodzony Jacob's Creek Chardonnay (www.jacobscreek.com/index.php) i BBQ z barana. Poszla cala butelka. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 29.12.05, 11:44 Wbrew pozorom w Polsce nie jest trudno kupić australijskie wino. Przynajmniej w Warszawie. Szkoda tylko, że najczęściej są dosyć drogie. A jako, że akurat jest w Leclercu promocja, to chyba dziś jeszcze dokupię parę butelek tego Riddle Creek... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 29.12.05, 12:30 ralston napisał: > Wbrew pozorom w Polsce nie jest trudno kupić australijskie wino. Przynajmniej w > > Warszawie. Szkoda tylko, że najczęściej są dosyć drogie. A jako, że akurat jest > > w Leclercu promocja, to chyba dziś jeszcze dokupię parę butelek tego Riddle > Creek... Tutaj ilustracja: www.pbase.com/image/54103221 Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Dzisiaj pilem... 29.12.05, 19:14 Shiraz w śniegu... folk.uio.no/mehranh/pictures/hafeze%20shiraz.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Dzisiaj pilem... 31.12.05, 14:01 W reku różowy Zinfandel Sutter Home, drugi toast wznosze za Was, za Wasza pomyslnosc i milosc, milosc, milosc, milo, mi, m......... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 31.12.05, 14:12 Szmpana, bo u mnie juz po Nowym Roku. Najlepszego wszystkim w mlodym 2006!!! Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dzisiaj pilem... 03.01.06, 20:53 Sheridan's, likier śmietankowo-kawowy. Strasznie słodki, brrrr..... Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dzisiaj pilem... 03.01.06, 21:01 www.elo.pl/drinki/mn/download/heineken.jpg Coś dla zwolenników małego procentu. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Coś dla Ormonda - polonisty-anglisty :) 03.01.06, 21:41 ... www.elo.pl/drinki/mn/polwina/28.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Coś dla Ormonda - polonisty-anglisty :) 04.01.06, 06:11 aand napisał: > Będzie pił? > polski: ja pije; ty pijesz; ona, on, ono pije... polskish: ja drinkuje, ty drinkujesz; ona, on, ono drinkuje... angielski: I drink; you drink; he, she, it drinks.. Wniosek...? Picie po angielsku jest znacznie prostsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Coś dla Ormonda - polonisty-anglisty :) 04.01.06, 09:08 ormond napisał: > aand napisał: > > > Będzie pił? > > > > polski: ja pije; ty pijesz; ona, on, ono pije... > polskish: ja drinkuje, ty drinkujesz; ona, on, ono drinkuje... > angielski: I drink; you drink; he, she, it drinks.. > > Wniosek...? Picie po angielsku jest znacznie prostsze. > Picie po angielsku wcale nie jest prostsze. Puby zamykają już o 11-tej. Piwo ma mniej procentów niż w Polszcze. Żeby się solidnie sponiewierać trzeba się strasznie śpieszyć. A co to sprint jakiś??? Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Coś dla Ormonda - polonisty-anglisty :) 04.01.06, 00:01 habitus napisał: > ... > www.elo.pl/drinki/mn/polwina/28.jpg Lomatko Boska! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Czy czujecie? 04.01.06, 23:24 Jak pachnie Pu-Erh? ;) www.zdun.szczecin.pl/obrazy/sund_593.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Czy czujecie? 05.01.06, 01:10 aand napisał: > Jak pachnie Pu-Erh? ;) > Upominam, ze w tym watku mial byc tylko alkohol. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dzisiaj pilem... 05.01.06, 00:05 images.google.pl/images?q=tbn:C7nYqnZDHJUJ:http://www.antoranz.net/CURIOSA/ZBIOR2/C0304/17-QZC05035_QAB03819p1129myszy.jpg ...A tak whisky... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 05.01.06, 08:48 Bo to taka ruda wóda na myszach... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 05.01.06, 08:49 A wczoraj piłem grzańca galicyjskiego. Z odrobiną soku pomarańczowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 06.01.06, 13:20 Margaret River, "block 7" shiraz 2002 - winko z Western Australia - to panowie, a panie Mornington Peninsula: pinot grigio 2005. To wszystko zas z okazji przyjazdu znajomych naszych znajomych az z Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 06.01.06, 13:47 A reńskiego ze sobą nie przywieźli czasem? Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 06.01.06, 14:26 ralston napisał: > A reńskiego ze sobą nie przywieźli czasem? Negative! ;) Znajomi slowianskiego rodu i wciaz gustuja w gorzalce, a u nas w domu jesli wodka, to juz tylko do lodow. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 06.01.06, 14:35 No to trzeba było tak od razu... Ale w sumie znając upodobania gospodarzy jaką butelczynę reńskiego lub mozelskiego mogliby przytargać... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 06.01.06, 14:38 ralston napisał: > No to trzeba było tak od razu... Ale w sumie znając upodobania gospodarzy jaką > butelczynę reńskiego lub mozelskiego mogliby przytargać... > > Rzecz w tym, ze oni nie wiedzieli, bo to znajomi znajomych... Na razie nie mogli sie nadziwic, za AU to taki zimny kraj. Ostatnio mielismy temperaturu ok 20C, a poniewaz byli wozeni nad ocean, to ich ten oceaniczny, chlodny wiatr do cna wydupczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 06.01.06, 15:19 Hmmm... nigdy nie byłem dupczony przez wiatr oceaniczny. To może byc ciekawe doświadczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 06.01.06, 15:43 ralston napisał: > Hmmm... nigdy nie byłem dupczony przez wiatr oceaniczny. To może byc ciekawe > doświadczenie... Wiatr od oceanu jest zawsze chlodny, nawet jesli jest 40C+. Tak jak ja to czuje, to ocean jest uosobieniem natury i zywiolu, czegos co zyje i pulsuje poza "normalna" ludzka logika. Jesli nie uszanujesz jego praw jest w stanie zmiesc cie i unicestwic w przeciagu kilku sekund. Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Dzisiaj pilem... 06.01.06, 15:47 Wiatr od oceanu, to cos gorszego niz ........ jak w kieleckim ;)szczegolnie zima ;))). Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 07.01.06, 11:08 ciagle ... siodmego konia... Seventh Horse Heathcote Padthaway Shiraz 2001 zostaly mi jeszcze dwie butelki ze swiatecznych zakupow... mam nadzieje,ze je skoncze w trakcie tego weekendu... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 07.01.06, 14:50 ciagle ... siodmego konia... Seventh Horse Heathcote Padthaway Shiraz 2001 ... zostala mi tylko...jedna flaszka.... chyba bede musial uzupelnic zapasy... bogo2 napisał: > ciagle ... siodmego konia... > Seventh Horse Heathcote Padthaway Shiraz 2001 > > zostaly mi jeszcze dwie butelki ze swiatecznych zakupow... > mam nadzieje,ze je skoncze w trakcie tego weekendu... > Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Dzisiaj pilem... 07.01.06, 14:54 bogo2 napisał: > ciagle ... siodmego konia... > Seventh Horse Heathcote Padthaway Shiraz 2001 ... Seventh Horse Heathcote patataj? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 07.01.06, 15:10 PATATAJ..... brzmi JAK OSIECKA... osobiscie wole intyme klimaty... na przyklad picie wina z Tea Time... aand napisał: > > Seventh Horse Heathcote patataj? > > Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Dzisiaj pilem... 07.01.06, 15:38 bogo2 napisał: > PATATAJ..... > brzmi JAK OSIECKA... W miarę wpływu wina i upływu czasu człowiek staje się liryczniejszym... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 08.01.06, 12:15 Wsrod piatki przyjaciol, ktorzy pojawili sie o roznych porach dnia, 5 butelek bialego wina, kazde inne, ale wszystkie wyborne. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dzisiaj pilem... 08.01.06, 15:18 A ja wczoraj piłam wódkę (malutko ale jednak) w klubie Dekada. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 09.01.06, 09:32 A ja Shiraz Cabernet Lindemansa. I nie w klubie, tylko ze znajomymi w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 09.01.06, 10:38 ralston napisał: > A ja Shiraz Cabernet Lindemansa. I nie w klubie, tylko ze znajomymi w domu... No i jak wrazenia? Osobiscie bardzo Lindemansa lubie, chociaz czysty Shiraz bardziej niz Shiraz Cabernet. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 09.01.06, 10:44 Wrażenia absolutnie pozytywne, ale to nie nowość, bo już chyba o tym pisałem wcześniej. I samego shiraza i mieszanki piłem już wcześniej. Wino warte swej ceny - choć gdyby było tańsze, to bym się nie obraził :) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 09.01.06, 12:08 ormond napisał: > Wsrod piatki przyjaciol, ktorzy pojawili sie o roznych porach dnia, 5 butelek > bialego wina, kazde inne, ale wszystkie wyborne. Tu wrzucilem kilka zdjec zrobionych "przez pryzmat" bialego wina. www.pbase.com/jarekm/backyard Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dzisiaj pilem... 14.01.06, 16:12 Cudne!!!! I w takiej przyrodzie żyjesz! Szczęściarzu.... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dzisiaj pilem... 29.01.06, 05:50 habitus napisał: > Cudne!!!! I w takiej przyrodzie żyjesz! Szczęściarzu.... To nie przyroda, to moj zaniedbany ogrodek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 14.01.06, 10:53 nic specjalnego... Hardys Reserve Shiraz... medium bodied wine of depth and richness.robust fruit and complex tannins.good lenght of flavour and soft finish... 13,5 % alc... tyle marketingowy spin... w rzeczywistosci.... ponadregionalne, komercjalne wino, ktore niczym nie zaskakuje...ale i tez nie zaszkodzi... typowe codzienne wino, bez zadnych pretensji..do czgokolwiek... > Taki watek alkoholowy (prosze nie pisac o kawie i herbacie). > > Wiec dzisiaj, jeszcze nic, ale wieczorem bede. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dzisiaj pilem... 14.01.06, 16:13 A ja chyba sobie namieszam jakiegoś drinka. Smutno mi. :( Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: Dzisiaj pilem... 14.01.06, 17:03 Bogowie wiedzą: śmierć jest nieszczęściem. Inaczej chętnie umieraliby sami Safona Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 18.01.06, 11:52 w dalszym ciagu to samo... zostaly mi jeszcze dwie,trzy flaszki.... pytanie; czy ktos pil - CHATEAU L'ESCART L'EDEN 2003 - wino francuskie z regionu Bordeaux ? przeczytalem dobre opinie... a i cena, przynajmniej u mnie ....w moim zasiegu $15-$18 ;) bogo2 napisał: > nic specjalnego... Hardys Reserve Shiraz... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 20.01.06, 13:49 ciagle to samo , wlasnie koncze ostatnia flaszke.... ;) > >> bogo2 napisał: > > > nic specjalnego... Hardys Reserve Shiraz... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 21.01.06, 15:35 chyba jutro kupie i ... powiem jak smakowalo ? ciekawe ,czy maja to wino, w sklepie na Kilinskiego ? bogo2 napisał: >> pytanie; czy ktos pil - CHATEAU L'ESCART L'EDEN 2003 - wino francuskie z > regionu Bordeaux ? > Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 27.01.06, 12:43 znowu to samo... troche chyba nudny jestem, albo smaki te same ... ;) bogo2 napisał: > nic specjalnego... Hardys Reserve Shiraz... > medium bodied wine of depth and richness. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 28.01.06, 15:18 ciagle to samo .... bogo2 napisał: > znowu to samo... troche chyba nudny jestem, albo smaki te same ... ;) > > bogo2 napisał: > > > nic specjalnego... Hardys Reserve Shiraz... > > medium bodied wine of depth and richness. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 03.02.06, 11:40 niestety ... :) bogo2 napisał: > ciagle to samo .... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 15.01.06, 01:12 Southern Cross Shiraz Cabernet. Australijski rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Dzisiaj pilem... 18.01.06, 11:56 mozesz podac wiecej szczegolow....producent, region.. ? podejrzewam, ze to jakis "ekportowy" wynalazek.... ;) ralston napisał: > Southern Cross Shiraz Cabernet. Australijski rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dzisiaj pilem... 18.01.06, 16:26 Za późno. Pozbyłem się już butelki. Odpowiedz Link Zgłoś
annabl Re: Dzisiaj pilem... 18.01.06, 21:50 Tennent`s brewed in Glasgow Scotland Odpowiedz Link Zgłoś