czarnajagoda 20.04.06, 11:59 Hel (i prowadząca do niego autostrada) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewakurz Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 20.04.06, 14:09 Szerokie, proste, brukowane drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 20.04.06, 15:25 Czarci Jar czyli Teufelsschlucht Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 20.04.06, 17:14 Czarnogóra Lisi Jar Łysa Góra (standard) :-/ Wilczynek Górny Babyszły (mazowieckie) Sfornegacie (pomorskie) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 20.04.06, 17:18 ogólnie wszędzie... CZARNOZIEM :-O) Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 20.04.06, 18:55 Les Diablerets w Serolandii Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 20.04.06, 19:45 Rogów bo z niego był Cztan very podejrzany. Diabelska Wyspa Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 21.04.06, 13:28 wesołe miasteczka (diabelski młyn!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 21.04.06, 20:44 Park Yellowstone zwany wczesniej: Colter's Hell. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 22.04.06, 10:47 Kantony Luzern i Zug. Niedwald też. I Lichtenstein. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 22.04.06, 13:56 Frankenstein czyli Ząbkowice Śl Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 22.04.06, 19:37 El Infiernito (Piekiełko, Kolumbia) www.lablaa.org/blaavirtual/publicacionesbanrep/bolmuseo/1981/bol10/moene1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 22.04.06, 20:18 Senhoirta Conchita z Infernita? :-) Ale z obrazka to wyglada na taki obiket przemysłu terenowego w Zjendoczeniu Piekieł. Całkiem całkiem. Dwoma nawiasami: Jednym, usiłowałem sobie przetłumaczyć (hiszpanskiego nie znam osobiście, ale słyszałem wiele dobrego) "Lámina III. Flanco meridional de la fila de columnas. Vista este-oeste". I wyszło mi że to "Warstwa III. Skrzydło południkowe (??) rzędu kolumn. Widok z zachodu an wschód.". Co z ta południkowoscią? Drugim nawiasem: podobnoż też w hiszpańskim da się zgrubiać. jak by było zgrubione piekło? A jak po polsku? Pieklisko? Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 22.04.06, 20:26 W moi norce cus straszy Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 22.04.06, 21:17 poradziłam sie suownika (mały-> ograniczone możliwości wyboru -> życie dużo prostsze:)wyszlo, ze południowy piekielicho? pieklicho? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 22.04.06, 21:50 Pikieliszki na Kresach Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 23.04.06, 09:43 szubad napisała: > poradziłam sie suownika (mały-> ograniczone możliwości wyboru -> życie > dużo > prostsze:) No, to jest jakis pomysł na proste zycie. I jeszcze jak niektórych wyrazów nie ma, nie? {wyszlo, ze południowy > Aha, znaczy u Romciów kierunek środek dnia to co u nas kierunek pół dnia. Mezzogiorno, aha. Mnie niestety koajrzy się meridian jako przeciwienstwo equatora, tak tropem geometrycznym. Ciekawe czy przeciwieństwem równości egalitarnej u Romciów jest południe. Cos w tym moze byc, bo jakby im dalej na pólnoc tym jakby egalitarniej, skandynawskie modele a najegalitarniej to na Biegunie, bo stamtąd już tylko na środek dnia mozna iść. A na równiku to równości jakby za nic. O braterstwie i wolności nie wspomnę. W takim np. Ekwadorze. > piekielicho? pieklicho? :-) > > > Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 23.04.06, 11:10 O!Boże O Boże!!!Lubeka? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Miejsca podejrzane satanistycznie 23.04.06, 11:45 W ogóle, Myszo, całe Niemcy, bo diabeł, jak wiadomo, z niemiecka się nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Zławieś Wielka 08.05.06, 12:29 Biłgoraj jak wiadomo co poniektorym Odpowiedz Link Zgłoś