Dodaj do ulubionych

Wygrał w lotto dwa razy pod rząd

IP: *.telprojekt.pl 19.02.07, 11:09
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Wygrał w lotto dwa razy pod rząd IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.02.07, 11:14
      Prawdopodobieństwo wynosi 1 do 170 000, a nie 170 000 do 1.
      • Gość: marcino Re: Wygrał w lotto dwa razy pod rząd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 12:26
        no tak, ale odwrotnie, że nie wygra :)
        • poker1 kolejny naiwniak ktory nie wie gdzie jest naprawde 19.02.07, 13:20
          kasa to wyjęcia jak sie troche czlowiek postara....

loteria...

hehhe
          • Gość: polifritz Re: kolejny naiwniak ktory nie wie gdzie jest nap IP: *.toya.net.pl 22.02.07, 17:46
            aj, żeby choć raz trafić
    • Gość: ja Re: Wygrał w lotto dwa razy pod rząd IP: 172.16.3.* 19.02.07, 11:40
      "Z rzędu" a nie po rząd, misie.
    • Gość: Kasiulla Wygrał w lotto dwa razy pod rząd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 12:01
      Czy ja mogę prosić o numer telefonu do tego pana?
      W środę najbliższe losowanie... Wygraną również w sobotę też nie pogardzę ;))
    • mamut2000 Też mi coś! 19.02.07, 12:02
      W Polsce kilka lat temu koleś wygrał szóstkę w Dużego Lotka, 2 razy w ciągu tygodnia. Najpierw w środę, potem w sobotę. O kolesiu było nawet pzez kilka tygodni głośno, zapraszano go do TV itd. To jest dopiero coś. Ciekawe czy napisały o tym amerykańskie dienniki. A u nas trąbi się o byle bzdecie, który wydarzył się w szacownym USA.
      • Gość: PeterPan Re: Też mi coś! IP: *.tpnet.pl 19.02.07, 12:29
        bo Polska to kolonia Ameryki ;)
        • Gość: gość Re: Też mi coś! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 12:50
          a autor "asz" czyta chyba tylko amerykańską prasę i słucha Kaczyńskich, żeby
          ich na czymś przyłapać (o co nie trudno) i pisac te wypociny.
          • germanus Przedstawiciel? 19.02.07, 13:08
            Mila historyjka, ale...
            Prawdopodobienstwo wygrania jest zawsze takie samo dla wszystkich niezaleznie od
            wszystkich innych czynnikow, jak numery, osoby, miejsce kupienia, i kilka
            innych. Oczywiscie z wyjatkiem kupienia lub niekupienia losu. Piorun tez wali
            drugi razy w poprzednie miejsce z takim samym prawdopodobienstwem, jak w kazde inne.
            Jak taka niekompetentna osoba moze pracowac w toto-lotku?
            Tego pana powinno sie natychmiast na zielona traweczka.

Kursy matematyki powinny byc obowiazkowe dla takich (nie)idiotow, a poszanowanie
            logiki dla wszystkich.
            A GW to drukuje i jest dumna... Przydalby sie komentarz, durne my ludzie, oj durne.
            • Gość: Bartek Re: Przedstawiciel? IP: *.cebit.com.pl 19.02.07, 13:20
              Drogi Germanusie,
              Niestety dałeś tu popis swojej pseudoerudycji. Dokładnie działa to tak, że
              jeśli z góry (przed dwiema grami) zastanowisz się jakie jest
              prawdopodobieństwo, że dana osoba dwukrotnie trafi wszystkie liczby, to będzie
              ono wynosiło (1/170.000)*(1/170.000). Natomiast istotnie, prawdopodobieństwo
              WARUNKOWE trafienia wszystkich 5 liczb dwukrotnie POD WARUNKIEM, że raz już się
              pięć liczb w danym tygodniu trafiło istotnie wynosi 1/170.000 i jest takie
              samo, jak szansa trafienia 5 liczb przez osobę, która gra po raz pierwszy.

Stąd też komentarz przedstawiciela nie był pozbawiony sensu, bowiem wynikało z
              niego, że zdarzenie polegające na iloczynie dwóch niezależnych zdarzeń
              oznaczajacych jednokrotne trafienie pięciu liczb w odrębnych zakładach było
              mało prawdopodobne, dużo mniej prawdopodobne niż zdarzenie polegające na tym,
              że w zakładzie pierwszego dnia jedna osoba trafi pięć liczb, a następnego dnia
              w kolejnym zakładzie DOWOLNA (ta sama lub inna, ale nie wskazana konkretnie)
              osoba ponownie trafi wszystkie pięć liczb.

Eh...
    • Gość: ad.no 170000:1 ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 21:04
      prawdopodobienstwo 170000:1... czyli na jeden zakupiony los wygram 170000 razy
      :-) no po prostu super... :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka