habitus Padam 31.05.04, 00:07 Jutro mam ciężki dzionek. Od rana do wieczora. Bardzo proszę o duchowe wsparcie. A teraz już udaję się na z góry upatrzony spoczynek. Niezasłużony :)) bo dzisiaj się obijałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Padam 31.05.04, 08:31 habitus napisała: > Jutro mam ciężki dzionek. Od rana do wieczora. Bardzo proszę o duchowe > wsparcie. A teraz już udaję się na z góry upatrzony spoczynek. Niezasłużony :)) > > bo dzisiaj się obijałam. Wspieram. Mam nadzieję, że nie jesteś wampirzem energetycznem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 31.05.04, 01:42 I'm goin' where the sun keeps shinin' Goin' where the weather suits my clothes. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Na widnokręgu świta... 01.06.04, 00:14 Na widnokręgu świta... Na widnokręgu świta W przestrzeni chmurnej, sennej Brzask nędznej, brudnej zorzy, Żółty jak liść jesienny. Mgła drętwa, mętna, szara Na ziemi i na niebie, Że dusza nie poznaje Ni świata, ani siebie. Wilgotne lasy milczą I płaczą w niemej ciszy, Szelest ich łez na uschłym Listowiu ucho słyszy. Jakiś ptak gdzieś kwileniem Skarży się tak cichutkim, Jak w głębi mego serca, Co samo jest z swym smutkiem. L.Staff Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 05.06.04, 00:31 to juz chyba ta pora... dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 05.06.04, 00:35 wszystkim skrzydlatych snów :) Odpowiedz Link Zgłoś
annabl Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 05.06.04, 23:44 Noc ciepla, gwiazd nie widac, pies zwinal sie w kulke, hej! idzie lato, dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
bettyy Re: Daleka, co noc bliższa 07.06.04, 23:09 hmmm piękne.... nie znam twórczości Przybosia... ale chyba bliżej jej się przyglądnąć czas... co prawda nie idę spać... ale dobranoc...... Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Daleka, co noc bliższa 07.06.04, 23:11 jakby co ja jeszcze zostaje, wiec zamkne drzwi za ostatnimi goscmi i posprzatam kubki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Daleka, co noc bliższa 07.06.04, 23:13 Wrzuć do zmywarki. Rano nastawię :) Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Daleka, co noc bliższa 07.06.04, 23:16 moze jednak ja nastawie, to na rano beda juz gotowe do dalszego uzywania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Dobranoc 31.03.05, 02:45 To tylko ja się po nocy szwendam. Mam nadzieję, że nie narobiłam hałasu. Dzień dobry, dobranoc i dzień dobry za jednym zamachem :) Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 08.06.04, 01:51 kubeczki juz sie piora, gasze swiatlo, i dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 08.06.04, 02:29 wyjęłam ze zmywarki, stoją na wierzchu. dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Musisz mi pomóc 08.06.04, 22:49 Musisz mi pomóc Kocham za siebie, kocham za ciebie, Kocham jeden za dwoje. Słońce po niebie, księżyc po niebie, Gwiazdy po niebie, chmury po niebie - Wszystko spoczywa na mojej głowie! Musisz mi pomóc, musisz mi pomóc, Swoją miłością musisz mi pomóc; Musisz pokochać mnie więcej, Bliżej wyciągać kochane ręce Musisz! Sam nie podołam, sam nie dam rady Unieść tyle miłości. Księżyc i gwiazdy, chmury i słońce, Lody wciąż łamać, ciągle i ciągle, Sił mi brakuje, o pomoc proszę! Musisz mi pomóc, musisz mi pomóc, Swoja miłością musisz mi pomóc, Musisz pokochać mnie więcej, Bliżej wyciągnąć kochane ręce Musisz! Musisz mi pomóc, musisz mi pomóc, Swoja miłością musisz mi pomóc, Musisz pokochać mnie mocniej, Żebym się nie mógł w głęboka wodę Rzucić! /Edward Stachura/ Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 08.06.04, 23:36 www.filem.hpg.ig.com.br/images/imagens/imagens_de_humor/pic01709.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Leżący nocą 09.06.04, 23:45 Vicente Aleixandre Leżący, nocą Dlatego, ty, taka spokojna, przyglądając się tobie, jak gdybym badał, w nocy pragnąc powolutku dojrzeć kolor twych oczu. Obejmując ci dłońmi twarz, kiedy leżysz tu wyciągnięta u mego boku, przytomna, zbudzona, w milczeniu patrząca na mnie. W oczach twych się pogrążyć. Spałaś. Patrzeć na ciebie, bez zachwytu ci się przyglądać, suchym okiem. Jak nie umiem na [ciebie patrzeć. Bo nie umiem na ciebie patrzeć bez miłości. Wiem o tym. Bez miłości jeszcze cię nie widziałem. Jak wyglądasz bez miłości? Odpowiedz Link Zgłoś
bettyy Padająca na twarz.... 09.06.04, 23:51 przykro mi, ale dziś nie mam już siły..... padam.... Miłej nocy wszystkim życzę..... DOBRANOC Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Padająca na twarz.... 09.06.04, 23:58 to ja cie kawalek odprowadze;) dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
bettyy Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 11.06.04, 01:32 dobranoc....... bo chyba sama tu zostałam ;o((((( Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Noc klęski 12.06.04, 00:10 Asklepiades Noc klęski Była ulewa i noc, i wino Odpowiedz Link Zgłoś
ralston * * * 06.07.04, 23:54 Elżbieta Boryniec * * * Nie czekam spokojnych świtów lecz twego przyjścia o zmierzchu byś zapalił świetliki w moich źrenicach Kiedy fiolet nocy rozjaśniasz płomykami ognia z twego żebra staję się na nowo Przenosisz mnie nad łąką płonącą do wybrzeża, ciszy Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 ja wiem - to kwestia smakow - ale taki paw na .. 07.07.04, 14:08 dobranoc ??? Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 09.07.04, 02:18 dobranoc dobranoc dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 17.07.04, 23:43 Odtrąbiono capstrzyk. Idę spać - zaraz przyjdzie Ormond i to on będzie przekładał zwrotnice :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 20.07.04, 01:29 UCISZ SERCE Kto przysłonił te księżyce nad dachami, mądrą głowę miał... Chciał by żony całowały się z mężami, nie wpadały, mój kochany, w szał. Księżycowy wstaje wcześniej niż stójkowy, i przemierza świat, dobrym ludziom serca błyszczą jak podkowy, a złym ludziom czarno kwitnie sad. Uplotę ci złoty kołacz z moich świetlistych promieni, już ty się człowieku nie kołacz niech ci się na dobre odmieni a z mego żaru srebrnego utoczę ci miodu ciut niech ci się w sercu zapieni gęsty miód. Ucisz serce, ucisz serce w białym świetle rozpalonych świec. Ucisz serce, ucisz serce jedno z wielu, jedno z wielu serc Wielki Panie winorośli, Stworzycielu gwiazd, proszą dzieci i dorośli: nie zapomnij, nie zapomnij nas! Ty, co gładzisz oceany i prowadzisz w dal bezpieczną, spojrzyj też na nasze rany, na kołyskę i miasteczko. Rozesłano już kobierce w białym świetle rozpalonych świec, ucisz serce, ucisz serce, jedno z wielu serc. Ty, co złocisz łany zboża, bielisz mąki pył, od pożaru i od noża chroń nas z całych sił. Daj nam rodzić się w pokoju i umierać w noc serdeczną, wodą z królewskiego zdroju pobłogosław to miasteczko. Ucisz serca, ucisz serca w białym świetle rozpalonych świec, ucisz serca, ucisz serca, czarne gwiazdy serc. A. Osiecka Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 05.08.04, 23:42 Wybaczie drogie Foremki zaleglosci w skrzynce i na gg, odezwe sie za tydzien jak wroce z Wroclawia. Dobrej nocki wszystkim. Do napisania. Odpowiedz Link Zgłoś
pstosia Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 10.08.04, 01:44 "dobranoc niebo, dobranoc wodo, dobranoc juz, dobranoc..." Odpowiedz Link Zgłoś
ineess Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 10.08.04, 23:41 Bóg jak myszka zanurzył się w sianie i do tej pory z bliska i daleka każdy z nas się do siana uśmiecha W kołdrach puchowych noc nie przespana Rzuć na bezsennych garsteczkę siana /J.Twardowski/ Odpowiedz Link Zgłoś
ralston * * * 08.09.04, 23:22 Konstanty Ildefons Gałczyński * * * We śnie jesteś moja i pierwsza, we śnie jestem pierwszy dla ciebie. Rozmawiamy o kwiatach i wierszach, psach na ziemi i ptakach na niebie. We śnie w lasach są jasne polany spokój złoty i niesłychany, pocałunki zielone jak paproć. Albo jesteś egipska królowa jak miód słodka i mądra jak sowa, a ja jestem przy tobie jak światło. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 13.09.04, 03:15 Co tylko mieli najgładszej pościeli W całym pałacu Pierzynka na pierzynce, Każda w jedwabnej zapince, Materac na materacu - Atłasowe poduszki, W atłasach puch z kaczuszki, Z piersi gęsiej i pelikaniej Jakieś jaśki pod głowę, Podszewki koronkowe To wszystko dla niej. Sama królowa kładła Jedwabne prześcieradła Na kaszmirowy koc, Żeby ci się, panienko, Błogo spało i miękko, Przez całą noc. Ażeby ci się miło Spało i ślicznie śniło, Mgłą różaną, cieniami błękitu, Blaskami świecidełek, Kwiatków, piórek, perełek - Do świtu. w tej wygodzie, w tej bieli, W chłodzie świeżej pościeli - A właśnie... Na pałacowej wieży Zegar północ uderzy A księżniczka nie zaśnie. Z boku na bok i słucha, jak dzwonem bije głucha Godzina - pierwsza - druga - Z boku na bok przewraca się. Noc rozwleka, nie skraca się, Taka druga - za długa - - Strachy jakieś nachodzą ją. Zmory jakieś uwodzą ją. Próżno im się opiera. Księżyc firankę muśnie A księżniczka nie uśnie. Coś ją w łóżku uwiera. Poprzez siedem poduszek. Poprzez pierze, przez puszek, Przez materace, sprężyny, Poprzez śnieżne pościele, Przez wełny i flanele, Atłasy i satyny - Cóż po takiej wygodzie? Na dole, na samym spodzie - Co się zdrzemnie po trochu, Spod siódmego piernata Coś ją uwiera... ugniata... Ziarenko grochu. Taka już jej natura, Że krew niebieska - skóra Delikatna, wrażliwa. Taki był jej rodowód, Taki był w bajce dowód, Że księżniczka prawdziwa. Pośród chmur księżyc leci, W oczy przez okna świeci. jak wygodnie, jak miękko Można by w bajce - niby - Zasnąć. Spać - spać - spać. Gdyby Nie to ziarenko. Jedno ziarenko grochu, Jedno ziarenko szlochu, Jeden okruch koralu: Jedno ziarenko pamięci, Co się w głowie zakręci, Jedno ziarenko żalu. Gdyby nie jedno słowo Co przemknie senną głową I już straszy i wzrusza.. Imię - - czy nazwa miasta W oczach wieżą wyrasta - Dzwonem bije z Ratusza. Ziarenkiem z tamtego świata Ach, uwiera... ugniata... Dokucza... w tym cała bieda. A księżniczka bezradna. A to mi bajka ładna Co zasnąć nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 15.09.04, 22:14 ciemno www.fourmilab.ch/cgi-bin/uncgi/Earth/action?opt=-p dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
ralston * * * 26.09.04, 22:47 Paul Celan * * * Nocą, gdy zegar miłości waha się pomiędzy Zawsze i Nigdy, twoje słowo rozbija się o księżyce serca, a z głębi twoich oczu tak jasno niebieskich nadciąga ciężka chmura, by spiąć niebo z ziemią. Z daleka, z pociemniałego od marzeń gaju, powraca tchnienie, które już odbiegło i niespełnione kołuje nad nami rozlegle jak konstelacje przyszłości. To, właśnie to, co kołysze się w nas niepewnie i odgrzebuje nasze wewnętrzne cmentarze, to Odpowiedz Link Zgłoś
ralston O zmroku 29.09.04, 23:39 Johannes R. Becher O zmroku O siódmej wieczór dnia już mało. "I co nam z lata pozostało?" Pytam i mówię: zaświeć już. Po ciemku ciągle brzmią pytania Albo milczenia lub płakania Ciemność nam nie odkrywa prawd. Gdzie były smutki, gdzie radości Rozpoznasz tylko przy światłości. Światła! Bo tylko tam gdzie blask Dobro odróżnia się od złego, Niesprawiedliwe od prawego, I od nicości morze gwiazd. Muszę mieć światło, by nie błądzić By z wiru świata się wytrącić. Pełnego sądu nie da zmrok. Bo z cienia idzie niespełnienie A w świetle muszę mieć spojrzenie Na ruch mówiących słowa warg. Trzeba spoglądać też na dłonie, Choć mówią usta Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Już czas... 30.09.04, 19:45 Wieczor za krotki sie zdaje z perspektywy ile jeszcze przed wyjazdem nalezy zrobic. Poprasowac, spakowac i z kicia pobawic na zapas. Słonecznego weekendu wszystkim zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Już czas... 30.09.04, 21:47 Słonecznego weekendu i czerwonych buków Chatko... Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 05.10.04, 23:58 Dobranoc. Nie ma Was, więc idę spać :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston * * * 28.11.04, 23:44 Paul Celan * * * Kto serce sobie z piersi nocą wyrywa, ten sięga po różę. Jego jest jej liść i kolec, jemu kładzie światło na talerz, jemu napełnia oddechem kieliszki, jemu szumią cienie miłości. Kto serce sobie z piersi nocą wyrywa i ciska w górę: ten nie chybia celu, ten kamienuje kamień, temu krew dzwoni z zegara, temu godzina wybija z ręki czas: może bawić się piękniejszymi piłkami i mówić o tobie i o mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston * * * 30.11.04, 00:19 Urszula Dzika * * * Twoja jest północ kojącą rozmową Z podpatrzeń światła wyczytane strofy Bronią mnie ślepo, choć nie warto mieć Czterech tomików zamiast trzech pokoi. A komuś rąk zabrakło, bo kłamią pieszczoty, I słowa gdzieś umknęły przed prawdą w obawie Dziś słucham go - i płaczę, nagle rozpoznana, I wiem, że miłość sięga dalej niż ramieniem - Odpowiedz Link Zgłoś