Dodaj do ulubionych

Kaczyński broni Piotra Rubika

• Gość: Alfred Kaczyński broni Piotra Rubika IP: 195.205.171.* 12.01.07, 22:31
      Ale tobie sie chyba pomyliły osoby :) Nie chodzi tutaj o tych co kiedys kradli
      ksiezyc :) Ale o całkiem inna osobe. A co do tematu : Rubik jest najlepszy!!!!
    • Gość: dragoness Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.snloca.dsl-w.verizon.net 12.01.07, 22:48
      Ale Boguslaw Kaczynski n ie ma nic wspolnego z "elita" rzadzaca!!!!
    • Gość: Trzeźwy Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.c29.msk.pl 12.01.07, 23:50
      No i masz...można sie było tego spodziewać. Rubik i kolejne hołdy, wkrotce
      dostanie medal od prezydenta. A FAKTY sa takie, że nabrał nasze niewyrobione
      prostackie społeczeństwo na ta swoja płytka chałę. Chętnie bym mu zerwał ta
      peruczkę, co za baran!!!
      • Gość: miłośćwczasachzara ale o co chosi? IP: *.toya.net.pl 13.01.07, 00:12
        Lepszy rubik na weselu niż "majteczki w kropeczki" a na takich imprezach
        większość z nas czasami bywa.. i zamiast "krótko z przodu, długo z tyłu i wąsy
        na przedzie"
        platyna i prostownica, no i nie ładniej? A i dobrze jeszcze, że analfabeci też
        już mogą studiować ;) Wszyscy mamy równe prawa. PEACE
        • Gość: miłośćwczasachzara cecha charakteru IP: *.toya.net.pl 13.01.07, 00:30
          Moherowy beret to taka cecha charakteru, która każe jej posiadaczowi bronić
          zaciekle swych najoczywistszych i najprawdziwszych w świecie racji. Osoby
          wykazujące wysokie natężenie cechy moherowy beret nie są w stanie usłyszeć i
          przeanalizować alternatywnych opinii , ponieważ inna współwystępująca z
          opisywaną cechą, cecha "ograniczone horyzonty" blokuje przepływ informacji.
      • annamarta8 Re: Boguslaw Kaczyński broni Piotra Rubika 13.01.07, 00:22
        To jest bardzo dobra nowina, ze nowi ludzie zaczynaja miec dostep do zlecen na
        nowe utwory i dziela. Nowi i utalentowani! To, ze publicznosc decyduje co sie
        podoba i jest popularne, a nie "krytycy" jest najlepszym dowodem na zdrowe
        relacje miedzy tworca a odbiorca.
        Brawo Panie Rubik!
        Przeczytalam tutaj kilka postow i widze, ze piszacy kieruja sie przede wszystkim
        nienawiscia i zawiscia. A tu nie ma czego nienawidzic i zawidzic! Trzeba
        poprostu pogodzic sie z faktem, ze jedni maja wybitny talent tak jak p. Rubik, a
        inni tego talentu nie maja, chociaz bardzo mozliwe, ze maja dyplomy i stanowiska
        w administracji i byc moze wladze. Publicznosc jednak ma prawo wybierac swoich
        ulubiencow i tutaj zaslugi uznanych tworcow nie maja nic do roboty.
    • Gość: obiektywny Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 00:06
      Uosiu, ale nie Kaczor-Kaczynski, a BOGUSLAW, ten od oper i muzyki!
    • Gość: Zawolanie Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.abhsia.telus.net 13.01.07, 00:07
      "Artysci Wszystkich Krajow kochajcie sie", a to tak naprawde to wiecie jak
      jest, bo tak ma byc, inaczej nie byloby w nieprawdzie pseudo-prawdziwych pseudo-
      artystow tak naprawde to nie nie zartuje (sic!). LP
      • Gość: cez Daleko, daleko, daleko IP: *.onlink.net 13.01.07, 00:13
        tym wszystkim zawistnym Krakusom do Rubika. Konia rzedem temu, kto w gomu
        kiedykolwiek probowal zanucic Pendereckiego. Rubik, Rubik ponad wszystko.
    • Gość: Trzeźwy Kilka słów na koniec.... IP: *.c29.msk.pl 13.01.07, 01:02
      Szanowni uczestnicy forum.Stanowicie przekroj społeczeństwa, a to co tutaj
      przedstawiacie oddaje wasz jakże rozny poziom znawstwa tematu. To normalne,
      stąd nikłe nadzieje na jakąś sensowna pointe. Ja mimo to to robię, choc mam
      świadomość, że po mnie jeszcze kilka co bardziej krewkich czytelnikow dopisze
      cos od siebie, ciągnąc to w nieskończoność.Dziękuje tym ktorzy uraczyli nas
      profesjonalnymi i fachowymi komentarzami, mam nadzieję, że choc troche dotrze
      to do tych, ktorzy nie odróżniaja Franiszka od Rudiego Schuberta.Nikt nie chce
      odebrać splendoru i chwały panu Rubikowi! To zwykła gwiazdka pop, i jako taka
      jest w mediach, a poprzez łatwy i przyjemny produkt dociera do mas. Te zaś
      dzięki Rubikowi czuja sie lepiej, bo oto ich edukacja muzyczna zbliżyla ich do
      bram muzyki klasycznej, czy jakos tak. Budka Sufleta też grała z orkiestra,
      polecam do kolekcji. Nader często pojawiały się tutaj dzikie porównania Rubika
      do wielkich kompozytorow, przytyki, że oto Pendereckiego to nie zanucisz, że
      jak tacy mocni ci wielcy inni, to niech sobie sprzedadzą tyle co ow mistrz
      blichtru. Myślę, że ktos kto choć troche ma do czynienia ze sztuką, nie
      potrzebuje by sie do tych dziwacznych komentarzy odnieść.Drodzy Państwo, jak
      swiat światem, to jedynie wyrobieni i posiadający niezły gust potrafią
      rozpoznać co jest a co nie jest dobre w sztuce. Pisze te banały dla tych
      zirytowanych nagonka na biednego Rubika, że to takie polskie, że dajmy mu
      spokój. A i owszem, co mnie obchodzi, że proszek Ariel lepiej sie sprzedaje od
      Ixi, a De Mono gorzej od Rubika. Swiat show biznesu swoimi prawami się rządzi,
      a prosta zależność: produkt masowy=produkt przyswajalny przez wiekszość=duuuuże
      pieniądze, sprawia, że ci "kompozytorzy" świadomie rezygnuja z dobrej sztuki.
      Takie Kombi, jeszcze nie tak dawno ci wytrawni muzycy robili niezła muzyke w
      projekcie ONA, i oto nagle wyśpiewuja infantylne kawałki, na ktorych juz
      zarobili miliony dolarów. To wybór. Rubik ma swoj talent, i pewnie na niejedno
      go stać, natomiast to co robi to zwyczajny masowy produkt, przy czym gratuluje
      mu wstrzelenia sie w rynek. To jednak sukces nie lada, bo kto by wpadł na to,
      że teraz wszyscy będziemy poklaskiwać i spogladać z rozrzewnieniem na bladaska
      a juz nie na REDa. Sukces komercyjny-tak, muzyk-tak, sukces artystyczny-nie,ani
      teraz ani nigdy, tu nie ma o czym dyskutować, muzyk/dyrygent na miare-nie. I
      tyle tego gadania, nie piszmy juz, bo albo gadaja o tym krytycy i wszystko jest
      jasne, albo pytamy o poważne terminy muzyczne kogoś kto w porywach na Stinga
      sie natknął.Zgascie światlo, dobranoc................
      • Gość: Najmojszy! Re: Kilka słów na koniec.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 01:26
        Trzeźwy ale pointa!
        hmmm...dam Ci za nią 7 na 10.Troche przesadziłeś przy tej "Budce suflera",
        ale "Kombi" ich "Black & white" zawsze spoko;)
        Tak trzymaj ale staraj się raczej unikać kategorycznych uogólnień.
        Bardzo mi się podobało i gdyby nie te drobne błędy była by szansa nawet na 9!

To kto następny?
        • kosher_moher Re: Kilka słów na koniec.... 13.01.07, 19:49
          trzezwy ty nie badz taki Korfanty
      • demokrex Re: Kilka słów na koniec.... 13.01.07, 18:07
      • Gość: zartie Re: Kilka słów na koniec.... IP: *.244.udn.pl 14.01.07, 12:29
        Bardzo trafna opinia. Ja do listy dorzucę jeszcze Varius Manx. Po dwóch pierwszych znakomitych, ale słabo sprzedających się płytach zespół zaczął nagrywać mdłe pioseneczki i od razu uzyskał status gwiazdy.
    • demokrex Kaczyński broni Piotra Rubika 13.01.07, 02:13
      Upokarzające dla krakowa jest to,że rzemieślnik z playlisty będzie robił tak
      ważną rzecz,tak jakby w Krakowie był deficyt na artystów z wysokiej półki.A pan
      pan Boguś,myślałem że ma lepszy gust.
    • Gość: Rzywy Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 08:10
      Nareszcie ktoś tworzy pod lepsze gusta - nie prostacki krawczyk, nie prostacka
      kajath. To jest dobre
    • w.zboralski Ludu, cóż rzem ci uczynił 13.01.07, 08:52
    • Gość: axa Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 09:35
      Pomyliły Ci się osoby-Bogusław Kaczyński nie jest ani premierem ani prezydentem
      ,nie miesza się do polityki i nie ma z ta rodzina nic wspólnego.Jest bardzo
      fajnym i porządnym facetem na poziomie i jak mówi że ktoś zasługuje na uwagę, to
      z pewnością tak jest.
    • Gość: dosc tych Penereck I bardzo dobrze IP: 62.29.133.* 13.01.07, 09:47
      Dośc tych Pendereckich i innych Preisnerów-nie da sie ich słuchać bez bólu
      zębów!
    • cytrynowa.alternatywa czy Agata Paskudzka 13.01.07, 09:50
      i Katarzyna Paskuda to jedna i ta sama osoba?
    • Gość: eugen1 Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.netcologne.de 13.01.07, 10:04
      Komponuje dobra muzyke, ma dobrych wykonawcow, a co Kaczory mowia to ich sprawa
      i ta sprawa jest bez znaczenia. Jest dobrym kompozytorem i to sie liczy
      • Gość: jm102 Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.netcontrol.pl 13.01.07, 10:25
        Jeśli muzykę Rubika chcą słuchać miliony, a Pendereckiego tylko niewielu, (choć
        jego muzyka jest bardziej ambitna), to nie rozumiem, w czym rzecz. A poza tym
        Pan Pederecki obraził się na Kraków parę lat temu. I już jest wszystko w porządku?
    • Gość: gosc Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 10:22
      czy w tym kraju jak ktos odniesie sukces to musi byc od razu zgnojony i
      zmieszany z blotem? Osobiscie nie lubie muzyki Rubika ale mam ogromny szacunek
      dla togo co osiagnal i zycze mu jeszcze wielu wielu sukcesow.
    • Gość: Stan Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.orange.pl 13.01.07, 10:48
      Panie "znawco" Kaczyński ! Niektóre seriale też mają oszałamiającą
      oglądalność !!!
      • wyksztalciuch2 Re: Kaczyński broni Piotra Rubika 13.01.07, 11:33
        Ciekawa jestem czy ktoś z was był na Wampirach. Gdy usłyszałam pierwszy raz
        Rubika to myślałam, że to fragment muzyki z Wampirów. Może to tylko zwykłe
        podobieństwo, ale mam wrażenie, ż ktoś na cudzym sukcesie probuje zbudować
        swój. Nie znam się na muzyce, może ktoś oświecił by mnie, ze jedno z drugim nie
        ma nic wspólnego.
    • Gość: ron Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: 62.189.71.* 13.01.07, 12:30
      poczekaj mlotku az pochwali lepper.
      wtedy juz bedziesz mogl spokojnie sluchac muzyki.

przylaczam sie do zdania jamesa.
    • Gość: Ewa Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 13:30
      Sądzę, że Pab Bogusław Kaczyński nie ma nic wspólnego bliźniakami Jackiem i
      Lechem, poprostu zbieżność nazwisk. Zarówno Pan Bogusław jak i Pan Piotr są
      moimi idolami.
      • Gość: misha Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.ip.netia.com.pl 15.01.07, 12:16
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Sądzę, że Pab Bogusław Kaczyński nie ma nic wspólnego bliźniakami Jackiem i
        > Lechem, poprostu zbieżność nazwisk.

To i jeszcze Jacek jest?! To już jest ich czterech.
    • Gość: Ja Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.compower.pl 13.01.07, 13:36
      Ty się lepiej dowiedz kto to jest BOGUSŁAW Kaczyński, debilu..
      • Gość: 3 palce na gryfie Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.07, 13:51
        Trzeźwy chyba niezbyt trzeźwy skoro rysujesz podział na klientele produktów
        masowych, i wybitnych znawców oraz krytyków prawdziwej muzyki.
        Tylko tyle??
        Jest jeszcze grupa pośrednia dla której Penderecki jest za ciężki, Struss
        zwiewny a Bach kojarzy się z ulicą przy której mieszkam :)
        tak twardo zarysowany podział wprowadza kaste Panów i reszte plebsu. Dlaczego
        uważasz że utwory Rubika to kicz??
        Niech ktoś udowodni że Rubik to kicz porównywalny z ich troje i współczesnym
        Krawczykiem, napisze w paru zdaniach dlaczego.
        Może ktoś niekoniecznie z 3 dyplomami wytłumaczy mi dlaczego Rubik to kicz??

pssss
        tylko nie piszcie o braku wyobraźni muzycznej, to zakrwawa na hipokryzje :D
    • krynia02 Kaczyński broni Piotra Rubika 13.01.07, 14:29
      To Bogusław Kaczyński broni Rubika, słynny muzykoznawca a nie żaden Kaczor...
      jak można ich pomylić/
    • vera123321 Re: Kaczyński broni Piotra Rubika 13.01.07, 15:32
      Człowieku dlaczego czytasz nie zwracając uwagi na imiona ? p.Bogusław Kaczyński
      jest światowej sławy znawcą muzyki,jak ON coś powie to napewno jest tak wierz
      mi .Nie ma nic oprócz nazwiska wspolnego ''z TYMI KACZORAMI,,Poczytaj sobie w
      GOOGLACH a potem wypisuj bzdury .RUBIK stworzył coś wspaniałego -posluchaj jego
      utworów (masz chyba swoje zdanie) a sam zobaczysz ,jest na topie ,sama słucham
      kilka razy dziennie .
    • asiasan Re: Kaczyński broni Piotra Rubika 13.01.07, 16:07
      nie od parady masz taka ksywe, skoro nie wiesz, kto to jest Bogus Kaczynski
    • demokrex Kaczyński broni Piotra Rubika 13.01.07, 16:28
      Nie rozumiem dlaczego uważacie opinie Bogusława Kaczyńskiego za
      niepodważalną,ja również znam się na muzyce (szczególnie jazzowej)i często mam
      odmienne zdanie niż moi mentorzy.Co do muzyki Piotra Rubika (prosił ktoś o małe
      uzasadnienie "dlaczego kicz") dla mnie nie jest to muzyka klasyczna,tylko
      banalny,powtarzalny rytm z akompaniamentem muzyków klasycznych,ten sam wątek
      (temat muzyczny)jest w każdym jego utworze,tylko inaczej zaarażowany.Poza
      tym,nie mam nic do twórczości Rubika,ale jak na obchody 700lecia Krakowa,to
      troche za mało (niech spróbuje w Warszawie;tam pasuje)
      Prosze was na koniec,nie ograniczajcie sie nigdy w dyskucie i w muzyce,warto
      mieć swoje zdanie.
      Pozdrawiam.
      • Gość: wiesniara2 Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.pools.arcor-ip.net 13.01.07, 17:01
        jak zmierzyc muzyke? czy tym, ze po 15 odsluchaniu jeszcze sie podoba? czy tym,
        ze pierwszy raz tak bardzo " dotknela" duszy, ze nie trzeba wiecej? Muzyka to
        rowniez "podswiadomy" wplyw na nasz organizm. "Jak" to sie robi, wie tak do
        konca chyba niewielu, nie jest to wcale takie proste, jak sie wydaje. I dobrze!
        Dzieki temu Piotr Rubik "ziewa w srodku" wykonujac swoje utwory po raz X-etny, a
        my, sluchacze, pozwalamy mu na zachwycenie nas ( lub nie). Mysle, ze to , co nas
        " dotyka" funkcjonuje jak zapachy z dziecinstwa- osobiste skojarzenia ; jesli
        mamy szczescie dzielic je z innymi, nie moze byc w tym nic nagannego.
    • Gość: Anna W naszym kraju zawsze ZAWISC ponad wszystko IP: *.hsd1.il.comcast.net 13.01.07, 18:48
      Kto chce odniesc sukces i byc uznany nad Wisla, musi wyjechac za granice. W
      przeciwnym wypadku "odcina sie glowe" tym ktorzy wychyla ja ponad innych.

Co rozsierdzilo tak srodowisko muzykow krakowskich?
      Sukces poparty Kasa.
    • Gość: cyrmet Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 19:52
      Gwoli ścisłości, pan Bogusław Kaczyński nie ma nic, poza nazwiskiem wspólnego z
      Panem Prezydentem i Premierem.
      Jest to człowiek, który ma swój wkład w krzewienie kultury polskiej, jak w niej
      samej. Publicysta muzyczny, muzykolog, dziennikarz i prezenter.
      zapraszam na stronę o nim samym: www.boguslaw-kaczynski.pl/index.php
      A co do Pana Rubika, to nie wieszałbym na nim psów, jedynie za to, że trafił w
      gusta publiczności, ba w gusta ludzi którzy na codzień nie mają kontaktu z
      operetką czy operą. Pozdrawiam
      • Gość: wiesniara2 Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.pools.arcor-ip.net 13.01.07, 21:10
        Ktos w poprzednim komentarzu pytal o definicje kiczu.Mnie osobiscie dosc trafna
        i originalna wydaje sie ta z ksiazki Milana Kundery :zbiorowa umowa na nieistnienie
        shitu. Skadinad, cos mi sie wydaje, :) ,ze sa takie stany zawirowania psychiki,
        niebezpiecznie bliskie tej definicji, dzielone z drugim czlowiekiem, ktorych
        postronni obserwatorzy kiczem nie nazwaliby chyba...
    • Gość: muzyk Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.171.49.149.crowley.pl 13.01.07, 21:50
      Prymitywie nie odróżniasz Bogusława Kaczyńskiego od braci Kaczyńskich !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka