all2 Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 26.10.03, 02:03 you know the day destroys the night night divides the day tried to run tried to hide break on through to the other side break on through to the other side break on through to the other side, yeah we chased our pleasures here dug our treasures there but can you still recall the time we cried break on through to the other side break on through to the other side yeah! c'mon, yeah everybody loves my baby everybody loves my baby she get she get she get she get high i found an island in your arms country in your eyes arms that chain us eyes that lie break on through to the other side break on through to the other side break on through, oww! oh, yeah! made the scene week to week day to day hour to hour the gate is straight deep and wide break on through to the other side break on through to the other side break on through break on through break on through break on through yeah, yeah, yeah, yeah yeah, yeah, yeah, yeah, yeah Odpowiedz Link Zgłoś
awee Moim przebojem jest..... 13.01.04, 19:16 "Cry baby" - J.J ----- I w przenośni i dosłownie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalisia Moim przebojem jest..... 13.01.04, 20:00 Dzisiaj szwedzka grupa Kent i piosenka "FF". Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 14.01.04, 13:07 sokolniki.msk.ru/bird.swf :) Odpowiedz Link Zgłoś
amberfiszka Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 20.01.04, 11:11 Al Jarreau - Your Song. Nostalgicznie i wspomnieniowo i ładnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 20.01.04, 19:10 Eva Cassidy. Ilekroć do niej wracam zachwycam się niepomiernie. Tam wysoko, w anielskim chórze śpiewa pewnie w pierwszym rzędzie... Jak to cudownie, że choć przez moment dzieliła się swoim talentem i z nami... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 20.01.04, 21:35 Właśnie sobie włączam "Time after time" Evy. I denerwuje mnie szum wentylatorka w komputerze... Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 29.01.04, 23:31 Znowu Caddish i "Dizzy", posluchuje sobie teraz w 3 Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 29.01.04, 23:34 (to byl tylko pretekst to wyciagniecia watku na wierzch i posluchania czego sluchacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalisia Przebój na koniec stycznia 30.01.04, 00:41 "She's moved on" Porcupine Tree i "Again" Archive. Tak na dobranockę:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 30.01.04, 09:03 A u mnie właśnie pobrzękuje Grover Washington Jr "Can you stop the rain"... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 30.01.04, 13:45 Pod paugami - Cz. Niemen.... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 02.02.04, 21:49 Silje Nergaard z płyty "Nightwatch". Bardzo zacny jazzik... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 03.02.04, 10:11 A dzisiaj Richard Bona z płyty "Munia". Jazz po afrykańsku :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 05.02.04, 18:47 Marek Grechuta, i to od paru dni: Niepewność Gdy cię nie widzę, nie wzdycham, nie płaczę Nie tracę zmysłów, kiedy cię zobaczę Jednakże gdy cię długo nie oglądam, Czegoś mi braknie, kogoś widzieć żądam I tęskniąc sobie zadaję pytanie: Czy to jest przyjaźń? czy to jest kochanie? Gdy z oczu znikniesz, nie mogę ni razu W myśli twojego odnowić obrazu; Jednakże nieraz czuję mimo chęci, Że on jest zawsze blisko mej pamięci. I znowu sobie powtarzam pytanie: Czy to jest przyjaźń? czy to jest kochanie? Cierpiałem nieraz, nie myślałem wcale, Abym przed tobą szedł wylewać żale; Idąc bez celu, nie pilnując drogi, Sam nie pojmuję, jak w twe zajdę progi; I wchodząc sobie zadaję pytanie: Co tu mię wiodło? przyjaźń czy kochanie? Dla twego zdrowia życia bym nie skąpił, Po twą spokojność do piekieł bym zstąpił; Choć śmiałej żądzy nie ma w sercu mojem, Bym był dla ciebie zdrowiem i pokojem. I znowu sobie powtarzam pytanie: Czy to jest przyjaźń? czy to jest kochanie? Kiedy położysz rękę na me dłonie, Luba mię jakaś spokojność owionie, Zda się, że lekkim snem zakończę życie; Lecz mnie przebudza żywsze serca bicie, Które mi głośno zadaje pytanie: Czy to jest przyjaźń? czyli też kochanie? Kiedym dla ciebie tę piosenkę składał, Wieszczy duch mymi ustami nie władał; Pełen zdziwienia, sam się nie postrzegłem, Skąd wziąłem myśli, jak na rymy wbiegłem; I zapisałem na końcu pytanie: Co mię natchnęło? przyjaźń czy kochanie? Pozdrawiam, Kotwicz. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 05.02.04, 23:36 Anna Maria Jopek. Z jeszcze poprzedniej płyty "Upojenie"... Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 06.02.04, 23:12 Dobrze, ze ten watek jest, duzo pieknej muzyki mogloby nas ominac, gdyby nie rekomendacje...Na przemian dwie piekne plytki, pamiatki z Warszawy ;) Sijle Nergaard "Nightwatch" i muzyka z filmu "In The Mood For Love" (Spragnieni milosci) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 06.02.04, 23:22 chatka_ napisała: > Dobrze, ze ten watek jest, duzo pieknej muzyki mogloby nas ominac, gdyby nie > rekomendacje...Na przemian dwie piekne plytki, pamiatki z Warszawy ;) Sijle > Nergaard "Nightwatch" i muzyka z filmu "In The Mood For Love" (Spragnieni > milosci) Ha - też tu nieraz muzyczne inspiracje odnajdowałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 07.02.04, 18:31 Mozna tu obejrzec pare teledyskow Silje. Szkoda, ze nie ma tekstow :( www.siljenergaard.com/?md=video Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Keiko Matsui 06.02.04, 21:30 Właśnie sobie przesłuchuję fragmenty z jej oficjalnej strony. Dają aż dwuminutowe kawałki... Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Keiko Matsui 06.02.04, 22:29 A ja - płytę ze ścieżką dźwiękową z filmu "Trio z Bellville". Genialne. Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 07.02.04, 21:00 Kate Bush "This woman's work"... I tak mi delikatnie... I tak mi wrażliwie... I tak mi ciepło... I tak mi smutno... I... Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 08.02.04, 10:44 Sistars "Freedom"... sama się zaskoczyłam.. Odpowiedz Link Zgłoś
awee A mój przebój to taki. 08.02.04, 22:46 Myślę sobie, że ta zima kiedyś musi minąć Zazieleni się, urośnie kilka drzew Niedojedzony chleb w ustach zdąży się rozpłynąć A nie dopity rum rozgrzeje jeszcze krew Zimny poniedziałek gorącą stanie się niedzielą To, co nie pozmywane, samo zmyje się Nieśmiały dotąd głos rozlegnie się jak dzwon w kościele A tego, czego mało, nie będzie wcale mniej Choć mało rozumiem a dzwony fałszywe Coś mówi mi, że jeszcze wszystko będzie możliwe Nim stanie się tak, jak gdyby nigdy nic nie było Stanie się tak, jak gdyby nigdy nic. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A mój przebój to taki. 08.02.04, 22:49 :) To jedna z moich ulubionych piosenek :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: :))) 08.02.04, 23:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10955&w=6360601&a=9969417 Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: :))) 08.02.04, 23:17 O! Nie widziałam tego....i też wklejone w niedzielę :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: :))) 08.02.04, 23:25 all2 napisała: > Niedziele tak majom. Czasem :))) Moja ostatnio ma nie tylko w niedzielę. Dosyć często. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: :))) 08.02.04, 23:38 Rozumiem. Chodzi głównie o to niepozmywane, prawda? No to masz wierszyk :))) Biuro Spraw Beznadziejnych Posłuchaj, o nocy blada I zwierzu ukryty wśród traw: Oto jest smętna ballada O Biurze Beznadziejnych Spraw! Niewielkie to biuro się mieści We wnętrzu mego mieszkania Przy Beznadziejnej Czterdzieści, Parter, wstęp bez pukania. Przychodzą tam po kolei Albo po kilka osób, Ci co nie mają nadziei Na polepszenie losu, Na przykład nieuleczalnie Chorzy, co muszą skonać, Albo ci, co fatalnie Kochają się w cudzych żonach, A zwłaszcza w żonach ministrów, Które się nie chcą rozwieść, I mnóstwo niedoszłych artystów, I takich, co piszą powieść Skazaną na niewydanie Już w embrionalnym stanie, I śliczne, choć smutne, panie, Więc pełne jest moje mieszkanie... Posłuchaj, o nocy blada, Ty, zwierzu, posłuchaj ballady, Jak z tymi ludźmi gadam, Jakie im daję rady... Lecz najpierw herbatkę im daję, Która jest słodka i czarna, I mówię z udanym żalem, Że muszę wyjść na kwadrans, Że chwilę zostaną sami, Więc niech się nie gniewają... A potem schowany za drzwiami Słucham jak rozmawiają... A w ich rozmowach jest smutek I żal, i ból, i łzy, Ale tych rozmów skutek Nie jest bynajmniej zły, Bo sobie mnóstwo pocieszeń Mówią, podają sposoby: A to na pustą kieszeń, A to na wszystkie choroby. I mogą się wygadać, Ponarzekać, pobiadać I sprawdzić wielokrotnie, Że nie cierpią samotnie. O, zwierzu, który nocą Błądzisz, wyjąc ponuro, Posłuchaj teraz, po co Prowadzę to całe biuro? Po to, że moje prywatne Zmartwienia i rozpacze Wyglądają przy tamtych Całkiem, całkiem inaczej. O, takie są malutkie, O, takie są niewielkie, Już po prostu nie smutki Tylko komary lub pchełki Rozpatrywania nie warte... Dlatego otwieram w kolejny Każdy (z wyjątkiem świąt) czwartek Swe Biuro Spraw Beznadziejnych. Więc - żebyś w trosce nie żył - Więc - żebyś nie żyła w płaczu - Przyjdź do mnie, ponury zwierzu, Przyjdź, nocy, targana rozpaczą... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: :))) 08.02.04, 23:46 To ja tylko w ramach komentarza: pierwszą publikację tekstu piosenki na forum, pomimo niedzieli zauważyłem. A po drugie, pragnę zauważyć, że biuro spraw beznadziejnych zaczyna od, cytuję: "Lecz najpierw herbatkę im daję". I to podejście bardzo mi odpowiada, z racji, że tak powiem, programowych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: :) 09.02.04, 12:21 ralston napisał: > A po drugie, pragnę zauważyć, że biuro spraw beznadziejnych zaczyna od, > cytuję: "Lecz najpierw herbatkę im daję". I to podejście bardzo mi odpowiada, > z racji, że tak powiem, programowych ;) Zapomniałeś dodać, że owa herbata jest bardzo akuratna czyli: nie czerwona, nie biała, nie zielona, tylko czarna.... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: :) 09.02.04, 00:02 all2 napisała: > Rozumiem. Chodzi głównie o to niepozmywane, prawda? Prawda > Dlatego otwieram w kolejny > Każdy (z wyjątkiem świąt) czwartek > Swe Biuro Spraw Beznadziejnych. W czwartek będę :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Silje Nergaard 09.02.04, 21:35 "Be still my heart" Bardzo ładny spokojny kawałek. Co prawda to nie Eva Cassidy, ale również bardzo ładny głos... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 10.02.04, 12:09 A dzisiaj Chris Botti mi przygrywa w pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
awee Moim przebojem dnia jest 10.02.04, 14:48 A u mnie ktoś przygrywa na nerwach. Moich nerwach. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Moim przebojem dnia jest 10.02.04, 14:52 awee napisała: > > A u mnie ktoś przygrywa na nerwach. Moich nerwach. > Więc bądź dziś bardziej przebojowa i nie daj się! Bo rozumiem, że choć nerwy Twoje, to melodia na nich wygrywana, niekoniecznie piękną jest? Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: 11.02.04, 08:56 ralston napisał: > Więc bądź dziś bardziej przebojowa i nie daj się! Od zemsty był Fredro :) > Bo rozumiem, że choć nerwy Twoje, to melodia na nich wygrywana, > niekoniecznie piękną jest? Niekoniecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Moim przebojem dnia jest 22.02.04, 11:10 Make it go away or make it better Isn't that what love's supposed to do Make it go away or make it better Cause I would do either one for you Holly Cole z "Lulu na moscie" Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Moim przebojem dnia jest 26.02.04, 20:36 Muzyka z filmu Rain Man, nastawialam glosniej telewizor w drugim pokoju :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Chet Baker/John Barry/Chris Botti 26.02.04, 20:46 A u mnie pobrzękuje sobie z płyty "Playing by Heart" Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett mój przebój na cały rok... 03.03.04, 09:56 ... kolenda jest dobra na wszystko.... :) ... nawet na drogę zaśliską... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: "TT , TT" :) 04.03.04, 08:44 A ja dziś w nastroju na easy listening: Keiko Matsui i album Deep blue pobrzmiewa od rana. Na razie spokojny nastrój, ale już koło 9-tej biuro wypełni się gwarem... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 08.03.04, 11:56 John Mayer i album "Room for squares" Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaa Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 08.03.04, 12:24 Extreme - "more than words.." Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciolka1 Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 08.03.04, 13:42 Znacie "Lighthouse Family" ? Album "Whatever gets you through the day" - szczegolnie polecam na dobranoc...... "We re gonna fly to the end of the sky......" Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Pineapple Thief 10.03.04, 22:29 Płyta "Variations on a dream" Taki odskok od smooth jazzu do lekko psychodelicznego rocka :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Mostly Autumn 12.03.04, 22:11 Dalej w kręgu nieco cięższej muzyki. Rok progresywny z pobrzmiewającym celtyckim folkiem. Dla zainteresowanych podaję link do oficjalnej strony zespołu: www.mostly-autumn.com/ Można sobie trochę posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciolka1 Re: Mostly Autumn 12.03.04, 22:28 Posluchalam sobie troche ( Caught in a fold )Niezle.Glos tej dziewczyny skojarzyl mi sie z Clannad.Znasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Mostly Autumn 12.03.04, 22:33 przyjaciolka1 napisała: > Posluchalam sobie troche ( Caught in a fold )Niezle.Glos tej dziewczyny > skojarzyl mi sie z Clannad.Znasz ? Oczywiście, że znam. Mam nawet trzy ich krążki. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Mostly Autumn 12.03.04, 22:43 Sirius, Lore i... właśnie odkryłem, że brakuje trzeciego! Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciolka1 Re: Mostly Autumn 12.03.04, 22:47 Sirius mam.Lore nie.Moje ulubione to Landmarks.To jest taki powiedzialabym klasyczny Clannad. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciolka1 A-ha 13.03.04, 19:53 teraz sobie u mnie leci.A-ha. Lifelines.A przed chwila The cars. Drive.Siedze i slucham pozbieranych z internetu kawalkow.Mia sie jeszcze nie zebrala.Maluje sie dziecko moje.Moglabym pisac dalej o bzdurach....ale kogo to interesuje.Kazdy ma w glowie swoje wlasne bzdury.O,a teraz tez A- ha.Velvet.Fajnie chlopcy graja.Musze sobie dac po lapach,bo bede dalej pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 14.03.04, 21:16 A dzisiejszy wieczór jest pod znakiem bossanovy... Przygrywają Stan Getz, Astrud Gilberto i Antonio Carlos Jobim Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Muzyka filmowa... 17.03.04, 15:31 Wpadł mi w ręce krążek z muzyką z filmu "Bandyta" Jak ktoś lubi bałkańskie nuty, to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Nigel Kennedy & The Kroke Band 30.03.04, 16:37 Bardzo fajne granie... Bardzo fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Nigel Kennedy & The Kroke Band 30.03.04, 17:20 A do tego (dopiero teraz zauważyłem) jeden utwór nosi tytuł: T 4.2, czyli nic innego jak "Herbatka we dwoje"! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 19.04.04, 14:30 Radio Jazz FM z Londynu. Pogrywa sobie od paru godzin - bardzo sympatyczne granie. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 20.04.04, 23:26 Słowik, skowronek, szpak itd. :) I wiecie co kot robi, gapi, to na glosnik, to do gory :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 23.04.04, 12:41 auguścik ... past forward _________________________________________ * latawce dmuchawce wiatr... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Moim dzisiejszym przebojem dnia jest....... 23.04.04, 15:10 A przed chwilą w Jazz FM Silje Nergaard śpiewała. I od razu tak się jakoś milej zrobiło na świecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Moim przebojem jest... 26.04.04, 00:56 Muzyka z "The Last Temptation of Christ" Odpowiedz Link Zgłoś
kinia27 Re: Moim przebojem jest... 19.01.08, 22:36 Feist: "One Evening" pl.youtube.com/watch?v=lqVKOilZO2A Odpowiedz Link Zgłoś