millefiori 02.09.07, 20:34 rozrywki i uciechy! Dzis: Tanczace Westwalki (a Ostwalki to King Bruce Lee, karate mistrz): www.allegro.pl/item239859321_duzy_olej_na_dykcie_tanczace_westwalki.html#photo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
millefiori Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 02.09.07, 20:50 tu zas mi rece jak pletwy opadly: rozumiem, ze Slowackiego juz nikt nie czyta, ale, powolujac sie na Malczewskiego, trzeba sie naprawde postarac... www.allegro.pl/item231457460_obraz_olejny_smierc_uline_vel_ulajn.html Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 02.09.07, 20:52 :-) gdyby się przyjrzeć,to tło wskazuje, że tańczące pochodzą z Westwalii... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 02.09.07, 20:57 To, idac interpretacyjnie dalej, Westwalijki pochodzilyby z zachodniej Walii...;) Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 02.09.07, 21:14 otóż to. A wśród ofert tego samego artysty jest jeszcze: www.allegro.pl/item239625349_kahla_piekna_porcelanowa_waza_na_bigos.html z zastrzeżeniem - wyłącznie na bigos! Broń Boże na zupę! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 02.09.07, 21:30 A co pani powie na cudnego grubego Persa prosto z Tunezji? www.allegro.pl/item240090369_cudny_gruby_pers_prosto_z_tunezji_.html Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 03.09.07, 07:08 I to, droga Pani, ręcznie tkany!Toż to prawie za darmo. Mnie natenczas przypomniało się, iż powątpiewa Pani w narodu Słowackiego czytanie.Jednakowoż Mickiewicz trafił pod strzechy, i to w wydaniu "bardzo starannym i estetycznym, z materiału wysokiej klasy" www.allegro.pl/item239000278_wspanialy_prezent_ksiazka_z_miejscem_na_alkohol.html Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 03.09.07, 09:38 Mrauuuu:-) No ja musze powiedziec ze tanczace Westwalki to ja od razu jako westfalki zinterpretowalem. Nie wiem czy wszedzie ale u mnie to zawsze westfalka byla kolezanka od junkersa: miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35596,3620185.html No i wizja takowych tanczacych, no nono:-) Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 03.09.07, 17:28 Podobno do Nordrhein-Westfalen w zapusty czyli karnawalen, na tańce westfalek (krok saute, bez halek) przyjeżdża sam Wody Allen. www.allegro.pl/item228218569__oryginalne_hawajskie_japonki_nr_42_.html najważniejsze, że oryginalne... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 03.09.07, 17:49 :-) Tak, szczegolnie jak oryginalne sa japonki hawajskie :-) Bardzo lubie. AA na dworcu w Hamburgu to widac wielka reklame. "Hamburger lieben es!!" (Hamburgerzy to lubio). Jest to reklama Burger Kinga, znaczy rywala. Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 03.09.07, 18:30 A czy pan, panie Brezly, jesteś sportowcą? Bo jak tak, to koniecznie szanuj Pan nogi i noś Pan obuwie ze skóry natóralnej! www.allegro.pl/item228834280__g_air_basket_szanuj_nogi_sportowco_44.html Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 04.09.07, 08:50 Taki powrut do natóry? Pewien byk dzielny z Estramadóry Powrucic pragnol do natóry "Bycie bykowcem gdzies w Byczynie? Czy nawet sie byczenie w Pszczynie? Gópie. Uciekam od kóltóry" Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Opisy na Allegro jako zrodlo niewyczerpane 03.09.07, 18:51 Nikt mie widzi ze na tle nieba pojawilo sie UFO:) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Opisy na Allegro -rzeź Sabinek Kiepury!!!! 08.09.07, 20:51 ... myslalam, ze bylo tylko porwanie Sabinek... az tu nagle... Rzuccie okiem na powiekszenie tego arcydziela: www.allegro.pl/item242486897_rzez_sabinek_kiepury.html Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Opisy na Allegro -rzeź Sabinek Kiepury!!!! 08.09.07, 22:22 Fajne, nie dokladnie, tenora Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Opisy na Allegro -rzeź Sabinek Kiepury!!!! 09.09.07, 08:57 Hmm, mimika nie wskazuje na rzez, a jezeli to mialo skonczyc sie masarzem to razczej przej "z" z kropko na koncu. Natomiast nie wiem nic nic nic ze Kiepura. Czy ja czegos nie wiem czy tak bardzo oferent czegos nie wie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Opisy na Allegro -rzeź Sabinek Kiepury!!!! 09.09.07, 10:09 Wojak z pierwszego planu juz sie nie moze doczekac, sadzac z wyrazu radosnego pyska. Tak poza tym, gdyby Sabinki zostaly na pniu wyrezane, to przyszlosc Rzymu stanelaby pod duzym znakiem zapytania. Ha, zebym to ja wiedziala, co oferent... bo tak: Jan K. spiewal i jego brat Wladyslaw, Ladisem zwany, tez spiewal. Obraz jest sygnowany L.Kiepura, czyli wszystko mozliwe: ze np. Ladis sparty natchnieniem machnal i podpisal, albo ktos inny machnal, nie podpisal, a dopisal podpis kto inny. Historia zna mnostwo takich przykladow;) O Kiepurze malarzu jako zywo nie slyszalam, co nie znaczy, ze takowy nie istnial. Sadzac z wyjatkowej klasy pacykarstwa omawianego dziela, jest to twor amatorski, jednak autorstwa kogos, kto kiedys juz raz pedzel w reku trzymal i w ramach szkol moze dwie lekcje rysunku mial. Mniej wiecej takiej klasy artysta, co ze dwa wieki wczesniej malowywal przy okazji podobne w ekspresji swojskie portrety trumienne, gdzie twarz nieboszczyka en face, a nos z profilu. W expensach zas stalo: "Od wrot pokostem pociagniecia i Izby pobielenia, y namalowania konterfektu Jasnie Wielmoznego Pana Dobrodzieja na Pochowek Yego malarzowi artyscie zlotych polskich 6". "...Biegła w rozwianym boa, a sobolowe ogonki galopowały za nią po schodach." Wizualizacja Wydawnictwa i ich obyczaje Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Opisy na Allegro -rzeź Sabinek Kiepury!!!! 09.09.07, 10:30 Poza w/w oraz cena za to wybitne arcydzielo zastanawia mnie, czemu transakcja notarialna? (z bledem ortograficznym zresztou) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Opisy na Allegro -rzeź Sabinek Kiepury!!!! 09.09.07, 10:57 Bo jak ja poszukalem wikiguglem to wyszlo ze Kiepura Jan w operetce o obrzezaniu Sabinek (a co, tez mozna) wystepowal, tak pokrotce. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Opisy na Allegro -rzeź Sabinek Kiepury!!!! 09.09.07, 13:22 I oto portret jego sceniczny w roli? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Menniczy stan dywanu 20.10.07, 06:50 Ludzie sie ucza, ale moze nie tak calkiem do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Aha, i mamy calkiem nowy kolor: 20.10.07, 06:55 - niedzwiedzia polarnego. Tu linkownica, jakby ktos mial wątpliwosci: www.allegro.pl/item257830283_w_kolorze_niedzwiedzia_polarnego_160_x_230_welna.html www.allegro.pl/item256763621_kobierzec_czeczi_kaukaz_stan_menniczy_300x90.html Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: Aha, i mamy calkiem nowy kolor: 20.10.07, 20:10 Hmm, karygodny brak precyzji w określaniu koloru. A gdyby to był niedźwiedź polarny bezpośrednio po konsumpcji foki? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Szczury uciekaja z tonacego okretu ktory sie brzyt 22.11.07, 13:44 wy chwyta: www.allegro.pl/item266858494_temida_prawo_i_sprawiedliwosc_na_sprzedaz_.html Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Jest nowa edycja blogu 22.11.07, 18:29 Bardzo mi sie podobalo ubranko co bylo niegrzeczne: aaaby-sprzedac.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś