Dodaj do ulubionych

test ravena

17.10.10, 20:03
Dzis na zajeciach dowiedzialam sie,ze test na inteligencje Revena pozwala okreslic mikrouszkodzenia powstane w mozgu,z roznych przyczyn.Zainteresowalo mnie to.
Dowiedzialam sie,ze dzieki temu mozna okreslic,np. mikrouszkodzenia,ktore odpowiedzialne sa za myslenie,sposob rozumowania kobiety w samochodzie,podczas prowadzenia auta.
Czy to prawda???Prosze o jakies informacje na ten temat,to dla mnie sprawa wazna.
Z gory dziekuje za pomoc! ;)
Obserwuj wątek
    • sabinac-0 Re: test ravena 17.10.10, 20:18
      lenka_lena napisała:

> Dowiedzialam sie,ze dzieki temu mozna okreslic,np. mikrouszkodzenia,ktore odpow
      > iedzialne sa za myslenie,sposob rozumowania kobiety w samochodzie,podczas prowa
      > dzenia auta.

Dlaczego akurat mikrouszkodzenia odpowiadaja za sposob rozumowania KOBIETY w samochodzie?
      Mezczyzni nie miewaja mikrouszkodzen czy nie rozumuja w czasie jazdy?
      • lenka_lena Re: test ravena 17.10.10, 20:45
        To poprostu zostalo podane jako przyklad...
      • seth.destructor Re: test ravena 17.10.10, 22:32
        Mózg kobiecy działa inaczej niż męski.
        • sabinac-0 Re: test ravena 18.10.10, 10:37
          Wrzuc jeszcze "mezczyzni mysla,kobiety czuja" i bedzie klasyka. :P
    • leda16 Re: test ravena 18.10.10, 07:28
      lenka_lena napisała:
      test na inteligencje Revena pozwala okres
      > lic mikrouszkodzenia powstane w mozgu,z roznych przyczyn.Dowiedzialam sie,ze dzieki temu mozna okreslic,np. mikrouszkodzenia,ktore odpow
      > iedzialne sa za myslenie,sposob rozumowania kobiety w samochodzie,podczas prowa
      > dzenia auta.
      > Czy to prawda???

Nie, nie prawda. Test Ravena jest rzeczywiście bezsłownym testem inteligencji, używanym raczej do badań grupowych niż indywidualnych. Testem "grubym", czyli pozwalajacym określić IQ mało precyzyjnie, w przybliżeniu. Ewidentną bzdurą jest stwierdzenie, że diagnozuje "mikrouszkodzenia mózgu". Do tego celu służy tomograf komputerowy i rezonans magnetyczny.
    • realista_nr1 Re: test ravena 18.10.10, 08:05
      Z tego, co mi wiadomo, mikrouszkodzenia mozgu wykrywa sie rezonansem magnetycznym, jednak jak przeczytalem Twoj post, to wiem, ze rezonans nie jest potrzebny.
    • lenka_lena Re: test ravena 18.10.10, 12:35
      OK dzieki za info.Juz myslalam,ze znajde przyczyne mojego malego problemu.
    • paco_lopez Re: test ravena 18.10.10, 12:48
      i przyszła z tym na forum społeczne. nie do wiary. dowiaduje sie o czymś na zajęciach i nie może się tam zapytać gdzie i dalej szukać, a poza tym nie radze wsiadać za kierownice. to wynik testu lopeza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka