millefiori 02.05.07, 08:48 Przypomnialo mi sie, o co był strajk na DM: O dwugodzinna sjeste! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Esprit d'escalier 03.05.07, 07:57 Rany, boskie, pani Fiurko, znaczy straszy na schodach?! Juz kiedys tak bylo, w niciarni suplalo, przegryzalo zebami i klelo jak nieszczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Esprit d'escalier 03.05.07, 08:33 Dzien dobry, pani Fiurko, juz myslalem ze pani lata w kontuszu od rana. Czy moze tez pania przykulo wczoraj do TV na okolicznosc De Baty? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Esprit d'escalier 03.05.07, 08:46 Debatowac to oni uwielbiaja, odpuscilam sobie, bo co czlowiek w TV galijska spojrzy, to gadajace i przekrzykujace sie glowy, albo jedzenie, o ktorym tez gadajace glowy. Programy spoleczno-polityczne odroznia sie od kulinarnych po tym, ze w kulinarnych kamera co jakis czas najezdza na produkty spozywcze na roznych etapach obrobki, a program konczy sie zasiasciem do stolu, szczękiem nakryc i lądowaniem ingrediencji na talerzach i w szklach oraz ogolnym mlaskaniem. Jesli chodzi o scislosc, to pan w sedno trafil, albowiem jeszcze w wegierskim kontos latam i mam oryginalny problem, co na siebie wlozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Esprit d'escalier 03.05.07, 08:54 millefiori napisała: > kontos latam i mam oryginalny problem, co na siebie wlozyc. Yhyhy, wie pani:-)) Bardzo oryginalny. Wie pani ze w fizyce matematycznie scisle da sie rowziazac tylko "problem dwoch cial". Od trzeciego w gore juz zaczynaja sie przyblizenia i zalozenia. Innymi slowy, jakby pani miala ciuch sztuk jeden (tu sa roznice intereprtacyjna, bardziej ortodoksyjna szkola jerozolimska wlacza buty i podciusza, ale pragmatyczne podejscie inzynierskie od nich abstrahuje) to ma pani rozwiazanie od razu. Powyzej dwoch ciuchow + pani (trzy ciala), to wlasciwie trzeba juz orbity numerycznie obliczac, moze pani symulacja komputrowa pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Esprit d'escalier 03.05.07, 09:15 Symulacje, panie Brezly, odbywam w praktyce wlasnie i jednym okiem patrze przez okno na znienackowe zmiany pogodowe... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Esprit d'escalier 03.05.07, 11:16 O tak to wyglada, tyle ze u ans to sa takie metalowe schodki ze sie wchodzi do silowni: tinyurl.com/ywn7m7 Odpowiedz Link Zgłoś