immanuela 03.05.08, 10:49 dgrusze są teraz trendy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greta.garbon Re: idę po dgruszę 03.05.08, 10:57 ale po dgruszę idzie się tamtrendy Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: idę po dgruszę 03.05.08, 11:32 Tę pokutę odbyć trzeba i z domu w plener wyjść należy, coby zaznać rozkoszy powrotu do domu. Ciężko się tylko zmobilizować. Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: idę po dgruszę 03.05.08, 15:41 Pod autentyczna stara grusza kiedys spalem, dzika grusza ze dwiescie lat miala, gruszki rodzila takie gdzies w obwodzie ze6 cm ale miala tez lokatorow, nie tylko ptaki ale tez gniazdo szerszeni, te to ciekawkie sa jakby np. otworzyc wino owocowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: idę po dgruszę 03.05.08, 15:44 Olo,zasnales po dgrusza Przed otwarciem wina owocowego? Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: idę po dgruszę 03.05.08, 16:13 Nie o to chodzi, chodzi przecie, zawsze musze sie tlumaczyc, kurde ja niekomunikatywny zawsze jestm a ty dali swoje? Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: idę po dgruszę 03.05.08, 16:18 ja mialem swoja przygode z szerszeniami i pomyslalem,czy oraz jesli. a ta 'niekomunikatywnosc" to moze sie podobac ! Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: idę po dgruszę 03.05.08, 16:21 Chodzi o to ze takie Kanuki nigdy nie spali w spiworze pod wielka grusza czy inna kosodrzewina tylko w domeczku przy komineczku:) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela obwjeżdżam: 03.05.08, 19:08 znaczy moja dgrusza je zasadzona, ale nie wjem, czy przyjeta, chocia urczyście oswiadczam, że podlana ostała brdzo porzadnie. Mjowo, piknikowo i ogólnie obficie. No. Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: obwjeżdżam: 03.05.08, 19:52 Siie nie zorientowalem nato zgrusze, skruszonym jest Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 08:33 A pomyślcie- pod drzewem Gruszeńka... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:04 I gruszka Williamsa w butelce ze sznapsem pedzonym z gruszek. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:12 zielonamysz napisała: > A pomyślcie- pod drzewem Gruszeńka... do przygruchania... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:15 Co zajezdza starym gruchotem? Dzien dobry, pani Szubadowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:22 grooszem nie śmierdzi, za to pachnie gruszonem dzień dybry! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:28 "Pusto, grus(z)tno, praszczaj Nina, ujezdzaju". "Na stacji Chandra Unynska, gdzies w mordobijskim powiecie Piotr Plaksin, telegrafista, nie umial grac na klarnecie" Specyficzny klimat, nieamerykanski. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:31 I tak od samego rana, panie Brezly... Nie ujezdzaj ty moj galubczik, Pieczalna zyzn mnie biez tebia, Daj na praszczanie obieszczanie Szto nie zabudziesz ty mienia... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:36 I Nikita spiacy na progu, ktorego trzeba bylo budzic kopnieciem. I bojar z powiesci A. Tolstoja, co bajzel pomyslow Piotra I kwituje wspomnieniem minionej Arkadii: "siadl czlowiek przy oknie, chcial to jakbluszko zjadl, dzwonow posluchal"... Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:47 może Aleksy idealizował idealizowanie bojara? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:49 My pracownicy XXI wieku, openspacesowcy i rabi laboratoryjni, doceniamy wizje bojara. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 10:22 Na Kazmierzu kiedys byl bar Bąbelstein co za sama nazwe mozna by. Ale znikl. Palinka z gruszki o!! To by bylo to.Ponoc mozna gdzies tu kupic. Musze nad tem popracowac Poza tem ostatni raz jade tam gdzie jade.Na palinke musze kiedy pojechac. Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 22:27 Mimo demencji dementuję - jest Bąbelstein, nadal! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:16 Po sadzie spaceruje. Chocholy juz znikly, pozimowo. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:17 pogróżki tam gdzie rosną poZiomków potomki (jak kto zna Pragie-Północ o północy) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:26 Pan nie obiecuje, bo sie chetne zleca jak osy do ulęgałek. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:34 Ja bym proponowal regionalnie (ksiazke pani Fiorcia kojarzy pewnie): "Bery smieszne i ucieszne". Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:38 :)Jo! I zagranicznie: Konferencje nad dzielem zebranym Tennessee Williamsa Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:41 I zyciorysem Birnbauma:-) pl.wikipedia.org/wiki/Specjalna:Szukaj?search=Birnbaum&go=Przejd%C5%BA Wiedzialem ze musi byc ktos w encyklopedii o tym nazwisku. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:47 Nie kojarzylem z niczym. A jakby tak literowka miast gruszy (birnbaum) okazaly sie to wczasy pod birbantem? Z Brabanacji. Koronkowa robota? Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: obwjeżdżam: 04.05.08, 09:50 wczasy z birbantem? nie starczy na koronki! Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: idę po dgruszę 04.05.08, 16:37 I jak Ci pod tą dgruszą Imm? odpocząć się da? Bo za cholerę nie wiem czy dgruszę sadzić mam. insp. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: idę po dgruszę 04.05.08, 23:18 Czar ogrodu mnie dziś wzrusza A powodem: Zwykła dgrusza! Zaraz Ci odpowiem Greto Wierz na słowo wierszokletom! Nie zdejmując kapelusza I nie tracąc animusza Dziś obwieszczam: Moi drodzy! Czy bogaci, czy ubodzy Jeśli któryś ma dylemat (chyżo sklecę tu poemat) I za świętym Mateuszem Tu powtórzę: Sadźcie dgrusze! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Subtelne drganie dgruszy 05.05.08, 08:54 w ktorej cos dgralo na didgeridoo. Moze Dgriega, moze Gderride. Edgar gderal po. A tymczasem dgdygam pod dgrusza Dgdybys byl ciszej, ty ptoku-dgdoku Bdybyloby jak odngi z Kcyni do Gdyni Na Gwdzie dgdym cie zgdybal onego roku Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Subtelne drganie dgruszy 05.05.08, 11:18 a wszystko przepasane niczym wstęgą, dgruszą pod nią dwaj pijaczkowie jabola już suszą Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Subtelne drganie dgruszy 05.05.08, 11:39 DJjabola:-) Dyjabolicznego :-) Odpowiedz Link Zgłoś