brezly 28.06.06, 19:26 "Jedynym gatunkiem literackim, którego uprawianie naprawde sie opłaca, jest żadanie okupu". W.A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielonamysz Re: Nowy wątek lsniących cytatów 28.06.06, 23:39 Pisarze wiedzą tyle o pisaniu ksiazek ile ptaki o ornitologii Ranicki Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Nowy wątek lsniących cytatów 03.07.06, 11:05 Korzystaj z zycia zanim ono cie wykorzysta. (zaslyszane) Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Nowy wątek lsniących cytatów 03.07.06, 11:16 Na niektorych dlugosciach i szerokosciach geograficznych fascynujace jest, ze jak sie mysli, ze sie slyszy swietny zart z cyklu absurdalnych, to jest wlasnie serio-serio, no i na odwrot. (Kurz wkurzony) Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Nowy wątek lsniących cytatów 03.07.06, 14:44 Slyszalem ostatnio taki : Prezes powiedzial 'Myslimy' Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Nowy wątek lsniących cytatów 04.07.06, 00:22 Do wieczności nie mamy żadnego innego dojścia niż przez chwilę, w której żyjemy. Herbert von Foerner Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nowy wątek lsniących cytatów 04.07.06, 11:31 Wycztalem na internecie ze ktos sie obudzil "z bardzo zlym sampoczuciem zoladka". Spodobalo mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Nowy wątek lsniących cytatów 13.07.06, 14:06 "Każdemu woooolno koooochaaać..." (E.Vergreen) Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Nowy wątek lsniących cytatów 14.07.06, 08:41 ja wyczytalam jakie sa noe plany kosciola Egzorcysto, zostaw czysto. wklejam Zwiększenie liczby egzorcystów to jeden z priorytetów Kościoła, bo szybko rośnie zapotrzebowanie na ich usługi. Choć nie ma statystyk, ile egzorcyzmów prowadzi się u nas rocznie, z szacunków wynika, że może to być nawet kilkadziesiąt tysięcy. miliony rak wypedzaja diabela Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Z pytaniem zaniepokojona podazam 14.07.06, 14:48 Pani Viki, a gdzie pani z roznosci drogi skrecilo? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Z pytaniem zaniepokojona podazam 14.07.06, 15:35 No diabeł zawsze blisko dróg krętych dlatego zainteresowanie pani VIki uwazam za bardzo uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Z pytaniem zaniepokojona podazam 14.07.06, 15:36 Łał!!! Czlowiek na chwile znika i co?? Nie ma.Czemuz??? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Z pytaniem zaniepokojona podazam 14.07.06, 15:37 Chodzi o to, ze paniVikowe forum skrecilo i zniklo za jakims zakretem z Roznych. Przynajmniej na moim monitorze. Stad niepokoj. Jaskolczy? Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Z pytaniem zaniepokojona podazam 14.07.06, 16:14 Jejkum tejkum, Millefiori na forum, cześć Millefiori, jak w P? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Z pytaniem zaniepokojona podazam 14.07.06, 16:36 Czesc, panie Olo! A, upiornie goraco bylo w P. W Oj tez, bardzo goraco. W Budzie zas piekielnie goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Z pytaniem zaniepokojona podazam 14.07.06, 17:10 Piekielnie to jest to slowo, czlowiek sie ruszy i juz mu sie chce prysznicu, japonce w czarnych garniturach i pod krawarem pono rozwiazuja problem wieksza lampa koniaku? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Z pytaniem zaniepokojona podazam 14.07.06, 18:39 Whisky, tylko whisky panie Olu.Kazdy to wie.. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Tak szukalem za 10.08.06, 17:45 "ecological paintings" i zanlazlem cytat wart chyba tynfa: "Ecological wellbeing is the cornerstone of survival." Odpowiedz Link Zgłoś
audrey.h czyżby... 10.08.06, 17:50 > "ecological paintings" bejce????? :))))))))))) ok. uciekam do spożywczaka. -- audrey Odpowiedz Link Zgłoś
audrey.h Re: czyżby... 10.08.06, 19:22 a ja tak z ciekawości se wrzuciłam: translatica.pwn.pl/index.php?stext=well%20being&ttext=dobrze%20b%EAd%B1c -- audrey Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: czyżby... 11.08.06, 08:12 Aha, mnie jakis czas temu dl lba rpzyszlo ze, jako ze marketing sie nie moze zatrzymac w pol drogi do komunikowania sie z klientem, ze po "wellnessie" bedzie "betterness", potem "superness", a dalej do jaki "perfectness". Ciekawe co dalej. D-bry wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: czyżby... 12.08.06, 20:56 Dowod Euklidesa o nieskoczonej ilosci liczb pierwszych sie klania, Anchan:-) Na kazde "oh, my goodness" istnieje "oh, my betterness". Siuummm tatata, ehem, no... "bestness"? Odpowiedz Link Zgłoś
audrey.h Re: czyżby... 12.08.06, 23:32 > no... "bestness"? potem już tylko... superduperbestness. zwłaszcza gdy idzie o marketing... ;) -- audrey Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: czyżby... 13.08.06, 09:09 Yhyhy:-) "Nie znaliscie dotad prawdziwego bestnessu". Tiaaa, bedzie sie trza klonowac dla wiekszych doznac? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Dobra wiadomość! 20.08.06, 09:16 Chciałbym uspokoić wszystkich chorych, korzystających z lecznictwa szpitalnego i stacji dializ, że w większości są tam przestrzegane zasady sanitarno-higieniczne. Chorzy mogą czuć się bezpiecznie" - zapewnił Wojtyła. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dobra wiadomość! 20.08.06, 09:47 W większości. Znaczy trochi szczęscia trza mieć? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Trans 21.08.06, 08:56 Postanowilam pierwszy raz w zyciu skorzystac z translatora.Wrzucilam pierwsze zdanie tekstu by zobaczyc jak to biega.OJ! biega The love between Yvonne Rousseau and Pierre Chevallier began as a bodice-ripping romance straight from a dime-store novel. Ten miłość pomiędzy Yvonne Rousseau i Wał Chevallier zaczął się równie pewien stanik - rozprucie romans prosty z pewien moneta dziesięciocentowa - zapas powieść. Och!!! CUUdne.Ile mozliwosci sie otwiera dla fantazji. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Trans 21.08.06, 14:39 Uuuuuuh:-))))) Tortoise: acrostics are easy to write. Even a dialogician could write one. Achilles: Dial-a-logician? That one is new on me. Wymieklem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Trans 22.08.06, 01:09 Romans z rozprutyn stanikiem za trzy grosze. Za tyle, to au-pair, nie opera! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Trans 22.08.06, 07:53 Aha, au pair, jak to tu mowia o sobie w Germanii "opfer mädchen". Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Przysłowie 23.08.06, 09:14 No, Kanuk at his best:-))))) "haruje jak U-boot"? Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Przysłowie 23.08.06, 13:02 Brezly, ja tam wole zle samopoczucie zoladka jak niezyt lub niebyt, tegoz. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Przysłowie 23.08.06, 13:43 Ech, takie metafizyczne schorzenia: niezyt bytu, np. (czyt. nierzyt) Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Przysłowie 23.08.06, 14:46 ze niby czlowiek bez d...ylematow 8-o??? Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Przysłowie 23.08.06, 15:33 skoro juz glupstwa plote, to jeszcze to wkleje.... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=669&w=46728228#Scene_1 Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Brezly zabahnowany 25.08.06, 04:24 -Przez cale zycie wierzymy,ze podazamy we wlasciwym kierunku, aby w koncu zrozumiec,ze jedziemy niewlasciwym pociagiem. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Brezly zabahnowany 25.08.06, 07:25 Ale ja zawsze kupuje z powtronym, bo to taniej wychodzi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Brezly zabahnowany 05.09.06, 07:02 17 lat byłam mezatką. A potem odnalazłam Boga- z filmu dokumentalnego amerykanskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Brezly zabahnowany 07.09.06, 07:10 prosimy nie wchodzić z napojami, lodami i na wrotkach (przy wejściu do szklarni w ogrodzie botanicznym) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Brezly zabahnowany 07.09.06, 07:41 szubad napisała: > prosimy nie wchodzić z napojami, lodami i na wrotkach > > (przy wejściu do szklarni w ogrodzie botanicznym) No, dobrze sie dzien zaczyna :-)) Ogolne aj was lawju rozlega sie w przyrodzie. W skrzynce majlowej krotki teskt kolegi A ze kiedy kolega B mowi/pisze o "homeostazie kognitywnej" to chodzi o to zeby "sie historyjka kupy trzymala". Fajnie bedzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Dla Pani Kurzowej na urodziny 12.09.06, 10:49 “I took an earthen vessel, in which I put 200 pounds of earth that had dried in a furnace, which I moistened with rainwater, and I implanted therein the trunk or stem of a willow tree, weighing five pounds. And at length, five years being finished, the tree spring from thence did weigh 169 pounds and about three ounces. … Lest the dust that flew about should be mingled with the earth, I covered the lip or mouth of the vessel with an iron plate covered with tin and easily passable with many holes. … I again dried the earth up in the vessel, and there was found the same 200 pounds, wanting about two ounces. Therefore, 164 pounds of wood, bark, and roots, arose out of water only.” Jan Baptista van Helmont (1580–1644). Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Dla Pani Kurzowej na urodziny 12.09.06, 11:00 O kurcze. Bardzo, bardzo i owszem. Brezle'you, wy tak intuicja, po krotkiej analizie czy zgola przypadkiem? Albowiem pasuje mi jak brakujacy kawalek pucelka... (yhyhy, virgo, jakby nie bylo) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dla Pani Kurzowej na urodziny 12.09.06, 11:03 A, tak mi sie petal on po lbie. Z przyczyn zawodowych kiedys przypelzl i jak Marek K. po piekle. A czemuz on Tobie, Stardustuniu? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Podbno Konfucjusz 19.09.06, 15:42 Nie wystarczyy nie miec zadnych pomyslow, trzeba nie miec jeszcze zadnych mozliwosci wprowadzenia ich w zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Podbno Konfucjusz 19.09.06, 17:58 Smutek wprowadzasz B. mozeby tak jakas polke, tego no bardziej skocznie? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Podbno Konfucjusz 19.09.06, 21:45 brezly napisał: > Nie wystarczyy nie miec zadnych pomyslow, trzeba nie miec jeszcze zadnych > mozliwosci wprowadzenia ich w zycie. ---->peklam ze smiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Wklejam zeby ciagle nie szukac 29.03.07, 13:12 Clou jest w ostatnim zdaniu: "- Co mi tu będziesz opowiadał, mój pierścieniu - Trurl na to. - Mędrzec, mędrca, mędrcem, a elektryczność, jony, atomy, inne precjoza, używane do budowania maszyn, kosztują jak wszyscy diabli. Lubię układy jasne, podpisane, z paragrafami i pieczątkami; nie jestem pazerny na byle grosz, ale lubię złoto, zwłaszcza w znacznych ilościach, i śmiem się do tego przyznać! Jego blask, jego żółty połysk, jego luby ciężar sprawiają, iż kiedy sobie wysypię jeden - - drugi worek dukatów na podłogę i w milutkim ich po - brzęku na nich się potarzam, zaraz mi jaśniej się robi w duszy, jakby ktoś w nią słonko wniósł i zapalił. Tak, lubię złoto, do kroćset! - zawołał, gdyż własne słowa nieco go podekscytowały. - Ale po cóż ci złoto niesione przez innych? Czy nie możesz sam sobie sporządzić dowolnej jego ilości? - spytał pierścień, łyskając ze zdziwienia. - Nie wiem, jaki tam mądry jest król Genialon - odrzecze Trurl na to - ale ty jesteś, jak widzę, zupełnie niewykształconym pierścieniem! Co, ja miałbym sobie robić sam złoto? Słyszał to ktoś! Czy szewc żyje z tego, że sobie buty kroi, czy kucharz sobie gotuje, żołnierz sobie wojuje? A poza tym koszty własne, czyś nigdy o nich nie słyszał? Zresztą, jeśli chcesz wiedzieć, oprócz złota lubię narzekanie" Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Budujace z Sieci 04.04.07, 08:50 Nie mam niestety poki co permisji na podanie autorki wiec wklejam: "Zanim mi dupa schudnie, to reszta zniknie. Sama dupa będzie wisieć w powietrzu, jak uśmiech kota z Alicji w krainie czarów:)" Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Budujace z Sieci 04.04.07, 08:52 :)))) A, rozumiem, osoba tyjąca na sam wdok produktow spozywczych. Byl pan na forum Diety i odchudzanie? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Budujace z Sieci 04.04.07, 08:55 Nie, nie, bron cie panie Boze. Zadne takie :-)) Ot, utalentowana klapaczaka klawiatura. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Budujace z Sieci 21.06.07, 13:18 brezly napisał: > Nie mam niestety poki co permisji na podanie autorki wiec wklejam: > > "Zanim mi dupa schudnie, to reszta zniknie. Sama dupa będzie wisieć w powietrzu > , > jak uśmiech kota z Alicji w krainie czarów:)" ----> to jest piekne. Czy aby nie NO? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Budujace z Sieci 21.06.07, 13:34 vaud napisała: > ----> to jest piekne. Czy aby nie NO? Czyjes NO. Ale nie to moje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O zesz ty! 05.04.07, 12:15 The most important thing in communication is to hear what isn't being said. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Nowe z komputra 14.05.07, 08:48 "Zaufanie to to co czujesz zanim w pelni zrozumiesz sytuacje" Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Nowe z komputra 15.05.07, 06:26 Jedynie czlowiek potrafi śmiać sie i płakać. Bo jest jedynym zwierzęciem,ktore wie jak jest ,a jak być powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nowe z komputra 22.05.07, 09:03 Tego alta znow jedna trzecia ludnosci bedzie mieszkac w zlych warunakch, zle sie odzywiac i niewlasciwie ubierac. Tyle ze nazwa to wakacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nowe z komputra 01.06.07, 07:56 "Life may have no meaning. Or even worse, it may have a meaning of which I disapprove" Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nowe z komputra 08.06.07, 07:22 IF YOU DON'T HAVE THE LAW - ARGUE THE FACTS. IF YOU DON'T HAVE THE FACTS - ARGUE THE LAW. IF YOU DON'T HAVE EITHER - POUND THE TABLE. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nowe z komputra 21.06.07, 10:26 FORGIVE MY NONSENSE AS I ALSO FORGIVE THOSE WHO THINK THEY TALK SENSE Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nowe z komputra 22.08.07, 11:16 Wypula maszyna kompilacyjke: IT IS THE GODS' CUSTOM TO BRING LOW ALL THINGS OF SURPASSING GREATNESS. Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Nowe z komputra 22.08.07, 21:19 zrozumialem z tego tylko 'fale zasypia piach' pewnie niedodladnie Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nowe z komputra 22.04.08, 14:02 "WOULD YOU TELL ME PLEASE, WHICH WAY I OUGHT TO WALK FROM HERE?" "THAT DEPENDS A GREAT DEAL ON WHERE YOU WANT TO GO," SAID THE CAT. "I DON'T MUCH CARE WHERE Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Nowe z komputra 22.04.08, 16:19 No i o to choodzi, o to chodzi,oto chodz, oto chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Nowy wątek lsniących cytatów 22.04.08, 16:43 Mam ten, no bardzo do, przepraszam, zakalupuckalem sie, tego, no Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Wkleje sobie zeby miec pod reka 12.06.08, 19:07 Z miejsca, na którym lezał Szwejk, ozwało sie ziewniecie i dały sie słyszec słowa mówione przez sen: - Ma pani racje, pani Müllerowo, ze ludzie sa do siebie podobni. W Kralupach budował pompy niejaki pan Jarosz, a ten Jarosz podobny był do zegarmistrza Lejhanza z Pardubic, jakby był jego bratem rodzonym, a ten zegarmistrz przypominał znowu pana Piskora z Jiczina, a wszyscy razem podobni byli do nieznanego samobójcy, którego mocno juz zgniłego znaleziono w stawie koło Jindrzichova Hradca, akurat koło kolei, gdzie sie ten samobójca zapewne rzucił pod pociag -Dało sie słyszec nowe ziewniecie i takie oto słowa: - Potem ich wszystkich skazali na wysoka grzywne, a jutro niech mi pani Müllerowa ugotuje na obiad makaron. Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: Nowy wątek lsniących cytatów 14.06.08, 09:09 "erkondyszyn kaput" (mego wujka) Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: Nowy wątek lsniących cytatów 15.06.08, 06:27 Ona - "Czy przez ten cały czas byłeś mi wierny?" On, przeciągłe spojrzenie - "Często." Z filmu Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: Nowy wątek lsniących cytatów 16.06.08, 08:46 Jeśli wymyśliłam i tu wysmażyłam to już lśniący może być cytat? dzielimy się: - na tych, co się zawsze na innych wkurzają - oraz na tych, co się do tego nigdy nie przyznają ;))) (moje) Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: Nowy wątek lsniących cytatów 25.07.08, 00:42 "życiowe możliwości uciekają przed nami, żebyśmy ich nie wykorzystali" cytat filmowy Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Nowy wątek lsniących cytatów 25.07.08, 03:05 a pani Greta ma zaswiadczenie z kadr na wytumaczenie dlugiej nieobecnosci ? Odpowiedz Link Zgłoś