1-kris 25.01.09, 12:27 Książki czy e-książki?.Gazeta czy e-gazeta?. Zakupy w kiosku, sklepie, księgarni czy przez internet?. Co twoim zdaniem jest lepsze?. -- kokama.nextshop.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gregor Re: Książki czy e-książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 22:11 Moim zdaniem najlepiej jest czytać wydania elektroniczne, e-książki, e-prasa, ponieważ są bardzo wygodne. ________________________________ e książki, e prasa, e booki, e podręczniki, kurs angielskiego prasownia.nextshop.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1-kris Re: Książki czy e-książki 30.01.09, 14:13 Kupowanie w sieci ma swoje plusy, lateiej zwrucic towar bez podania przyczyny cene sprawdzasz w poruwnywarkach cen, odpada to, ze kupisz cos a w sklepie obok jest taniej. I tenbezpowrotnie stracony czas na zwiedzanie sklepow 1,2,3........ Odpowiedz Link Zgłoś
spicegirl23 Re: Książki czy e-książki 11.02.09, 23:30 zdecydowanie ksiazki;-) wiecej info o kulturze na www.sybil.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bransoletkaa Re: Książki czy e-książki 12.02.09, 19:17 Zwykłe. E-booki męczą oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lusido Re: Książki czy e-książki 12.02.09, 20:49 zdecydowanie papierowa książka, do ebookow nic nie mam przeczytalem kilka ale papierowa jest wygodniejsza, praktyczniejsza, takim "Panem Tadeuszem" w wersji elektronicznej nogi od stołu się nie podstawi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
foryou.2 Re: Książki czy e-książki 15.03.09, 06:11 Czy ktos wziął pod uwagę aspekt ekologiczny. Nie wiem jak z książkami ale wiele gazet drukuje się bez sensu. A na przykład audiobooki w formie mp3. niemal każdy taki odtwarzacz nosi stale przy sobie a na pewno młodzierz. Czy odsłuchanie na mp3 obowiązkowej lektury nie ułatwiło by niekturym życia, nie wspominając, że to jedyny sposób by zamiast czytać streszczeń gdzies w necie odsłuchać Pana Tadeusza w drodze do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
impresja_switu Re: Książki czy e-książki 17.02.09, 16:13 Tradycyjne książki mają w sobie pierwiastek nie do podrobienia w wersjach elektronicznych - duszę:) Mają w sobie to "coś":) Niezmiernie podobają mi się ściany zapełnione półkami książek. Im książka jest starsza, tym lepsza. Nawet jeśli wypadają z niej kartki, a strony nieodwracalnie straciły biały kolor. Takie mają dla mnie największą wartość. Symbolizują już samą formą łączość kulturową między pokoleniami. Kojarzą się z ponadczasowymi wartościami:) Odpowiedz Link Zgłoś
1-kris Re: Książki czy e-książki 26.02.09, 04:22 Trudno nie zgodzić się ze zwolennikami książek papierowych sam mam ich mnustwo ale nie wszystkie wytrzymują trudy związane z czytaniem, aż żal mi tych klejonych co się rozkleiły. A i sporo takich co się na półkach nie mieszczą. Zapewne z czasem publikacji elektronicznych będzie przybywać tak jak i ich zwolenników a i do czytania ich na rynku jest coraz więcej urządzeń i są one coraz tańsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
barteek022 Re: Książki 18.03.09, 17:05 Zdecydowanie wolę książkę. Lubię położyć się w łóżku i w spokoju poczytać przed spaniem. To wspaniały sposób na odprężenie. Ebook mi tego nie jest w stanie dać. Tego typu czytanie jest uciążliwe... Obecnie czytam wyłącznie książki po angielsku. Wczesniej miałem problem ze znalezieniem książek po angielsku więc czytałem ebooki. Teraz jednak zamawiam je na tradebooks.pl więc nie mam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filmomaniak Re: Książki czy e-książki IP: *.nat0.sta.nsm.pl 31.03.09, 09:01 Ja tam wole filmy a najtaniej na figra.pl Odpowiedz Link Zgłoś
foryou.2 Re: Książki czy e-książki 16.04.09, 01:48 Dla wszystkich, którym czytanie książek na ekranie komputera sprawia problem, proponuje miłą odmiane jaką stanowią książki audio. Dostępnośc odtwarzaczy mp3 niemal w każdym telefonie komórkowym sprawia, że swoją ulubioną książkę możemy odsłuchac jadąc samochodem czy nawet rowerem, a przeczytanie lektury nie będzie już problemem dla leniwych. Co prawda dostępność tytułów nie powala jeszcze na kolana ale w przyszłości na pewno sie to zmieni. Zainteresowanym proponuje odwiedziny strony: kokama.nextshop.pl/ksiazki_audio/kryminal_i_sensacja_c1045.xmllub www.ebookiforyou.za.pl/joomla/index.php?/content/view/21/54/ Odpowiedz Link Zgłoś
veganka.dl.pl Re: Książki czy e-książki 17.04.09, 01:09 eKsiążka ściągnięta za free z netu :) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - pozdro Veganka, fanka tofu i medytacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
alfa1_0 Re: Książki czy e-książki 22.04.09, 05:11 Akurat dzisiaj obchodzimy ogólnoświatowy Dzień Ziemi. Kupując e- książki oszczędzamy srodowisko. Zróbmy cos dla naszej planety niech dalej będzie zielona Odpowiedz Link Zgłoś
podwarszawianka Re: Książki czy e-książki 22.04.09, 09:15 Zdecydowanie książki - mogę je zabrać ze sobą wszędzie; E-gazeta zamiast gazety; Zakupy - wolę dotknąć książki w księgarni, choć czasem kupuję przez neta, ale rzadko bo mam dobrze zaopatrzoną bibliotekę miejską. Dzień książki to ja mam codziennie :) Coraz mniej daje się książek w prezencie niestety. Spotkać dziecko, które czyta dla przyjemności jest chyba mniej prawdopodobne niż spotkanie marsjanina, pozdrawiam czytaczy Odpowiedz Link Zgłoś