tygrysio_misio 17.03.06, 12:30 www.freeonlinegames.com/play/2466.html taka ciepła miła pioseneczka na rozpoczęcie dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roborobi Re: Pospiewacie ze mną? 17.03.06, 12:33 No niestety, ja nie mam głosu, może jakbym trochę wypił to wieczorem pośpiewam ;). Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Pospiewacie ze mną? 17.03.06, 12:34 ooo to nawet fajnie bedzie w takim klimacie pospiewac taka piosenke o takim klimacie...rozumiesz no nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Pospiewacie ze mną? 17.03.06, 12:39 świetna jest lubię Beatlesów a tej piosenki nie znałam max to od dzisiaj mój idol Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Pospiewacie ze mną? 17.03.06, 12:41 najfajniesze jest w tej piosence powiazanie takiego miłego klimatu a takim mrocznym tekstem:)) tez ja uwielbiam...jak calych Beatlesow.. wczoraj w "Minimaxie" na Trójce moj ulubiony prezenter radiowy póścił troche kawałków z lat 60-tych...i tak sobie zdalam sprawe,ze chyba urodzilam sie nie w tych czasch w ktorych powinnam:) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Pospiewacie ze mną? 17.03.06, 12:44 w dobrej się urodziłaś bo możesz teraz tego wszystkeigo słuchać ps. też lubię trójkę Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Pospiewacie ze mną? 17.03.06, 12:47 ale tak trudno teraz w radiu uslyzec cos dobego..i jak gadam ze znajomymi to nikt nie wie o czym mowie... wyobrazasz sobie,ze nikt z moich znajomych nie kojarzy tworczosci Boba Dylana? dobrze jest jak ktos wie,ze to wogole byl muzyk... Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Pospiewacie ze mną? 17.03.06, 12:51 jesu to ile lat mają twoi znajomi? mi tata Dylana puszczał do snu... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Pospiewacie ze mną? 17.03.06, 12:53 sa w moim wieku..jakos tak kolo 22 lat ja od dziecka potrafilam rozpoznawac Beatlesow po glosie:) Dylana u mnie w domu nie sluchano..ale ja teraz slucham wiec jest dobrze:) i ostatnio Dusty Sirinfield lubie:) Odpowiedz Link Zgłoś
eexx Re: Pospiewacie ze mną? 03.05.06, 19:18 Radio Krakow polecam dle nie krakowiakow jest tez wesrjsa internetowa, jest tam duzo wiecej muzyki nie w trojce. a nie pisze jakiej bo juz napisalem ze muzyki:) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Dusty Springfield 17.03.06, 15:07 też ją lubię www.filegone.com/h794 www.filegone.com/igc5 Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Pospiewacie ze mną? 17.03.06, 15:28 ...buwsiegdabudietsłońcebuwsiegdabudietniebo... Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: Pospiewacie ze mną? 17.03.06, 17:05 Dylan uczył się od Tamary Miansarowej Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio O Nowej to Hucie piosenka.. 18.03.06, 19:34 O Nowej to Hucie piosenka O Nowej to Hucie melodia Jest taka prosta i piękana I taka najmilsza z melodi O Nowej to Hucie piosenka O Nowej to Hucie są słowa Jest taka prosta i piekna I nowa jak Huta jest nowa Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: O Nowej to Hucie piosenka.. 18.03.06, 20:09 ... Misis ty z Huty jesteś .??.. ... bo wiesz .. ... Kraków koło nowej Huty leży ... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: O Nowej to Hucie piosenka.. 18.03.06, 20:12 oj nie nie nie....ja z bieguna Polski raczej..choc do białych niedzwidzi mam daleko:) Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: O Nowej to Hucie piosenka.. 18.03.06, 20:14 ... żałujesz ?? prawda ...?? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: O Nowej to Hucie piosenka.. 18.03.06, 20:15 a co trace? bo nie wiem..moze u nas jest fajniej:D Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: Brotonie 18.03.06, 21:37 to nie wiem - wybacz stara Nowa Huta piękna nad wyraz mam zamiar zamieszkać Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: Brotonie 18.03.06, 21:43 ... oś Na Stoku , Wzgórza Krzesławickie ( jak się wyjeżdza na Gręgałów ) ... gorąco polecam starą Nową Hutę - zwłaszcza przy planach "rewitalizacji" ... no i Łaźnie już mamy ... Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: Brotonie 18.03.06, 21:54 może sie uda oglądałem mieszkanie w Centrum A os. Willowe też bardzo piękne nawet w taki listopad jaki w marcu mamy Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Człowiek który mnie zniewala grą na organkach 18.03.06, 20:12 musica.aol.com.br/repositorio_imagens/flash/musica/Bob_Dylan_oldies.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organkach 18.03.06, 20:16 www.sonymusicstore.com/coverimages/SME_0101_CK_094239.70Q_200x200_72dpi_RGB.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 20:21 uważaj więc Tygrysku, żeby tak do konca nie zniewolił ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 20:23 chyba juz jest niestety za stry...ale jak wymysla maszyne do przenoszenia sie w czasie...jak ja sobie dam czadu z latach 60-tych:) Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 20:26 masz czego tych lat żałować, naprawdę :) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 20:28 no moze i mam..ale m aszyna do przenoszenia w czasie juz prawie gotowa...byle tylko nie powstala jak juz bede za stara ... Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 20:29 ja w piwnicy mam gotową Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 20:31 ooo to gdzie ta piwnica? Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 20:40 taki jeden Ropusznik Ci powie Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 20:34 a mieliśta sieć? no! Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 20:36 mieli piekne idee i Janis Joplin na "zywo" Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 20:39 a jakie? mieli malućko Toma Waitsa albo wcale Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 20:45 no te takie o milosci i pokoju....i uzywali sobie roznych substancji i fajne piosenki o tym pisali Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:09 sieci my nie mieli, Waitsa nawet na lekarstwo, substancje byli, wolna miłość toże, długie włosy, koraliki, dzwony półmetrowe na dole, głowy pełne ideałów i usmiechu, Ginsberga ,,Skowyt" my mieli, i kiedy Joplin i Hendrix najpierw umarli, w małym i pustym kosciele na warszawskim Żoliborzu, wieczorem, my we czwórke pod małym ,,wpływem", organisty słuchalismy podczas mszy za dusze zmarłych, jak grał repertuar zmarłych. I co najwazniejsze, przynajmniej w moim przypadku, zrąb tych młodzieńczych uniesień pozostał w sercu :) Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:20 ...Mateusz to Ty starszy ode mnie jesteś ... a ja byłem pełen nieśmiałości ... ... to były piękne dni .. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:24 jak Beatlesi wydali singla "Please please me" to moja mama miała akurat tego dnia dokladnie miesiąc:) Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:26 ... nie ... bitelsi to już pre-historia .... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:31 tak samo jak Dylan albo Janis i Hendrix a wszystkich ich uwielbiam..i kazdego za co innego z Beatleswo to najbardziej lubi "Let it be" i ta koncowa ich faze twórczosci...tą juz po Tybecie i po prochach...:) Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:34 ... hendrix jeszcze , ale mnie zniewalają póżniejsze czsy (muzyki) - zwłaszcza yes-i ... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:44 ja tez lubie muzyke późniejszą..tak do połowy lat 80-tych ale jednak sercem mocniej siedze w klimatach lat 60-tych...od Marvia Gray'a i Dusty Sprinfield (ktorymi niedawno sie zafascynowalam) do tych wszystkich kwiatkow i narkonamów i strasznie podobaja mi sie płaszcze ala Jacqueline Bouvier Kennedy oraz spodnie i czesc garderoby ala Audrey Hepburn...no i te sukienki ach... Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:33 no pewnie Brotonie, ze starszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:38 ... taka pewność w tych literach - nie będę dyskutował ... Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:45 w 1994 Bob Dylan koncertował w Krakowie głupi nie poszedłem wydawał mi się rupieć /mimo że Morrison i Joplin bardzo słucham go od jak wydał Time Out of Mind i dopiero doceniam starsze płyty od 1994 też się zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:48 a ja mialam w tym roku 11 lat niecale i pierwszy raz poplakalam sie na meczu pilki noznej Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:52 nie pamiętam żebyśmy co w 94 wygrywali lub dramatycznie przegrywali ze śmiechu? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:53 wtedy jakos bylam sercem za Włochami...i przegrali w finale MŚ teraz jak troche wiecej wiem o piłce to nie lubie wszystkiego co włoskie w piłce poza Cudicinnim za to kocham wszystko co angielskie:) Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:52 ... warto było??.. może sprzedany był ..?? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:54 Roberto przestrzelił karnego.....ach Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:57 ten słynny terrorysta Roberto Carlos Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 21:59 nie nie nie...ten słynny makaroniarz Roberto Baggio:) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 22:01 aaaaaaaaaa nie moge sie doczekać tych MŚ co teraz bedą:)) "sprzeczne uczucia, wspólna pasja - bezcenne" :) (ale mnie ta reklama wzruszała..tak pieknie mówiła o uczuciach prawdziwego kibica:) Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 22:21 no morze piwa Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 22:32 Tygryski kibicować lubią najbardziej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 22:36 jakże by inaczej:) współczujscie moim rodzicom..jakos nie potrafie sie opanowac i nie spiewac jak slucham Janis Joplin Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 22:37 oni sie pewnie teraz zastanawiaja kiedy wkoncu skoncze te stuia,pojde do pracy, znajde sobie faceta i wyprowadze sie od nich wpizdu:) Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 18.03.06, 23:25 może nie jest tak źle jak myslisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: CD: Człowiek który mnie zniewala grą na organ 19.03.06, 00:08 będą zapraszać na rosół w niedzielę Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio la la la lalalalalalla 03.05.06, 18:28 Bob Dylan > The man in me The man in me will do nearly any task, And as for compensation, there's little he would ask. Take a woman like you To get through to the man in me. Storm clouds are raging all around my door, I think to myself I might not take it any more. Take a woman like your kind To find the man in me. But, oh, what a wonderful feeling Just to know that you are near, Sets my a heart a-reeling From my toes up to my ears. The man in me will hide sometimes to keep from bein' seen, But that's just because he doesn't want to turn into some machine. Took a woman like you To get through to the man in me. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: la la la lalalalalalla 03.05.06, 18:33 uwielbiam Dylana..jak juz zaczne sluchac to nie moge sie oderwac Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio I'm not sleepy and there ain't no place I'm going 03.05.06, 18:32 Bob Dylan > Mr. tambourine man CHORUS: Hey, Mr. Tambourine Man, play a song for me I'm not sleepy and there ain't no place I'm going to Hey, Mr. Tambourine Man, play a song for me In the jingle jangle morning I'll come following you Though I know that evenings empire has returned into sand Vanished from my hand Left me blindly here to stand but still not sleeping My weariness amazes me, I'm branded on my feet I have no one to meet And the ancient empty street's too dead for dreaming ...CHORUS Take me on a trip upon your magic swirling ship My senses have been stripped My hands can't feel to grip My toes too numb to step Wait only for my bootheels to be wandering I'm ready to go anywhere, I'm ready for to fade Into my own parade Cast your dancing spell my way, I promise to go under it...CHORUS Though you might hear laughing, spinning, swinging madly across the sun It's not aimed at anyone It's just escaping on the run And but for the sky there are no fences facing And if you hear vague traces of skipping reels of rhyme To your tambourine in time It's just a ragged clown behind I wouldn't pay it any mind It's just a shadow you're seeing that he's chasing ...CHORUS Take me disappearing through the smoke rings of my mind Down the foggy ruins of time Far past the frozen leaves The haunted frightened trees Out to the windy bench Far from the twisted reach of crazy sorrow Yes to dance beneath the diamond sky with one hand waving free Silhouetted by the sea Circled by the circus sands With all memory and fate driven deep beneath the waves Let me forget about today until tomorrow ...CHORUS Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Whatever colors you have in your mind 03.05.06, 18:35 moja ukochana Bob Dylan > Lay, lady, lay Lay, lady, lay, lay across my big brass bed Lay, lady, lay, lay across my big brass bed Whatever colors you have in your mind I'll show them to you and you'll see them shine Lay, lady, lay, lay across my big brass bed Stay, lady, stay, stay with your man awhile Until the break of day, let me see you make him smile His clothes are dirty but his hands are clean And you're the best thing that he's ever seen Stay, lady, stay, stay with your man awhile Why wait any longer for the world to begin You can have your cake and eat it too Why wait any longer for the one you love When he's standing in front of you Lay, lady, lay, lay across my big brass bed Stay, lady, stay, stay while the night is still ahead I long to see you in the morning light I long to reach for you in the night Stay, lady, stay, stay while the night is still ahead Odpowiedz Link Zgłoś
eexx Re: Whatever colors you have in your mind 03.05.06, 19:25 No ten kolega to wytrzepywal piosenki z rekawa...taka ilosc i to jakich! Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Whatever colors you have in your mind 03.05.06, 21:59 wiem..uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
eexx Re: Whatever colors you have in your mind 03.05.06, 22:32 pochodzimy wkolo wiezy? Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: Pospiewacie ze mną? 03.05.06, 20:10 radzilbym mnioe nie prowokowac bo zaczne a to sie moze zle skonczyc 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Pospiewacie ze mną? 03.05.06, 21:59 pospiewasz ze mna? a jaki repertuar lubisz najbardziej...bo jak to lubie Aerosmitchów bo lubie tak zawodzic..i wyjce typu Łitnej Chiuston...czasem wtsepuje w nmoaja kocia naurat wilczy apetyt;] Dylana lubie sluchac i sie zachwycac;] Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: Pospiewacie ze mną? 03.05.06, 22:36 mysle, ze w jej obecnym stanie moglby sprobowac spiewac nawet lepiej, witney w sensie Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Dzis spiewamy Ziggiego Stardust'a 18.05.06, 12:23 Ziggy Stardust (David Bowie) Oh Ahh yeah, ahh Ziggy played guitar, jamming good with Weird and Gilly And the Spiders from Mars He played it left hand but made it too far Became the special man, then we were Ziggy's band Ziggy really sang, screwed up eyes and screw down hairdo Like some cat from Japan, he could lick 'em by smiling He could leave 'em to hang Became on so loaded man, well hung and snow white tan So where were the Spiders while the fly tried to break our balls? Just the beer light to guide us So we bitched about his fans and should we crush his sweet hands? Ziggy played for time, jiving us that we were voodoo The kids were just crass, he was the Nazz With God given ass He took it all too far but boy could he play guitar Making love with his ego, Ziggy sucked up into his mind Like a leper messiah When the kids had killed the man I had to break up the band Oh yeah Ooooooo Ziggy played guitar Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio no i jakze by inaczej... "Space Oddity" 18.05.06, 12:27 Space Oddity (David Bowie) Ground Control to Major Tom Ground Control to Major Tom Take your protein pills and put your helmet on (ten) Ground Control (nine) to Major Tom (eight) (seven) (six) Commencing (five) countdown, engines on (four) (three) (two) Check ignition (one) and may God's love (lift off) be with you This is Ground Control to Major Tom You've really made the grade And the papers want to know whose shirts you wear Now it's time to leave the capsule if you dare "This is Major Tom to Ground Control I'm stepping through the door And I'm floating in a most a peculiar way And the stars look very different today For here Am I sitting in a tin can Far above the world Planet Earth is blue And there's nothing I can do Though I'm past one hundred thousand miles I'm feeling very still And I think my spaceship knows which way to go Tell my wife I love her very much she knows" Ground Control to Major Tom Your circuit's dead, there's something wrong Can you hear me, Major Tom? Can you hear me, Major Tom? Can you hear me, Major Tom? Can you "Here am I floating round my tin can Far above the Moon Planet Earth is blue And there's nothing I can do" Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio la la la la la la la la 18.05.06, 12:43 Starman (David Bowie) Hey now now, oh no no Didn't know what time it was the lights were low oh-oh I leaned back on my radio oh-oh Some cat was layin' down some rock 'n' roll "lotta soul", he said Then the loud sound did seem to fade Came back like a slow voice on a wave of phase That weren't no DJ that was hazy cosmic jive (CHORUS) There's a starman waiting in the sky He'd like to come and meet us But he thinks he'd blow our minds There's a starman waiting in the sky He's told us not to blow it 'Cos he knows it's all worthwhile He told me: "Let the children lose it Let the children use it Let all the children boogie" I had to phone someone so I picked on you Hey, that's far out so you heard him too? Switch on the TV we may pick him up on Channel Two Look out your window I can see his light If we can sparkle he may land tonight Don't tell your poppa or he'll get us locked up in fright CHORUS (x2) La, la, la, la, la, la, la, la (repeat) Odpowiedz Link Zgłoś