Dodaj do ulubionych

Fluoksetyna

17.02.02, 13:01
Obserwuj wątek
    • margot75 Re: Fluoksetyna 17.02.02, 13:03
      Przepraszam za poprzedni pusty post.
      Czy ktoś brał ten lek i jak się po nim czuł - wszystko: efekty uboczne, jak
      szybko pomógł itd.
      • Gość: fnoll Re: Fluoksetyna IP: *.bydgoska.krakow.pl 17.02.02, 13:22
        nie mialem przyjemnosci wchlaniac fluoksetyny, ale z tego co wiem, jest to lek
        raczej profilaktyczny (zapobiegajacy nawrotom badz lagodzacy istniejace
        objawy), czyli raczej nie daje poprawy z dnia na dzien i trzeba sie liczyc z
        dlugotrwalym jego zazywaniem w celu uzyskania trwalszej zmiany - i zdecydownie
        wskazanym jest takie leki (profilaktyczne) kojarzyc z psychoterapia

powodzenia! :)

fnoll
      • Gość: lorenz Re: Fluoksetyna IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 13:22
        Ten lek to inaczej prozac czyli pigulka szczęscia,dziala antydepresyjnie jest
        bardzo dobry szczegolnie dziala po kilku tygodniach.Czy mialas klopoty z
        zasypianiem? N atakie osoby moze dzialac mniej skutecznie,to lek najnowsej
        generacji.Malo sie slyszy o duzych inieprzyjemnych skutkach ubocznych,gdyby tak
        bylo,odstaw natychmiast po prostu.pozdrawiam.Masz depresje? Jkaieś konkretne
        powody?
        • Gość: Kulka Re: Fluoksetyna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.02.02, 19:14
          Kurcze, to nawet ja wiem,ze zeby miec depresje ,nie trzeba miec konkretnych
          powodów, bo jak sie ma powody to juz nie jest depresja tylko zmartwienie?
      • mary_ann Re: Fluoksetyna 17.02.02, 17:50
        Przepraszam, ze zapytam ale - widziałas tytuł tego forum? A wiesz, ze istnieje
        forum "zdrowie?"
        Pozdrawiam.
        • Gość: brzydka Re: Fluoksetyna IP: *.proxy.aol.com 17.02.02, 19:53
          Skutki uboczne: utrata lub wzmozony apetyt, mozeliwe zmiany libido, bole glowy,
          wymioty. Ale jak trzeba to trza. Moim zdaniem zbyt wielu ludzi bierze prozac,
          gdy faktycznie nie maja depresji. Mnie samej przepisano kiedys prozac w
          Stanach, gdy mnie facet rzucil. Pierwsze opakowanie ladnie zezrlam. Drugie
          spuscilam w kibelku. I od razu sie lepiej poczulam. Szkoda tylko, ze 80
          dolcow poszlo sie pieprzyc.
        • mary_rozowa Re: Fluoksetyna 17.02.02, 20:02
          mary_ann napisał(a):

> Przepraszam, ze zapytam ale - widziałas tytuł tego forum? A wiesz, ze istnieje
          > forum "zdrowie?"
          > Pozdrawiam.

Calkiem ciekawe. Czy trzeba w szeregu pisac co sie mysli? Czasami ludzie
          potrzebuja dowiedziec sie - to pisza w miejscu dla nich wygodnym, adekwatnym,
          czesto uczeszczanym lub kazdym innym. Gdy boli mnie glowa- czy od razu musze
          czytac rubryke "zdrowie" czy tez moge na polepszenie nastroju o muzyce i
          ksiazkach..?
          No naprawde. Nie spodziewalam sie.
          MR

• mary_ann Re: Fluoksetyna 17.02.02, 22:29
            Uważam, że należy mieć szacunek do pewnych reguł, a chociażby do pieniędzy,
            jakie ktos wchodzący na to forum wydaje na każdy impuls telefoniczny - nie
            każdy jest szczęśliwym posiadaczem sztywnego łącza. Ja chce tu czytać
            wypowiedzi "na temat".
            To, co napisałaś, jest żenujące i (b. "polskie" w najgorszym sensie tego
            słowa) - z grubsza: piszę, gdzie mi się podoba i gdzie mi to akurat przyjdzie
            do głowy. To może w formie grafitti na pierwszej lepszej ścianie?

A pytanie o fluoksetynę nie jest aż tak pilne, żeby nie mogło poczekać 10 s.
            (czas potrzebny średnio na wejście na odp. forum).
            Z szacunkiem
            Mary_ann
            • Gość: Anna27 Re: Fluoksetyna IP: *.ipt.aol.com 18.02.02, 02:29
              Geez, Mary Ann. Prozac scisle laczy sie z depresja, a depresja z psychologia.
              Wiec chyba na temat...
              • Gość: nusia biedny prozac IP: 150.108.160.* 20.02.02, 00:30
                widze, ze nic sie nie zmienilo. Depresja to bardzo powazna choroba, jezeli ktos
                ja mial to ze nowoczesne leki psychiatryczne to zbawienie. Skutki uboczne sa
                bardzo niewielkie, a jezeli naprawde masz depresje to gdy porownasz siebie z
                przed fluoksetyny i po fluoksetynie to wtedy to docenisz. Oczywiscie najlepiej
                jeszcze skorzystac z psychoterapii, dlatego, ze tak zwana terpia mowiona uczy
                nowych nawykow. Najlepsze efekty przynosi terapia kognitywna, ktora uczy cie
                nowego myslenia o sobie. Nie boj sie prozacu (moze poza cena) on dziala
                dokladnie tak samo jak dawne srodki leczace depresje, ale praktycznie bez
                skutkow ubocznych. Polska jest potwornie zacofana, znam kobiete, ktora sad
                pozbawil opieki nad dzieckiem, bo maz podniosl, ze po porodzie brala prozac z
                powodu depresji poporodowej. Wiesz na rzucenie przez chlopaka prozac specjalnie
                nie pomaga, to zwykle wydarzenie w zyciu i smutek z tego powodu jest normalny,
                chyba, ze uniemozliwia ci normalne funkcjonowanie.
      • nikt_inny Re: Fluoksetyna 21.02.02, 17:35
        Jest to lek przeciwdepresyjny.
        Działania niepożądane
        Najczęściej występują: ze strony przewodu pokarmowego - nudności, biegunki,
        uczucie suchości w jamie ustnej, brak łaknienia, zaburzenia dyspeptyczne,
        wymioty; ze strony układu nerwowego - ból i zawroty głowy, drażliwość,
        bezsenność, senność, niepokój, drżenie, uczucie zmęczenia, zaburzenia
        koncentracji; objawy skórne - nadmierna potliwość, pokrzywka, świąd; ze strony
        układu oddechowego - zakażenia górnych dróg oddechowych, zapalenie gardła,
        duszność, kaszel; ze strony układu krążenia - uderzenia gorąca, uczucie
        kołatania serca; ze strony układu mięśniowo-szkieletowego - bóle pleców, bóle
        stawów, bóle mięśni; ze strony układu moczowo-płciowego - bolesne miesiączki,
        zaburzenia seksualne, obniżenie libido, częste oddawanie moczu, zakażenia
        układu moczowego; inne - osłabienie, reakcje alergiczne, gorączka, zaburzenia
        widzenia, zakażenia wirusowe. U około 1% chorych może pojawić się hipomania lub
        mania. Znane są także przypadki zachowań agresywnych i nasilenia tendencji
        samobójczych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka