xply 07.11.06, 09:30 Wszystko fajnie, ale jest pytanie czy osmieszanie ZLA, bo Hitler byl ZLEM nie doprowadzi do jego "oswojenia". Z niektorych rzeczy nie warto sie smiac, niektorych rzeczy warto sie bac. -- Męska rzecz na niepogodę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: slwy Re: Hitler śmieszy Niemców IP: *.kuzniki.net 07.11.06, 09:42 masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: On pisze o Kaczorach! 08.11.06, 02:16 To jasne w końcu parę kaczuszek pływa z głównym bohaterem w wannie robiąc mu chórki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srpnov Co złego w oswajaniu zła? IP: *.aster.pl 08.11.06, 09:04 Pamiętam, jak się zdziwiłem widząc komiks z czasów Generalnego Gubernatorstwa pt. "Przejawy życia w GG". Dowcip makabryczny. Nie pamiętam dokładnie jakie to były przejawy, ale coś w stylu "życie gospodarcze - robienie mydła z ludzi". Po co był ten żart? Pewnie po to by nie czuć przerażenia... GW teraz jest straszliwie przestraszliwiona, jak wyskoczy parę dałnów na ulicę i zacznie hajlować. I demonizuje ich. A po co? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Hitler śmieszy Niemców 07.11.06, 10:38 Hitler, owszem, był złem. Ale trzeba zachować skalę. Przy Leninie czy Stalinie Hitler był drobnym rzezimieszkiem. Jakoś nikt nie sprzeciwia się gadżetom np. ze zbrodniarzem Che Guevarą. Prawdą jest, że Hitler był fajtłapą. Został użyty jako marionetka do jednego tylko celu: rozpętania krwawej wojny ogólnoeuropejskiej, z której to wojny Niemcy nie mogły wyjść jako zwycięzca. Miało to miejsce 23 sierpnia 1939. Potem Hitler zreflektował się, że został użyty jako marionetka i zwrócił się przeciwko swemu manipulatorowi 22 czerwca 1941. Ale już było za późno na odwrócenie biegu zdarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Hitler śmieszy Niemców IP: *.centertel.pl 07.11.06, 11:24 Bardzo celna i najkrótsza historia II wojny ale "neo" w niemczech są innego zdania na temat swojego wodza .Czyli dalej klapy na oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akermanski Re: Hitler śmieszy Niemców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 12:35 Fantastyczne! Jaka dobra animacja! I w dodatku z dobrym scenariuszem, bardzo fajna. To coś na miarę "Katedry" Bagińskiego, a jednocześnie pełni jakąś rolę w społeczeństwie. :-) Wie ktoś może jak sobie to zapisać na twardym dysku? ....................... Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Hitler śmieszy Niemców IP: *.48-210-81.netia.com.pl 07.11.06, 13:05 Podłe i wredne porównanie "stalin" choć zbrodniarz nie zakładał, wytępienia Polaków. Niejednemu podlecowi widać pamięć szwankuje, że mielismy iść do gazu zaraz po Żydach (oficjalny plan rzeszy pozyskania lebensraumu). Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek ech, te sieroty po KOMUNiźmie 07.11.06, 13:32 Gość portalu: Bywalec napisał(a): > Podłe i wredne porównanie "stalin" choć zbrodniarz nie zakładał, wytępienia > Polaków. Niejednemu podlecowi widać pamięć szwankuje, że mielismy iść do gazu > zaraz po Żydach (oficjalny plan rzeszy pozyskania lebensraumu). Kto ci, nieuku, naopowiadał, że Stalin nie zakładał wytępienia Polaków ? Właśnie działanie Stalina to była pierwsza planowa eksterminacja Polaków. Stalin, jako komunista, nie dbał o względy genetycznego wytępienia do końca, ale realizował działania eksterminacji całego narodu - tak, aby jedynymi przyznającymi się do polskości były tylko niewielkie niegroźne grupki folklorystyczne (o liczebności krajów nadbałtyckich). Masowa ekterminacja Polaków w Związku Sowieckim nastąpiła już od września 1939 roku. Hitler po wydzieleniu okrojonej Generalnej Guberni z polską ludnością zachęcał Stalina, aby tworzył takie samo kadłubkowate terytorum z polską ludnością na wschodnich terenach przedwojennej Polski. Stalin nie chciał słyszeć o takim rozwiązaniu. Do czerwca 1941 roku, Sowieci wywieźli do łagrów ok. 1.5 - 2 milionów Polaków. Zamordowali ok. 20.000 polskich oficerów i zamordowali bądź przyczynili się do śmierci SETKI tysięcy Polaków: w egzekucjach, w łagrach i w drodze do łagrów. Biedny, głupi nieuku. Dla ciebie bolszewicy to dobrzy, a narodowi socjaliści niemieccy to źli, tak ? A to dwie strony tego samego medalu - socjalistycznej hołoty pod czerwonymi sztandarami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: ech, ty kryptozwoleniku Adolfa IP: *.chello.pl 07.11.06, 15:11 Weź intelektualisto i porównaj liczby ile wymordował Stalin a ilu Hitler ze swoim systemem. Porównaj 20 tys. oficerów z kilkoma milionami ofiar niemieckich, kilkuset tysiącami wymordowanymi przez Ukraińców. W Rosji niestety nie ma łagodnego klimatu - kto nie robi ten nie kuszajet. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: ech, te sieroty po KOMUNiźmie 07.11.06, 15:34 darr.darek napisał: Stalin, jako komunista, nie dbał o względy genetycznego wytępienia do końca, > ale realizował działania eksterminacji całego narodu - tak, aby jedynymi > przyznającymi się do polskości były tylko niewielkie niegroźne grupki > folklorystyczne (o liczebności krajów nadbałtyckich). Więc się zdecyduj, czy on chciał eksterminacji całego narodu, czy też nie. Właśnie taka jest istotna różnica- Stalin organzował prześladowania całych nacji, ale przęśladowaniami kierowała nieco inna logika. Raczej nie chodziło o biologiczną likwidację, tylko o podporządkowanie społeczestwa, a w kążdym razie likwidacja pewnej grupy ludzi, nawet określonej miała być razej środkiem służącym podporządkowaniu sobie reszty i uformowaniu tzw. "nowego społeczenstwa". Natomiast dla Hitlera zagłada Żydów była prawdopodobnie celem samym w sobie (być może innych nacji, w tym Polaków także). Nadro prawie że została doprowadzona do końca, była zresztą realizowana znacznie bardziej skutecznie. Ale w ogóle dyskusja jest kretyńska. O co poszło? Zaczeło się, że jeden wariat stwierdził że Hitler to pikuś przy Stalinie, więc Bywalec podał kontrargumnt, więc ty teraz nazywasz go komuchem. Ale to jest kretyńskie bo mówienie wprzypadku tak ogromnych zbrodni, że ta jest większa, a ta mała to jawny kretynizm?? To jakby mówić: 1 megatona to pikuś przy 10 megatonach-choć po jednej i drugiej bombie miast przestanie istnieć. Te zbrodnie są tej natury, że zwraanie uwagę na mierniki ilościowe, czy nawet intencje jest nie na miejscu, przekroczyyliśmy bowiem pewne granice. A twój zarzut wobec bywalca dobitnie pokazuje o co może Ci chodzić. Dyskusja o tym, kto był gorszy Hitler czy Stalin jest kretyńska , ale tutaj służy jako oręż polemiczny w sporach politycznych. Chodzi o to, która opcja polityczna jest bardziej zbrodnicza, lewica czy prawica? Ale ten spór jest idiotyczny, bo pytanie kto ma gorszego trupa w szafie jest niedorzeczne. Ani nie wiadomo, czy te trupy są naszą własnością, ani nie wiemy czy tu w ogóle można mówić: ten gorszy lub ten mniej. Również moje wczęśniesze argumenty są z tego punktu patrząc, a priori głupie, niezależni od swej trafności. Przestańmy więc się licytować, kto miał lepszy totalitaryzm, bo to jest spór głupców. A ostatnie zdanie, mówiące, że to jedna czerwona chołota jest niedorzeczne po prostu - hitler był zbrodniarzem prawicowym- wyrósł z prawicy czy się to komuś podoba czy nie. Socjalizm w haśle narodowy socjalizm był jeno chwytem populistycznym, czymś w stylu solidarnego państwa u kaczek:). które skądinąd mogłyby, zgodnie z Twoją intepretacją (oczywiście nie czyniąć żądnych głębszych porównań z hitlerem) "socjalistyczną hołotą". Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja Trochę straszny wybór 07.11.06, 23:47 Czy dać się od razu zagazować, czy też dać się w łagrze zagłodzić? Dyskutowanie o wyższości jednego kata nad drugim nie ma sensu. Po przekroczeniu pewnej granicy wybór mniejszego zło nie jest wcale wyborem lepszym. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Trochę straszny wybór 08.11.06, 11:44 mario-radyja napisała: > Czy dać się od razu zagazować, czy też dać się w łagrze zagłodzić? > > Dyskutowanie o wyższości jednego kata nad drugim nie ma sensu. Po przekroczeniu > > pewnej granicy wybór mniejszego zło nie jest wcale wyborem lepszym. I taka też była moja ostateczna konkluzja. Sam zdystansowałem się częścioo od tego co pisałem na początku (swojego postu). Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Stalin chciał eksterminować wszystkich Polaków! 08.11.06, 16:55 Jest na to dowód, chociaż pośredni. Mianowicie, likwidacja tak zwanej Komunistycznej Partii Polski w 1938. Ta jaczejka została przez Stalina rozwiązana a jej główni działacze zaciukani. Dlaczego? Ano, po prostu dlatego, że Stalin po planowanej wojnie po prostu NIE PRZEWIDYWAł istnienia polskoj sowieckoj riespubliki. To i polska komunistyczna partia nie była mu potrzebna. Na szczęście, plan Barbarossa ocalił polski naród. Chociaż nie to było jego głównym celem. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Stalin chciał eksterminować wszystkich Polakó 09.11.06, 10:53 To, żaden dowód, po prostu chciał mieć sobie podporządkowaną międzynarodówkę i tyle. Na podobnej zasadzie możnaby argumentować, że skoro kazał rozstrzelać Tuchaczewskiego, to znak że nie planował wojny z Zachodem. Tyczasem liczył, że odbuduje posłuszną sobie generalicję zanim zaatakuje go Hitler. Per analogiam mógł sądzić, że na takiej zasadzie "odrośnie mu" KPP, tyle że zbardziej powolnymi mu działaczami. Co zresztą miało miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi-2 Re: Stalin chciał eksterminować wszystkich Polakó IP: *.globalconnect.pl 09.11.06, 23:28 zigzaur napisał: > Na szczęście, plan Barbarossa ocalił polski naród. Chociaż nie to było jego > głównym celem. Tak, oczywiście, pobocznym celem planu "Barbarossa" było ocalenie Narodu Polskiego. Bardzo leżało to na sercu Hitlerowi i jego podwładnym. U Ciebie rusofobia ma postać rzeczywiście paranoidalną. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Hitler śmieszy Niemców 07.11.06, 19:47 Hitler mordował z pobudek narodowych i rasowych. Stalin mordował z pobudek klasowych. Czyli, różnica niewielka. Jedyna różnica polega na ilości milionów trupów i bezkarności. Chociaż, naród rosyjski zapłacił krwawo za swojego Lenina i następców. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ziggy, a mein kampf to ty czytałes? 07.11.06, 17:51 wygląda na to, że nie. A szkoda. Nie opowiadałbys takich bezecenstw. A Rosija wpsołpracowała z Reichem juz po Locarno. To chyba przed panem z wąsikiem, czy moze przestawili czas??