Dodaj do ulubionych

Moher jest dżezi

20.02.06, 09:41
Redaktorzy sie boja - to fakt. Szkoda ze sa tacy ciency.
Obserwuj wątek
    • ohmygoodnes oooo jeszcze oi mogerach uslyszymy 20.02.06, 09:48
      przygotowuje przewodnik o tym gdzie mozna sovbie kupic ladny beret hehehe

-----
      Warszawa z Satelity
      • gobi03 lubię czytać o naszych 20.02.06, 13:41
        cieszę się, że moher jest w centrum zainteresowania
        • erneste Wyborcza/Nowy Dzień-czyli moherowy smutny dowcip 20.02.06, 16:13
          > Także hasła takie jak moherowa koalicja czy moherowy elektorat wyszły z
          > partyjnych sztabów i dziś używają ich wszyscy.
          > Oszałamiająco popularny stał się moherowy beret. Do niedawna było to tylko
          > ulubione nakrycie głowy starszych pań

Och, jak fajnie i wesoło ponaigrywać się z emerytek chodzących w moherowych
          beretach; jakaż to chwała i zasługa dla demokracji: przenosić w pocie czoła
          błyskotliwe dowcipy o "moherowym elektoracie" z "partyjnych sztabów" do ludu
          spragnionego żartu wysokich lotów.
          Co prawda - wbrew temu co piszą dziennikarze "Wyborczej" - jeszcze nie wszyscy
          wybuchają zdrowym śmiechem na widok starej kobiety mającej na głowie moherowy
          beret ... ale wszystko jest przecież na dobrej drodze, prawda? Bo przecież,
          czyż może istnieć dla "oświeconego" obywatela zabawniejszy widok niż zgrzebnie
          ubrana stara kobieta żyjąca za głodową emeryturę, chodząca do kościoła i
          stroniąca - o zgrozo - od kulturalnych pełną gębą mediów w rodzaju
          Wyborczej/Nowego Dnia/Faktu...
          Nie można oczywiście pominąć faktu, iż wszyscy silący się na "moherowe dowcipy"
          (czyli w rozumieniu "Wyborczej" - żarty najwyższego sortu) są jednocześnie
          przeświadczeni o tym, ze "bronią polskiej demokracji", "walczą o wolnośść
          słowa" i ogólnie krzewią tym sposobem oświecenie, tolerancję i wysoką kulturę w
          nieuświadomionym społeczeństwie...
          Tylko - taka mała refleksja...gdzie byli ci wszyscy "obrońcy demokracji"; gdzie
          była ta odważnie walcząca z "moherowymi" starowinkami "Wyborcza" podczas
          ostatniej awantury o karykatury Mahometa?
          Jak to się dzieje, że gdy chodzi o atakowanie bezbronnych starszych kobiet w
          imię dziwnie pojętej demokracji i tolerancji to chętnych do tego jest tak
          wielu, natomiast gdy chodzi o choćby zwrócenie uwagi światu islamskiemu na to
          by szanował nasze prawo do wygłaszania wolnych opinii i poglądów - kpiarze i
          krytykanci w zgodnym szeregu chowają się do mysiej dziury?

• Gość: pacal nie są takie bezbronne. IP: *.bg.am.poznan.pl 20.02.06, 18:33
            Każda z nich ma taką samą broń jak każdy z nas - jeden głos w wyborach. I
            dopie....ły zdrowo reszcie z tej broni. Teraz nasza kolej.
            • Gość: ja Re: nie są takie bezbronne. IP: *.poboznego.osiedla.net 20.02.06, 18:50
              Wszyscy się pokrętnie tłumaczą z użycia motywu moherowego beretu...
              Czuję niesmak z powodu tego klęcznikowania.
              Jeszcze nikt ich nie oskarżył, a oni już panikują.
              Zaraz się okaże, że ich działania miały na celu gloryfikację wdzianka
              symbolizującego zacofanie umysłowe i przełączenia mózgu mózgu w tryb
              bezkrytycznego odbioru rydzykownych fal radiowych
            • erneste Pogromcy staruszek...czyli "teraz nasza kolej" 20.02.06, 20:27
              > Każda z nich ma taką samą broń jak każdy z nas - jeden głos w wyborach. I
              > dopie....ły zdrowo reszcie z tej broni. Teraz nasza kolej.

Hmm...kolega, widzę, w specyficzny sposób rozumie reguły demokracji.
              Starsze panie ośmieliły się głosować inaczej niż chciała np. "Wyborcza", więc w
              dobrym tonie rozmaitych "yntelygentów" jest teraz wyżywanie się na nich,
              ośmieszanie, wyszydzanie...
              A może kolega zamiast skupiać swoją uwagę na walce ze staruszkami,
              zaprotestowałby na przykład przeciw łamaniu praw człowieka, przemocy,
              szantażom, demagogii i terroryzmowi stosowanemu przez świat islamski? No, tak -
              to byłoby już (jak przekonali się np. redaktorzy pewnego duńskiego dziennika)
              ciut bardziej niebezpieczne, prawda?
          • Gość: Konkordacik Re: "moher" typowym produktem Katolandu? IP: 129.81.192.* 20.02.06, 22:30
            Nie badz tak smiertelnie powazny "erneste"...
            Piszesz prawie tak, jak prawi czolowy obronca
            "moheru" Oyciec Rydzykus Truyakus!

p.S. Czy faktycznie "mohery" reprezentuja te
            najbiedniejsza czesc spoleczenstwa? "Mohery"
            (przynajmniej dla mnie) to raczej zjawisko
            socjologiczno - spoleczne!
    • Gość: avika a wybiórcza jak zwykle w cieniu Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:01
      Czy będzie dzień bez kompleksów wobec mediów Rydzyka? To jest już nudne!
    • Gość: xsw jak ja nie cierpię tych z PISuarów !!!!!!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.02.06, 10:08
      rzygać się chce!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ola Re: jak ja nie cierpię tych z PISuarów !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 13:53
        Mi też!I wypraszam sobie kretyńskie słowa tego pokurcza "tylko idioci....."Kto
        jest idiotą to widać,słychać i czuć!!!!!!
    • berecik_wiadomo_jaki Moher, moher uber alles 20.02.06, 10:20
      A te bereciki nie mogłyby stać się naszym exportowym hitem ? Dla Białorusi,
      Korei Płn., Kuby, Iranu i innych podobnych nam intelektualnie krajów ? Chyba
      spotka nas z tym towarem ciepłe przyjęcie ?
    • Gość: lolovaxman Moher jest dżezi? - co??gdzie??jak?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:47
      jaka moda na mohery? czy więcej tych berecików schodzi ze sklepów bo
      dziennikarze rozdmuchali słowa swojego guru-Tuska? Nikt z moich znajomych nie
      porusza tematu "moher" nikogo to nie bawi bo są rzeczy ciekawszwe i
      śmieszniejsze; a tak poza tym to, że coś robi karierę (w tym przypadku moher)
      to jest postać względna : bo albo społeczeństwu cos się spodoba i mamy do
      czynienia z modą (tak było w przypadku żartów o chucku norrisie) albo
      dziennikarze manipulują stwarzając na siłę i wmawiając czytelnikom coś co nie
      istnieje tak naprawdę w naszym codziennym zyciu

pozdrodrawiam tych, którzy oparli się moherowej modzie ;)
    • Gość: rs232 Big Cyc IP: *.75.61.91.ostrow61.ptc.pl 20.02.06, 10:59
      >Skiba trochę narzeka. - PiS zapowiada czystki w mediach publicznych i redaktorzy
      >nie chcą stracić pracy przez głupią piosenkę, więc jej nie grają - tłumaczy.

Nie grają bo jest kiepska - ostatnia wasza w miarę dobra płyta, panowie z Big
      Cyc, to własnie 'Wojna Plemnikow', potem tylko równanie w dół, komercyjne
      brzmienie i kretyńskie mało zabawne teksty...
    • brabuss [...] 20.02.06, 12:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kosher_moher twoja wioska plonie 20.02.06, 17:45
        i znów nie nadaNżasz ?
    • mistrz_ip Re: Moher jest dżezi 20.02.06, 13:13
      ja też mam moherowy beret!!a nawet dwa!!i to jeszcze z czasów gdy rydzyk był
      małym,rudym grzybkiem!dla ścisłości-mam 22 lata i jestem ateistką :]
      • Gość: ateista a nie mieszkasz czasem we Wroclawiu? IP: *.vogel.pl 20.02.06, 15:21
        kobieta ateistka to niemal jak swinka morska...

ani ona swinka ani morska...:-)

pozdrawiam

ateista
        • mistrz_ip Re: a nie mieszkasz czasem we Wroclawiu? 21.02.06, 11:39
          mieszkam we wrocławiu owszem...dobrze to filozoficzna poprawka..jestem
          agnostyczką:Pl epiej?
      • Gość: adam81w Re: Moher jest dżezi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 19:38
        mam 22 lata i jestem ateistką :]

pieknie . popieram . trzymaj sie i nie daj religijnym .
        Ateista
    • konwis Re: Moher jest dżezi 20.02.06, 15:59
      dżezi jest już passe...
    • Gość: s Skiba infantylnieje, bo się nie rozwija IP: *.bazapartner.pl 20.02.06, 16:44
      Z kontestatora popu sam zrobił sie popowy i jest taki z czym iedys wałczył.
      Szkoda mi faceta. konio ma jeszcze styl. Skiba się skiepścił i nie chce tego
      widziec - woli wyśmiać. I tu jest problem Skiba.
      Były kumpel.
    • oko21 opu$ dei? 20.02.06, 17:18
      hajtla?
    • Gość: bella Re: Moher jest dżezi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 18:46
      Panie redaktorze wstydu -oszczedź tym swoim pisaniem
    • Gość: adam81w niby dla kogo jest cool ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 19:36
      dla mnie to synonim wsi
    • tfurca funky.moher 20.02.06, 20:42
      www.artistik.pl/carnival
      przede wszystkim chodzi o zabawę i dystans
    • Gość: jaro Re: Moher jest dżezi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:56
      dżezi już nie jest dżezi a mocher jest FRESH :-)
      • Gość: brelok breloczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 21:08
        Ja widziałom nawet małe mocherowe beretki w formie breloczków :)
      • tadeuszx Re: Moher jest dżezi 20.02.06, 23:55
        Ubierz to na gołe ciało. Ale pawdziwy moher!
    • kalasanty76 Dżezzi jest passe! 21.02.06, 08:43
      mówi się ponoć FRESZ?!?!?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka