szubad 15.11.08, 16:27 czy jak człowiekowi się nic nie chce to znaczy, ze chce mu się nie chcieć czy tego też mu się nie chce? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Para doksy cd 15.11.08, 17:05 Szu, nadajemy na jednej hali :-) Mnie dzis przesladuje problem co robi moje lenistwo jak sie zmeczy swymi obowiazkami. A to twoje to tak: czlowiek ma rozne. A czasem rozne mu sie chce. A czasem zadne. Inaczej: to ze sie nie chce chciec jest logiczna (choc prowadzaca so sprzecznosci) konsekwencja tego ze NIC sie nie chce. Niestety, upiornym kretensko-gödelowskim paradoksem, jak sie nic nie chce to cos sie chce. Nie chciec konkretnie. Innymi slowy: albo nasze niechcenie nie jest kompletne, albo nie jest wewnetrznie niesprzeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Para doksy cd 15.11.08, 21:39 > Mnie dzis przesladuje problem co robi moje lenistwo jak sie zmeczy swymi > obowiazkami. ucieka w pracę? znaczy, ze istotna jest wytrzymałość fizyczna i psychiczna lenistwa? Im dłużej spełnia swoje obowiązki, tym wytrzymalsze? Z tego by wynikało, że w największych leniach tkwi niewiarygodny potencjał siły! Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: Para doksy cd 16.11.08, 01:39 szubad napisała: > Z tego by wynikało, że w największych leniach tkwi niewiarygodny potencjał siły! Jakoś bliskie mi to zdanie... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Para doksy cd 16.11.08, 10:20 Chyba tak optymistycznie nie ma. Przepytalem lenistwo, nie chcialo mu sie odpowiedzic, ale mi wyszlo ze jak sie zmeczy nierobieniem czegos, to sobie wymysla inna rzecz, ktorej moze nie robic. Zreszta jak czas i terminy plyna, to samo sie pojawia. Niemcy nazywaja to "czynnosciami odciagajacymi" (Ablenkung Tätigkeiten). Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Para doksy cd 16.11.08, 10:28 Para dogsy wypuszczasz Szu na Lainia? Para Li zator? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Para Dox 16.11.08, 10:30 upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4c/DOXA.gif Odpowiedz Link Zgłoś
koza.podkuta Re: Para Dox 16.11.08, 10:41 Popsute. Przecież widzę, że nie chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Para Dox 16.11.08, 13:09 koza.podkuta napisała: > Przecież widzę, że nie chodzą. Bo leżą. Po spełnionym akcie małżeńskim. Panu Doxiemu zwiotczała już sprężyna. Za około dziewięć miesięcy Doxinie napęcznieje koperta, którą pan ginegarmistrz otworzy cesarskim śrubokrętem i wyciągnie mały, śliczny budzik albo zegarynkę. I będą cykać długo i szczęśliwie... Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik Re: Para Dox 16.11.08, 13:44 > Przecież widzę, że nie chodzą. a może zegary, też postanowiły leniuchować dzień cały chodzić im się odechciało, bo pomyślały, że będą strajkowały! ale co by to było, gdyby wszystkie zegary nagle chodzić przestały? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Para doksy cd 19.11.08, 09:37 Nihilista z kompleksem nizszosci. Czy to schizofrenia? Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Para doksy cd 20.11.08, 00:46 częsciej chyba występuje nihilista z kompleksem wyższości, chociaz z drugiej strony te dwa kompleksy są chyba polączone w jedno nierówninne pasmo kompleksowe. Takie co to szarpie widnokrąg niebieski na horyzoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Para doksy cd 20.11.08, 08:35 Aha, kompleks nierownosci, cierpi sie ze sie ma zmiennosc, ze sie pochodna niezeruje. Hmmm, to tak z punktu widzenia analizy matematycznej, mozna tez mowic o kompleksach drugiej pochodnej nierownosci. Zeby chociaz ta wyzszosc i nizszosc mniej stromo wystepowala. Bo tacy co to maja pagoreczki wyzszosci i zaglebienia nizszosci, to co oni wiedza o tych Orlich Perciach, gdzie w dol i w gore, w dol i w gore. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Para doksy cd 21.11.08, 00:38 Wahania wahadła między dwoma maksymami wychylenia. Jak osiągnąć idealnie wyważoną pewność siebie. Prosty jak struna pion. W punkcie zero. Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik Re: Para doksy cd 21.11.08, 00:46 szubad napisała: > Wahania wahadła między dwoma maksymami wychylenia. Jak osiągnąć idealnie wyważoną pewność siebie. kontrapost wydaje się dobrą receptą Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Para doksy cd 21.11.08, 08:36 A mnie sie nasuwa slowo "kompost". On jakos ma w sobie te doskonala rownowage, tak mi sie zdaje. Odpowiedz Link Zgłoś