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi-2 Re: Hitler śmieszy Niemców IP: *.globalconnect.pl 07.11.06, 19:48 >Hitler, owszem, był złem. Ale trzeba zachować skalę. Przy Leninie czy Stalinie > Hitler był drobnym rzezimieszkiem. To, że jesteś rusofobem to problem Twój i Twojego lekarza, ale Twoje wybielanie przy różnych okazjach w wypowiedziach na tym Forum nazistów, jest nie do przyjęcia. Ilu Twoich rodaków wymordował ten "drobny rzezimieszek", chyba, że sam należysz do Narodu Panów, dumnych z Tysiącletniej Rzeszy? W takim razie produkuj się na niemieckim Forum, hołubiąc niemieckąś historię przy okazji jak masz w zwyczaju protestantyzm. Tam może Cię docenią. Gdy jest jakiś artykuł o Rosji czy ZSRR to w pisaniu o złu, jakim są te kraje poświęcasz dziesiątki postów. Nie ma tekstu na ten temat, pod którym nie dałbyś swojego o łatwej do przewidzenia treści komentarza. Natomiast jeśli chodzi o haniebną przeszłość Niemiec i Niemców, to milczysz ewentualnie podłączając pod to, jak w 99 % Twoich komentarzy Rosjan. Więc nie kreuj się tu na wybitnego znawcę historii i świata współczesnego, bo jesteś tylko żałosnym propagandzistą i manipulantem. Jeżeli powołujesz się w swoich wypowiedziach na W. Suworowa, to poczytaj jego "Samobójstwo". Poza tym Suworow jakoś nie ma niskiego mniemania o narodzie rosyjskim, jeżeli zdołałeś doczytać wszystko, a nie tylko to co jest Ci wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~dżizas Re: Hitler śmieszy Niemców IP: 81.21.194.* 07.11.06, 09:43 Nie będzie to groźne - szczególnie dla osób młodych - z krótkim komentarzem. Komentarz ten powinien dotyczyć tego, kim w rzeczywistości był Hitler i co to jest SATYRA. A ośmieszanie zła? Czemu nie, ale pod warunkami, o których wspomniałem. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: Hitler śmieszy Niemców, a nas Wałęsa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 09:49 Lepszy byłby filmik z wałęsą w jakuzi , który śpiewa że ma wszystko a naród niech zdycha z głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akermanski Re: Hitler śmieszy Niemców, a nas Wałęsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 12:46 W tym filmie Wałęsy wprawdzie nie ma, jednak jest inny, prawicowy akcent: kaczuszki. :-) >>>>>> Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok [...] 07.11.06, 17:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok do admina: dlaczego post akermanskiego nie zostani 08.11.06, 09:35 skasoway? Ja w swoim poscie protestowałem przeciw stawianiu p. Wałęsy w jednym szeregu z Hitlerem. Uwazacie Panstwo, ze to jest OK i wolno komus tak pisac? Zabawne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: do admina: dlaczego post akermanskiego nie zo 08.11.06, 09:49 Zestawienie dotyczyło tego, że nas śmieszy Wałęsa, a ich Hitler. To nie było porównanie do Hitlera. Natomiast Twój post był obraźliwy wobec przedmówcy. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok To to samo co: Rosjanie wielbią stalina, poniewaz 08.11.06, 11:36 wygrał wojne i był bohaterem, podobnie, jak dla Polaków jest Jan Paweł II? Rzeczywiscie??? Panie admin, bez kitu!!! Ja jestem przeciw cenzurze, ale za dobrymi obyczajami. A jak jest z panem???? Gdybyscie w ten sposob postepowali w stosunku do wszystkich..... Zaswiadczam, ze 40% postów by tu nie było. Ale widocznie lubicie skojarzenia Wałesa - Hitler. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek47 Hitler byl diablem, tak jak Stalin 07.11.06, 09:56 i mnie to osobiscie nie smieszy Odpowiedz Link Zgłoś
eora Re: Hitler byl diablem, tak jak Stalin 07.11.06, 15:16 www.nobeliefs.com/nazis.htm Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 taki maly brunatny kartoffel z nosem jak kartoffel 07.11.06, 10:02 hahah hahah! - a powinien we wannie plywac z kaczuszkami a nie psem blondi... no nie? haha ahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marky nie masz racji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 10:15 sympatykami nazistow sa na ogol mlodzi niezbyt rozgarnieci, zakompleksieni ludzie- narazanie sie na smiesznosc bedzie granica nie do przebycia dla wiekszosci z nich, z reszta uwazam ze ludzie powinni miec swiadomosc ze to smieszne odgrzewac skompromitowana ideologie i kazdy sposob na ostudzenie podobnych pomyslow jest dobry.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marky czekam na podobne o kaczkach... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 10:16 tylko smiech i drwina moze ich powstrzymac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf Re: czekam na podobne o kaczkach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 10:30 (Feat. Thomas Pigor) Berlin, 30. April 1945 Die Welt brennt, Deutschland liegt in Schutt und Asche und Japan geht es auch nicht mehr so gut. Aber einer lässt sich nicht unterkriegen. Im Führerbunker brennt noch Licht. Ich hock in meinem Bunker mitten in Berlin, Ich habe Blausäurekapseln und genug Benzin, Die Luftwaffe ist futsch die Marine das Heer der zweite Weltkrieg macht keinen Spaß mehr Kapitulation, nö da halt ich nix davon, ich habe über mir drei Meter Stahlbeton Kapitulation? nö nö mir bleibt doch Blondi und 'ne Flasche Chantré Adolf du alte Nazi-Sau, kapitulier doch endlich (nein) Adolf du alte Nazi-Sau (das habt ihr euch so gedacht, dass ich kapituliere) Adolf du alte Nazi-Sau kapitulier doch endlich(ich kapituliere niemals) Adolf du Sau Ich bin mit 53 Ländern im Kriegszustand und die Bomben nicht auf England sondern Deutschland Diese alliierten Bomberverbände nerven, weil die nicht nur Bomben sondern Bombenteppiche werfen Keiner hört mehr auf mich, jeder macht, was er will und hinter allem steckt dieser Churchill das tut weh das tut weh ich steh allein da mit Blondie und 'ner Flasche Chantré Adolf du alte Nazi-Sau kapitulier doch endlich (nein ich kapituliere nicht) Adolf du alte Nazi-Sau (ich kapituliere niemals) Adolf du alte Nazi-Sau kapitulier doch endlich(nein das kommt überhaupt nicht in Frage, dass sich der Churchill hinterher noch ins Fäustchen lacht, nein dieser Churchill, ich kapituliere nicht, ich kapituliere niemals) Adolf du Sau Also sowas (Blondi bellt) is ja gut Blondi, is ja gut Blondi wir kapitulieren nicht Nein keine angst Nein wir könnten den Krieg vielleicht sogar noch gewinnen Denke schon Bin auch ganz zuversichtlich,eigentlich Ach, jetzt kommt der Abspann Walter M-O-E-R-S, aha Soso Halt! Das is ja viel zu schnell mach doch nochmal zurück, halt! Hm, naja is ja alles auf Englisch, komisch G-F-P: großer Führer Bunker, wahrscheinlich falsch geschrieben Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf Hitler śmieszy Niemców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 10:31 (Feat. Thomas Pigor) Berlin, 30. April 1945 Die Welt brennt, Deutschland liegt in Schutt und Asche und Japan geht es auch nicht mehr so gut. Aber einer lässt sich nicht unterkriegen. Im Führerbunker brennt noch Licht. Ich hock in meinem Bunker mitten in Berlin, Ich habe Blausäurekapseln und genug Benzin, Die Luftwaffe ist futsch die Marine das Heer der zweite Weltkrieg macht keinen Spaß mehr Kapitulation, nö da halt ich nix davon, ich habe über mir drei Meter Stahlbeton Kapitulation? nö nö mir bleibt doch Blondi und 'ne Flasche Chantré Adolf du alte Nazi-Sau, kapitulier doch endlich (nein) Adolf du alte Nazi-Sau (das habt ihr euch so gedacht, dass ich kapituliere) Adolf du alte Nazi-Sau kapitulier doch endlich(ich kapituliere niemals) Adolf du Sau Ich bin mit 53 Ländern im Kriegszustand und die Bomben nicht auf England sondern Deutschland Diese alliierten Bomberverbände nerven, weil die nicht nur Bomben sondern Bombenteppiche werfen Keiner hört mehr auf mich, jeder macht, was er will und hinter allem steckt dieser Churchill das tut weh das tut weh ich steh allein da mit Blondie und 'ner Flasche Chantré Adolf du alte Nazi-Sau kapitulier doch endlich (nein ich kapituliere nicht) Adolf du alte Nazi-Sau (ich kapituliere niemals) Adolf du alte Nazi-Sau kapitulier doch endlich(nein das kommt überhaupt nicht in Frage, dass sich der Churchill hinterher noch ins Fäustchen lacht, nein dieser Churchill, ich kapituliere nicht, ich kapituliere niemals) Adolf du Sau Also sowas (Blondi bellt) is ja gut Blondi, is ja gut Blondi wir kapitulieren nicht Nein keine angst Nein wir könnten den Krieg vielleicht sogar noch gewinnen Denke schon Bin auch ganz zuversichtlich,eigentlich Ach, jetzt kommt der Abspann Walter M-O-E-R-S, aha Soso Halt! Das is ja viel zu schnell mach doch nochmal zurück, halt! Hm, naja is ja alles auf Englisch, komisch G-F-P: großer Führer Bunker, wahrscheinlich falsch geschrieben Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Hitler śmieszy Niemców 07.11.06, 10:40 Nie wiem dlaczego, ale przypomniał mi się równie śmieszny klip "Alles wird gut!" z karykaturą Gerharda Schrödera w roli głównej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Kaczyński jako gamoń - to byłby dopiero HIT !!!!!! IP: *.aster.pl 07.11.06, 11:01 Odpowiedz Link Zgłoś
pixelpainter Pokryjomu sa dumni !www.gs-arts.net i pieszcza 07.11.06, 11:15 zdjecie dziadka w murdurze gestapo Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Pokryjomu sa dumni !www.gs-arts.net i pieszc 07.11.06, 20:51 Funkcjonariusze Gestapo chodzili przeważnie po cywilnemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniejwiecej " Mam nad sobą 3 metry żelbetonu" IP: *.chello.pl 07.11.06, 11:36 zebletu albo zelazobetonu ignoranci Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt I dobrze trzeba sie z tego smiac bo 07.11.06, 12:14 byl zbrodniarzem a ich najlepiej wysmiewac by pokazac ich malosc (tutaj nawet doslowna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Hitler śmieszy Niemców IP: *.k2.pl 07.11.06, 12:22 Filmik sam w sobie - zajefajny. Tylko nie wiem jak go interpretować... Bo z jednej strony facet obecnie jest już nieszkodliwy, a drugiej... to kiedyś nie żartował. Można go przerobić na ofermę, ale to się ma nijak do przerabiania ludzi na mydło... Więc nie wiem jaka mogła być idea... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: mnie śmieszą wszyscy Niemcy, przez megalomanię IP: *.chello.pl 07.11.06, 12:48 Lepszy jest Adfolf z Generała Italii na 4FUN.TV. W jednym odcinku zbudował maszynę do sprawdzania rasowych cech germańskich - nikt nie odpowiadał normie i wszystkich swoich żółnierzy wystrzelał a później sprawdził swoją germańskość i okazało się że on też nie odpowiada normie, niestety nie zastrzelił się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Hitler śmieszy Niemców IP: *.48-210-81.netia.com.pl 07.11.06, 13:02 To takie rozwadnianie przeszłości, wszak nie byliśmy tacy źli, tylko rządził nami idiota. To ostatnie dość prawdziwe ale z małym dodatkiem, że zbrodniarz nad zbrodniarze (nawet stalin mu nie dorastał do pięt), a narodek też niczego sobie gdy go demokratycznie wyniósł na szczyty władzy. Nienadarmo Neandertal jest w niemczech, co tłumaczy działania tych troglodytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Hitler śmieszy Niemców IP: 62.233.204.* 07.11.06, 14:15 Bywalcu, oficjalnie Stalin jest uzawany za najwiekszego zbrodiarza w historii swiata, bo ma najwiecej krwi ofiar na swoich rekach. Byc moze pochodzisz z bardziej zachodniej czesci Polski albo Twoja rodzina ma zle wspomnienia zwiazane z Niemcami (tak bylo w mojej rodzinie na przyklad, z ktorej Niemcy zabili 40 osob), ale osoby pochodzace ze Wschodu Polski moga poczuc sie oburzone stwierdzeniem, ze "Stalin nie dorastal do piet Hitlerowi". Hitler byl wariatem, mordowal bez pamieci, w zorganizowany, szatanski sposob. Ludzkie zycie nie mialo dla niego zadnego znaczenia. Ale Stalin byl nie gorszy. W dodatku mordowal glownie swoj wlasny narod. Jakie okropne braki w edukacji!!! Jesli taka wiedze na temat historii maja teraz dzieci, to moze lepiej nie robic takich filmikow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Hitler śmieszy Niemców IP: 212.160.117.* 07.11.06, 15:34 beznadzieja.... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Hitler śmieszy Niemców 07.11.06, 15:39 > Wszystko fajnie, ale jest pytanie czy osmieszanie ZLA, bo Hitler > byl ZLEM nie doprowadzi do jego "oswojenia". Z niektorych rzeczy > nie warto sie smiac, niektorych rzeczy warto sie bac. A demonizowanie zła do czego prowadzi? Wyobrażasz sobie zorganizowane grupy paramilitarne, które czczą ofermowatego wodza z wielkim kinolem, śpiewającego na kiblu? Może takie przejaskrawienie w drugą stronę jest właśnie potrzebne, żeby złamać mit Hitlera jako nad-człowiekia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: Hitler śmieszy Niemców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 22:26 Zastanawiam się po się tu trzeszczy o Stalinie skoro filmik jest o Hitlerze. A filmik ładny jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gotrek Czy ja wiem? 07.11.06, 15:42 "Producenci" Mela Brooksa byli śmieszniejsi. "Springtime for Hitler and Germany, Winter for Poland and France!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek No i te nazistowskie KACZKI w wannie takie wymowne IP: 80.51.47.* 07.11.06, 15:59 ciekawe, że nazistowskie kaczki były 3, a nie 2... Odpowiedz Link Zgłoś
blackscrew Hitler śmieszy Niemców 07.11.06, 16:45 mi sie podoba, troche wiecej ironii by sie przydalo. niech nazi sie wkurzają a co =P Ideał MW jest szkanowany ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boski Roman Re: Hitler śmieszy Niemców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:48 Ja poproszę taki film o Boskim Romanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaucja Hitler śmieszy Niemców IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.11.06, 17:27 Walter Moers jest fantastyczny! A to jest juz nie pierwsze osmieszenie Hitlera przez niego! Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Zauważyliście polski akcent w tym filmiku? 07.11.06, 17:33 Podpowiedź: co pływało w wannie i śpiewało "Aaaaadolf"? Zastanawiam się tylko, dlaczego aż trzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Brawo autor ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 17:49 - to wrecz zachwycajace , ze mentalnosc Niemcow zmienia sie ( powoli, ach jakze powoli) przy pomocy ich samych . Od czasu gdy Gefraiter z GDR ( NRD )( no dobra mlodziezy - wyobrazcie sobie , ze bylo kiedys takie wschodnie ale na zachod od Polski - panstwo niemieckie) spiewal na Festiwalu Piosenki Zolnierskiej w Kolobrzegu - niemiecka wersje polskiej piesni ludowej pt. "Szli na zachod osadnicy" - humor niemiecki wzniosl sie niemal na wyzyny ... A serio ? Tak ! Pozostaje chyba tylko osmieszanie ! - skoro do mlodych ogolonych niemieckich lbow (ale i polskich ! - ale nawet i ...rosyjskich !!! ) nie trafia fotografia zolnierza Wermachtu strzelajacego z karabinu do mlodej Polki trzymajacej w rekach dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bader Hitler śmieszy Niemców IP: *.toya.net.pl 07.11.06, 17:55 I tak trzymac!!! Odpowiedz Link Zgłoś