Gość: frustro IP: *.future-net.pl 20.01.04, 18:52 jak bardzo... ta tradycja jest zakorzeniona...choć czasy się zmieniają...stare wzorce pozostają...czy tylko dla tradycji ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Richelieu* Re: kobieta powinna być mniejsza od mężczyzny IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 19:06 znaczy co, jeśli niższa to się zgadzam, jeśli w każdy inny sposób to się nie zgadzam. Ot, prywata ;)) dla tradycji? dla tradycji można różne niezrozumiałe rzeczy robić. Ale akżdy inny powód jest, no ten tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro obawiam się,że na wzroście się nie kończy IP: *.future-net.pl 20.01.04, 19:15 potrzeba dominacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: obawiam się,że na wzroście się nie kończy IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 19:30 Tradycja tradycją, ale gdy z obu stron wychodzi podobna potrzeba dominacji to zazwyczaj mężczyzna potrafi swoją pozycję wywalczyć. Tylko po co w ogóle taki się żenił, żeby mieć z kim walczyć? Kiedyś role były sztywno przypisane więc o żadnej walce mowy być nie mogło, a dziś teoretycznie nie ma dominacji tylko są różne charaktery i wynikające z tego zachowania dominacji bądź uległości lub fifty-fifty. Praktycznie część nadal w epoce kamienia łupanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro to kobiety walczyły o równość płci IP: *.future-net.pl 20.01.04, 19:40 a mimo to poszukują mężczyzn potężniejszych od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: to kobiety walczyły o równość płci IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 19:49 rzeczywiście, niektóre kobiety mają takie zboczenie to zależy też co oznacza potężniejsze, dominacja, bo takie abstrakcje to akurat dużo nie mówią. Dziś to raczej mężczyźni mają niewesoło, gdy stereotyp i języki wymagają od niego utrzymania rodziny, a on bezrobotny. Wpada w jakieś kompleksy gosposia domowego i wtedy nawet dziećmi się nie zajmie gdy żona w pracy. a szukanie potężniejszego od siebie, chyba tylko po to by mieć komu wypłakać się w rękaw bo on silniejszy psychicznei, by mieć kogo karty kredytowe wużywać bo on bogatszy, by problemy zostawiać na jego barkach bo on mądrzejszy. Dzieciństwo do końca życia, a nie potrzeba bycia zdominowanym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro Re: to kobiety walczyły o równość płci IP: *.future-net.pl 20.01.04, 20:23 nie ma mężczyzn bezrobotnych, są tylko tacy,którzy chwilowo pozostaja bez pracy...poza domem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: to kobiety walczyły o równość płci IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 20:57 chwilowo, chwilowo, czym jest 5 lat wobec wieczności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro patrząc z drugiej strony IP: *.future-net.pl 20.01.04, 21:35 ma sie go przez 5lat tylko dla siebie... to znaczy pracuje na swoim polu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: patrząc z drugiej strony IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 22:04 ja tam wolę przez 3 godziny dziennie meić szczęśliwego mężczyznę niż przez 24 na dobę frustrata (wszelkie podobieństwa do obecnych są przypadkowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro Re: patrząc z drugiej strony IP: *.future-net.pl 20.01.04, 22:21 musze sie z Tobą zgodzic uszczęśliwianie mężczyzny przez 3 godziny na dobę wystarczy... pod warunkiem ,że dzień w dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: patrząc z drugiej strony IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 22:31 3 godziny na dobę uszczęśliwiać, to znaczy, że pozostałe 21 nie uszczęśliwiać, ach ta dosłowność. Jak mam rogalik na buzi mężczyzny rano w sam raz do kakao i jajeczka na miękko to znaczy, że uszczęśliwianie jest permamentne, tak samo intensywne podczas ognistego seksu jak i wspólnego obierania kartofli. O ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: kobieta powinna być mniejsza od mężczyzny 20.01.04, 19:22 taa... i facet pownien wiecej zarabiac ;)) pozdr.cossa Odpowiedz Link Zgłoś
yagnieszka Re: kobieta powinna być mniejsza od mężczyzny 20.01.04, 19:23 cossa napisała: > taa... i facet pownien wiecej zarabiac ;)) > no i kapac nalezy sie w sobote ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro jak facet ma czegokolwiek więcej IP: *.future-net.pl 20.01.04, 19:30 to już nie jest źle...na wszelki wypadek lepiej poddać się tradycji i wybrać niższą kobietę...jaki będzie dalszy jej wzrost można z góry przewidzieć...przynajmniej na tym odcinku... Odpowiedz Link Zgłoś
nika122 Re: jak facet ma czegokolwiek więcej 20.01.04, 19:49 Wlasnie czytalam raport, ze męzczyznom podobaja sie kobiety wyższe od nich-koło 180 cm i te wybraliby za partnerki.I co wy na to Panowie?;-) Vide Twój Styl nr2/2004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro Re: jak facet ma czegokolwiek więcej IP: *.future-net.pl 20.01.04, 20:28 nie wierzę, co te kobiece pisma nie wymyślą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: jak facet ma czegokolwiek więcej IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 20:50 bo to może były badania na reprezentatywnej próbie 10 osób ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: jak facet ma czegokolwiek więcej 20.01.04, 21:18 Gość portalu: Richelieu* napisał(a): > bo to może były badania na reprezentatywnej próbie 10 osób ;))) ;))) a ci badani mieli pewnie wzrost powyżej 200 cm, bo młodzież teraz rosła > a poza tym, wzrost nie zawsze idzie w parze z rozumem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro jak gdzies jest rozum to nie ma pary n/t IP: *.future-net.pl 20.01.04, 21:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro Re: jak facet ma czegokolwiek więcej IP: *.future-net.pl 20.01.04, 21:38 prędzej kaczka x 10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: jak facet ma czegokolwiek więcej IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 21:49 coś reklamę kaczusi zrobiłam i kaczakowi, a zaczęło się od toporka do obcinania kaczusiom łepków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka nie tyle powinna, co jest :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 20:54 jak mi sie wydaje większość facetów jest większa od większości kobiet :) znaczy, idzie mi o to, że przeciętny facet od przeciętnej babki jest większy i stąd najwięcej takich par :))) a podobno im jest wiekszy tym mniejsze mu się podobają. tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 20.01.04, 21:17 a podobno im jest wiekszy tym mniejsze mu się podobają. tak? Tak, prawda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 21:22 no właśnie, jak już mówiłam kiedyś, w obecności 2 metrowego mój obszar intymności zostaje naruszony gdy przekroczy odległość metra ;) kurde, czułabym się z takim jak breloczek na klapie jego marynarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 20.01.04, 21:27 :)) A jak jeszcze lapkami obejmie i przyluli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 21:32 ;)) albo nie łapkami tylko płetwami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 20.01.04, 21:46 :) Oj nie, pletwy sa za bardzo "obejmujace" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 21:54 ale które płetwy? brzuszna czy ogonowa? no bo chyba nie grzbietowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 20.01.04, 22:07 hihihi, brzuszna z ogonowa, razem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka rozejść się! ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 22:09 Z uwagi na wzrost zagrożenia ogólnego spowodowany zbliżającym się nieuchronnie 14 lutego, wprowadza się zakaz mizdrzenia się na Psach. albo nie właściwie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: rozejść się! ;) IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 20.01.04, 22:13 hihihi:))) Wlasnie popenilem pierwsza zdrade na psach, hihihi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka hihihi ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 22:22 "pierwszą"? chciałbyś... ;))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: hihihi ;) IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 20.01.04, 22:31 hihihi:))) No co, wszystko musze pamietac hihihi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka hihihihihihihi ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 22:33 to Ty pamiętasz tylko co robiłeś od rana? ;DDDD a jutro dzisiejszych grzechów nie będziesz pamiętał, tak? ;))))))) co za patent roku! :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: hihihihihihihi ;) IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 20.01.04, 22:38 Oczywiscie ze tak, nie wiedzialas? Tylko patrze sie przyszlosc a grzechy? Kto ma nie glowe...hihihi:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka hahahaha :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 22:45 fakt, grzechy przeszłe nie są warte uwagi - co innego te przyszłe, hihihi ;DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: hahahaha :)))) IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 20.01.04, 22:53 Nad tymi przyszlymi trzeba sie niezle napracowac, to nie tak laps, wszystkie opcje trzeba miec na uwadze...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: hahahaha :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 22:57 rozumiem, że Ty na razie po prostu teoretycznie sie do grzechów przymierzasz ;))) że sie tak wyrażę, wręcz virtualnie? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* to nie fair! IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 22:23 ja tu nic innego nie potrafię poza mizdrzeniem się. A 14 lutego co to za data? to ostatnia sobota zimowych wakacji? ba, jedyna sobota zimowych wakacji, a poza tym co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: to nie fair! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 22:26 > ja tu nic innego nie potrafię poza mizdrzeniem się. :DDDDDDDD > A 14 lutego co to za data? to ostatnia sobota zimowych wakacji? ba, jedyna > sobota zimowych wakacji, a poza tym co jeszcze? Dzień Mizdrzących się ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: to nie fair! IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 22:35 o, więc to mój dzień, no popatrz. Co za niespodzianka. A jak się ten dzień obchodzi szerokim łukiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: to nie fair! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 22:36 Nie wychodzi się tego dnia z łóżka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: to nie fair! IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 22:50 i co ja mam niby w tym łóżku cały dzień robić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: to nie fair! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 22:53 co chcesz - wolnoć Katiuszku w swoim łóżku ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: to nie fair! IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 23:11 taka wolność to gorsze niż sadysta przywiązujący mnie do szczebelek łóżka kajdankami, który usiadłwszy na mnie okrakiem robi żonglerkę naostrzonymi nożami kuchennymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro raczej pierwsza wersja IP: *.future-net.pl 21.01.04, 00:47 następne będą bardziej wyrafinowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: A to juz perwersja!:))) n/t IP: *.localdomain / 213.77.25.* 21.01.04, 01:13 cóż zrobić, z przodu mam ścianę, a komputer zboku ;) do Frustra i wyrafinowania. No wiesz, ropa naftowa dziś gwałtownie podskoczyła, nie stać mnie na wyrafinowanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: to nie fair! IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 20.01.04, 22:42 Taaa, dobra...nie fair hihihi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 22:47 z uwagi na opady przejściowe w okolicach wieczornych nastąpił mały korek na trasie A4. Po opadach sytuacja uległa rozładowaniu. O czym więc to było.. płetwa brzyszno-ogonowa, nieźle potrafi machać w wodzie, stojąc na sztorc całą sprężystość skupiając na ruchach mających napędzać mechanizm posuwu ryby w środowisku wodnym. Motoryczność ryby jest więc w znacznej mierze uzależniona od efektów pracy płetwy brzuszno-ogonowej. Trzeba wziąć jescze pod uwagę płetwę grzbietową, która nadaje właściwy kierunek posuwu wodnego ryby. Wszystkei zaś płetwy są najbardziej widocznymi i reprezentacyjnymi częściami ubioru ryby służące do wabienia na swoje terytorium ikrodawczyń. Potem tylko podejść pod taką jedną i drugą z miseczką i zbierać kawior i do buzi. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 20.01.04, 22:56 Noo, tez tak mozna. Juz wszystko o mnie wiesz co? hihihi:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 23:05 wszystko wiem o milimetrze Twojej płetwy brzuszno-ogonowej. Na resztę będę musiała poczekać aż się dogotuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 23:07 > wszystko wiem o milimetrze Twojej płetwy brzuszno-ogonowej. jaką drogą powzięłaś tę wiedzę ? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 20.01.04, 23:08 No wrescie komplement (ten milimetr) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 23:16 ja tylko fakty stwierdzam wywnioskowane dedukcji drogą oświetloną fajerwerkami i iskrami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustra Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.future-net.pl 20.01.04, 21:54 trzeba pokonać dystans 1 metra by dojść do sedna? dobrze,że ta nastocentymetrowa kawaleria z forów towarzyskich tego nie słyszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 21:59 hoho, odważnyś, przecież jednym z forów towarzyskich jest FPsy, między innymi dzięki takim jak ja indywiduów ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.future-net.pl 20.01.04, 22:30 myślami byłem na niższym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 23:19 a dokładniej na poziomie ilu centymetrów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.future-net.pl 21.01.04, 00:22 to nie ta miara Richelieu* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.localdomain / 213.77.25.* 21.01.04, 00:30 trudno, jutro pójdę kupić dłuższą miarę krawiecką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro Re: nie tyle powinna, co jest :) IP: *.future-net.pl 21.01.04, 18:44 czy masz już coś na nową miarę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro byłem gotów już się z Tobą zgodzić IP: *.future-net.pl 20.01.04, 21:44 ale nie ma przeciętnych facetów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: byłem gotów już się z Tobą zgodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 22:01 > ale nie ma przeciętnych facetów nie wiem, wszystkich nie znam ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustro Re: byłem gotów już się z Tobą zgodzić IP: *.future-net.pl 20.01.04, 22:37 jeśli znasz tylko takich z największym Q ,to i tak ich przeciętna będzie powyżej przeciętnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Js. Nieprawda :P. Przynajmniej nie u mnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 17:15 Wariancja wynosi u mnie [jak do tej pory] 30 cm. 180-150, plus dwie wartości pośrednie. [182 jeżeli przy tym jesteśmy...] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lagatta Re: kobieta powinna być mniejsza od mężczyzny IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.04, 23:23 Z ciekawoscia przygladam sie dyskusji .Sama jestem ciekawa jak gleboko zakorzeniona jest ta tradycja :) lagatta 178 cm wzrostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: kobieta powinna być mniejsza od mężczyzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 23:26 > lagatta 178 cm wzrostu lagiraffa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: kobieta powinna być mniejsza od mężczyzny IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 23:33 tylko 178 cm? kotki bywają większe, takie tygrysy na przykład Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka zaraz, zaraz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 23:35 "tiger, tiger" jezdem ja :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: zaraz, zaraz :) IP: *.localdomain / 213.77.25.* 20.01.04, 23:46 i zonk, bo ja jezdem lew, a i tak wolę tygrysy ładniej się prezentują jako dywanik ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jasmintea Wy mnie nie stresujcie!!! 21.01.04, 00:34 Bo ja i tak zle sypiam w nocy! Jelsi chcemy byc doslowni: 179 cm wzrostu i nie chce byc mniej. Ale przekornie : buty na wysokich obcasach. I juz - jak sie nie podoba to tance precz -i tylko kawa przy stolikach barowych:))) Ale powaznie : mniejsza, glupiutka i mizdrzaca sie < doklaaadnieeee!> - a co - pojedzmy sobie stereotypem:))) PS. I jeszcze musi wylacznie potakiwac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Js. Dlaczego stresować, jeżeli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 17:11 nie chcesz mieć mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
jasmintea wrrrr 22.01.04, 01:43 Albowiem jakos nie udaje mi sie zapoznac z miejscowa druzyna koszykowki - chyba pijamy kawe w innych klubach:)) Odpowiedz Link Zgłoś
fan_gazety Czy to tradycja? 21.01.04, 07:42 Założyłeś, że to tradycja, ale jeśli tak, to dlaczego jest tak powszechna ??? No,...przynajmniej antropolodzy tak prawią...i pewnie się nie mylą. Pewnie więc "wybieraj wyższego" to nie jest wyłącznie przekaz kulturowy, a raczej genetyczny :-) . Tak więc pytasz: jak dawno?" Ano pewnie bardzo dawno - parę milionów lat. A czy tylko dla tradycji? Pewnie nie - to raczej "nawiązanie" do tego co kiedyś było rzeczywiście istotne. Ale teraz...? Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
monscheri Re: Zasady doboru par 21.01.04, 11:41 1. przyciągania się przeciwieństw 2. uzupełniania się 3. rekompensowania własnych braków Wniosek: to nie tradycja decyduje o doborze a podświadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: kobieta powinna być mniejsza od mężczyzny 21.01.04, 11:40 aj tam, ja tam nie jestem przesadny, ja lubioe jak kobieta jest wyzsza ode mnie, jak ma przynajmiej..noo.. powiedzmy..hohoho..no..z metr szescdziesiat np..oo.. to jest dopiero wielka kobitka..mmmm.. paluszki lizac;) Odpowiedz Link Zgłoś
qw5 Re: kobieta powinna być mniejsza od mężczyzny 21.01.04, 18:28 Nie wiem jak to jest, nie znam sie.. . ale znam jedno jedyne małżeństwo, gdzie ona jest zdecydowanie większa od chłopa i.... go leje i zdecydowanie więcej i dłużej jest w stanie pić alkohol, nie tak nie może być , to tak jakby świat postawić na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś