Gość: Alfred Kaczyński broni Piotra Rubika IP: 195.205.171.* 12.01.07, 22:31 Ale tobie sie chyba pomyliły osoby :) Nie chodzi tutaj o tych co kiedys kradli ksiezyc :) Ale o całkiem inna osobe. A co do tematu : Rubik jest najlepszy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dragoness Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.snloca.dsl-w.verizon.net 12.01.07, 22:48 Ale Boguslaw Kaczynski n ie ma nic wspolnego z "elita" rzadzaca!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzeźwy Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.c29.msk.pl 12.01.07, 23:50 No i masz...można sie było tego spodziewać. Rubik i kolejne hołdy, wkrotce dostanie medal od prezydenta. A FAKTY sa takie, że nabrał nasze niewyrobione prostackie społeczeństwo na ta swoja płytka chałę. Chętnie bym mu zerwał ta peruczkę, co za baran!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośćwczasachzara ale o co chosi? IP: *.toya.net.pl 13.01.07, 00:12 Lepszy rubik na weselu niż "majteczki w kropeczki" a na takich imprezach większość z nas czasami bywa.. i zamiast "krótko z przodu, długo z tyłu i wąsy na przedzie" platyna i prostownica, no i nie ładniej? A i dobrze jeszcze, że analfabeci też już mogą studiować ;) Wszyscy mamy równe prawa. PEACE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośćwczasachzara cecha charakteru IP: *.toya.net.pl 13.01.07, 00:30 Moherowy beret to taka cecha charakteru, która każe jej posiadaczowi bronić zaciekle swych najoczywistszych i najprawdziwszych w świecie racji. Osoby wykazujące wysokie natężenie cechy moherowy beret nie są w stanie usłyszeć i przeanalizować alternatywnych opinii , ponieważ inna współwystępująca z opisywaną cechą, cecha "ograniczone horyzonty" blokuje przepływ informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Boguslaw Kaczyński broni Piotra Rubika 13.01.07, 00:22 To jest bardzo dobra nowina, ze nowi ludzie zaczynaja miec dostep do zlecen na nowe utwory i dziela. Nowi i utalentowani! To, ze publicznosc decyduje co sie podoba i jest popularne, a nie "krytycy" jest najlepszym dowodem na zdrowe relacje miedzy tworca a odbiorca. Brawo Panie Rubik! Przeczytalam tutaj kilka postow i widze, ze piszacy kieruja sie przede wszystkim nienawiscia i zawiscia. A tu nie ma czego nienawidzic i zawidzic! Trzeba poprostu pogodzic sie z faktem, ze jedni maja wybitny talent tak jak p. Rubik, a inni tego talentu nie maja, chociaz bardzo mozliwe, ze maja dyplomy i stanowiska w administracji i byc moze wladze. Publicznosc jednak ma prawo wybierac swoich ulubiencow i tutaj zaslugi uznanych tworcow nie maja nic do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 00:06 Uosiu, ale nie Kaczor-Kaczynski, a BOGUSLAW, ten od oper i muzyki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawolanie Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.abhsia.telus.net 13.01.07, 00:07 "Artysci Wszystkich Krajow kochajcie sie", a to tak naprawde to wiecie jak jest, bo tak ma byc, inaczej nie byloby w nieprawdzie pseudo-prawdziwych pseudo- artystow tak naprawde to nie nie zartuje (sic!). LP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez Daleko, daleko, daleko IP: *.onlink.net 13.01.07, 00:13 tym wszystkim zawistnym Krakusom do Rubika. Konia rzedem temu, kto w gomu kiedykolwiek probowal zanucic Pendereckiego. Rubik, Rubik ponad wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzeźwy Kilka słów na koniec.... IP: *.c29.msk.pl 13.01.07, 01:02 Szanowni uczestnicy forum.Stanowicie przekroj społeczeństwa, a to co tutaj przedstawiacie oddaje wasz jakże rozny poziom znawstwa tematu. To normalne, stąd nikłe nadzieje na jakąś sensowna pointe. Ja mimo to to robię, choc mam świadomość, że po mnie jeszcze kilka co bardziej krewkich czytelnikow dopisze cos od siebie, ciągnąc to w nieskończoność.Dziękuje tym ktorzy uraczyli nas profesjonalnymi i fachowymi komentarzami, mam nadzieję, że choc troche dotrze to do tych, ktorzy nie odróżniaja Franiszka od Rudiego Schuberta.Nikt nie chce odebrać splendoru i chwały panu Rubikowi! To zwykła gwiazdka pop, i jako taka jest w mediach, a poprzez łatwy i przyjemny produkt dociera do mas. Te zaś dzięki Rubikowi czuja sie lepiej, bo oto ich edukacja muzyczna zbliżyla ich do bram muzyki klasycznej, czy jakos tak. Budka Sufleta też grała z orkiestra, polecam do kolekcji. Nader często pojawiały się tutaj dzikie porównania Rubika do wielkich kompozytorow, przytyki, że oto Pendereckiego to nie zanucisz, że jak tacy mocni ci wielcy inni, to niech sobie sprzedadzą tyle co ow mistrz blichtru. Myślę, że ktos kto choć troche ma do czynienia ze sztuką, nie potrzebuje by sie do tych dziwacznych komentarzy odnieść.Drodzy Państwo, jak swiat światem, to jedynie wyrobieni i posiadający niezły gust potrafią rozpoznać co jest a co nie jest dobre w sztuce. Pisze te banały dla tych zirytowanych nagonka na biednego Rubika, że to takie polskie, że dajmy mu spokój. A i owszem, co mnie obchodzi, że proszek Ariel lepiej sie sprzedaje od Ixi, a De Mono gorzej od Rubika. Swiat show biznesu swoimi prawami się rządzi, a prosta zależność: produkt masowy=produkt przyswajalny przez wiekszość=duuuuże pieniądze, sprawia, że ci "kompozytorzy" świadomie rezygnuja z dobrej sztuki. Takie Kombi, jeszcze nie tak dawno ci wytrawni muzycy robili niezła muzyke w projekcie ONA, i oto nagle wyśpiewuja infantylne kawałki, na ktorych juz zarobili miliony dolarów. To wybór. Rubik ma swoj talent, i pewnie na niejedno go stać, natomiast to co robi to zwyczajny masowy produkt, przy czym gratuluje mu wstrzelenia sie w rynek. To jednak sukces nie lada, bo kto by wpadł na to, że teraz wszyscy będziemy poklaskiwać i spogladać z rozrzewnieniem na bladaska a juz nie na REDa. Sukces komercyjny-tak, muzyk-tak, sukces artystyczny-nie,ani teraz ani nigdy, tu nie ma o czym dyskutować, muzyk/dyrygent na miare-nie. I tyle tego gadania, nie piszmy juz, bo albo gadaja o tym krytycy i wszystko jest jasne, albo pytamy o poważne terminy muzyczne kogoś kto w porywach na Stinga sie natknął.Zgascie światlo, dobranoc................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najmojszy! Re: Kilka słów na koniec.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 01:26 Trzeźwy ale pointa! hmmm...dam Ci za nią 7 na 10.Troche przesadziłeś przy tej "Budce suflera", ale "Kombi" ich "Black & white" zawsze spoko;) Tak trzymaj ale staraj się raczej unikać kategorycznych uogólnień. Bardzo mi się podobało i gdyby nie te drobne błędy była by szansa nawet na 9! To kto następny? Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_moher Re: Kilka słów na koniec.... 13.01.07, 19:49 trzezwy ty nie badz taki Korfanty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie Re: Kilka słów na koniec.... IP: *.244.udn.pl 14.01.07, 12:29 Bardzo trafna opinia. Ja do listy dorzucę jeszcze Varius Manx. Po dwóch pierwszych znakomitych, ale słabo sprzedających się płytach zespół zaczął nagrywać mdłe pioseneczki i od razu uzyskał status gwiazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
demokrex Kaczyński broni Piotra Rubika 13.01.07, 02:13 Upokarzające dla krakowa jest to,że rzemieślnik z playlisty będzie robił tak ważną rzecz,tak jakby w Krakowie był deficyt na artystów z wysokiej półki.A pan pan Boguś,myślałem że ma lepszy gust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzywy Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 08:10 Nareszcie ktoś tworzy pod lepsze gusta - nie prostacki krawczyk, nie prostacka kajath. To jest dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 09:35 Pomyliły Ci się osoby-Bogusław Kaczyński nie jest ani premierem ani prezydentem ,nie miesza się do polityki i nie ma z ta rodzina nic wspólnego.Jest bardzo fajnym i porządnym facetem na poziomie i jak mówi że ktoś zasługuje na uwagę, to z pewnością tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosc tych Penereck I bardzo dobrze IP: 62.29.133.* 13.01.07, 09:47 Dośc tych Pendereckich i innych Preisnerów-nie da sie ich słuchać bez bólu zębów! Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.alternatywa czy Agata Paskudzka 13.01.07, 09:50 i Katarzyna Paskuda to jedna i ta sama osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugen1 Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.netcologne.de 13.01.07, 10:04 Komponuje dobra muzyke, ma dobrych wykonawcow, a co Kaczory mowia to ich sprawa i ta sprawa jest bez znaczenia. Jest dobrym kompozytorem i to sie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm102 Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.netcontrol.pl 13.01.07, 10:25 Jeśli muzykę Rubika chcą słuchać miliony, a Pendereckiego tylko niewielu, (choć jego muzyka jest bardziej ambitna), to nie rozumiem, w czym rzecz. A poza tym Pan Pederecki obraził się na Kraków parę lat temu. I już jest wszystko w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 10:22 czy w tym kraju jak ktos odniesie sukces to musi byc od razu zgnojony i zmieszany z blotem? Osobiscie nie lubie muzyki Rubika ale mam ogromny szacunek dla togo co osiagnal i zycze mu jeszcze wielu wielu sukcesow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.orange.pl 13.01.07, 10:48 Panie "znawco" Kaczyński ! Niektóre seriale też mają oszałamiającą oglądalność !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch2 Re: Kaczyński broni Piotra Rubika 13.01.07, 11:33 Ciekawa jestem czy ktoś z was był na Wampirach. Gdy usłyszałam pierwszy raz Rubika to myślałam, że to fragment muzyki z Wampirów. Może to tylko zwykłe podobieństwo, ale mam wrażenie, ż ktoś na cudzym sukcesie probuje zbudować swój. Nie znam się na muzyce, może ktoś oświecił by mnie, ze jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: 62.189.71.* 13.01.07, 12:30 poczekaj mlotku az pochwali lepper. wtedy juz bedziesz mogl spokojnie sluchac muzyki. przylaczam sie do zdania jamesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 13:30 Sądzę, że Pab Bogusław Kaczyński nie ma nic wspólnego bliźniakami Jackiem i Lechem, poprostu zbieżność nazwisk. Zarówno Pan Bogusław jak i Pan Piotr są moimi idolami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misha Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.ip.netia.com.pl 15.01.07, 12:16 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Sądzę, że Pab Bogusław Kaczyński nie ma nic wspólnego bliźniakami Jackiem i > Lechem, poprostu zbieżność nazwisk. To i jeszcze Jacek jest?! To już jest ich czterech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.compower.pl 13.01.07, 13:36 Ty się lepiej dowiedz kto to jest BOGUSŁAW Kaczyński, debilu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 palce na gryfie Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.07, 13:51 Trzeźwy chyba niezbyt trzeźwy skoro rysujesz podział na klientele produktów masowych, i wybitnych znawców oraz krytyków prawdziwej muzyki. Tylko tyle?? Jest jeszcze grupa pośrednia dla której Penderecki jest za ciężki, Struss zwiewny a Bach kojarzy się z ulicą przy której mieszkam :) tak twardo zarysowany podział wprowadza kaste Panów i reszte plebsu. Dlaczego uważasz że utwory Rubika to kicz?? Niech ktoś udowodni że Rubik to kicz porównywalny z ich troje i współczesnym Krawczykiem, napisze w paru zdaniach dlaczego. Może ktoś niekoniecznie z 3 dyplomami wytłumaczy mi dlaczego Rubik to kicz?? pssss tylko nie piszcie o braku wyobraźni muzycznej, to zakrwawa na hipokryzje :D Odpowiedz Link Zgłoś
krynia02 Kaczyński broni Piotra Rubika 13.01.07, 14:29 To Bogusław Kaczyński broni Rubika, słynny muzykoznawca a nie żaden Kaczor... jak można ich pomylić/ Odpowiedz Link Zgłoś
vera123321 Re: Kaczyński broni Piotra Rubika 13.01.07, 15:32 Człowieku dlaczego czytasz nie zwracając uwagi na imiona ? p.Bogusław Kaczyński jest światowej sławy znawcą muzyki,jak ON coś powie to napewno jest tak wierz mi .Nie ma nic oprócz nazwiska wspolnego ''z TYMI KACZORAMI,,Poczytaj sobie w GOOGLACH a potem wypisuj bzdury .RUBIK stworzył coś wspaniałego -posluchaj jego utworów (masz chyba swoje zdanie) a sam zobaczysz ,jest na topie ,sama słucham kilka razy dziennie . Odpowiedz Link Zgłoś
asiasan Re: Kaczyński broni Piotra Rubika 13.01.07, 16:07 nie od parady masz taka ksywe, skoro nie wiesz, kto to jest Bogus Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
demokrex Kaczyński broni Piotra Rubika 13.01.07, 16:28 Nie rozumiem dlaczego uważacie opinie Bogusława Kaczyńskiego za niepodważalną,ja również znam się na muzyce (szczególnie jazzowej)i często mam odmienne zdanie niż moi mentorzy.Co do muzyki Piotra Rubika (prosił ktoś o małe uzasadnienie "dlaczego kicz") dla mnie nie jest to muzyka klasyczna,tylko banalny,powtarzalny rytm z akompaniamentem muzyków klasycznych,ten sam wątek (temat muzyczny)jest w każdym jego utworze,tylko inaczej zaarażowany.Poza tym,nie mam nic do twórczości Rubika,ale jak na obchody 700lecia Krakowa,to troche za mało (niech spróbuje w Warszawie;tam pasuje) Prosze was na koniec,nie ograniczajcie sie nigdy w dyskucie i w muzyce,warto mieć swoje zdanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesniara2 Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.pools.arcor-ip.net 13.01.07, 17:01 jak zmierzyc muzyke? czy tym, ze po 15 odsluchaniu jeszcze sie podoba? czy tym, ze pierwszy raz tak bardzo " dotknela" duszy, ze nie trzeba wiecej? Muzyka to rowniez "podswiadomy" wplyw na nasz organizm. "Jak" to sie robi, wie tak do konca chyba niewielu, nie jest to wcale takie proste, jak sie wydaje. I dobrze! Dzieki temu Piotr Rubik "ziewa w srodku" wykonujac swoje utwory po raz X-etny, a my, sluchacze, pozwalamy mu na zachwycenie nas ( lub nie). Mysle, ze to , co nas " dotyka" funkcjonuje jak zapachy z dziecinstwa- osobiste skojarzenia ; jesli mamy szczescie dzielic je z innymi, nie moze byc w tym nic nagannego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna W naszym kraju zawsze ZAWISC ponad wszystko IP: *.hsd1.il.comcast.net 13.01.07, 18:48 Kto chce odniesc sukces i byc uznany nad Wisla, musi wyjechac za granice. W przeciwnym wypadku "odcina sie glowe" tym ktorzy wychyla ja ponad innych. Co rozsierdzilo tak srodowisko muzykow krakowskich? Sukces poparty Kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyrmet Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 19:52 Gwoli ścisłości, pan Bogusław Kaczyński nie ma nic, poza nazwiskiem wspólnego z Panem Prezydentem i Premierem. Jest to człowiek, który ma swój wkład w krzewienie kultury polskiej, jak w niej samej. Publicysta muzyczny, muzykolog, dziennikarz i prezenter. zapraszam na stronę o nim samym: www.boguslaw-kaczynski.pl/index.php A co do Pana Rubika, to nie wieszałbym na nim psów, jedynie za to, że trafił w gusta publiczności, ba w gusta ludzi którzy na codzień nie mają kontaktu z operetką czy operą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesniara2 Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.pools.arcor-ip.net 13.01.07, 21:10 Ktos w poprzednim komentarzu pytal o definicje kiczu.Mnie osobiscie dosc trafna i originalna wydaje sie ta z ksiazki Milana Kundery :zbiorowa umowa na nieistnienie shitu. Skadinad, cos mi sie wydaje, :) ,ze sa takie stany zawirowania psychiki, niebezpiecznie bliskie tej definicji, dzielone z drugim czlowiekiem, ktorych postronni obserwatorzy kiczem nie nazwaliby chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyk Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.171.49.149.crowley.pl 13.01.07, 21:50 Prymitywie nie odróżniasz Bogusława Kaczyńskiego od braci Kaczyńskich ! Odpowiedz Link Zgłoś