thorgal10 04.07.06, 15:57 Może by tak Polsat lub TVN zainwestował w "kilka" odcinków i pokazał serial w jesiennej ramówce? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hakenbu Ale nasze telewizje są na to za głupie, albo lud.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:33 ... i od ponad 10 lat ślad po Simpsonach w polskich telewizjach zaginął. A serial jest super. Nie tylko autentycznie zabawny, ale i inteligentny. Nie przesadnie obrazoburczy jak "South Park", ale też pozbawiony tandetnej ckliwości, czy łopatologicznego moralizatorstwa. Gdyby chociaż taka TVN nadawała Simpsonów o 23-ej, ale woli serwować syf w stylu "Taniec z gwiazdami". Naród polski wg macherów od telewizjologii jest na Simpsonów za głupi. Co gorsza po zwycięstwie wyborczym PIS-u trudno nie przyznać im racji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Himhith Re: Ale nasze telewizje są na to za głupie, albo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:30 TVPiS nie pusci z wiadomych wzgledow. TVN tez nie, bo widzowie, o ktorych, przy pomocy programow takich jak: Taniec z gwiazdami czy Na Wspolnej, zdobycie zabiega, pewnie by tego serialu nie zrozumieli. Moze Polsat, ktory przeciez w jednej ze swych stacji (TV4) puszczal juz Futurame, ale znajac ich skapstwo, pewnie poczekaja jeszcze z 10 lat, az serial sie postarzeje i bedzie tanszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yu Re: Ale nasze telewizje są na to za głupie, albo IP: *.icpnet.pl 04.07.06, 19:07 viva albo mtv - u nich pojawil sie south park z reszta beavis&butthead i daria na vh1 wymiataja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Ale nasze telewizje są na to za głupie, albo IP: *.chello.pl 04.07.06, 19:40 akurat to juz mnie nudzi. wciaz odgrzewaja kotleta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Simpsonowie najlepsi IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.07.06, 17:28 Jakże to? Przecież ta bajka źle wpływa na morale dzieci... No to Gejtych miałby pole do popisu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcymag Re: Simpsonowie najlepsi IP: *.petrus.com.pl 04.07.06, 19:10 Ja w sumie tez bym obejzal z chacia. Ktoras ze stacji mogla by sie wysilic w koncu i zdobyc prawa do czegos co naprawde podoba sie widzom. Co do Polsatu to najlepszy byl ich serianl "Glowa rodziny" utrzymany w podobnym tonie wiec moze kiedys i simpsonow zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nankha najlepsza jest głowa rodziny IP: *.chello.pl 04.07.06, 19:38 a nie jacyś tam simpsonowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Simpsonowie najlepsi IP: *.chello.pl 04.07.06, 19:41 pamietam jak ten serial lecial ok 18 i jakos wszystko bylo ok, wiec po co go puszczac po 22? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Simpsonowie najlepsi IP: *.home1.cgocable.net 04.07.06, 19:49 Bardzo polecam! jak nie ogladam telewizji, tak simpsonow moge ogladac kazdy odcinek po kilka razy :) Bardzo tez pasowalby do polskiej mentalnosci, troche poruszyc te szara materie pod czaszka? przy okazji usmiawszys sie, a smiech to zdrowie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UkogutaDÓŁbezF Re: Simpsonowie najlepsi IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.07.06, 00:43 Simpsonowie, Futurama, Family Guy... a z polskich miniaturki Piesek Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turkish south park IP: *.159.14.101.Dial1.Chicago1.Level3.net 05.07.06, 03:27 (wedlug dzieci) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogladacz Re: Simpsonowie najlepsi IP: 66.9.161.* 05.07.06, 08:44 W pelni popieram ta opinie. Sam od lat ogladam na 'Czechu' i caly czas nieodmiennie bawia mnie ich losy. Bajka jednak chyba nie do konca jest dla malych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Simpsonowie najlepsi IP: 213.199.197.* 05.07.06, 10:28 SOUTH PARK! SOUTH PARK! Simpsonowie ssą przy SP. Tylko South Park prawdziwym przyjacielem człowieka ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Simpsonowie najlepsi IP: *.toya.net.pl 05.07.06, 11:12 Właśnie ze South Park ssie. W porównaniu z Simpsonami to pójście na łatwiznę: dużo bluzgów i na siłę kontrowersyjnych scen,do tego bezndziejna animacja ( w ogóle mnie wkurza, że teraz twórcy kreskówek wyraźnie prześcigają sie w tym, czyja kreskówka będzie narysowana w bardziej prymitywny sposób i to zarówno przy kreskówkach dla dorosłych jak i dla dzieci (porównajcie dzisiejsze Cartoon Network i Warner Bros sprzed kilkudziesięciu lat). O ile sprawdza się to w przypadku krótkich form typu Piesek Leszek, o tyle przy dłuższych, półgodzinnych jest dla mnie męczące. A simpsonowie... tak jak ktoś już napisał wyżej, Simpsonowie sa akurat w sam raz. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
maedma Re: Simpsonowie najlepsi 26.11.06, 18:57 Może doczekamy się na Simpsonów w naszej TV, uwielbiam te "bajki", pomimo, że już jestem duży. Odpowiedz Link Zgłoś