Dodaj do ulubionych

Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane

02.09.07, 20:34
rozrywki i uciechy!
Dzis: Tanczace Westwalki (a Ostwalki to King Bruce Lee, karate mistrz):
www.allegro.pl/item239859321_duzy_olej_na_dykcie_tanczace_westwalki.html#photo
Obserwuj wątek
    • millefiori Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 02.09.07, 20:50
      tu zas mi rece jak pletwy opadly: rozumiem, ze Slowackiego juz nikt nie czyta,
      ale, powolujac sie na Malczewskiego, trzeba sie naprawde postarac...
      www.allegro.pl/item231457460_obraz_olejny_smierc_uline_vel_ulajn.html
    • eilean_donan Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 02.09.07, 20:52
      :-)
      gdyby się przyjrzeć,to tło wskazuje, że tańczące pochodzą z
      Westwalii...
      • millefiori Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 02.09.07, 20:57
        To, idac interpretacyjnie dalej, Westwalijki pochodzilyby z zachodniej Walii...;)
        • eilean_donan Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 02.09.07, 21:14
          otóż to. A wśród ofert tego samego artysty jest jeszcze:

www.allegro.pl/item239625349_kahla_piekna_porcelanowa_waza_na_bigos.html

z zastrzeżeniem - wyłącznie na bigos! Broń Boże na zupę!
          • millefiori Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 02.09.07, 21:30
            A co pani powie na cudnego grubego Persa prosto z Tunezji?
            www.allegro.pl/item240090369_cudny_gruby_pers_prosto_z_tunezji_.html
            • eilean_donan Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 03.09.07, 07:08
              I to, droga Pani, ręcznie tkany!Toż to prawie za darmo.
              Mnie natenczas przypomniało się, iż powątpiewa Pani w narodu
              Słowackiego czytanie.Jednakowoż Mickiewicz trafił pod strzechy,
              i to w wydaniu "bardzo starannym i estetycznym, z materiału wysokiej
              klasy"

www.allegro.pl/item239000278_wspanialy_prezent_ksiazka_z_miejscem_na_alkohol.html

• brezly Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 03.09.07, 09:38
                Mrauuuu:-)

No ja musze powiedziec ze tanczace Westwalki to ja od razu jako westfalki
                zinterpretowalem. Nie wiem czy wszedzie ale u mnie to zawsze westfalka byla
                kolezanka od junkersa:
                miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35596,3620185.html
                No i wizja takowych tanczacych, no nono:-)
                • eilean_donan Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 03.09.07, 17:28
                  Podobno do Nordrhein-Westfalen
                  w zapusty czyli karnawalen,
                  na tańce westfalek
                  (krok saute, bez halek)
                  przyjeżdża sam Wody Allen.

www.allegro.pl/item228218569__oryginalne_hawajskie_japonki_nr_42_.html

najważniejsze, że oryginalne...
                  • brezly Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 03.09.07, 17:49
                    :-)

Tak, szczegolnie jak oryginalne sa japonki hawajskie :-)
                    Bardzo lubie.

AA na dworcu w Hamburgu to widac wielka reklame.

"Hamburger lieben es!!" (Hamburgerzy to lubio). Jest to reklama Burger Kinga,
                    znaczy rywala.
                    • eilean_donan Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 03.09.07, 18:30
                      A czy pan, panie Brezly, jesteś sportowcą? Bo jak tak, to koniecznie
                      szanuj Pan nogi i noś Pan obuwie ze skóry natóralnej!

www.allegro.pl/item228834280__g_air_basket_szanuj_nogi_sportowco_44.html

• brezly Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 04.09.07, 08:50
                        Taki powrut do natóry?

Pewien byk dzielny z Estramadóry
                        Powrucic pragnol do natóry
                        "Bycie bykowcem gdzies w Byczynie?
                        Czy nawet sie byczenie w Pszczynie?
                        Gópie. Uciekam od kóltóry"
    • olo53 Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 03.09.07, 18:51
      Nikt mie widzi ze na tle nieba pojawilo sie UFO:)
      • millefiori Re: Opisy na Allegro -rzeź Sabinek Kiepury!!!! 08.09.07, 20:51
        ... myslalam, ze bylo tylko porwanie Sabinek... az tu nagle...
        Rzuccie okiem na powiekszenie tego arcydziela:
        www.allegro.pl/item242486897_rzez_sabinek_kiepury.html
        • olo53 Re: Opisy na Allegro -rzeź Sabinek Kiepury!!!! 08.09.07, 22:22
          Fajne, nie dokladnie, tenora
        • brezly Re: Opisy na Allegro -rzeź Sabinek Kiepury!!!! 09.09.07, 08:57
          Hmm, mimika nie wskazuje na rzez, a jezeli to mialo skonczyc sie masarzem to
          razczej przej "z" z kropko na koncu.
          Natomiast nie wiem nic nic nic ze Kiepura. Czy ja czegos nie wiem czy tak bardzo
          oferent czegos nie wie:-)
          • millefiori Re: Opisy na Allegro -rzeź Sabinek Kiepury!!!! 09.09.07, 10:09
            Wojak z pierwszego planu juz sie nie moze doczekac, sadzac z wyrazu radosnego
            pyska.
            Tak poza tym, gdyby Sabinki zostaly na pniu wyrezane, to przyszlosc Rzymu
            stanelaby pod duzym znakiem zapytania.

Ha, zebym to ja wiedziala, co oferent... bo tak: Jan K. spiewal i jego brat
            Wladyslaw, Ladisem zwany, tez spiewal. Obraz jest sygnowany L.Kiepura, czyli
            wszystko mozliwe: ze np. Ladis sparty natchnieniem machnal i podpisal, albo
            ktos inny machnal, nie podpisal, a dopisal podpis kto inny. Historia zna mnostwo
            takich przykladow;)

O Kiepurze malarzu jako zywo nie slyszalam, co nie znaczy, ze takowy nie
            istnial. Sadzac z wyjatkowej klasy pacykarstwa omawianego dziela, jest to twor
            amatorski, jednak autorstwa kogos, kto kiedys juz raz pedzel w reku trzymal i w
            ramach szkol moze dwie lekcje rysunku mial.
            Mniej wiecej takiej klasy artysta, co ze dwa wieki wczesniej malowywal przy
            okazji podobne w ekspresji swojskie portrety trumienne, gdzie twarz nieboszczyka
            en face, a nos z profilu. W expensach zas stalo: "Od wrot pokostem pociagniecia
            i Izby pobielenia, y namalowania konterfektu Jasnie Wielmoznego Pana Dobrodzieja
            na Pochowek Yego malarzowi artyscie zlotych polskich 6".

"...Biegła w rozwianym boa, a sobolowe ogonki galopowały za nią po schodach."
            Wizualizacja
            Wydawnictwa i ich obyczaje
            • millefiori Re: Opisy na Allegro -rzeź Sabinek Kiepury!!!! 09.09.07, 10:30
              Poza w/w oraz cena za to wybitne arcydzielo zastanawia mnie, czemu transakcja
              notarialna? (z bledem ortograficznym zresztou)
              • brezly Re: Opisy na Allegro -rzeź Sabinek Kiepury!!!! 09.09.07, 10:57
                Bo jak ja poszukalem wikiguglem to wyszlo ze Kiepura Jan w operetce o obrzezaniu
                Sabinek (a co, tez mozna) wystepowal, tak pokrotce.
                • millefiori Re: Opisy na Allegro -rzeź Sabinek Kiepury!!!! 09.09.07, 13:22
                  I oto portret jego sceniczny w roli?
                  • millefiori Menniczy stan dywanu 20.10.07, 06:50
                    Ludzie sie ucza, ale moze nie tak calkiem do konca.
                    • millefiori Aha, i mamy calkiem nowy kolor: 20.10.07, 06:51

• millefiori Re: Aha, i mamy calkiem nowy kolor: 20.10.07, 06:55
                        - niedzwiedzia polarnego.
                        Tu linkownica, jakby ktos mial wątpliwosci:
                        www.allegro.pl/item257830283_w_kolorze_niedzwiedzia_polarnego_160_x_230_welna.html
                        www.allegro.pl/item256763621_kobierzec_czeczi_kaukaz_stan_menniczy_300x90.html
                        • lira_korbowa Re: Aha, i mamy calkiem nowy kolor: 20.10.07, 20:10
                          Hmm, karygodny brak precyzji w określaniu koloru.
                          A gdyby to był niedźwiedź polarny bezpośrednio po konsumpcji foki?
                          • brezly Szczury uciekaja z tonacego okretu ktory sie brzyt 22.11.07, 13:44
                            wy chwyta:
                            www.allegro.pl/item266858494_temida_prawo_i_sprawiedliwosc_na_sprzedaz_.html
                            • brezly Jest nowa edycja blogu 22.11.07, 18:29
                              Bardzo mi sie podobalo ubranko co bylo niegrzeczne:
                              aaaby-sprzedac.blogspot.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka