Dodaj do ulubionych

Imieniny w pracy

13.07.10, 20:55
Mam ogromny problem z imieninami w pracy. Odczuwam straszny stres związany z
tym dniem. Nie chcę ich w ogóle obchodzić ani nic przynosić, kupować, piec
itp. Nie lubię wylewności i takich tam. Jak mam się zachować? Czy to będzie
chamskie jeśli nic nie przyniosę? Dodam , że pracuję tam od 5 m-cy, nie mam
czasu na takie pierdoły bo nowa robota nie idzie mi dobrze i sama praca to już
dla mnie stres.
Obserwuj wątek
    • hatroha Re: Imieniny w pracy 13.07.10, 21:14
      Gdybyś spojrzała na to wszystko z góry, na emocje związane z imieninami, na to
      jak ci idzie w pracy, na to że nie lubisz wylewności, na to, że uważasz to za
      pierdoły, na to że w ogóle nie wiesz jak sie zachować...

Zrozumiałabyś, że nie chodzi wcale o imieniny...

Każdy z nas ma swoje imię. I tu nie chodzi o te które masz w dowodzie. Ponoć by
      w ogóle być osoba trzeba mieć imię.
      Bez tego nie istniejesz...
      www.youtube.com/watch?v=bOiQsq_ggD8&feature=PlayList&p=C6DE7181724C13C7&playnext_from=PL&playnext=1&index=40Powodzenia!
    • gregrobal Re: Imieniny w pracy 13.07.10, 21:30
      Jesli az taki problem i stres sprawiaja ci imieniny, to po prostu od izoluj
      sie...pod koniec dnia twoje zdrowie jest najwazniejsze, a nie to co druga osoba
      mysli! Czytajac twoj krotki opis wydarzen, mam uczucie ze jestes mloda osoba i
      bardzo sie martwisz tym, ze jesli ne zaangazujesz w imieniny innych, moze sie
      grupa odizolowac od ciebie, ale kto wie!

Jesli jestes typem osoby ktorej zalezy na pracy, chce sie wybic i potrafisz sama
      pracowac to olej ich. Natomiast jesli masz potrzebe bycia zaangazowana socjalnie
      i nie radzisz sobie bez pomocy innych to jednak muszisz isc na kompormis i
      zrobic pewien wysilek. Problem w tym ze opisalas my symptomy a nie glowny powod
      dla ktorego nie lubisz imienin. Gdybym to wiedzial to moglbym ci bardziej pomoc.

Takze ci powiem, ze jesli naprawde ci ta sytuacja sprawia problem i to niejest
      jakichs zart, to polecilbym ci kompletne zaprzestanie picia herbat czy kawy,
      albo przynajmniej ograniczyc. Nie sa one dobre i mozesz dostac nerwicy z ktorej
      ciezko wyjsc. Nie wiem czy w Polsce sprzedaja ten produckt, ale nazywa sie Gin
      Seng. Zwykly ziolowy ekstrakt na uspokojenie. Po jednej tabletce dziennie moze
      ci pomoc, ale to sa tylko porady...sama musisz zobaczyc co jest najleprze dla
      ciebie.

Jesli chcialabys czyms jeszcze sie podzielic, badz po prostu chczesz porozmawiac
      lub poradzic sie to pisz.

gregrobal
    • zorz_ponimirski Re: Imieniny w pracy 14.07.10, 01:25
      Ty weź...wogole sie tym nie zajmuj. jesli mowia ci ze dzis masz
      imieniny, to mow im ze masz kiedy indziej, a jesli sie upieraja to
      daj temu najbardziej szczekajacemu fundusz na bajadere, bo to pewnie
      bedzie jakis najwiekszy pokurcz biurowy.

a propos ,ja dzis mialam imieniny, serio ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka