Dodaj do ulubionych

Rowerem prosto do Afryki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 10:23
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: aale Re: Rowerem prosto do Afryki IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.07.06, 12:25
      też mi wyczyn... po prostu codziennie będzie jeździł na rowerze..
      wyczyn to by to był gdyby zaplanował sobie dziennie 300 km a nie 171 phi... ;P
      • Gość: kontrcyc Re: Rowerem prosto do Afryki IP: *.server.pl / *.gd.pl 11.07.06, 12:57
        to wsiadz i jedz cycu
      • Gość: hihi Re: Rowerem prosto do Afryki IP: 193.111.166.* 11.07.06, 13:01
        A ty przejechał/eś(aś) choć raz w życiu 100 km. w ciągu jednego dnia? Zdajesz
        sobie sprawę z tego, co piszesz. Chyba nie.. Bo zamiast jeździć na rowerze, to
        siedzisz na pupie przed monitorem i bawisz się w trola, a pupa rośnie hihi...
        Ponad 150 kilosow dziennie to wyczyn, a do tego jaka cała trasa.
        Powodzenia!!
        • Gość: zorientowany Re: Rowerem prosto do Afryki IP: 195.117.192.* 11.07.06, 13:08
          150 km nie jest wyczynem. mam takie trasy za soba, a jestem rowerzysta
          okazjonalnym, a nie nałogowcem. to tak, jakby się szło na pielgrzymkę. wystarczy
          łatwo policzyć: wyjeżdża się po 8 rano i kończy o 8 wieczorem. po drodze
          oczywiście przerwy na odpoczynek i posiłki. średnia prędkość z całego dnia
          wychodzi raptem 12,5 km/h, czyli tzy razy szybciej niż człowiek idzie. ale
          miłego pedałowania, ale podróż do maroka to wyczyn nie jest, ot ciekawostka
          ornitologiczna jakich wiele każdego lata.
          • tzkagor Re: Rowerem prosto do Afryki 11.07.06, 14:55
            No to bojku przejedź sobie 70 dni z rzędu po 150 km, często w upale. Nie wiem
            czy wiesz ale jak jest gorąco to się trochę ciężej jedzie. A jeszcze nie
            zapomnij o górach po drodze i innych atrakcjach. Na pusto też się inaczej jedzie
            niż z obładowanym rowerem.
            • tabaco Re: Rowerem prosto do Afryki 11.07.06, 15:03
              kiedyś wybrałam się na miesięczną wycieczkę rowerową w góry na
              Słowacji.przygotowywałam się jadnak na nizinnym terenie i tam 100 km nie
              stanowiło problemu. W górach niestety było całkiem inaczej i po pierwszych kilku
              dniach krwawiłam z wyczerpania. dodatkowo upał nieziemski.
              podziwiam, że człowiekowi się chce.
          • Gość: iryda Re: Rowerem prosto do Afryki IP: *.dsl.vic.optusnet.com.au 11.07.06, 16:23
            Drodzy rowerzysci!!!! jezeli jestescie sportowcami, turystami to dlaczego
            wysmiewacie kogos kto chce zwiedzic inne kraje. Wyjazd do Afryki to nie jest
            zupelnie prosta sprawa. Zapominacie, ze to kontynent i tam wlasnnie sa rozne
            panstwa i rozne zwyczaje a do tego tocza sie wojny. Czy przewidziales drogi
            rowerzysto taka sprawe jak "gibli"? To straszna burza piaskowa gdzie nie widac
            drogi, jest sucho, upalnie i wieje drobnym piachem i nie widac na odleglosc
            jednego metra. Kto w Afryce jezdzi od 8-ej do 8-ejpm. Jedzie sie skoro swit i
            najlepiej schowac sie w cieniu juz o 11-tej. Jak planujesz zaopatrzyc sie w
            wode? bo to chyba najwazniejszy problem. Lato nie jest najlepsza pora na
            wyprawy tego typu. Dobrze miec futrana czapke bo chroni od przegrzania. Pod
            czapka jest 36 stopni a na zewnatrz 42. wszystkiego dobrego!!!!
      • karolare Re: Rowerem prosto do Afryki 12.07.06, 13:56
        Gość portalu: aale napisał(a):

> też mi wyczyn... po prostu codziennie będzie jeździł na rowerze..
        > wyczyn to by to był gdyby zaplanował sobie dziennie 300 km a nie 171
        phi... ;P

z calym szacunkiem kolego ale jestes glupi:)
        wsiadz sobie na rower i przejedz 150 km i rob to kazdego dnia przez ponad dwa
        miesiace, a potem dopiero wejdz na forum i napisz cos madrzejszego:)

pozdrawiam...
        • yavorius Re: Rowerem prosto do Afryki 12.07.06, 13:58
          karolare napisał:
          > z calym szacunkiem kolego ale jestes glupi:)

Bardzo proszę bez wycieczek osobistych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka