all2 18.11.03, 23:58 serwuję kawę niedobudzonym. Proszę się zgłaszać z ulubionymi kubeczkami od godz. 9.00. Dyżurna chochelka już wypolerowana, cukier też jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ormond Re: Jutro rano... 19.11.03, 00:17 all2 napisała: > serwuję kawę niedobudzonym. Proszę się zgłaszać z ulubionymi kubeczkami od > godz. 9.00. Dyżurna chochelka już wypolerowana, cukier też jest. Jak to jutro. U mnie rano jest juz teraz!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jutro rano... 19.11.03, 00:37 Ale to rano to jest jutro czy wczoraj rano? bo się pogubiłam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Jutro rano... 19.11.03, 00:41 all2 napisała: > Ale to rano to jest jutro czy wczoraj rano? bo się pogubiłam :))) To jest teraz rano - here and now. Ale nad Wisla tez rano, wszak juz po polnocy. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jutro rano... 19.11.03, 00:47 A jak tak, to w porządku. Kawa przedpremierowa, bardzo proszę :))) A kubeczek jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Jutro rano... 19.11.03, 00:49 all2 napisała: > A jak tak, to w porządku. Kawa przedpremierowa, bardzo proszę :))) A kubeczek > jaki? Ja starym zwyczaje, preferuje szklanke. Tu w pracy mam taka z grubego szkla: Palaks, Made in Turkey. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jutro rano... 19.11.03, 00:54 ormond napisał: > Ja starym zwyczaje, preferuje szklanke. Tu w pracy mam taka z grubego szkla: > Palaks, Made in Turkey. Wedle tradycji kawa do szklanki powinna być z fusami :) Ale jest bez. A szklanka z uszkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Jutro rano... 19.11.03, 01:05 > Wedle tradycji kawa do szklanki powinna być z fusami :) Ale jest bez. A > szklanka z uszkiem? > Bez uszka. Masz racje, w tureckiej szklance, kawa powinna byc po turecku... Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jutro rano... 19.11.03, 01:12 Ostatnio mam z tradycją na bakier ;) Ale następnym razem może być z fusami. A nawet prawdziwa turecka - z tygielka :) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Jutro rano... 19.11.03, 02:51 all2 napisała: > Ostatnio mam z tradycją na bakier ;) Ja tez, ale odrzucanie tradycji przy jednoczesnym holdowaniu jej pewnym elementom, daje poczucie pewnego wyrafinowania. W koncu, gdybysmy odrzucili tradycje calkowicie, co by nas odroznialo wtedy od motlochu? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jutro rano... 19.11.03, 11:30 all2 napisała: > Ostatnio mam z tradycją na bakier ;) Ale następnym razem może być z fusami. A > nawet prawdziwa turecka - z tygielka :) Tak po prawdzie, to prawdziwa turecka jest właśnie z tygielka. Turcy, kawę parzoną w szklance z fusami nazywają kawą po polsku :) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Jutro rano... 19.11.03, 00:46 ada296 napisała: > przyjdę > to dobra godzina na kawę :-) Czy po raz pierwszy na TT? Tak czy inaczej, witam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jutro rano... 19.11.03, 00:52 ada296 napisała: > przyjdę > to dobra godzina na kawę :-) Teraz to, jak rozumiem, takie wejście też przedpremierowe? ;) Szeryf pewnie śpi, więc można sobie pohulać... Witaj Ado. Pijasz kawę o tak wczesnym ranku? Odpowiedz Link Zgłoś
oka4 Re: Jutro rano... 19.11.03, 06:35 U mnie rano bedzie dopiero za jakies 9 godzin. Obawiam sie, ze do tej pory kawka wystygnie...:( Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Jutro rano... 19.11.03, 07:40 oka4 napisała: > U mnie rano bedzie dopiero za jakies 9 godzin. Obawiam sie, ze do tej pory > kawka wystygnie...:( A gdyby tak w termos? Kawę oczywiście nie Okę... :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jutro rano... 19.11.03, 08:35 oka4 napisała: > U mnie rano bedzie dopiero za jakies 9 godzin. Obawiam sie, ze do tej pory > kawka wystygnie...:( Oka, dla Ciebie kawa jest w dyżurnym termosie. Mogłabym co prawda za 9 godzin zaparzyć świeżej, no ale to już nie byłaby poranna... Swoją drogą co to za porządki, u jednego jutro rano było wczoraj w nocy, u drugiej będzie dziś po południu... kto to widział... Odpowiedz Link Zgłoś
awee Jak to....? 19.11.03, 08:07 all2 napisała: > serwuję kawę niedobudzonym. Proszę się zgłaszać z ulubionymi kubeczkami od > godz. 9.00. Dyżurna chochelka już wypolerowana, cukier też jest. ....dopiero od 9.00 ?? Ja chcę już! Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Jak to....? 19.11.03, 08:19 awee napisała: > ....dopiero od 9.00 ?? Ja chcę już! Awee, to ja się moją z Tobą podzielę, ok? :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Jak to....? 19.11.03, 08:23 aand napisał: > Awee, to ja się moją z Tobą podzielę, ok? :) A na tych resztkach dotrwam do 9.00 ? Jeśli tak to poproszę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jak to....? 19.11.03, 08:31 aand napisał: > Awee, to ja się moją z Tobą podzielę, ok? :) Aand - ty, jak rozumiem, samowystarczalny? :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jak to....? 19.11.03, 08:29 awee napisała: > ....dopiero od 9.00 ?? Ja chcę już! ...no dobrze, Awee, no dobrze... całkiem jak moje dziecko :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: :))))) 19.11.03, 08:38 all2 napisała: > ...no dobrze, Awee, no dobrze... Teraz to już boję się prosić o kawę z mlekiem i bez cukru :) > całkiem jak moje dziecko :)))) Musowo ten sam znak zodiaku, nie ma innej rady ;) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: :))))) 19.11.03, 08:48 awee napisała: > Teraz to już boję się prosić o kawę z mlekiem i bez cukru :) jejejej co za wymagania, Twoje szczęście że resztka mleka jeszcze się w lodówce znalazła :))) > > całkiem jak moje dziecko :)))) > Musowo ten sam znak zodiaku, nie ma innej rady ;) a widzisz zmyła - wcale nie :))) znak zodiaku ma po mamusi... :( Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jutro rano... 19.11.03, 09:02 Jest dziewiąta. Oficjalnie zaczynamy. Kobiety w ciąży, staruszki i ZBOWID proszę z lewej, normalsi z prawej... tylko czy o tej porze ktokolwiek jest normalny???... Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: rano... 19.11.03, 09:29 all2 napisała: > Jest dziewiąta. Oficjalnie zaczynamy. Kobiety w ciąży, staruszki i ZBOWID > proszę z lewej, normalsi z prawej... tylko czy o tej porze ktokolwiek jest > normalny???... rozwrzeszczany tłum chyba już uspokoił się przy kotle z kawą, to mogę prosić o dolewkę ? - mam od razu 2 kubki aby potem nie było żadnych takich tam... :) / normalnie to chyba oberwę dyżurną chochlą ;)) / Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: rano... 19.11.03, 11:21 awee napisała: > rozwrzeszczany tłum chyba już uspokoił się przy kotle z kawą, to mogę prosić o > dolewkę ? - mam od razu 2 kubki aby potem nie było żadnych takich tam... :) > > / normalnie to chyba oberwę dyżurną chochlą ;)) / Awee, specjalnie dla Ciebie - najlepsze, z samego dna ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
awee południe... 19.11.03, 11:39 all2 napisała: > Awee, specjalnie dla Ciebie - najlepsze, z samego dna ;))) Przynajmniej nie ma kożucha, bo to zawsze na wierzchu się znajduje ;) A ta nadwyżka fusów to do czego ? Że niby co, mam sobie powróżyć czy traktować jako zagryzkę do kawy...? :) Odpowiedz Link Zgłoś
irysek1 Re: Jutro rano... 19.11.03, 09:41 czy ta kawa to może taka z lisci cykorii? Inka? czy Turek? ( pamietacie opakowanie kawy Turek? twarz mezczyzny w czerwonej czapeczce... jak ona sie nazywa ta czapeczka, bo zapomnialam :( Prosze mi nalac wiecej, Pani nie oszczedza na zapanym Irysku...:) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jutro rano... 19.11.03, 11:19 to ten Turek ma Cię obudzić? i koniecznie w fezie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
irysek1 Re: Jutro rano... 19.11.03, 11:28 no niekoniecznie Turek i niekoniecznie Jerzy( turek), ale moze byc w fezie:) dzieki za podpowiedz:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jutro rano... 19.11.03, 11:34 A ja dopiero teraz skończyłem poranną kawę. Mam po kawałku czekolady dla każdego. Kto reflektuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jutro rano... 19.11.03, 11:42 Czekolada jak najbardziej prywatna, gdyż albowiem jestem dziś na urlopie i z domku klikam :) Odpowiedz Link Zgłoś
irysek1 Re: czekoladka mniam mniam... 19.11.03, 11:48 jesli mleczna to ja poprosze jedna kosteczke a jak naturalna to dwie!!!:) dziekuje:) I. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: czekoladka mniam mniam... 19.11.03, 11:51 irysek1 napisała: > jesli mleczna to ja poprosze jedna kosteczke a jak naturalna to dwie!!!:) > > dziekuje:) > > I. > Alpejska pełnomleczna. To ile bo się zagubiłem? Odpowiedz Link Zgłoś
irysek1 Re: czekoladka mniam mniam... 19.11.03, 12:04 jedna kosteczka :) dziekuje:) Ps. od razu mi lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jutro rano... 19.11.03, 12:29 Południe minęło, zamykamy ten teatrzyk. Została tylko kawa w termosie dla Oki. Oka, termos stoi na stole, weź sobie. I masz tam kubeczek ze Snoopym, żebyś nie musiała pić z tej tektury... Wydezynfekowany ;) Popołudniową herbatę parzy już kto inny. Chętni proszeni o zapisywanie się na listę. Awee wróży z fusów, kto chce niech się zgłasza, tylko proszę się liczyć ze wstępną selekcją, bo to wróżka wyjątkowo wybredna... Ralston, dzięki za czekoladkę, bardzo lubię mleczną. Irysku, kawę Turek następnym razem zaparzę Ci w tygielku :) To chyba wszystko. Pa, idę odpocząć po tak pracowitym poranku :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: A co z kuchnią dla drugiej tury? 19.11.03, 18:09 Ka-wy! Ka-wy! Roztworzyć kuchnię! All oddaj chochlę! Każdemu po równo! W michę... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: A co z kuchnią dla drugiej tury? 19.11.03, 22:58 No i tak to się zwykle niewinnie zaczyna. Człowiek sam nie wie, w co się pakuje... ;) Chochla wisi na gwoździu, a ja na wszelki wypadek zmywam się stąd do innego wątku... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A co z kuchnią dla drugiej tury? 20.11.03, 10:13 No i zmyła się do innego wątku... Sam se będę musiał kawy nalać. To gdzie ta chochla? Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: A co z kuchnią dla drugiej tury? 20.11.03, 12:13 Na gwoździu, przecież mówię... po lewej stronie, nad tym wojskowym kociołkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A co z kuchnią dla drugiej tury? 20.11.03, 12:18 all2 napisała: > Na gwoździu, przecież mówię... po lewej stronie, nad tym wojskowym kociołkiem. Nad wioskowym kociołkiem powiadasz... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Zamiast czekolady... 20.11.03, 12:42 ... do dzisiejszej kawy proponuję ciasteczka Jeżyki Jutrzenki. Mniammm.... Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Jutro rano... 20.11.03, 23:06 też bedzie można liczyć? Tak powiedzmy o 5:20? I po jutrze? tak około 4:15? Bardzo ładnie proszę. :D Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jutro rano... 20.11.03, 23:18 O tej porze to po forum się włóczy tylko dwóch panów O - jak upewnisz Ormonda, że z tą viagrą to nie było do niego osobiście, to może Ci naleje ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Jutro rano... 20.11.03, 23:19 all2 napisała: > O tej porze to po forum się włóczy tylko dwóch panów O - jak upewnisz Ormonda, > że z tą viagrą to nie było do niego osobiście, to może Ci naleje ;)) w michę... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Jutro rano... 21.11.03, 06:24 all2 napisała: > O tej porze to po forum się włóczy tylko dwóch panów O - jak upewnisz > Ormonda, że z tą viagrą to nie było do niego osobiście, to może Ci naleje ;)) Liczyłem na Ciebie. :( Ale nic to, sam sobie zrobiłem. Wreszcie (z opóźnieniem, ale) zaczyna działać. Amerykańska, mielona. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jutro rano... 21.11.03, 13:30 Wolfie, to opowiedz, jak wygląda świat przed wschodem słońca :)) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Jutro rano... 21.11.03, 13:39 all2 napisała: > Wolfie, to opowiedz, jak wygląda świat przed wschodem słońca :)) Ciemno, szaro, ponuro. Idealna pora dla wampirków. Aż chce sie zyć! :] Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Jutro rano... 21.11.03, 13:41 Ostatnio chodzi za mną pewna stara przyśpiewka, więc ją sparafrazuję: "Czy normalna All2 szczodra wszystkim jutro kawę odda? Owszem, owszem, czemu nie? Nam też coś należy się!" I razem: "Cztery razy po dwa razy, Osiem razy raz po raz, O północy ze 2 razy i nad ranem jeszcze raz!" Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jutro rano... 21.11.03, 13:48 Stanowczo jednak studenci PW mają za mało zadawane do domu... :))) I proszę, nie nazywaj mnie normalną :-)= Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Jutro rano... 21.11.03, 13:53 all2 napisała: > Stanowczo jednak studenci PW mają za mało zadawane do domu... :))) Nie, wybitni studenci PW nudzą się na laborkach, gdy inni ciężko harują i muszą jakoś zabić czas (siekierkę mi zabrali - mówią, że jestem niebezpieczny, nie moja wina, że drewno się skończyło, a oni byli pod ręką :] ). :)) > I proszę, nie nazywaj mnie normalną :-)= Doskonale wiem, że jesteś bardzo ponad przeciętna, ale nie pasowało mi to do melodii. Sama powiedz, jak to można zaśpiewać: Czy bardzo ponad przeciętna All2 szczodra..." Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jutro rano... 21.11.03, 14:49 freewolf napisał: > Nie, wybitni studenci PW nudzą się na laborkach, gdy inni ciężko harują i > muszą jakoś zabić czas (siekierkę mi zabrali - mówią, że jestem niebezpieczny, > nie moja wina, że drewno się skończyło, a oni byli pod ręką :] ). :)) Oooo, Ralstonowi przybył konkurent do siekierki :)))) > Doskonale wiem, że jesteś bardzo ponad przeciętna, ale nie pasowało mi to do > melodii. > Sama powiedz, jak to można zaśpiewać: > Czy bardzo ponad przeciętna All2 szczodra..." Wolfie, PONADprzeciętny to jest tu tylko jeden. Natomiast rozmaitych zjawisk brzegowych widzę więcej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Jutro rano... 21.11.03, 15:51 all2 napisała: > Oooo, Ralstonowi przybył konkurent do siekierki :)))) Nie do końca. Ja mam kompleksy i wolę te większe, dwuręczne modele. :)) > Wolfie, PONADprzeciętny to jest tu tylko jeden. Nikt nie ma monopolu na boskość. Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Jutro rano... 21.11.03, 13:54 all2 napisała: > Stanowczo jednak studenci PW mają za mało zadawane do domu... :))) > I proszę, nie nazywaj mnie normalną :-)= A co, być nazwaną normalną to zniewaga....? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Jutro rano... 21.11.03, 14:44 awee napisała: > A co, być nazwaną normalną to zniewaga....? ;) Zniewaga dla innych normalnych... Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Jutro rano... 21.11.03, 17:21 all2 napisała: > awee napisała: > > > A co, być nazwaną normalną to zniewaga....? ;) > > Zniewaga dla innych normalnych... Normalni to ci z nie Wag? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jutro rano... 21.11.03, 18:25 aand napisał: > all2 napisała: > > > awee napisała: > > > > > A co, być nazwaną normalną to zniewaga....? ;) > > > > Zniewaga dla innych normalnych... > > > Normalni to ci z nie Wag? ;) > > No przecież. Ze z(nie)wagą masz do czynienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Jutro rano... 22.11.03, 22:33 awee napisała: A co, być nazwaną normalną to zniewaga....? ;) all2 napisała: Zniewaga dla innych normalnych... To teraz z góry przepraszam za dalsze słowa, ale nie wiem czy tutaj jest ktoś normalny... ;) Skoro pijemy wirtualną herbatę, zagryzamy wirualne ciasteczka, częstujemy się wirtalna kawą, czekoladą, zupą i pizzą. Żeby to jeszcze jakoś przez kable dało się przepchać a tu nic - nawet zapach jest wirtualny.... Na to wychodzi, że my też wirtualni i coś nie bardzo u nas z 5 klepką ;) Eeeech - wszystko Matrix.... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jutro rano... 22.11.03, 22:36 Taaa - to się nadaje na osobny wątek, nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Jutro rano... 22.11.03, 22:40 ralston napisał: > Taaa - to się nadaje na osobny wątek, nie uważasz? Chyba uważam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jutro rano... 22.11.03, 22:41 No to chyba załóż :))) Niekoniecznie jutro rano :) Odpowiedz Link Zgłoś