nocny_marek1 13.01.04, 23:44 kłamią mężowie, żony, politycy, pracodawcy, pracownicy,matki, dzieci... Tylko dlaczego tak musi się dziać? Czy kochamy żyć w ułudzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fridama To nie tylko.. 14.01.04, 00:02 głeboka trauma u Ciebei lecz bardzo głeboka fustracja.Stąd zapewne ten wątek o zaklamaniu))).Co cie frustruje? brak kasy czy rzuciła Cie ?Ja mam obydwa te problemy.Dlaczego piorę?chce by panowała wokól mnei przynajmneij czytośc w sensie fizycznym))))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: ogóne zakłamanie IP: *.localdomain / 213.77.25.* 14.01.04, 00:01 od kiedy czterolatek stwierdzi, że gdy pobawił się kolejką choć nie wolno mu było, skłamał, że nie bawił się i nikt mu nic złego nie powiedział od tego czasu widzimy tylko i wyłącznie korzyści w kłamstwie. Mało tego, dzieci, które pobawiły się zakazaną kolejką są inteligentniejsze, nie mówiąc już o tym, że lepiej radzą sobie w życiu później, niż te, które zastosowały się do polecenia i kolejką mimo ogromnej ochoty się nie bawiły. tyle badanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: ogóne zakłamanie IP: *.magtel.net.pl 14.01.04, 00:06 Dlaczego ludzie są wygodni? Oto jest pytanie. Kłamstwo sprzyja wygodzie, choćby doraźnej. Czasem nawet okłamujemy siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny_marek1 Re: ogóne zakłamanie 14.01.04, 00:12 Okłamujemy siebie przede wszystkim! Bo z ułudą dobrze jest nam żyć Pozdr.:) Gość portalu: az napisał(a): > Dlaczego ludzie są wygodni? > Oto jest pytanie. > > Kłamstwo sprzyja wygodzie, choćby doraźnej. > Czasem nawet okłamujemy siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: ogóne zakłamanie IP: *.magtel.net.pl 14.01.04, 00:15 > Bo z ułudą dobrze jest nam żyć Owszem dobrze żyć ułudą. Ale ułada ma to do siebie, że kiedyś pryska. Stąd tak wiele rozczarowań, widocznych choćby na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny_marek1 Re: ogóne zakłamanie 14.01.04, 00:18 Brawo za odwagę Gość portalu: az napisał(a): > > Bo z ułudą dobrze jest nam żyć > > Owszem dobrze żyć ułudą. > Ale ułada ma to do siebie, że kiedyś pryska. > Stąd tak wiele rozczarowań, widocznych choćby na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: ogóne zakłamanie IP: *.magtel.net.pl 14.01.04, 00:24 Dziękuję :-) Mam przekonanie, że wszystko co mnie dotyczy zależy ode mnie. Nie łudzę się. Co najwyżej czasem spycham w głąb głos rozsądku. I chyba nie mylę ułudy z nadzieją. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny_marek1 Re: ogóne zakłamanie 14.01.04, 00:25 i tak trzymaj! Gość portalu: az napisał(a): > Dziękuję :-) > Mam przekonanie, że wszystko co mnie dotyczy zależy ode mnie. > Nie łudzę się. Co najwyżej czasem spycham w głąb głos rozsądku. > I chyba nie mylę ułudy z nadzieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sisi Re: ogólne zakłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 00:20 Przyczyn kłamstwa może być wiele. Jedną z nich jest np. strach przed nie otrzymywaniem akceptacji od innych, obawa że zostanie się odrzuconym. Zdarza się, że zbyt krytyczni i "sztywni" rodzice, od małego uczą dzieci "fałszować" porozumiewanie się, dziecko zostaje niejako zmuszone do ukrywania swoich prawdziwych uczuć czy potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny_marek1 Re: ogólne zakłamanie 14.01.04, 00:23 I chodzi o to, by takim "sztywnym" nie został dla swoich dzieci Z trupem trudno żyć Gość portalu: Sisi napisał(a): > Przyczyn kłamstwa może być wiele. Jedną z nich jest np. strach przed nie > otrzymywaniem akceptacji od innych, obawa że zostanie się odrzuconym. Zdarza > się, że zbyt krytyczni i "sztywni" rodzice, od małego uczą dzieci "fałszować" > porozumiewanie się, dziecko zostaje niejako zmuszone do ukrywania swoich > prawdziwych uczuć czy potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sisi Re: ogólne zakłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 00:28 "Sztywni" w sensie - mało spontaniczni, naturalni, radośni, nadmiernie konserwatywni rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny_marek1 Re: ogólne zakłamanie - sisi 14.01.04, 00:32 czyli "martwi" - bo: nie czują, nie zyją, ciągle nadzorują - maszyny - jednym słowem Gość portalu: Sisi napisał(a): > "Sztywni" w sensie - mało spontaniczni, naturalni, radośni, nadmiernie > konserwatywni rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: ogóne zakłamanie 14.01.04, 01:24 a bo z klamstwem to czasem jak z papierosem pomalutku, jakos to bedzie a przynajmniej na chwile ksztaltowanie rzeczywistosci wedlug siebie :) pozdr.palaca.cossa Odpowiedz Link Zgłoś
nocny_marek1 Re: ogóne zakłamanie-cossa 14.01.04, 01:27 Kim jest EM z cytatu? cossa napisała: > a bo z klamstwem to czasem jak z papierosem > pomalutku, jakos to bedzie > a przynajmniej na chwile > ksztaltowanie rzeczywistosci > wedlug siebie :) > > pozdr.palaca.cossa > Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: ogóne zakłamanie-cossa 14.01.04, 01:29 Eduardo Mendoza nocny_marek1 napisał: > Kim jest EM z cytatu? Odpowiedz Link Zgłoś