Gość: chamjakis [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 00:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: Poradnik dobrej żony IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.03.04, 12:41 czy zona to sluzaca??? tylko ona ma dawac mezowi przyjemnosc??? a on w zamian co??? moze dobre slowo wystarczy??? a co gdy zona pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Poradnik dobrej żony IP: 217.153.91.* 11.03.04, 14:07 A ja znam ten Poradnik z życia. Napatrzyłam się na moją mamę jak swojemu mężowi zdejmowała buty po tym jak wrócił pijany z pracy. Była miła, gotowała obiadki i przedkładała sprawy męża ponad swoje i tak jest do dzisiaj. Muszę jej za to podziękować, bo przynajmniej ja jestem następnym pokoleniem, które nie popełni tego błędu. Mój mąż troszce się o mnie. Prawie codziennie gotuje i utrzymuje dom. Nawet jak nie chodziłam do pracy, to nie wymagał ode mnie sprzątania i gotowania. Dla niego wystarczy, że jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: Poradnik dobrej żony 11.03.04, 15:36 > a co gdy zona > pracuje? a co to zmienia? porzadek wszechswiata jest juz ustalony przez dobrego ojca naaaaszeeeego w niebie... aaaaaaaaamen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa chata jak w zegarku ale pensja na pol bez ł(l)aski IP: *.sol.lan 11.03.04, 14:12 A mnie to nie oburza - tzn te cale porady. Jesli uklad jest taki ze facet zarabia a zona prowadzi dom z dziecmi lub bez to przydaloby sie zeby ten dom rzeczywiscie byl na wyski polysk, jak w zegareczku itd. Spokoj, ogien na kominku, pyszne danka, uciszone bachory - jak najbardziej welcome. I nie ma w tym nic oburzajcego ale pod warunkiem - ze w roli prowadzacej dom nie jest zdeterminowana plcia (tzn ze wariant odwrotny jest mozliwy - i to nie tylko ze wzgledu na preferencje wspolmalzonka ale tez tzw warunki makroekonomiczne) oraz!!!! ze pensja jest wtedy WSPOLNA. Lacznie z odrebna skladka emerytalna dla zony. Buzi, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Poradnik dobrej żony IP: 172.20.6.* 11.03.04, 16:36 To chyba jakis zart?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo dla Faceta to STRASZNE!!!! IP: *.pl / 192.168.1.* 12.03.04, 08:53 nie wyobrazam sobie takiego domu. Nie mam zapedow Stalina. Owszem Wiem, ze od Kwiatu jakim jest Kobieta Zalezy wiele, ale cieplo domu to praca obu stron. Dzis kobieta tez pracuje tez musi odpoczac. Niech bedzie jakis podzial ktory tez daje satysfakcje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Poradnik dobrej żony IP: *.myslowice.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 12:32 smieszne te porady! A moze ktos wymysli poradnik dobrego meza?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogumiła Re: Poradnik dobrej żony IP: 172.20.6.* 12.03.04, 21:52 Owszem zgadzam się z tym ale żona również ma swoje potrzeby i chce by mąż się nią zainteresował!!!!!!!!No i również ma prawo do swojego zdania, spokoju, rozlużnienia, relaksu i czułości!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muffin Re: Poradnik dobrej żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 21:37 Mi sie podoba ten poradnik..Moj skarb pracuje od 8 rano do 18 wieczorem,ciezko i czasem 7 dni w tygodniu.Strasznie go podziwiam..On wraca,ja rzucam mu sie na szyje,obcalowuje go i widze usmiech na jego buzce.Dobrze mi z nim i lubie mu sprawiac przyjemnosc..Niektore kobiety powinny sie przyznac ze lubia byc housefrau.Ja lubie,jestem zwierzeciem domowym:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lea Zmiana:.... Pamietnik dobrej zony..... IP: *.54.148.50.tisdip.tiscali.de 02.06.04, 23:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka jedna Re: Poradnik dobrej żony IP: 80.53.39.* 04.06.04, 15:03 No, artykuł lekutkie przegięcie. Widze ze ludzie sie na tym forum wyładowali trochu, to dobrze, bedą łagodniejsi troche dla swoich połówek :) Ja tez sie wyładuje :) tak w ogóle, to feminizm powstał dlatego, ze kobiety miały dosc tego, ze nikt nie docenial ich pracy w domu, nie bylo z tego pieniedzy. A co za tym idzie? Nikt nie lubi byc od nikogo zalezny i o nic sie prosic. Tym bardziej jezeli sie zyje ze skąpcem! Tylko dlaczego w kazdej gazecie kobiecej pisza o tym, co mozesz zrobic aby cie bardziej kochał, pielegnuj związek, uwodz go, czego on nie lubi itd. No, kurka!!! Widział ktos zeby podobne rzeczy były w ckm, czy innych męskich pismach? Nie! Tam są tylko fajne zdjęcia z fajnymi smiejącymi sie do facetów babkami, na ktore mozna sobie popatrzec, po tym jak szara zonka narzeka i sie czepia o wszystko! Albo jaki ile wyciąga nowy samochod. Dlaczego? Bo facetow nie obchodzi to, co moze zrobic by zona go bardziej kochała itd. Nie jest miło, gdy trzeba prosic o kazdy grosz na kosmetyki, czy ciuch, spoko, jesli sie dostaje, na szczescie męzowie z reguły chcą aby ich zona wyglądala dobrze :), ale nie zawsze, a przeciez kobieta tez pracuje - w domu 24h na dobe, nie ma za to pensji. Jesli jest wdziecznosc ludzi dla których sie to robi - to największa nagroda. Bo siedząc cały dzien w domu, z 3 dzieci, sprzątac, gotowac itd, bez chwili dla siebie - no, moim marzeniem nie jest. A do tego usługiwac zmęczonemu męzulkowi, bo biedaczek wrócił z pracy - a ja co robiłam w domu? Lezałam brzuchem do góry?Nie rozumiem jednego, jezeli małzenstwo to dla kobiety i męzczyzny niewolnictwo, to po co w ogóle jest? Ja mam to szczescie, ze nie mamy takich problemów z moją połowką, doceniam i wspieram w pracy moją połówke, i w zamian dostaje to samo. Na razie dzidzi nie mamy, oboje pracujemy, sterylnie w domu nie jest, ale jest milutko i przytulnie. a sprzątamy i gotujemy na zmiane, zakupy robimy razem, bo to uwielbiamy. Moze szczesliwie trafiłam, ale na wszelki wypadek mam to na oku, bo to przeciez facet :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieslaw Re: Poradnik dobrej żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 07:33 Szczera prawda, tylko która z kobiet to potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agataa Re: Poradnik dobrej żony IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 21:22 no to chyba lekka przesada;) buty zdejmować???? że co kurde? A ostatni punkt jest normalnie śmieszny! Przesada!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiosna123 Re: Poradnik dobrej żony 08.06.04, 07:30 przeczytałam z uwagą poradnika. Niestety większość panów uważa, że tak powinna zachowywać się żona, a szczególnie panowie po 40. Pan i władca przychodzi do domu i niewolnica niech służy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k@MILKA Re: Poradnik dobrej żony IP: *.crowley.pl 09.09.04, 14:04 DOBRZE, ŻE TAK BYŁO PÓŁ WIEKU TEMU, PARANOJA, IDIOTYZM. Z DRUGIEJ STRONY, TO GŁUPIE TE BABY, ŻE SIĘ DAWAŁY TAK TRESOWAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś