prze-marian
27.09.10, 23:22
witam serdecznie. nie do konca wiedzialem gdzie zalozyc ten temat. chcialbym sie Was poradzic drodzy forumowicze jakie wg Was moga byc przyczyny zaburzen pamieci. od kilku lat (obecnie mam 24) cierpie z powodu duzych zaburzen kojarzenia, koncentracji i ogolnie pamieci. powiem moze pare slow o sobie zeby moze latwiej bylo okreslic podloze tychze niedomagan. zaczne od tego jak sie przejawiaja te problemy. przede wszystkim ciezko mi cos przeanalizowac, swiadomie sie nad czyms zastanowic, przemyslec jakies nurtujace kwestie bowiem zaraz po tym jak mi przyjdzie jakas mysl do glowy, doslownie w ulamku sekundy znika z "mentalnego pola widzenia":/ musze wlozyc baaardzo duzy wysilek aby sobie te mysl przypomniec, natomiast i tak dlugo nie potrafie jej "utrzymac" i znowu pojawia sie pustka, zapominam o czym przed chwila myslalem. z tego powodu dosyc ciezko jest mi sie tez komunikowac. bardzo czesto mam jakies slowo lub fraze na koncu jezyka ale zeby sobie to przypomniec jest nie lada wyczenem dla mnie i przewaznie mi sie nie udaje... czesto takze ide gdzies w jakims celu i zapominam po co kiedy juz sie tam znajde. noi ogolnie tego typu rzeczy. teraz moze z innej beczki bralem rozne leki przeciwdepresyjne (jedna z przyczyn oslabienia pamieci moze byc deprecha) ale jezeli pomagaly to raczej w malym stopniu. hormony tarczycy rowniez w normie dlatego opcje hormonow FSH T3 T4 rowniez wykluczam. bralem kiedys duze dawki magnezu dobrze przyswajalnego ale i to nie przynioslo oczekiwanych rezultatow. jezeli chodzi o krazenie krwi to tez chyba nie to bo z badan wynika ze wszystko ok. wykluczam rowniez podloze organiczne eeg i tomografia ok. co jeszcze moge dodac? delikatnie moj stan sie poprawia po uwywkach stymulujacych typu kawa, napoje energetyczne. diete od jakiegos czasu tez mam w miare porzadna (warzywa, owoce, kasze, pelnowartosciowe bialko, malo alkoholu, jestem osoba niepalaca). ruchu rowniez mi nie brakuje. a jednak cos jest nie tak:/ czy ma ktos moze jakies pomysly?? bede bardzo wdzieczny za kazdego posta z jakas konwencja. pozdrawiam!! Mariano