mohmadan
14.11.10, 10:00
Tak sie sklada, ze jestem lekarzem, znanym lekarzem. Zobaczylem, jak ktos ze znanej mi rodziny i to majetnej ma problemy, byl to alkohol, tez po czesci narkotyki, moze tez schizofrenia i urojenia przesladowcze. Postanowilem pomoc, poinformowalem rodzine, ze jestem jedyna osoba, ktora jest w stanie pomoc. Wiadomo, ze moja pomoc kosztuje, ja sie cenie. Poza tym trzezwo stoje na ziemi, poniewaz ja nie pije, kilka lat temu przeszedlem na islam. Wierze w Allaha i czcze Ramadan, wypinam tylek i modle sie codziennie, szczerze to trzy razy dziennie.
Ale mniejsza o to, pomyslalem sobie, ze zbije majatek na leczeniu pacjentki, przyznam, ze zarobilem sporo. Kupilem dom, samochod, zrezygnowalem z jedzenia z puszek gotowych do podgrzania. Wynajalem sobie pomoc domowa, och jaka to wygoda. Zaczalem myslec dalej, ze moze sie ozenie z chora, a jako ze jestem muzulmaninem, caly majatek jaki ma rodzina dla corki przekazany zostanie mnie. A co mi tam, baby i tak sobie znajde, to tak na marginesie.
Zdenerwowalem sie pewnego dnia, okazalo sie, ze ta rodzina mnie oszukala, a ja przeciez kredyty w banku pozaciagalem na pokazne sumy i musze je przeciez splacic. Nie placa mi, stwierdzili, ze pacjentka leczenia nie potrzebuje, a ze ja jestem starym konowalem i palantem. Musze zemscic sie i dopiac swego, nie daruje tej rodzinie. Oszukali mnie juz raz jakies 20 lat temu i nastapilo to ponownie.
Prosze Was o rady, jak odzyskac pieniadze obiecane i jak sie zemscic.