ralston Karokaro 28.09.04, 09:12 Witamy rozbitka (a właściwie to raczej rozbitkę). Zapraszamy na pokład herbacianego klipra. Kto dziś trzyma przedpołudniową wachtę? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Juliettamasina 28.09.04, 11:42 Witamy. Zapraszamy o wyjście z kąta. Są miejsca przy stolikach :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Juliettamasina 28.09.04, 11:44 ralston napisał: > Witamy. Zapraszamy o wyjście z kąta. Są miejsca przy stolikach :) Oczywiście zapraszamy do wyjścia z kąta, lub upraszamy o wyjście z kąta (niewłaściwe skreślić) Niechcący skrzyżowały mi się dwie wersje. Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Juliettamasina 28.09.04, 14:10 dziękuję za powitanie :) takie przejęzyczenia podobno mają ukryte znaczenie ;) moja interpretacja kieruje mnie znów do kąta, ale już z herbatą, może zrobi mi się trochę cieplej :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Juliettamasina 28.09.04, 14:14 Tu istotnie pozorne przejęzyczenia przydarzają się nader często. Natomiast te akurat było całkowicie niezamierzone. Herbatka już jest - a za chwilę powinny się pojawić gorące naleśniki z gruszkami mmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Benia30 02.10.04, 22:28 Zapraszamy na gorącą herbatę, chętnie wysłuchamy roztoczańskich opowieści... Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 roztoczańskie przysmaki... 04.10.04, 16:27 Ciepłe te Wasze pogawędki i słodkie jak dobra herbata... A roztoczański przysmak to na przykład kulasza. Błotniarka ją dokładniej opisze (dobrze Błotniareczko???) i poda więcej szczegółów... pozdrowionka b... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: roztoczańskie przysmaki... 04.10.04, 17:10 benia30 napisała: > Ciepłe te Wasze pogawędki i słodkie jak dobra herbata... > A roztoczański przysmak to na przykład kulasza. Błotniarka ją dokładniej opisze > > (dobrze Błotniareczko???) i poda więcej szczegółów... > pozdrowionka > b... > Kulasza to potrawa z ziemniaków i mąki z tłuszczem? Dobrze kojarzę? Odpowiedz Link Zgłoś
blotniarka.stawowa Re: roztoczańskie przysmaki... 04.10.04, 19:19 ralston napisał: > Kulasza to potrawa z ziemniaków i mąki z tłuszczem? Dobrze kojarzę? To gdzie mnie wsadzicie z ta kulasza? Bo na watku powitalnym raczej nieprzystoi - znakomitych gosci kulasza witac? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: roztoczańskie przysmaki... 04.10.04, 23:34 blotniarka.stawowa napisała: > ralston napisał: > > Kulasza to potrawa z ziemniaków i mąki z tłuszczem? Dobrze kojarzę? > > To gdzie mnie wsadzicie z ta kulasza? Bo na watku powitalnym raczej nieprzysto > i > - znakomitych gosci kulasza witac? > :-)) Proszę sobie założyć osobny wątek kulaszowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
blotniarka.stawowa Re: Błotniarka Stawowa 03.10.04, 22:37 Dzieki za cieple przywitanie. Widze, ze u Was nie tylko herbatki, ale i delicje nie z tej ziemi - nalesniki z gruszkami?!! Nawet na te potrawy z watku "awaryjnego" warto sie zalapac, a przy okazji sygnaturek milych poczytac... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Błotniarka Stawowa 03.10.04, 22:41 A wątki kulinarne to się co jakiś czas pojawiają. I pojeść lubimy i pogotować (niektórzy). A jest jakaś regionalna potrawa z Roztocza? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Jasama 08.11.04, 23:11 Witamy na Tea Time :) Ja sama - to ostatnio najczęściej powtarzane słowa mojej córki :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Niesformy Kłusownik 19.11.04, 09:44 Uwaga! Ktoś zaczął zastawiać sidła na Tea Time. Witamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Niesformy Kłusownik 19.11.04, 23:04 Ciekawe ile jeszcze razy Wilk zostanie powitany? Ma rozmach i fantazję, przyznaję :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Niesformy Kłusownik 19.11.04, 23:09 Jeśli tak, to tym razem wywiódł mnie w pole. Przyznaję. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Niesformy Kłusownik 20.11.04, 13:39 Wilk się przestraszył bajki o Kapturku i przeobraził w (prawie) myśliwego. Teraz czekamy na nick Łagodna_Owieczka ( w skrócie Łowca) :) Odpowiedz Link Zgłoś
qrnik Re: Qrnik 20.11.04, 13:15 mnie nie trzeba witać... ja tu jestem od dawna... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Qrnik 21.11.04, 11:55 qrnik napisała: > mnie nie trzeba witać... ja tu jestem od dawna... Jestem aktywnie, czy jestem aktywnym skrytoczytaczem? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Zjawa74 22.11.04, 19:55 Trochę się boję - jeszcze nigdy nie witałem przybysza z zaświatów. Czego się Zjawa napije? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Kurna_felek 08.12.04, 23:08 Jakiś mi się nieporządek wdał w ewidencję. Kolega tu przecież nie pierwszy raz - a chyba nie został przywitany. Co niniejszym ze skruchą nadrabiam. Jeśliby zaś przywitany był, to wybaczyć proszę demencję :) Odpowiedz Link Zgłoś
kurna_felek Re: Kurna_felek 09.12.04, 14:56 Wybaczam, nie czując się w żaden sposób urażony. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kurna_felek Re: Kurna_felek 10.12.04, 14:59 Wiem czemu nie pamiętasz powitania. Bo witała mnie w Twoim zastępstwie chatka_. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Kurna_felek 11.12.04, 12:28 No to mi ulżyło. Tak czy inaczej - do rejestru wciągnięty! Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Rals 11.12.04, 14:01 ;) Czasami mam wrazenie, ze Ty sobie tych wszystkich nowych Forumowiczow wymyslasz. Pojawiaja sie czesto na jeden jedyny raz i pozostaliby niezauwazeni gdyby nie ten watek :) Dobrze, ze jestes ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Czajkax2 14.12.04, 08:39 Witamy na Tea Time. Czy x 2 oznacza, że jest Was dwie? Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Czajkax2 14.12.04, 12:29 Oczywiście że jest nas dwie. Ja i mała paskudka zwana Dominisią:)) Ale udzielać się na forum będe na razie tylko ja, również w imieniu tej drugiej. Pozdrawiamy wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
aand Nezzi 18.12.04, 14:19 Serdecznie witamy na Tea Time. Jaką herbatę podać? :) Odpowiedz Link Zgłoś