ormond 06.09.03, 02:15 ...wlasnie po pierwszej lekcji w szczeniecej szkolce z naszym nowym czlonkiem rodziny: Lulu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralston Re: jaka rasa? :))) 06.09.03, 22:24 ormond napisał: > golden retriever Nie wiem skąd, ale wiedziałem zanim otworzyłem Twój post... Pisałeś coś wcześniej na Forum Białystok o psich rasach? Nie wiem skąd natychmiastowe skojarzenie akurat z tą rasą... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: jaka rasa? :))) 06.09.03, 23:52 > > Nie wiem skąd, ale wiedziałem zanim otworzyłem Twój post... Pisałeś coś > wcześniej na Forum Białystok o psich rasach? Nie wiem skąd natychmiastowe > skojarzenie akurat z tą rasą... Rzeczywiscie gdzies wspomnialem. Moze umieszcze jakies zdjecia... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: jaka rasa? :))) 06.09.03, 23:56 ormond napisał: > > > Rzeczywiscie gdzies wspomnialem. Moze umieszcze jakies zdjecia... :((( A już zaczynałem wierzyć w moje paranormalne zdolności ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: jaka rasa? :))) 07.09.03, 00:14 Tutaj: www.members.optushome.com.au/jarek1/lulu/pl.pdf (0.8MB jesli ktos ma wolne polaczenie) Odpowiedz Link Zgłoś
awee zdjęcia..... 07.09.03, 00:28 atrząc na pierwsze zdjęcie od razu przed oczyma pojawił się obraz mojego psa chociaż to był mieszaniec. Jednak bardzo podobny Twojego na tym pierwszym zdjęciu..... Ślicze zwierze Odpowiedz Link Zgłoś
gwiezdny.zalogowany :) 07.09.03, 01:16 A mi tam ze wszystkich tych Twoich zdjęć Ormond, najbardziej podoba się to: www.members.optushome.com.au/jarek1/lj/LittleJohny.jpg I zastanawiam się czy to by chwyciło w Polsce :):))) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: :) 07.09.03, 03:12 > I zastanawiam się czy to by chwyciło w Polsce :):))) To produkt amerykanski. Tutaj tego nie ma w sprzedazy Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Pies... 07.09.03, 14:52 Lulu jest śliczna :-) Fajnie się te zdjecia ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
luego Re: Pies... 08.09.03, 12:19 Ladna jest ta Lulu... :) Niepodobna do mnie! hehe Lu :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pies... 08.09.03, 12:33 luego napisała: > Ladna jest ta Lulu... :) > Niepodobna do mnie! hehe > Lu :) Myślisz, że jak się dorobisz drugiego 'lu' to będziesz podobna? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
luego Re: Pies... 08.09.03, 12:50 Ralsss, bo zaczne ostrzyc olowek... :) Rozbawilo mnie to, bo niektorzy mowia na mnie Lulu :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pies... 08.09.03, 12:55 luego napisała: > Ralsss, bo zaczne ostrzyc olowek... :) > Rozbawilo mnie to, bo niektorzy mowia na mnie Lulu > :) A to ostrzenie to w jakim celu? Wbijanie będzie? Czy tylko, żeby się słowa wyostrzyły? :) Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Pies... 27.09.03, 13:13 wiem.onet.pl/wiem/00f86c.html takie mniej więcej coś śpi (i chrapie!) na moim fotelu. Właściciele poszli na trening. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pies... 28.09.03, 22:19 saunne napisała: > wiem.onet.pl/wiem/00f86c.html > takie mniej więcej coś śpi (i chrapie!) na moim fotelu. Właściciele poszli na > trening. > > :-) O rany! A co się temu biedactwu stało? Miał zderzenie czołowe z autobusem, że mu się z pyska harmonijka zrobiła? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio_m Re: Pies... 30.12.03, 13:22 Nie chlorować ! Nie gotować ! Delikatnie prasować ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pies... 27.09.03, 13:16 naukowcy są na tropie rozszyfrowania DNA psa... Na razie są wstepne dane. Mamy wspólotę 78% wspólnych genów Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 27.09.03, 14:01 alex.4 napisał: > naukowcy są na tropie rozszyfrowania DNA psa... > Na razie są wstepne dane. > Mamy wspólotę 78% wspólnych genów > Pozdr Gdzies wyczytalem, ze z punktu widzenia kodu genetycznego, nie mozna odroznic psa od wilka. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pies... 27.09.03, 14:36 ormond napisał: > > Gdzies wyczytalem, ze z punktu widzenia kodu genetycznego, nie mozna odroznic > psa od wilka. Alex: a dokłądnie cała róznorodnośc DNA psiego zawiera się w róznorodności DNA Wilka... pod względem genetycznym nie ma gatunku pies, jest tylko wilk... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 27.12.03, 10:34 ormond napisał: > alex.4 napisał: > > > naukowcy są na tropie rozszyfrowania DNA psa... > > Na razie są wstepne dane. > > Mamy wspólotę 78% wspólnych genów > > Pozdr > > Gdzies wyczytalem, ze z punktu widzenia kodu genetycznego, nie mozna odroznic > psa od wilka. Na tym polega - w niektorych sytuacjach - calkowita bezuzytecznosc nauki. Kazdy idiota rozrozni wilka od psa, a genetyk nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... nowe zdjecia... 27.09.03, 14:30 Skoro ten watek znowu sie pojawil, to zapraszam do obejrzenia nowych zdjec Lulu (plik PDFD oklo 1MB): www.members.optushome.com.au/jarek1/lulu/LNZ.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaa Re: Pies... 27.09.03, 19:31 ja tez chce miec pieska :( a narazie mam królika.. Odpowiedz Link Zgłoś
oka4 Re: Pies... 28.09.03, 08:35 Wszystkie sa super, ale te z kupa to debesciak! Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 27.12.03, 10:14 No swiateczny marazm, proponuje nowa, letnia seria zdjec Lulu: www.members.optushome.com.au/jarek1/lulu/LSP.pdf (1.43MB) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pies... 29.12.03, 18:14 Nie da się tego jakoś zmniejszyć? Strasznie długo się ładuje, a właściwie to się zawiesza, zanim się załaduje... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 29.12.03, 22:29 ralston napisał: > Nie da się tego jakoś zmniejszyć? Strasznie długo się ładuje, a właściwie to > się zawiesza, zanim się załaduje... To tylko 1.43MB. Po kablu nie ma problemu, przez modem... Nic sie nie zawiesza, sprawdzilem wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pies... 29.12.03, 22:32 Jak próbuję otworzyć w pracy, to mi się wiesza. Jak próbuję z domu, to zamiast obrazków mam tylko jakiś kwadracik w lewym górnym rogu. Nie wiem czemu tak... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 29.12.03, 22:40 ralston napisał: > Jak próbuję otworzyć w pracy, to mi się wiesza. Jak próbuję z domu, to zamiast > obrazków mam tylko jakiś kwadracik w lewym górnym rogu. Nie wiem czemu tak... Potrzebny jest Adobe Acrobat 5 albo wyzej... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 29.12.03, 22:57 ralston napisał: > Mam 5.0 Wlasnie sprawdzilem jeszcze raz. Dziala. Nawet z Adobe 4.0. A czy mozesz dostac sie do starszej serii zdjec? www.members.optushome.com.au/jarek1/lulu/LNZ.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 29.12.03, 23:03 ralston napisał: > Nie - jest to samo. Czyli nic... W takim razie cos jes nie tak z Twoim systemem albo Twoim ISP, bo wszystko jest ustawione jak trzeba i dziala. Chyba ze cie cos zatyka na laczakch pomiedzy AU i PL. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 29.12.03, 23:00 albo idzi pod ten adres i wybierz sobie plik: www.members.optushome.com.au/jarek1/lulu/ Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pies... 29.12.03, 23:03 Tego już próbowałem wcześniej i też nie działa... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 29.12.03, 23:07 ralston napisał: > Tego już próbowałem wcześniej i też nie działa... > W takim razie chyba cos jest nie tak pomiedzy AU i PL. A cy w ogole widzisz jakies strony z domeny australijskiej np moj ISP: broadbandsales.optusnet.com.au/ Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 30.12.03, 10:22 ralston napisał: > Hmm... strona Optusa mi się pokazuje... To juz nie wiem. U mnie wszystko dziala. Moze ktos jeszcze przetestuje i powie. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pies... 30.12.03, 10:25 Wpadłem na pewnego tropa... może zadziała... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pies... 30.12.03, 10:33 No i poszło! Piękne zwierzę z Lulu, ale widzę, że nie tylko Lulu się na fotkach załapała, ale i Emilka? Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 30.12.03, 10:34 ralston napisał: > No i poszło! Piękne zwierzę z Lulu, ale widzę, że nie tylko Lulu się na fotkach > > załapała, ale i Emilka? Na jednym. A jaki to byl trop? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pies... 30.12.03, 10:43 Rzecz się okazała banalna. Nie miałem zainstalowanego plug-ina (picture viewer, czy jakoś tak) do Acrobata. Po ściągnięciu poszło już bez przeszkód. Poza tym, że dłuższą chwilę się ładowało. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Pies... 30.12.03, 15:24 Ormond a jak sobie radzicie np. z siusianiem ? pies w mojej rodzinie gania po podworku a tego typu sprawy zalatwia na dywan po powrocie do domu. chyba go rozpiescilismy ((( Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 30.12.03, 23:09 anka1 napisała: > Ormond a jak sobie radzicie np. z siusianiem ? pies w mojej rodzinie gania po > podworku a tego typu sprawy zalatwia na dywan po powrocie do domu. chyba go > rozpiescilismy ((( Na to wyglada. Zazwyczaj szczeniak uczy sie zalatwiac "te rzeczy" poza domem w ciagu jakich 2 miesiecy. Trzeba troche stanowczosci i konsekwencji. Rozpiszczanie, tak, ale tylko jako nagroda za dobre zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 31.12.03, 00:08 > > załapała, ale i Emilka? > Pomylka. Na dwuch. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 02.01.04, 04:18 Dzisiaj, moze wlasnie w tej chwili, Lulu ma operacje, "zeby nie mogla miec malych pieskow"... jak to tlumaczymy Emilce. Nie myslalem, ze sie mozna tak martwic o psa... Odpowiedz Link Zgłoś
eva2003 Re: Pies... 02.01.04, 20:59 No i jak? Wszystko w porządku z Lulu? Trzymam kciuki razem z moją siedmioletnią goldenką... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 03.01.04, 00:05 eva2003 napisała: > No i jak? Wszystko w porządku z Lulu? > Trzymam kciuki razem z moją siedmioletnią goldenką... > > No jak juz ja przywiezli, to az sie serce krajalo. Byla jeszcze cala otumaniona srodkami od narkozy. Obolala, ledwie mogla sie ruszyc z miejsca na miejsce. Dzisiaj juz ma normalne oczy, ale widac, ze bardzo cierpi. Z trudoscia dowlokla sie na podworko. Jednak zdolala sie jakos wdrapac na swoj ulubiony fotel. Lezy i patrzy na mnie jakby pytajac: co sie ze mna stalo? Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Pies... 03.01.04, 00:35 Na równi współczuję cierpieniom ludzi i zwierząt. Jednocześnie targają mną potworne wątpliwości jeśli chodzi o sterylizację zwierząt. Odbierać największą radość życia??? Wiem, że tak trzeba:/ Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Pies... 03.01.04, 01:43 ogabignac napisał: > Na równi współczuję cierpieniom ludzi i zwierząt. > Jednocześnie targają mną potworne wątpliwości jeśli chodzi > o sterylizację zwierząt. Odbierać największą radość życia??? > Wiem, że tak trzeba:/ Nami tez targaly watpliwosci, bo wiedzielismy, ze dla suki, jest to bardzo powazna operacja. Niemniej jednak, prawie wszystkie psy tutaj, oprocz tych, ktore sa przeznaczone do rozrodu, sa sterelizowane. W zasadzie male maja tylko psy u wyspecjalizowanych w tym biznesie hodowcow. Tak dzial caly system. Nawet rejestracja psa wysterelizowanego jest znacznie tansza. Mamy znajomych, ktorzy zdecydowali sie nie sterylizowac ich suczki, ale okazalo sie, ze po siedmi latach, musieli to zrobic, gdyz pojawily sie jakies psie problemy ginekologiczne, ponoc spowodowane tym, ze nigdy nie miala malych. Pies w tym wieku zniosl to bardzo ciezko. W sumie, doszlismy do wniosku, ze jesli nie ma sie intencji na rozmnazanie psa (a my nie mielismy), to sterelizacja jest logicznym rozwiazaniem. Mimo wszystko calo logika kruszy sie gdy sie patrzy jak zwierz teraz cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Pies... 03.01.04, 02:02 ormond napisał: > W sumie, doszlismy do wniosku, ze jesli nie ma sie intencji na rozmnazanie psa > (a my nie mielismy), to sterelizacja jest logicznym rozwiazaniem. Mimo wszystko > calo logika kruszy sie gdy sie patrzy jak zwierz teraz cierpi. Hm... ale gdyby nie miala operacji, cierpialaby pewnie regularnie jeszcze bardziej, gdy mialaby swoje dni, a Wy nie mielibyscie "intencji na rozmnazanie". Odpowiedz Link Zgłoś