saunne 20.08.03, 12:04 Habitus, Nxa - najwyższy czas żebyście coś napisali... Normy muszą zostać wypełnione... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aand Re: Wanted... ;-) 20.08.03, 12:43 saunne napisała: > Habitus, Nxa - najwyższy czas żebyście coś napisali... Normy muszą zostać > wypełnione... ;-) Nxa - Urlaub... :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Wanted... ;-) 20.08.03, 13:03 saunne napisała: > Habitus, Nxa - najwyższy czas żebyście coś napisali... Normy muszą zostać > wypełnione... ;-) Wanted alive or dead ? ....a to nawet pasowałoby, bo duchy to chyba nie są alive ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Wanted... ;-) 20.08.03, 13:21 awee napisała: > Wanted alive or dead ? > ....a to nawet pasowałoby, bo duchy to chyba nie są alive ;) ...life jak najbardziej. A nawet still life... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Wanted... ;-) 20.08.03, 13:36 aand napisał: > ...life jak najbardziej. A nawet still life... ;) ....still life ? :) To określenie tyczy się chyba kogoś innego i bynajmniej to nie Nxa ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
zaklinacz_koni Re: Wanted... ;-) 20.08.03, 13:32 saunne napisała: > Habitus, Nxa - najwyższy czas żebyście coś napisali... Normy muszą zostać > wypełnione... ;-) Szykuje się polowanie z nagonką? Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Wanted... ;-) 20.08.03, 18:44 żadnej nagonki i żadnego polowania..., ale Habi mogłaby się odezwać... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zaklinacz_koni Re: Wanted... ;-) 20.08.03, 19:06 saunne napisała: > żadnej nagonki i żadnego polowania..., Dlaczego? :((( Skoro prośby nie działają, to już tylko groźbą można zagonić ich do klawiatur!!! Cel uświęca środki. :)) > ale Habi mogłaby się odezwać... :-) Dokładnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Wanted... ;-) 20.08.03, 19:38 Jestem na odwyku od internetu. Ale czasami czytam. A nagonka może iść na piwo... Odpowiedz Link Zgłoś
zaklinacz_koni Re: Wanted... ;-) 20.08.03, 20:26 habitus napisała: > Jestem na odwyku od internetu. Ale czasami czytam. A nagonka może iść na > piwo... A jednak dobra groźba nie jest zła skoro działa. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zaklinacz_koni Re: Wanted... ;-) 20.08.03, 20:37 habitus napisała: > Prośba też nie jest zła :) Polemizowałbym. Ale moja wiedza z zakresu psychologii opiera się na obserwacji zachowań przedstawicieli czterokopytnych. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Wanted... ;-) 20.08.03, 20:49 Psychologia niektórych czterokopytnych jest bardziej ludzka niż niektórych dwustopych. Mam na myśli zdolność do łączenia skutku i przyczyny.Jakiś czas (dawno) temu byłam masztalerzem w Państwowym Stadzie Ogierów w Kętrzynie. Praca była dość lekka, a oprócz czynności porządkowych w stajni do obowiązków pracownika należało "objeżdżanie" koni co rano (żeby sobie pobiegały). Był taki jeden stajenny, akoholik, który nie lubił swojej pracy i chyba też trochę był frustratem, bo bił konie. Szczególnie jednego. Koń dostawał cięgi i planował zemstę. I udało się. Facet wszedł do boksu z owsem w czerpaku, konik jednym skokiem zatarasował wrota, drugim przydusił go do bandy, a gdy prześladowca osuwał się wołając pomocy, strzelił go kopytami w buzię. I złamał szczękę, ząbki się posypały... Wszystko trwało z 5 sekund. Zanim się zbiegliśmy było po wszystkim. A mówią, że homo jest sapiens. Odpowiedz Link Zgłoś
luego Re: Wanted... ;-) 21.08.03, 12:19 O cholerka! :)) Jakos nie szkoda mi zebow tego pana, za to wyrazy uznania dla konia. Odpowiedz Link Zgłoś
zaklinacz_koni Re: Wanted... ;-) 21.08.03, 13:59 habitus napisała: > Psychologia niektórych czterokopytnych jest bardziej ludzka niż niektórych > dwustopych. Mam na myśli zdolność do łączenia skutku i przyczyny.Jakiś czas > (dawno) temu byłam masztalerzem w Państwowym Stadzie Ogierów w Kętrzynie. (itd.) Podobnych historii mogę przytoczyć co najmniej kilkanaście. Ale to są przypadki skrajne. Nigdzie nie pisałem o użyciu przemocy, gdyż to jest (zwłaszcza jeśli rozmawiamy o koniach) absolutna ostateczność, ale są (niestety) sytuacje, gdy jest ona konieczna. Zastraszanie (terror psychiczny), o którym pisałem, to zupełnie inna sprawa i stosuje się go znacznie częściej, ale też raczej żadko (ja potem mam zawsze wyrzuty sumienia). Ale, jak już pisałem, są sytuacje, w których nie ma innego wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wanted... ;-) 21.08.03, 10:48 Widać, że czasami wywoływanie przynosi skutki. Habi się pojawiła. Nxa - może jak będzie zuruck z urlaub. A przy okazji może spróbuję wywołać Sluggarda? Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Wanted... ;-) 21.08.03, 10:54 ralston napisał: > Widać, że czasami wywoływanie przynosi skutki. Habi się pojawiła. Nxa - może > jak będzie zuruck z urlaub. A przy okazji może spróbuję wywołać Sluggarda? ...ale jak wskazuje nick, chyba nie bedzie mu sie chcialo... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wanted... ;-) 21.08.03, 11:05 Taaa... od miesięcy mu się już tak nie chce... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Wanted... ;-) 21.08.03, 12:16 Cześć Habi!!! Bardzo się cieszę, że mogę Cię czytać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Wanted... ;-) 21.08.03, 16:10 :-) I dlatego muszę pisać. Nawet pod groźbą uzależnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wanted... ;-) 21.08.03, 17:07 habitus napisała: > :-) I dlatego muszę pisać. Nawet pod groźbą uzależnienia... Nie masz wyjścia. Musisz... :) Odpowiedz Link Zgłoś