Dodaj do ulubionych

Plener Podlasie 2003

02.03.03, 16:07
Proszę aby od tej pory wszystkie informacje i propozycje dotyczące
planowanego pleneru umieszczać w tym wątku. Cieszę się bardzo, że są chętni
do spotkania i podyskutowania o gumie i innych sprawach. Jestem przkonany że
plener się odbędzie i będzie owocny i bardzo udany, a Podlasie zauroczy
wszystkich uczestników.
serdecznie pozdrawiam
Romek
Obserwuj wątek
    • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 - propozycje ajona 02.03.03, 16:09
      Witam
      Oto moje propozycje dotyczące pleneru:
      Termin
      08-11 maja – „plusy”: mało komarów, rozlewiska Biebrzy, ptasie gody
      „minusy”: chłodne wieczory, możliwe problemy z wzięciem urlopu
      12-15 czerwca – „plusy” pewniejsza pogoda ?, cieplej,
      „minusy” - więcej komarów i gzów, Biebrza już bez rozlewisk

Zakwaterowanie:
      1) Okolice Dolistowa Starego (Jaświeły „Wczasy pod tują”) – kilka
      gospodarstw agroturystycznych z noclegami około 20 zł/osoba w okolicy stare
      wiatraki, wieś Jagłowo z tradycyjną zabudową, blisko rozlewiska Biebrzy.
      2) Okolice Osowca (Osowiec Plaża) Kilka gospodarstw agroturystycznych z
      noclegami około 20 zł/osoba. w okolicy twierdza Osowiec, atrakcje przyrodnicze
      doliny Biebrzy,
      3) Okolice Tykocina (Kolonia Kaczorowo, Szafranki) dwa gospodarstwa
      agroturystyczne z noclegami około 20 zł/osoba i klika droższych o wysokim
      standardzie (Pentowo, Rzędziany) Tykocin „perła Baroku” z charakterystycznym
      ryneczkiem i dzielnicą żydowską, Pentowo – 25 gniazd bocianich w jednym
      gospodarstwie, hodowla koników polskich.

Może ktoś z forumowiczów ma kontakt z Panem Henrykiem Rogozińskim. Może Pan
      Henryk będzie miał akurat jakąś wystawę w Białymstoku ? Może będzie mógł nas
      odwiedzić na plenerze lub wziąć w nim udział ?
      Pozdrawiam Darz Chrom !
    • maciejkastner Re: Plener Podlasie 2003 02.03.03, 22:25
      Witam

Jak pisałem już wcześniej piszę się na plener ja + 1
      Termin - osobiscie proponuje 12-15 czerwca. Powód trudności w maju z
      otrzymaniem urlopu - każdy gdzieś pojedzie na tzw długi weekend i będzie ciężko
      w następnym tygodniu znowu wydębić urlop. Więc jak dla mnie pozostaje tylko 12-
      15 czerwiec.

druga sprawa to gdzie:
      wariant pierwszy to już Augustów - i te wiatraki kuszące
      wariant trzeci Tykocin i okolice - zabytki tez kuszące
      wariant drugi chyba najbardziej optymalny chociaż nie jestem przekonany (jest
      pośrodku między pierwszym a drugim)
      Miejsce pozostawiam może dla tych którzy już na Podlasiu byli. Może ktoś
      bardziej szczegółowo opisze proponowane okolice. Ja ze swojej strony szukam
      czegoś więcej o tych propozycjach. A moze wariant pierwszy??? co wy na to??
      • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 03.03.03, 08:59
        Witam,
        Oczywiście warianty noclegowe mają niezbyt duże znaczenie praktyczne. Uważam,
        że wszystkie wspomniane miejsca można i trzeba zobaczyć nawet podczas
        trzydniowego pobytu. Chodzi jedynie o to gdzie chcemy mieć najbliżej. I tu mimo
        zgłoszenia trzech propozycji chciałbym wiedzieć przede wszystkim czy
        uczestnikom zależy na noclegach w samym Tykocinie lub jego okolicy, czy też
        można potraktować Tykocin jako cel kilkugodzinnej wycieczki, a nie miejsce
        pobytu. Wg. mnie Tykocin, Osowiec, i nadbiebrzańskie wioski to punkty
        obowiązkowe programu. Mam świadomość, że na razie zwracam się tylko do Macieja,
        ale może nasze rozważania na tym wątku jeszcze kogoś skuszą.
        Może ktoś zaproponuje zupełnie inne miejsca ? Chodzi głównie o to żeby się
        spotkać.
        Pozdrawiam
        • maciejkastner Re: Plener Podlasie 2003 03.03.03, 09:21
          No to ustalmy, że plener niechaj będzie w okolicach Tykocina albo w samym
          Tykocinie. Noclegi żeby nie przesadzać ok 20-25 zł za osobę a termin ja
          proponuję ten czerwcowy. Co ty na to Romanie. Jeśli się zgadzasz to konkretnie
          szukamy noclegów z wieloma łazienkami do robienia gum i organizujmy to.
          W przeciwnym razie zje nas czas i plenerowicze nie będą mieś okazji przygotować
          się fizycznie i psychicznie na plener i WARSZTATY he he he.
          Dodatkowo przecież musimy porozmawiać na plenerze o współczesnej gumie polskiej.
          Więc ustalmy twardy termin i miejsce i podajmy to juz do wiadomości
          Ja proponuję Tykocin 12-15 czerwiec. Amen
          darz chrom
          • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 03.03.03, 09:35
            maciejkastner napisał:

> Ja proponuję Tykocin 12-15 czerwiec. Amen

Masz rację, chyba dość już tego "mendzenia". TYKOCIN 12-15 czerwca 2003.
            pozdrawiam
            • maciejkastner Re: Plener Podlasie 2003- 12-15 CZERWIEC!!!!!!!!! 03.03.03, 16:38
              No - nareszcie doszliśmy do porozumienia, czyli stanęło 12-15 czerwiec.
              wszystkich chętnych zapraszamy!!!
              Zastanówmy się teraz nad konkretnym noclegem i nad tym, czy to tylko ma być
              plener, czy tez warsztaty, czy tez spontanicznie pojedziemy. Jeśli wyjdą
              warsztaty to będę, jeśli nie to nie.
              • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003- 12-15 CZERWIEC!!!!!!!!! 03.03.03, 19:44
                maciejkastner napisał:

> Jeśli wyjdą warsztaty to będę, jeśli nie to nie.

Macieju czy uzależniasz swój przyjazd do Tykocina od tego czy odbędą się tam
                warsztaty ? Napisz proszę jak Twoim zdaniem powinny wyglądać takie warsztaty.
                pozdrawiam
                • maciejkastner Re: Plener Podlasie 2003- 12-15 CZERWIEC!!!!!!!!! 03.03.03, 20:29
                  ajon1 napisał:

> maciejkastner napisał:
                  >
                  > > Jeśli wyjdą warsztaty to będę, jeśli nie to nie.
                  >
                  > Macieju czy uzależniasz swój przyjazd do Tykocina od tego czy odbędą się tam
                  > warsztaty ? Napisz proszę jak Twoim zdaniem powinny wyglądać takie warsztaty.
                  > pozdrawiam

Witam - NIE NIE UZALEŻNIAM. Juz powiedziałem że przyjeżdżam i wszystko zrobią
                  żeby przyjechać - no chyba, że siła wyższa. Na moje nie musi być warsztatów. Mi
                  osobiście starczy plener i spotkanie.
                  A jak mają wyglądać takie warsztaty nie mam pojęcia.
                  • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003- 12-15 CZERWIEC!!!!!!!!! 03.03.03, 21:54
                    maciejkastner napisał:

> Witam - NIE NIE UZALEŻNIAM. Juz powiedziałem że przyjeżdżam i wszystko zrobią
                    > żeby przyjechać

To świetnie. Przestraszyłem się ale najwyraźniej źle Cię zrozumiałem. Mnie się
                    wydaje, że warsztaty raczej były by trudne do zorganizowania w warunkach
                    agroturystycznych, ale zobaczymy.
    • gumista Re: Plener Podlasie 2003 07.03.03, 09:20
      Wczoraj w nocy znalazłem kilka adresów gospodarstw agroturystycznych w
      okolicach Tykocina - ceny nawet od 15 zł. Podam konkretne adresy to
      podyskutujemy, który wybrać. Moim zdaniem trzeba przynajmniej wybrac takie
      gospodarstwo gdzie jest minimum 10 miejsc nocelgowych (większość to
      gospodarstwa z 4-6 miejscami. Zobaczymy - moze i będzie potrzeba wczęsiejszego
      zadeklarowania sie na 100% i może bedzie trzeba wpłacić jakąś niewielką
      zaliczkę. W każdym razie prosze na ten plener się decydować i deklarować w
      100%. Jak z ajonem znajdziemy konkretne gospodarstwo - będziemy rezerwować
      noclegi też podając ilość pewnych miejsc.
      Najlepiej jakby te osoby, które zamierzają jechać do końca powiedzmy marca
      zadeklarowali się. Licze na zrozumienie.
    • ajon1 Re: Plener Mazury 2003 10.03.03, 14:27
      Polecam adres strony, na której znajdziecie informacje o pewnym foto-plenerze
      na Mazurach. Proszę zwrócić uwagę, że wykłady i warsztaty będzie prowadził
      m.in. K.K.Pollesch. Może ktoś skorzysta ?
      www.mazury.pc.pl/zasoby/aktual/plener-foto.html
      Ma to być również inspiracja dla stworzenia programu naszego pleneru w
      Tykocinie !
      • gumista Re: Plener Mazury 2003 10.03.03, 14:32
        Tak, tak - no właśnie bardzo mocno się zapaliliśmy ale trochę to wszystko
        przystopowało. Ajonie załóżmy np. że do końca marca musimy mieć noclegi i
        zrealizujmy to!! Boje się, że jak będziemy zwlekać i zwlekać to szlag wszystko
        trafi i już nie znajdziemy np miejsca jakiegoś konkretnego.
      • mosteczek2 Re: Plener Mazury 2003 10.03.03, 18:00
        No to miło, że będzie Pollesch. Muszę tylko chyba znów go zmusić (a juz to
        nieraz czyniłem), żeby wznowił wyrób gum.
        25 sieprpnia? Kto wie, może nawet bym towarszysko wskoczył, ale na pewno nie
        będę od początku. GRABARKA (19 VIII) COROCZNYM OBOWIĄZKIEM!
        • kamilaksiezyc hmmmmmmmmmmmmm 11.03.03, 01:07

• gumista Do Kamili 11.03.03, 08:26
            kamilaksiezyc napisała:

>
            >
    • gumista Re: Plener Podlasie 2003 13.03.03, 09:23
      Wczoraj przeglądałem trochę oferty gospodarstw agroturystycznych - jest ich
      sporo, jednakże wiekszość to 4 - miejsc noclegowych - troche to mało tak mi się
      wydaje. Chociaz zainteresowanie plenerem minimalne, a nawet żadne można
      napisać.
      A może by tak w samym Tykocinie np pod czarnym tulipanem? Czy może ktoś zna
      ceny?
      Dzisiaj postaram sie powysyłac mejle z zapytaniami odnośnie cen warunków itd,
      jednak aby coś konkretnie pisac i rezerwować prosze się wpisywać i zgłaszać
      swoja aprobatę na plener!!!! To jest konieczne aby coś robic dalej.
      Jak na razie są cztery osoby (pewne) ja i ajon + ich weny hi hi hi (usmiechnął
      się).
      jesli np nikt więcej do końca marca się nie zgłosi rezerwuje tylko cztery
      miejsca. Później każdy na własną ręke będzie musiał załatwić sobie noclegi.
      SDobrze by było gdyby wszyscu uczestnicy mogli razem w jednym budynku nocować -
      pamietam takie plenery - rozmowy nocne przy piwku o fotografii, o gumach itd -
      pomyslcie naprawde o tym, może warto się spotkać, może coś razem wymyslimy
      odnośnie gumy, odnośnie wcześniej zgłaszanych propozycji. Nie bójcie sie -
      prosze się deklarować.

• ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 13.03.03, 20:45
        gumista napisał:

> A może by tak w samym Tykocinie np pod czarnym tulipanem? Czy może ktoś zna
        > ceny?

Chyba bocianem ?
        Ceny w Tykocinie:
        Dworek w Pentowie (tel. 085-718-16-29) - 5 pokoi 2-osobowych - 35zł/osoba
        Tykocin, Dom pod Czarnym Bocianem (tel. 085-718-74-08) – 5 pokoi 2-osobowych z
        łazienkami - 40zł/osoba
        Rzędziany 79 (agroturystyka u Żędziana tel. 085-718-24-70) - 2 pokoje 2
        osobowe, 3 pokoje 4 osobowe - 30-35 zł/osoba
        Tykocin, Kolonia Kaczorowo 40 (tel. 085-718-77-19) – 3 pokoje 2-osobowe,
        wspólna łazienka - 20zł/ osoba
        Wieś Morusy 2 (tel 085-716-91-97) cały domek 7-10 osób (3 pokoje) + 1 pokuj 2-
        osobowy i 1 pokój 4 osobowy cena 25-30 zł/osoba – www.aburczewska.republika.pl
        Szafranki 1, (tel 086 219-45-25) – 3 pokoje 2-osobowe, cena 20 zł/osoba
        Tykocin Alumnat 50-60 zł/osoba
        Ceny z zeszłego roku, ale kilka sprawdzałem telefonicznie i są aktualne.
        Proszę wybierać!
        Pozdrawiam
        ajon
        • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 13.03.03, 20:50
          ajon1 napisał:

> Wieś Morusy 2 (tel 085-716-91-97) cały domek 7-10 osób (3 pokoje) + 1 pokuj 2-
          > osobowy i 1 pokój 4 osobowy cena 25-30 zł/osoba – www.aburczewska.republi

Oczywście każdy pokój przez "ó", przepraszam
        • gumista Re: Plener Podlasie 2003 13.03.03, 22:15
          ajon1 napisał:

> gumista napisał:
          >
          > > A może by tak w samym Tykocinie np pod czarnym tulipanem? Czy może ktoś zn
          > a
          > > ceny?
          >
          > Chyba bocianem ?
          > Ceny w Tykocinie:
          > Dworek w Pentowie (tel. 085-718-16-29) - 5 pokoi 2-osobowych - 35zł/osoba
          > Tykocin, Dom pod Czarnym Bocianem (tel. 085-718-74-08) – 5 pokoi 2-osobow
          > ych z
          > łazienkami - 40zł/osoba
          > Rzędziany 79 (agroturystyka u Żędziana tel. 085-718-24-70) - 2 pokoje 2
          > osobowe, 3 pokoje 4 osobowe - 30-35 zł/osoba
          > Tykocin, Kolonia Kaczorowo 40 (tel. 085-718-77-19) – 3 pokoje 2-osobowe,
          > wspólna łazienka - 20zł/ osoba
          > Wieś Morusy 2 (tel 085-716-91-97) cały domek 7-10 osób (3 pokoje) + 1 pokuj 2-
          > osobowy i 1 pokój 4 osobowy cena 25-30 zł/osoba – www.aburczewska.republi
          > ka.pl
          > Szafranki 1, (tel 086 219-45-25) – 3 pokoje 2-osobowe, cena 20 zł/osoba
          > Tykocin Alumnat 50-60 zł/osoba
          > Ceny z zeszłego roku, ale kilka sprawdzałem telefonicznie i są aktualne.
          > Proszę wybierać!
          > Pozdrawiam
          > ajon

Dla usciślenia podaje adres strony, gdzie można dokładnie zobaczyc opisane
          przez ajona gospodarstwa:
          www.regioset.pl/atur.php?choice=1755
          maciej
          • gumista Re: Plener Podlasie 2003 13.03.03, 23:07
            Myslę chyba, że powinniśmy się skupić na tych Morusach - oferta chyba
            najbardziej optymalna - myślę, że za 25 zł można będzie dostać noclegi i to
            pewnie bez targowania. Dodatkowym plusem jest to, że gospodarstwo jest
            niedaleko Tykocina i blisko rozlewisk Narwi (tak mi się wydaje). Kolejnym
            atutem jest możliwość wypożyczenia rowerów, i jazda w siodle itd. Zobaczymy
            zresztą co babka odpisze i czy ma wolny termin. A może juz dzwoniłeś do Morus?
    • gumista Re: Plener Podlasie 2003 13.03.03, 22:39
      I jeszcze kilka adresów gospodarstw agroturystycznych - niestety nie ma cen;

Bokiny 52, 18 -103 Płonka Kościelna, S. Żochowski tel.(085) 715 72 44,
      drewniany domek, 6 miejsc, kuchnia, kominek, łazienka.

Dobrowoda 31, 18-106 Turośń Kościelna, M. A. Haliccy, kwatera całoroczna, 2
      pokoje dwuosobowe, oddzielna kuchnia, wyżywienie.

Morusy 2, 16-025 Krypno, A. Buraczewska, tel. (085) 716 91 973
      www.aburaczewska.republika.pl, pokoje dwuosobowe, 1 jedno, 2 łazienki, rowery,
      przejażdżki konne,

Suraż 18-105, J. L Ponińscy, ul. Białostocka 1, tel.(085) 650 33 36, kwatera
      całoroczna, 4 pokoje, 12 miejsc oddzielna kuchnia.

Śliwno 1, 16-007 Konowały, Z. Korpacz, tel.(085) 717 11 53, kwatera całoroczna
      5 pokoi dwu i trzyosobowych, oddzielna kuchnia, wyżywienie, specjalnością
      gospodarza jest tradycyjne kwaszenie ogórki w beczkach zatapianych w Narwi

Śliwno 11, A.K. Zagórscy tel. (085) 717 11 07, 5 miejsc noclegowych, łazienka,
      kuchnia, wyżywienie, rowery, kajaki

Rzędziany 76, "U Żendziana", I. i M. Żendzian tel. (085) 718 24 70, kom.
      0504608964, 0504836493, 2 pokoje z łazienkami, 3 dwupoziomowe ze wspólną
      łazienką, oryginalny wystrój wnętrza. Łaczna ilość miejsc noclegowych - 23.

Waniewo, E. Sokół, tel. (086)476 47 80 20 miejsc noclegowych

Zawyki 20/1, 18-105 Suraż, J. D. Paczusko, tel.(085) 650 33 36, 2 pokoje, 6
      miejsc, oddzielna kuchnia, wyżywienie, kajaki, rowery. Schroniska młodzieżowe:

Bokiny 3, Szkoła Podstawowa tel.(085) 650 22 97, 40 miejsc w pokojach
      dziesięcioosobowych prysznice, kuchnia, świetlica, boisko, miejsce na namioty

Tykocin, Zespół Szkół Ogólnokształcących ul. Kochanowskiego 1 tel. (085) 718 16
      85 sezonowe, 3 pokoje siedmioosobowe, 1 czteroosobowy, prysznice, kuchni

Wybór jest duży jak widać, jednak cos trzeba wybrać?
      • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 13.03.03, 22:59
        Ceny i namiary na Zendziana w Rzędzianach i aburaczewską w Morusach podałem,
        pozostałe agroturystyki są zdaje się mniej "luksusowe" więc ceny w granicach 20
        zł/osoba. Schronisko Młodzieżowe w Tykocinie, którego adres podałeś nie działa
        w czerwcu.
        pozdrawiam
        • gumista Re: Plener Podlasie 2003 13.03.03, 23:03
          Właśnie przed chwilą póściłem mejla do gospodarstwa do Morus z zapytaniem o
          wolny termin i o ceny wynajęcia całego domku-dworku.
          Zapytałem się ile wynajęcie dla 4-5 osób a ile dla 10 - bo chyba więcej niż 10
          osób się nie zjawi.
          • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 29.03.03, 20:01
            gumista napisał:

> Właśnie przed chwilą póściłem mejla do gospodarstwa do Morus z zapytaniem o
            > wolny termin i o ceny wynajęcia całego domku-dworku.
            > Zapytałem się ile wynajęcie dla 4-5 osób a ile dla 10 - bo chyba więcej niż
            10
            > osób się nie zjawi.

Termin 12-15 czerwca jest wolny, za domek-dworek pani Alicja Buraczewska chce
            200 zł/noc - są tam trzy pokoje dwuosobowe + spanie dla dwóch osób w kuchni.
            (Właścicielka twierdzi, że w domku może mieszkać 10 osób)
            Nie chce taniej bo trzy noce to dla niej za krótko. Cena noclegu jeśli się nie
            wynajmuje całego domku 30 zł.
            • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 29.03.03, 21:05
              Rezerwować ?
              • gumista Re: Plener Podlasie 2003 30.03.03, 10:43
                ajon1 napisał:

> Rezerwować ?

Rezerwuj. Na dzień dzisiejszy jadę ja + 1 osoba.
                Bardzo się cieszę, że są tam wolne pokoje i ten termin też. No to mamy termin,
                chatę - nic tylko wsiadać i jechać.
                Super - ja już się cieszę, no i czekamy na dalsze zgłoszenia uczestnictwa w
                Pierwszym Plenerze typowo zorganizowanym przez i dla osób zajmujących się gumą
                arabską.
                Na początku myślałem, aby naisać krótką wzmiankę do jakiś czasopism
                fotograficznych o tym plenerze, ale stwierdziłem, że dam sobie spokój -
                zobaczymy jak to pierwsze spotkanie wyjdzie, pomyślimy co dalej, pogadamy itd
                itp.
                (bardzo radosny) maciej
                Dzisiaj jadę do Ciechocinka - może tam coś ciekawego uda mi się pstryknąć?
                • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 30.03.03, 14:52
                  gumista napisał:

> Dzisiaj jadę do Ciechocinka - może tam coś ciekawego uda mi się pstryknąć?

"W Ciechocinku tam gdzie Dom Zdrojowy
                  Maxi Kaz rusza na łowy...
                  Udanych bezkrwawych łowów.

Zarezerwuję cały domek

Informacje dla niezorientowanych
                  I Gumowy Plener na Podlasiu Morusy-Tykocin 2003
                  termin 12-15 czerwca 2003
                  miejsce Morusy 2, 16-025 Krypno, A. Buraczewska, tel. (085) 716 91 973
                  www.aburaczewska.republika.pl, pokoje dwuosobowe, 1 jedno, 2 łazienki, rowery,
                  przejażdżki konne,
                  Są jeszcze wolne miejsca można sie zgłaszać !

• gumista Re: Plener Podlasie 2003 30.03.03, 15:58
      Cały domek!!! Tak myślisz, że tyle osób przyjedzie!!! Może jacyś znajomi
      jeszcze!!! A jest możliwość odrezerwowania w razie czego?
      • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 30.03.03, 21:13
        gumista napisał:

> Cały domek!!! Tak myślisz, że tyle osób przyjedzie!!!

Przyjadą, przyjadą. Cały domek to 3 pokoje 2-osobowe plus (ewentualnie) dwie
        osoby w kuchni. Sadząc z pewnych wypowiedzi na forum to 6 osób jest niemal
        pewne - czyli cały domek. Nie bój nic Macieju. Jeszcze namioty będziemy
        dostawiać !
        Źle poinformowany pesymista ajon
    • gumista Re: Plener Podlasie 2003 30.03.03, 23:35
      Obyś się Romanie nie mylił. Ja jednak tak optymistycznie nie jestem nastawiony
      co do tłumów uczestniczących w plenerze. Jednak warto spróbować - co właśnie
      czynimy. W dodatku jest pierwsza okazja aby się poznać bezpośrednio, a nie
      tylko przez internet. O tym m.in właśnie była dzisiejsza sztuka "Norway.Today".
      To jest prawda, jestesmy pokoleniem prawie wirtualnym-korzystającym nieustannie
      z dobrodziejstw internetu, wszak od czasu do czasu spotkać sie wypada. No i
      poznać rzecz jasna.
      No to Panowie gumiści - zgłaszajcie swój akces na plener. Nic tyko się zapisać
      i spotkać i spędzić owocnie 12-15 czerwca w gronie pasjonatów gumy arabskiej.
      Zapraszamy. Miejsce i inne szczegóły w omawianym wątku.
    • gumista Re: Plener Podlasie 2003 31.03.03, 14:03
      LUDZIE ZGŁASZAJCIE SIĘ NA PLENER!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • gumista Re: do greg-a, fotto, mosta, kordiana i innych!!!! 09.05.03, 09:16
        Gdzieś ten wątek się nam zapodział, więc go specjalnie odnawiam i przypominam
        wszystkich, że mamy zarezerwowany domek w Morusach. Rezerwacja jest po to, że
        robimy takie małe spotkanie - plener fotograficzny POLDLASIE 2003 - nie mamy
        programu bo i po co, każdy i tak bedzie fotografował to co mu się podoba. Na
        pewno jadą 4 osoby, im więcej tym cały dworek stoi do wynajecia - zresztą jest
        zarezerwowany. Jesli nikt więcej się nie zgłosi nic sie nie stanie - po prostu
        pojedziemy w czwórkę i tez bedzie pasować, jednak radzę się zastanowić i
        przemysleć sprawę dogłębnie

TAKA OKAZJA MOŻE SIĘ JUŻ NIE POWTÓRZYĆ
        I W TAK DOBOROWYM TOWARZYSTWIE!!! hi, hi, hi
        ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA, MAMY OSTATNIE NOCLEGI (KOLEJNOŚĆ ZGŁOSZEŃ DECYDUJE o
        REZERWACJI NOCLEGU)

(nigdy nie byłem dobrym marketingowcem) - ale coś tak się zachęca hi, hi, hi ,
        hi. Pozdrawiam maciej
        • ajon1 Re: do greg-a, fotto, mosta, kordiana i innych!!! 09.05.03, 09:46
          UWAGA do rozpoczęcia Pleneru Podlasie 2003 zostało: 34 dni, 6 godzin, 27 minut
          i 15... 14... 13.... sekund !
          Program oczywiście jest
          po pierwsze w programie są długie wieczorne rozmowy o gumie, przy piwie,
          po drugie robienie zdjęć jak ktoś lubi,
          po trzecie włóczenie się po okolicy jeśli się komuś chce,
          po czwarte długie wieczorne rozmowy o gumie, przy piwie,
          nie wykluczona zmiana kolejności punktów programu oraz liczne atrakcje
          dodatkowe.

Termin 12-15 czerwca 2003, miejsce Morusy k/Tykocina

ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA, rezerwacja zgodnie z kolejnością zgłoszeń, decyduje
          data stempla pocztowego.
    • gumista Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 11:47
      Ajonie przed chwilą napisał do mnie Grzegorz - dtpgreg1, że bardzo by chciał
      uczestniczyc w plenerze i robi wszystko (zamiana z pracą itd) aby przyjechać.
      Grzegorzu koniecznie przyjeżdżaj, podobnie jak inni.
      Grzegorz podsunął tez pewną myśl, oprócz tego, że obowiązkowo nalezy zabrac
      swoje prace - to oczywiste (porównać technikę, wymienić doświadczenia, no i o
      czymś przy pyfku trzeba gadać całe noce) mozna by zabrać ze sobą papiery
      uczulone i je ponaświetlać? hmmm pomysł dosyć ciekawy (to byłyby takie typowe
      warszaty) - tylko, że będziemy troche ograniczeni czasowo, troche pewnie kazdy
      by chciał popstrykać i poodpoczywać. No nie wiem, zalezy co inni - ja się
      dostosuję.
      opzdrawiam i licze dtpgreg, że zrobisz wszystko aby przyjechać - tak jak
      napisałem ci w emailu - skontaktuj się z fotto mariuszem - z tego co wiem on
      tez jest chętny na przyjazd.
      • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 12:40
        Klawo jak cholera !
        Brawo Greg !
        Tak jak myślałem pani Alicja Buraczewska będzie musiała odstąpić nam swoje
        sypialnie i skosić zboże pod pole namiotowe - takie małe miasteczko gumistów
        (hłe, hłe, hłe) Fajnie jeśli przywieziecie swoje prace - może dojdzie do skutku
        mój prehistoryczny projekt wymiany gumami ? Ale myślę że guma nie jest tu
        biletem wstępu i jak ktoś nie ma to się nie przejmuje. Co do gumowania na
        miejscu - świetnie jeśli ktoś to będzie robił, liczę na grega i jego alkohol
        (jak to dwuznacznie brzmi) ale też nie ma konieczności żeby wszyscy to robili.
        Plener będzie ekstra !
        • gumista Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 13:02
          Tak tylko jak greg pisał alkohol mu się skonczył i poszukuje w Trójmieście gumy
          arabskiej zamiast niego. Tak więc jak widzisz greg juz nie tylko ja ale równiez
          ajon liczy na Ciebie i Twoją obecność. Słowa ajona "będzie klawo jak cholera"
          weź sobie do serca.
          pozdrawiam i darz chrom
          • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 13:20
            To że alkohol się skończył to prawdziwy dramat ! Współczuję. Ale może uda się
            zobaczyć w naturze alkoholowe gumy Grzegorza, bardzo na to liczę.
            pozdrawiam
            Ps dla wahających sie dodam, że im będzie nas więcej tym tańsze będą noclegi.
    • dtpgreg1 Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 13:25
      Witam
      Zrobie co w mojej mocy aby na plenerze sie zjawic, niestety sposub w jaki
      pracyje nie daje mi mozliwosci robienia dlugoterminowych planow, tak wiec czy
      pajade bede mogl powiedziec gdzies za tydzien.Co sie tyczy samych gum to
      koniecznie musimy kilka zrobic, ja planuje zabrac kilka papierow pokrytych
      alkoholem na ktorych bedziecie mogli zrobic ze swoich negatywow gumy(napiszcie
      tylko jakich rozmiarow macie negatywy), i mialem nadzieje ze ktos bedzie mogl
      zaproponowac to samo tylko ze z emulsja gumowa.(Naswietlac proponuje
      sloncem,chyba ze ktos zabieze ze soba solarium)
      Pozdrawiam greg
      • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 13:56
        Ha, to świetnie !
        Miejsce masz zarezerwowane, potwierdź jak będziesz mógł. Postaram się przywieść
        kilka papierów. Mam też pewne dodatkowe plany co do gumowania w Tykocinie, ale
        to niespodzianka.
        pozdrawiam
        ajon
        • gumista Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 14:03
          ajon1 napisał:

> Ha, to świetnie !
          > Miejsce masz zarezerwowane, potwierdź jak będziesz mógł. Postaram się
          przywieść
          >
          > kilka papierów. Mam też pewne dodatkowe plany co do gumowania w Tykocinie,
          ale
          > to niespodzianka.
          > pozdrawiam
          > ajon

hmmm.....? pewnie jakiś konkurs kto wypłucze gume najszybciej, kto gumą rzuci
          do celu z 50m, kto wygumuje, naświetli i wypłucze gumę z jednej ze ścian domu
          Pani Aburaczewskiej itd itp - pomysłów oczywiście może byc masa, a nie możesz
          teraz tego zdradzić?
          • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 15:02
            gumista napisał:

pomysłów oczywiście może byc masa, a nie możesz
            > teraz tego zdradzić?

Zdradzam zdradzam (sprowokowany) na sąsiednim wątku
            • gumista Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 15:05
              .........i zdrzadził.......
      • gumista Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 14:01
        Rozumiem greg, że wykonujesz gumy wielowarstwowe, a te papiery, które
        zabierzesz to tylko będzie naswietlana pierwsza warstwa aby pokazac jak
        zachowuje się podczas naświetlania i wypłukiwania alkohol? ok - zobaczymy, ja
        generalnie robie gumy 18 x 24, staram się mniejszych i większych nie robić. Co
        do solarium to nie ma sprawy mogę je zabrac jeśli będzie takowa konieczność.
        Koniecznie napisz za tydzień co udało ci się wykombinować, a ręczę, że plener
        bedzie ho ho.
    • fotto Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 15:17
      Bardzo się cieszę, że został poruszony temat pleneru. Tak, chęci to ja mam i
      to bardzo wielkie, niestety, czas, czas, czas. Nie wiem czy bedę mógł być na
      tym plenerze:(. Ostatnio mam sporo pracy w redakcji, no i studia. Nawet nie
      mialem czasu, aby tu wejść wcześniej.
      Co do pleneru, to okolice są naprawde wspaniałe i trudno wybrać lepsze.
      Polecam bagna w okolicy Osowca, tam można naprawde porobić fajne fotki.
      Aha, do kiedy trzeba dać znać, że się jedzie?
      Pozdrawiam

Mariusz
      • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 15:24
        fotto napisał:

> Bardzo się cieszę, że został poruszony temat pleneru. Tak, chęci to ja mam i
        > to bardzo wielkie, niestety, czas, czas, czas. Nie wiem czy bedę mógł być na
        > tym plenerze:(. Ostatnio mam sporo pracy w redakcji, no i studia

Może redakcja zamówi reportarz z pleneru i będziesz mógł pojechać w delegację ?

> Polecam bagna w okolicy Osowca, tam można naprawde porobić fajne fotki.

Proszę mi nie przypominać tego miejsca ! W zeszłum roku topiła mi się tam żona
        razem z moim aparatem ! żona przeżyła

> Aha, do kiedy trzeba dać znać, że się jedzie?

Im wcześniej tym lepiej, w agroturystyce w której się spotykamy jest
        ograniczona ilośc miejsc, ale jeśli się zdecydujesz w ostatniej chwili to może
        uda się gdzieś przenocować pod namiotem ?

pozdrawiam romek
      • gumista Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 15:28
        Najlepiej zdecyduj się od razu-dokończymy rozmowę niedokończoną a zaczętą w
        Radzyniu-Chełmińskim. Oprócz tego Mariuszu jak widzisz będą inni gumiści, a co
        kilka głów to nie jedna. Dodatkowo każdy z nas przywiezie prace swoje i omówimy
        je i przeanalizujemy każdy piksel po pikselu hi hi i hi.
        Tak więc spręz sie z sesją - wiem, że to jest najważniejsze dla Ciebie w
        tym momencie - trudno się dziwisz. Ekstra Mariuszu, że chcesz przyjechać -
        pomyśl z Gdańska możecie przecież jechac razem z gregem. Do kiedy trzeba dać
        znac - nie ma terminu ale lepiej daj znać, bo dworek w którym bedziemy ma tylko
        10 miejsc.
        pozdrawiam i do zobaczenia w Tykocinie.
    • gumista Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 15:31
      ajonie cholero jedna wyprzedziłeś mnie dzisija 3 razy. tzn gdy miałem aktywną
      odpowiedź i ją pisałem to ty w tym momencie dałeś odpowiedź już. 3 X 0
      • fotto Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 16:35
        Tak, fajnie by było znów pogadać. Chyba jak najszybciej porozmawiam z
        dtpgregiem i jak cos bedę wiedział to szybciutko napiszę.

• dtpgreg1 Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 17:42
          Witam
          Udalo mi sie wyrwac dwa dni wolnego i chcalbym sie z wami spotkac na plenerze w
          dniach 13,14 i 15 czerwca jednak bede potrzebowal calego pokoju poniewaz bede z
          zona i synem. Napiszcie jak ewentualnie czym tam nalepiej dojechac z gdanska bo
          w posiadanym przezemnie maluchu dluzsze eskapady sa nieco meczace.
          Pozdrawiam greg
      • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 19:04
        gumista napisał:

> ajonie cholero jedna wyprzedziłeś mnie dzisija 3 razy

He he he ma się tego refleksa ! Ale ty jesteś rekonwalescent po anginie to
        powinienem Ci dać jakieś fory.
        No to proszę bardzo masz szansę odpisać Grzegorzowi na jego zapytanie o dojazd
        do Tykocina
        • gumista Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 19:26
          ajon1 napisał:

> gumista napisał:
          >
          > > ajonie cholero jedna wyprzedziłeś mnie dzisija 3 razy
          >
          > He he he ma się tego refleksa ! Ale ty jesteś rekonwalescent po anginie to
          > powinienem Ci dać jakieś fory.
          > No to proszę bardzo masz szansę odpisać Grzegorzowi na jego zapytanie o
          dojazd
          > do Tykocina

Dzieki na pewno odpiszę. he he he, ale rzeczywiście refleks szachisty i to
          długodystansowego. Ajonie myśl nad rozkładem pokoi w dworku i nad jego
          podziałem, bo jak widać domek będzie oblężony.

• ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 19:40
            gumista napisał:

Ajonie myśl nad rozkładem pokoi w dworku i nad jego
            > podziałem, bo jak widać domek będzie oblężony.
            >

Spoko pomieścimy się Buraczewska ma też fajne pokoje gościnne u siebie w domu.
            W dworku jeden pokój rezerwuję dla swojej ekipy (3 osoby), jeden dostaniesz ty
            z żoną, jeden Grzegorz z rodziną, jest też zabudowana weranda z 2 wygodnymi (?)
            łóżkami to się tam kogoś położy.
            A jak będzie potrzeba to rozbijemy namioty.
            pozdrawiam
            • gumista Re: Plener Podlasie 2003 09.05.03, 19:50
              ajon1 napisał:

> gumista napisał:
              >
              > Ajonie myśl nad rozkładem pokoi w dworku i nad jego
              > > podziałem, bo jak widać domek będzie oblężony.
              > >
              >
              > Spoko pomieścimy się Buraczewska ma też fajne pokoje gościnne u siebie w domu.
              > W dworku jeden pokój rezerwuję dla swojej ekipy (3 osoby), jeden dostaniesz
              ty
              > z żoną, jeden Grzegorz z rodziną, jest też zabudowana weranda z 2 wygodnymi
              (?)
              >
              > łóżkami to się tam kogoś położy.
              > A jak będzie potrzeba to rozbijemy namioty.
              > pozdrawiam

okiej - no pisałeś, zresztą można wyczytać na stronie, że tam jest 10 miejsc
              noclegówych.
              ajonie jesli możesz - potwierdz rezerwację aby nas babka nie zrobiła (tak pisze
              profilaktycznie)
              ale ty dzisija jesteś skuteczny i szybki - szooooook.
              pozdrawiam
    • gumista Re: Plener Podlasie 2003 03.06.03, 08:47
      No kochani coś cicho w tym wątku a przecież to już za 1,5 tygodnia spotkamy
      się - mam nadzieję że "pewniaki" co zadeklarowali swój przyjazd zjawią się. Ja
      niestety więcej niż pewne przyjadę w piątek w godzinach południowych.
      • mosteczek2 Re: Plener Podlasie 2003 09.06.03, 21:53
        We czwartek mam studentów-kursantów, może będę przelatywał przez Tykocin w weeekend. Jeśli tak będzie, to jakoś Panów znajdę...
        • ajon1 Re: Plener Podlasie 2003 09.06.03, 22:58
          mosteczek2 napisał:

może będę przelatywał przez Tykocin w weeekend. Jeśli tak będzie, to jakoś
          Panów znajdę...

Panie Tomaszu, jeśli będzie Pan dostatecznie nisko przelatywał to na pewno nas
          Pan zauważy i rozpozna po firmowych koszulkach z napisem "I love gum
          bichromate".
          Kwaterę mamy jak Pan wie u P. Alicji Buraczewskiej w Morusach, ponoć niedaleko
          od chaty, w której mieszkał śp Włodzimierz Puchalski.
          Proszę próbować kontaktu z moją cegłą 603403124, może odpowie ?
          Serdeczne pozdrowienia
    • gumista Re: Plener Podlasie 2003 09.06.03, 22:49
      ooo to super - to prawie w piątek będziemy w komplecie (oczywiscie jesli chodzi
      o uczestników forum). A może wie Pan albo ty Romanie czy Kordian tez zamierza
      sie przywitać na Podlasiu, czy cały czas zapracowany i nawet o bozym świecie
      nie wie?
    • gumista Re: Plener Podlasie 2003 09.06.03, 22:53
      aaa i jeszcze jedno Panie Tomaszu i Romanie - zabierzcie prosze kilka swoich
      prac chiałbym je porównać z moimi, które równiez zabiorę. Chodzi mi o fakturę
      grubość nałożonej emulsji i w ogóle o całą gumę. W koncu spotykamy się tez tam
      po to aby sobie poględzic co nieco o tym pomarańczowym i o arabskiej
      rozpuszczalnej.
    • dtpgreg1 Re: Plener Podlasie 2003 10.06.03, 19:54
      Witam
      Roman wspominal kiedys o wymianie gum, ja rowniez chcalbym dolaczyc sie do tego
      postulatu, na pewno zabiore kilka swoich prac.
      Pozdrawiam greg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka