mona.blue 07.01.11, 15:36 Skąd ty bierzesz te swoje historyjki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 07.01.11, 15:41 Z zycia Mona, ktore nie zawsze uslane jest rozami:) Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 07.01.11, 15:44 Tylko szkoda Ado że w swe gierki wpątujesz przypadkowe osoby przy okazji pomawiając je. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 07.01.11, 16:08 yag-nik napisała: > Tylko szkoda Ado że w swe gierki wpątujesz przypadkowe osoby przy okazji pomawi > ając je. Chyba w jednym z postow przeprosilam za pomowienie. A w mojej sytuacji zostalo: "Qui non est mecum, contra me est"J. Stalin Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 07.01.11, 18:00 Faktycznie, jak kogoś nie lubisz to potrafisz być ostra - nie przesadzasz czasami? Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 09.01.11, 12:14 mona.blue napisała: > A jak tam koty? > Super, a jak dobrze wychowane;) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 09.01.11, 17:59 adriana_ada napisała: > mona.blue napisała: > > > A jak tam koty? > > > Super, a jak dobrze wychowane;) Nie chodzą po stołach? :P Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 09.01.11, 14:09 mona.blue napisała: > A jak tam koty? > Za jakis czas musimy znalezc kota odpowiedniego dla naszej kotki, co by dzieciaczki raz miala. Jak bedziesz chciala malego bialego seal lynx snow, to sie do mnie zglos:) Moga byc kotki z niebieskimi oczkami lub z jasno brazowymi, jak bedziesz chciala, to Ci dam:) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 09.01.11, 18:02 Chciałabym małego kotka, bo naszego dostałyśmy jak miał rok i był już niezłym łobuziakiem. Ale musiałabym się poważnie zastanowić, bo mam jeszcze 3 szynszyle :) Najmłodszy to potomek urodzony u nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 09.01.11, 18:42 mona.blue napisała: > Chciałabym małego kotka, bo naszego dostałyśmy jak miał rok i był już niezłym ł > obuziakiem. > > Ale musiałabym się poważnie zastanowić, bo mam jeszcze 3 szynszyle :) Najmłodsz > y to potomek urodzony u nas :) Pospieszylam sie, jak juz , to masz bardzo duzo czasu do zastanowienia, bo mozliwe, ze najwczesniej dostalabys kotka na Swieta Bozego Narodzenia 2011. Poza tym moj facet powiedzial, ze nie ma mowy o malych kotkach. ' Czas pokaze:) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 07.01.11, 23:53 mona.blue napisała: > Faktycznie, jak kogoś nie lubisz to potrafisz być ostra - nie przesadzasz czasa > mi? Chociaż niektórzy sami sobie zasłużyli, to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 08.01.11, 21:44 Jak można kogoś darzyć sympatią przez Internet? Można jedynie mieć sympatię do jego wpisów bądź nie. Ja lubię swoją sąsiadkę ale znam ją osobiście, Ady nie znam więc nie mogę tego stwierdzić, mogę jedynie odnieść się do jej wypowiedzi, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 08.01.11, 11:00 adriana_ada napisała: > Chyba w jednym z postow przeprosilam za pomowienie. Chyba dla ciebie przeprosić, to tyle co splunąć i dalej robić swoje. Może coś dotrze, więc powtórzę : "Co potrafię a czego nie, to nie twój zasrany interes. Jeśli nawet jesteś głęboko przeświadczona o prawdziwości swoich domniemań, umieszczanie na grupie dyskusyjnej intymnych, dyskryminujących Dyskutanta informacji o jego wrodzonych wadach genetycznych, chorobach, prostytucji, problemach w pracy, sytuacji osobistej, rodzinnej, itp. jest postępowaniem ordynarnym, plugawym i jak najgorzej o tobie świadczącym. Dowodzi miałkości twojego intelektu i niedorozwoju zasad etycznych. Jesteś niczym prymitywna, wiejska przekupka z jarmarku, rozsiewająca wyssane z brudnego palucha plotki w intencji poniżenia wszystkich dookoła, żeby samej się dowartościować tym sposobem, bo widocznie nie przedstawiasz sobą nic wartościowego. Mam gdzieś twoje przeprosiny i to, co o mnie myślisz. Możesz sobie myśleć co chcesz, bo zarówno ja jak i większość Dyskutantów nie szukamy akceptacji ani tutaj, ani u takich jak ty. Jednak usiłując poniżyć innych, poniżasz tylko samą siebie dając świadectwo własnego prostactwa i głupoty." Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_witch Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 08.01.11, 16:51 Ledo, przestań atakować Adę takim tonem. Przecież przeprosiła za pomyłkę. To jest tylko forum i każdy może dzielić się tu swoimi przemyśleniami. Opanuj się. Ada to naprawdę fajna dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 09.01.11, 12:25 leda16 napisała: > "Co potrafię a czego nie, to nie twój zasrany interes. Czy Ty myslisz, ze nie ja nie mam nic lepszego do roboty, tylko zastanawiac sie, co potrafisz, a czego nie? To wlasnie Ty projektujesz swoje chore domniemania na temat dyskutantow, obrazasz ich, opluwasz zolcia ludzi szukajacych na forum pomocy, probujesz autorytarnie wypowiadac sie jako psycholog operujac pustymi sloganami z google (przyklad: terapia behawioralno-jakas tam), nie majac pojecia czego problem dotyczy. > Jeśli nawet jesteś głęboko przeświadczona o prawdziwości swoich domniemań, umies > zczanie na grupie dyskusyjnej intymnych, dyskryminujących Dyskutanta informacji > o jego wrodzonych wadach genetycznych, chorobach, prostytucji, problemach w pr > acy, sytuacji osobistej, rodzinnej, itp. jest postępowaniem ordynarnym, plugawy > m i jak najgorzej o tobie świadczącym. Widze, ze najbardziej ubodly slowa, ze uposledzonego nie nalezy traktowac w kategorii chorych, co by nie zwalniac od odpowiedzialnosci za popelnione czyny przestepcze. Niby to uposledzony ma prawo pobic, czy nawet zabic i bezkarnie przysiac sie do mamusinego cyca, wyplakac sie i dalej na wolnosci sobie zyc. TAK SIE NIE DA > Dowodzi miałkości twojego intelektu i niedorozwoju zasad etycznych. Jesteś niczym > prymitywna, wiejska przekupka z jarmarku, rozsiewająca wyssane z brudnego palucha > plotki w intencji poniżenia wszystkich dookoła, żeby samej się dowartościować tym > sposobem, bo widocznie nie przedstawiasz sobą nic wartościowego. To Twoje zdanie, ktore obchodzi mnie tyle, co nic. > Możesz sobie myśleć co chcesz, bo zarówno ja jak i większość Dyskutant > ów nie szukamy akceptacji ani tutaj, ani u takich jak ty. Mow za siebie, nie za innych. Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 09.01.11, 20:42 adriana_ada napisała: > > Czy Ty myslisz, ze nie ja nie mam nic lepszego do roboty, tylko zastanawiac sie > , co potrafisz, a czego nie? Myślę, że nie masz nic innego do roboty, tylko rozsiewać ordynarne, poniżające Dyskutantów plotki. To wlasnie Ty projektujesz swoje chore domniemania Jednak jesteś ograniczona umysłowo bardziej niż myślałam, skoro przypuszczenia dzielisz na "zdrowe i chore", a wady genetyczne utożsamiasz z chorobą. Ty niestety nawet plugawości własnych insynuacji nie jesteś w stanie zrozumieć. Odpowiedz w końcu, jakim prawem, na podstawie jakich faktów twierdzisz, że yagnik ma trisomię 21, jest chora, odebrano Jej prawo wykonywania zawodu stomatologa, inny Dyskutant wg.ciebie jest przeżartą narkotykami starą "prostytucicą", itp.? > na temat dyskutantow, obrazasz ich, opluwasz zolcia ludzi szukajacych na forum > pomocy, Te te debilne przenośnie, którymi usiłujesz się usprawiedliwiać nie zmieniają podstawowej zasady - UMIESZCZANIE NA GRUPIE DYSKUSYJNEJ INTYMNYCH, DYSKRYMINUJĄCYCH DYSKUTANTA INFORMACJI O JEGO WRODZONYCH WADACH GENETYCZNYCH, CHOROBACH SOMATYCZNYCH, PROSTYTUCJI, PROBLEMACH W PRACY ZAWODOWEJ, SYTUACJI OSOBISTEJ, RODZINNEJ, itp. JEST POSTĘPOWANIEM ORDYNARNYM, PLUGAWYM, I JAK NAJGORZEJ TYLKO O TOBIE ŚWIADCZĄCYM. Dowodzi miałkości twojego intelektu i atrofii zasad etycznych. Jesteś niczym prymitywna, wiejska przekupka z jarmarku, rozsiewająca wyssane z brudnego palucha plotki w intencji poniżenia wszystkich dookoła, żeby samej się dowartościować tym sposobem, bo widocznie nie przedstawiasz sobą nic wartościowego, "wygrać" w dyskusji, w której nie jesteś umysłowo zdolna pokonać oponenta racjonalnymi argumentami. probujesz autorytarnie wypowiadac sie jako psycholog operujac pustymi > sloganami z google (przyklad: terapia behawioralno-jakas tam), nie majac pojeci > a czego problem dotyczy. A ty jako KTO insynuujesz Dyskutantom prostytucję, wady genetyczne i obrażasz ludzi chorych, łącząc moralne plugastwo - złodziejstwo, zbrodnię, podłość z chorobą?! Budowa i szyk zdań w twoich postach dowodzi, że edukację zakończyłaś na podstawówce. Lekarką więc nie jesteś, Dyskutantki "yagnik" ani mnie na oczy nie widziałaś, w moich kręgach zawodowych mogłabyś istnieć jedynie jako goniec roznoszący pocztę. Mimo tego masz czelność twierdzić, że Ona jest "chora na trisomię" a mnie mylić z uzależnioną od narkotyków "starą prostytucicą". Widocznie w twoim kurzym rozumku te insynuacje są równoznaczne z twoją madrością i wiarygodnością. > Widze, ze najbardziej ubodly slowa, ze uposledzonego nie nalezy traktowac w kat > egorii chorych, Tak dla porządku - żadna klasyfikacja medyczna nie traktuje upośledzenia umysłowego jako jednostki chorobowej, ale co to ma wspólnego z TWOIMI zniesławiającymi dyskutantów ordynarnymi, chamskimi plotami?! > To Twoje zdanie, ktore obchodzi mnie tyle, co nic. Wobec tego za co przepraszałaś? zarówno ja jak i większość Dyskutant > > ów nie szukamy akceptacji ani tutaj, ani u takich jak ty. > > Mow za siebie, nie za innych. Więc wskaż mi choć jednego dojrzałego intelektualnie Dyskutanta, który szuka poklasku bądź nawet "pomocy" u kogoś, kto jako JEDYNY argument w dyskusji stosuje prymitywne, zniesławiające innych kłamliwe ploty. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 10.01.11, 07:43 Nie rozumiem, co Ci tak siadla ta trisomia, czy narkomania z prostytucja? Dlaczego jako ktos, kogo problem nie dotyczy do tego stopnia emocjonujesz sie? Gdzie ja napisalam, ze jestem lekarka, skonczylam z trodem potstawufke, ale poczty ci roznosic nie zamiezam. Jagnik jakos nie identyfikuje sie z moim postem dotyczacym trisomii, wiec widocznie nie bierze tego do siebie, nie zauwazylas? Uposledzenie umyslowe nie jest choroba, w zwiazku z czym osoby uposledzone umyslowo popelniajace przestepstwa powinny byc traktowane przez policje, czy prokurature w ten sam sposob, co ludzie uznani za zdrowych i poczytalnych, i tu po raz kolejny przyznaje ci racje:) Poza tym w celu udobruchania cie powiem, ze osoby uposledzone sa zdecydowanie bardziej inteligentne i wrazliwe, w zwiazku z czym powinny tym swiatem rzadzic. W twoich kregach zawodowych hehe, a to dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 10.01.11, 21:32 adriana_ada napisała: > Nie rozumiem, co Ci tak siadla ta trisomia, czy narkomania z prostytucja? Dlacz > ego jako ktos, kogo problem nie dotyczy do tego stopnia emocjonujesz sie? Chodzi o zasadę. Wyobraź sobie, że ktoś ujawnia dzisiaj na forum moje lub yagnik dane osobowe i każdy zaczyna łączyć je z twoimi szkalującymi insynuacjami. Sprawę sądową masz jak w banku, ponieważ o ile "plucie żółcią" nie podpada pod kodeks karny, zniesławienie jak najbardziej. O aspektach moralnych tak prowadzonych "dyskusji" pisałam już 2x więc nie będę się powtarzać po raz trzeci. > Gdzie ja napisalam, ze jestem lekarka, Nie napisałaś, a tylko jako lekarka lub bliska krewna mogłabyś posiadać dane na temat trisomii 21 yagnik. Lekarzy obowiązuje etyka zawodowa, krewnych i przyjaciół odpowiedzialność moralna za powierzone ci w zaufaniu informacje. Więc? Skąd masz takie informacje o yagnik, posiadasz Jej zgodę na ich ujawnianie? skonczylam z trodem potstawufke, Och, w to akurat nie wątpię :). > Jagnik jakos nie identyfikuje sie z moim postem dotyczacym trisomii, wiec widoc > znie nie bierze tego do siebie, nie zauwazylas? Ale ja rozumiem, że tą plotką właśnie Ją usiłowałaś poniżyć w oczach pozostałych Dyskutantów. Kogoś, kogo nazwałaś "starą, znarkotyzowaną prostytucicą" również usiłowałaś poniżyć, zniesławić, odebrać godność na Forum. Potem stwierdziłaś, że mnie właśnie z tą prostytucicą pomyliłaś. > Uposledzenie umyslowe nie jest choroba, w zwiazku z czym osoby uposledzone umys > lowo popelniajace przestepstwa powinny byc traktowane przez policje, czy prokur > ature w ten sam sposob, co ludzie uznani za zdrowych i poczytalnych, i tu po ra > z kolejny przyznaje ci racje:) Wręcz przeciwnie. Kodeks karny stwierdza: "Nie popełnia przestępstwa, kto z powodu choroby psychicznej, upośledzenia umysłowego lub innego zakłócenia czynności psychicznych nie mógł w chwili czynu rozpoznać jego znaczenia lub pokierować swym postępowaniem". Znając ten artykuł jak pacierz, nie mogłam napisać insynuowanych mi przez ciebie treści jakoby upośledzeni umysłowo powinni być karani za łamanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
by_dafne Zgadzam sie ze Ada, przesadza. Lecz... 10.01.11, 23:27 Nie napisałaś, a tylko jako lekarka lub bliska krewna mogłabyś posiadać dane na temat trisomii 21 yagnik. Lekarzy obowiązuje etyka zawodowa, krewnych i przyjaciół odpowiedzialność moralna za powierzone ci w zaufaniu informacje. Więc? Skąd masz takie informacje o yagnik, posiadasz Jej zgodę na ich ujawnianie? ... W tej swojej fantazji, wymysla i dodaje historie niesamowite. Nie wiem ani ty, ani ja, ani ona sama dlaczego wlasciwie to robi. Moze ma taki styl bycia. Mimo to takie zachowanie nie jest jakims kryminalem godnym potepienia. Bo podpadalo by jedynie pod paragraf wtedy, gdyby dotykalo konkretnej osoby. Z imienia i nazwiska, a nawet z adresu.Tak przynajmniej jest w Polsce. I dziwi mnie sytuacja, gdzie z taka zaciekloscia walczysz z Ada, ktora w sumie nikomu zadnych szkod nie przyniosla. Natomiast yagnik, jest nie tylko bezczelna ale z premedytacja zaglada w twoje, moje czy innych dane i je upublicznia. To jest sprawa kazdej osoby z osobna, piszacej tu ,czy na innym forum, ile ma tych swoich nickow. Co komu do tego? Nikt nie ma prawa zagladac w tego typu register, gdzie wszystkie twoje nicki sie znajduja i szukac co pod jakim kiedys tam pisalas. Do tego ujawniac, ze pisalas na forum o swoich problemach. I to jakich problemach. Taka yagnik, to moderator powinien od razu zabanowac! Ale tu widac zaden moderator nie tylko nie zaglada, a jezeli moderatorem jest potajemnie jeden z uczestnikow forum, ja sie czasami tylko domyslam kto, to musi byc kawal ostatniej szmaty, ktora na pisanie takiej yagnik przyzwala. Robiac tym samym ze publicznego Forum, swoj wlasny folwark. W ogole dziwi mnie reakcja ludzi. Ta pseudotolerancja i jeszcze z nia rozmawiaja, zamiast pognac w pi*du. Czyli co, wszyscy mamy sobie sciagnac password cracker z PirateBuy, czy innego site i zagladac w swoje konta? Adzie jest jeszcze bardzo daleko do kombinacji: plotka+dane personalne. Natomiast Yagnik to prawie wykonala. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik by_dafne 11.01.11, 20:28 Nowa Witch :-) O widzisz a kuku? Dodaję do listy niewidocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
by_dafne Yagnik 11.01.11, 21:47 Nowa Witch :-) > O widzisz a kuku? > Dodaję do listy niewidocznych ... Nowa dafne, yagnik. Witch sie znudzila. A czy mnie dodasz do niewidocznych, czy ulubionych to juz twoja sprawa, nie musisz mnie z taka zaciekloscia o tym informowac. Ja zwyczajnie omijam posty osob, ktore mi nie odpowiadaja w dyskusji, nie NIE ZMUSZAJAC nikogo na sile aby byl "grzeczny" tak jak ty to robisz. Zastanow sie yagnik skad u ciebie ta presja na to aby dyskutanci byli "grzeczni" i w tonie jaki ty wlasciwie lubisz. Skad u ciebie ten strach przed niegrzecznoscia? Szkodzi ci ona? Przeciez ty jako ta "grzeczna" masz najwiecej do wygrania na forum. Ba, nawet w zyciu prywatnym. Mozesz udawac grzeczna, wygrywajac tym samym calkiem dobre sympatie i atuty posrod innych. Dla ktorych twoja grzecznosc i mile obycie i tak bedzie wieksza wartoscia , niz sam fakt, ze im po kolei zagladniesz w dane presonalne i opitolisz na golo konta bankowe. Ludzie tacy sa, yagnik. Wiec moze wyluzuj. Taka jedna witch, czy dafne, takiej milutkiej figurze jak ty, w zaden sposob nie moze zagrozic. I tak jestes na ustach i w sercach wszystkich forumowiczow. Leda cie broni, klosowski nawet odszedl od swoich swietych zasad i przestal byc dzentelmenem i w koncu wrocil na ten smietnik. I zrobil to tylko dla ciebie. Widzisz jaka masz power?I to raczej nie na baterie Durex. Ciesz sie tym, potezna jestes! Witch zniknela, a teraz bys chiala aby i ta biedna by_dafne zrezygnowala z wieczorowego pisarstwa ? Czyz za duzo nie wymagasz, az nadzbyt? Ludzie kochaja takich grzecznych i prawych jak ty. Sieja w sercach "optymizm" i braterstwo dusz. Mnie tylko nadal zastanawia ta twoja chec dogodzenia sobie i zrownania, jak koparka, wszystkich pod linije "mili, grzeczni i nieuparci". Bo widzisz yagnik, w twoim upartym lbie za grosz pomyslunku. Bo gdyby ten pomyslunek tam byl, to radosc bys czerapla z tych niegrzecznych, bo to oni wykonuja za ciebie cala ta trudna, a nawet zbtyt trudna robote. Oni mysla! Yagnik. Oni mysla. I ty tez wez glowe yagnik w swe potezne dlonie i pomysl skad u ciebie ta potrzeba kontrolowania innymi sie wziela? Skad yagnik? Ps. Pisalas mi tam gdzies, ze mi pomoglas z Filtrami w Photoshopie. Otoz nic sie nie martw. Nie pomoglas.:=) Nie kazde przejscie z CMYK na RGB otwiera wszystkie Filtry. Tak ze i w tym wypadku sie one nie otworzyly. Otworzylam je inaczej. W koncu Photoshop to malutki program. Pewnie nie wiesz co hamuje otwieranie Filtrow? Uzyj glowy yagnik, bo przyrosnie do krzeselka.... Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Zgadzam sie ze Ada, przesadza. Lecz... 12.01.11, 13:02 Dafne, ja zaczynam powoli sie przyzwyczajac do takich, ktorzy chcieliby zajrzec praktycznie wszedzie, ponizyc, zaszczuc. Podam Ci przyklad: moj partner odrzucil uczucie i zaloty pewnej kobiety, z czego wyniklo bardzo wiele problemow. Owa kobieta, wspolnie ze swoja mama uwziely sie na mnie i na moja rodzine, bardzo prymitywnie probujac szkodzic i ponizac. Ja tak naprawde ostatnio smieje sie z tego po cichu, bo coz mi innego pozostalo. Im natomiast wydaje sie, ze dzieki ich slowom i czynom popadam w kompleksy... niech sobie tak mysla prymitywy, a co mi tam, jezeli dzieki temu czuja sie lepiej. Ostatnio nawet uslyszalam, ze poda mnie na policje za poslugiwanie sie dokumentami jakiejs dziewuchy, ktora ponad 3 lata temu samobojstwo popelnila... niech dzwonia, policja i tak wie, ze to dwie wariatki wiecznie poszukujace dziury w calym. Nie wiem, skad ma na przyklad dostep do kartotek medycznych, do tego, kto w danym dniu byl w pracy i tym podobne. Pewnie ma jakis program, ktory pozwala wlamywac sie do komputerow, co jest karalne, jednak te dwie nadal uprawiaja swoj proceder. Nie da sie z tym niestety nic zrobic. Moj facet po kryjomu klnie na zasadzie "kiedy te k.. odczepia sie ode mnie", ale poza tym nie robi nic. Moze lepiej, moze kiedys im sie znudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
by_dafne Ada jestes zbyt lagodna. 12.01.11, 14:18 Tak powiem zbyt lagodna. Widac to nawet po twoich wpisach, gdzie piszesz ladnie i zgrabnie. No coz kobiety z duza iloscia estrogenow sa..lagodne i czasami potulne, a i humoru maja pod dostatkiem, a urody to im nie brak:=))). To taka nowina ze starych badan farmakologow.:=))) Te panie pasa sie twoim kosztem, a ich ego po prostu rosnie. Tak dlugo jak im na to pozwolisz. Zbieraj materialy na te wyczyny, dokladnie i podaj je na policje. Tylko kara zatrzymuje dzialanie psychopatow. Inaczej oni nie pojmuja. Trzymaj sie cieplo:=))) Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Ada jestes zbyt lagodna. 12.01.11, 15:51 by_dafne napisała: > Te panie pasa sie twoim kosztem, a ich ego po prostu rosnie. Tak dlugo jak im n > a to pozwolisz. A niech sie pasa, jedna z nich jak upasie sie jeszcze bardziej to w koncu peknie, i bedzie spokoj. > Zbieraj materialy na te wyczyny, dokladnie i podaj je na policje. Tylko kara zatrzymuje > dzialanie psychopatow. Inaczej oni nie pojmuja. > Dafne, ale mysle, ze policja to wszystko wie, caly czas tam dzwonia, pisza glupoty. Nie wiem co o tym myslec. > Trzymaj sie cieplo:=))) Wzajemnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 11.01.11, 13:01 Widze Leda pewna niespojnosc Twoich wypowiedzi. W jednym z watkow piszesz o kompleksach, podlosci, cwaniactwie i zlodziejstwie Yagnik, a w tym watku usilujesz byc jej adwokatem. Co do lamania prawa przez uposledzonych umyslowo: co masz na mysli powolujac sie na ten artykul- moga polelniac czyny przestepcze bez konsekwencji karnych i chodzic sobie spokojnie na wolnosci. Kto wiec powinien sie tym zajac, Hitler? Odpowiedz Link Zgłoś
only_witch Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 11.01.11, 13:11 Też widzę tą niespójność w wypowiedziach Ledy. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 11.01.11, 13:13 only_witch napisała: > Też widzę tą niespójność w wypowiedziach Ledy. Brak konsekwencji Odpowiedz Link Zgłoś
by_dafne Robisz za nowa crazy_witch, bo stara juz tu 11.01.11, 19:47 nie pisuje jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyna_prawdziwa_witch kto? 12.01.11, 22:47 by_dafne napisała: > nie pisuje jakby co. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tamta to jakiś troll ja jestem prawdziwa, jedyna, najbardziej zawzieta i niegrzeczna Witch! I nie dam sie przepedzic z tego forum! Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 11.01.11, 17:49 adriana_ada napisała: > Widze Leda pewna niespojnosc Twoich wypowiedzi. W jednym z watkow piszesz o kom > pleksach, podlosci, cwaniactwie i zlodziejstwie Yagnik, a w tym watku usilujesz > byc jej adwokatem. Obie z Witch do okulisty. Nigdzie nie pisałam o podłości, złodziejstwie i cwaniactwie yagnik. Pisałam, że złodziejstwo, cwaniactwo, podłość, nie są kategoriami psychologicznymi, medycznymi, nie mają atrybutów choroby, lecz moralnymi. Oto dokładny cytat mojej wypowiedzi: "Nie istnieją też cechy osobowości specyficzne dla jakichkolwiek zespołów wad genetycznych. Również "yag-nik" nie sprawia wrażenia osoby naiwnej ani sugestywnej, wręcz przeciwnie, a cwaniactwo, podłość i złodziejstwo to kategorie moralne, czyli ani medyczne, ani tym bardziej psychologiczne". Nie stawiam się też w roli adwokata yagnik. Bronię zasady nierozsiewania poniżających i zniesławiających Dyskutantów plotek. Zniesławianie i poniżanie kogoś w opinii społecznej jest nie tylko przestępstwem, ale również podłością. Niestety Adriana postawiła znak równości między chorobą i niedorozwojem moralnym, a to właśnie w moim mniemaniu jest najbardziej oburzające. > Co do lamania prawa przez uposledzonych umyslowo: co masz na mysli powolujac si > e na ten artykul- moga polelniac czyny przestepcze bez konsekwencji karnych Dokładnie. KK wyraźnie pisze, że człowiek niepoczytalny czyli chory psychicznie bądź upośledzony umysłowo nie popełnia przestępstwa nawet jeśli kogoś zabije i nie ponosi żadnych konsekwencji karnych. i chodzic sobie spokojnie na wolnosci. Bynajmniej. Biegli psychiatrzy i psychologowie starannie oceniają zagrożenie, jakie taki człowiek stwarza w przyszłości dla porządku prawnego i na podstawie tej oceny sąd skazuje go na bezterminowy pobyt w szpitalu psychiatrycznym. I znowu od wyroku sądu (po zasięgnięciu opinii biegłych) zależy, kiedy ów człowiek znajdzie się na wolności. Kto wiec powinien sie tym zajac, Hitler? Dlaczego Hitler? Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 11.01.11, 19:56 Leda, ja znam tresc tego artykulu, jednak czasem nikak ma sie to do rzeczywistosci. Podam Ci przyklad, jeden facet zostal uznany za chorego psychicznie, opieki nad chorym podjela sie jego matka, przebywal na wolnosci. Przez ponad 5 lat dokonal bardzo wielu czynow przestepczych, takich jak pobicia, ktore o malo co nie skonczyly sie smiercia ofiar, przestepstwa na tle seksualnym, kradzieze, wymuszenia. Choroba psychiczna niestety nie wyklucza jego podlosci, cwaniactwa, bo na swoj sposob to mysli i z premedytacja wykorzystywal swoja bezkarnosc. Po wielu latach trudow i pracy wielu bieglych psychiatrow udalo sie go zamknac w szpitalu psychiatrycznym, z tego co mi wiadomo, na szczescie bezterminowo. Kosciol katolicki to instytucja pelna hipokryzji, aborcja plodu 2 miesiecznego jest przestepstwem, zaplodnienie pozaustrojowe jest przestepstwem, natomiast zabojstwo dokonane przez osobe chora czy uposledzona to nie. Podobnie z pedofilia, ale to szerszy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 11.01.11, 20:20 adriana_ada napisała: > Podam Ci przyklad, jeden facet zostal uznany za chorego psychicznie, opieki nad > chorym podjela sie jego matka, przebywal na wolnosci. Przez ponad 5 lat dokona > l bardzo wielu czynow przestepczych, takich jak pobicia, ktore o malo co nie sk > onczyly sie smiercia ofiar, przestepstwa na tle seksualnym, kradzieze, wymuszen > ia. Musiałabym mieć wgląd w te akta i opinie biegłych, aby odnieść się do sprawy rzetelnie. Nawet chory psychicznie może być do jednej sprawy poczytalny a do innej nie. Kradzież najczęściej znamionuje działanie z premedytacją więc biegli powinni orzec poczytalność. Choroba psychiczna niestety nie wyklucza jego podlosci, cwaniactwa, bo na s > woj sposob to mysli i z premedytacja wykorzystywal swoja bezkarnosc. Po wielu l > atach trudow i pracy wielu bieglych psychiatrow udalo sie go zamknac w szpitalu > psychiatrycznym, z tego co mi wiadomo, na szczescie bezterminowo. A z tego, co piszesz wynika, że to nie żadna choroba psychiczna tylko socjopatia w pełnym rozkwicie i powinien siedzieć w kryminale jak amen w pacierzu. Ale Ty pewnie też nie znasz dokładnie tej sprawy, raczej z ogólnikowych przekazów. Oczywiście biegli też są omylni. > Kosciol katolicki to instytucja pelna hipokryzji, Z tym sie zgodzę. aborcja plodu 2 miesiecznego > jest przestepstwem, zaplodnienie pozaustrojowe jest przestepstwem, natomiast za > bojstwo dokonane przez osobe chora czy uposledzona to nie. Podobnie z pedofili > a, ale to szerszy temat. No stop, stop - mylisz prawo kanoniczne z kodeksem karnym. Na szczęście jesteśmy państwem świeckim bo nie daj Bóg dostać się pod sąd metropolitarny. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 12.01.11, 10:12 Widzisz Leda, moje zdanie tez jest takie, ze powinien siedziec w kryminale, dozywotnio i to bez mozliwosci zwolnienia. Przynam, ze nie znam sprawy szczegolowo, ale tez nie chcialam miec z tym wszystkim wiekszej stycznosci, to co widzialam wystarczylo mi, poza tym nie lubie sie bac. Przypadkiem takim jak ten moze zajac sie silny, duzy facet, bo do takiego boi sie podskoczyc. Nie mial natomiast zadnych oporow co do agresji w stosunku do slabszych fizycznie kobiet. Wiem tylko, ze zostal skierowany do szpitala psychiatrycznego bez orzeczonego terminu zwolnienia. Sprawa z pewnoscia dlugo bedzie w toku. Moze z jednej strony to lepsze, ze dostal nadzor psychiatryczny, bo powolujac sie na kodeks karny, z pewnoscia znalezliby sie chetni, co by idiote bronic, chociazby ci "ambitni' z urzedu, a to przedluzyloby wszelkie konieczne formalnosci. Poza tym, jest to przypadek bardzo ciezki, granica pomiedzy uposledzeniem a psychopatia jest tu bardzo sliska. Wykazuje tez cechy osoby cierpiacej na chorobe afektywna dwubiegunowa. Byly momenty, gdy czul sie bezkarny i swiecie wierzyl, ze moze wszystko. W tym akurat czasie probowal byc agresywnie autorytarny i takie tam, nie chce mi sie pisac. W momencie, gdy poczul zagrozenie, chowal sie tak jakby do mamusinej skorupy. Siadal po turecku jak dziecko, nerwowo bawiac sie dlugopisem, plakal wolajac matke, trzasl sie z placzu, ze bedzie musial isc do szpitala. I nie byla to gra aktorska, facet ma tak skrajne emocje, dlatego byly problemy z uznaniem go za osobe poczytalna, w pelni wladz umyslowych. Mnie cieszy tylko jeden fakt, zostal w pewien sposob unieszkodliwiony, na jak dlugo czas pokaze, oby na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Jeszcze jeden drobny przyklad 13.01.11, 12:37 Siedzi kilka osob w domu swobodnie dyskutujac sobie przy kawie, razem z nimi wspomniane przeze mnie downicho... W towarzystwie znalazla sie rowniez mloda kobieta w ciazy, ktora zaczela omawiac sprawy zwiazane z cesarka, poniewaz bardzo bala sie porodu. Down wnikliwie sluchal, po czym zaczal dostawac drgawek... wlaczyl sie agresywnie do dyskusji atakujac ciezarna tylko z tego powodu, ze zdecydowala sie na CC: "co to znaczy, ze nie bedziesz rodzic bla, bla, bla". Oczywiscie wspomniana kobieta nie byla w ciazy z tym idiota. Wstal, zlapal ciezarna, zrzucil ja z fotela, popchnal w kierunku drzwi, po czym ja kopnal krzyczac i atakujac. A idioci w ataku szalu sa naprawde silni fizycznie. Znalazl sie facet, ktory w koncu debila uspokoil. Ojciec, czy tez maz dziewczyny (dokladnie nie wiem) spuscil idiocie zwyczajny wpier... O jaka afere zrobila mamusia debila... jak mozna bylo uderzyc czlowieka chorego. W glowie sie nie miesci. Odpowiedz Link Zgłoś
by_dafne Re: Adriana-ada 11.01.11, 20:28 Leda piszac k k ma na mysli skrot, kodeks karny.Tak sobie mysle... Lecz samo skazanie "chorego" psychicznie na psychiatryczne leczenie w terminie bezterminowym inaczej ma sie do rzeczywistosci. Samo skazanie na Przymusowe leczenie w psychiatrii zamknietej, jest juz zwiazane z wyrokiem. To jest skazujacy wyrok Sadu. Nastepna sprawa to w psychiatrii nie istnieje cos takiego jak "Pobyt bezterminowy". Polska jak i wiele innych krajow swiata, jednak nie owczesny ZSSR, wiele lat temu podpisala konwencje prawa w psychiatriii zamknietej. Miejsca juz nie pamietam, zdaje sie w Japonii, gdzie jasno wynika, ze nie mozna przetrzymywac chorego psychiatrycznie dluzej niz jego stan zdrowia na to pozwala. I tak na pierwszy rzut, decyzje o ewentualnym zwolnieniu z leczenia psychiatrycznego podejmuje sie nie pozniej niz ok. roku. W tym tez duze znaczenie ma rodzaj popelnionego przestepstwa. Jezeli pacjent wyzdrowial i lekarze stwierdza, ze jest poprawa zdrowia, wypisuja go ze szpitala a sad wojewodzki, podejmuje decyzje zgodnie ze swoim lekarzem bieglym,czy danego pacjenta mozna przetrzymac, czy juz nie. Przetrzymywanie zdrowych ludzi na psychitarycznym zamknietym oddziale, jest niezgodne z prawem. Jedynie ZSRR nie podpisalo owej konwencji, po dzien obecny. I wszystkim wiadomo co tam sie dzieje. Kolejna sprawa to tzw. zalamki etyczno/moralne. Wielu ludzi w stanach trudnych do okreslenia w tzw. Bordeline, kradnie, zabija, manipuluje, popelnia przestepstwa z zimna logika. Bordeline tez powaznym zaburzeniem. Chocby z tego wzgledu ze ponad 30% tych ludzi popelnia samobojstwa. Nawet sama psychopatia tez jest w sumie choroba. Ale nie dajaca zadnych nadziei na wyleczenie. Wiec psychiatrzy nie chca sie nia zajmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: Adriana-ada 12.01.11, 22:05 by_dafne napisała: > Samo skazanie na Przymusowe le > czenie w psychiatrii zamknietej, jest juz zwiazane z wyrokiem. Ale nie jest to wyrok za popełnienie przestępstwa. Jest to Postanowienie o detencji. Nastepna sprawa to w psychiatrii nie istnieje cos takiego jak "Po > byt bezterminowy". Nie istnieje. Ale to lekarze piszą wniosek do sądu że stan chorego jest taki, iż jego zwolnienie z detencji przestało zagrażać porządkowi prawnemu. Ostateczną decyzję podejmuje sąd. > I tak na pierwszy rzut, decyzje o ewentualnym zwolnieniu z leczenia psychiatryc > znego podejmuje sie nie pozniej niz ok. roku. W tym tez duze znaczenie ma rodza > j popelnionego przestepstwa. Bynajmniej. Zależy to - jak napisałaś wyżej - od stanu psychicznego i rodzaju popełnionego czynu. > > Jezeli pacjent wyzdrowial i lekarze stwierdza, ze jest poprawa zdrowia, wypisuj > a go ze szpitala a sad wojewodzki, podejmuje decyzje zgodnie ze swoim lekarzem > bieglym,czy danego pacjenta mozna przetrzymac, czy juz nie. Po pierwsze - kolejność jest odwrotna. Sąd nie podejmuje decyzji "ze swoim lekarzem biegłym", tylko team leczący pisze do sądu o zwolnienie z detencji. Sąd zwalnia lub nie, kierując się opinią wnioskodawców z oddziału, w którym przebywał detent. Po drugie - z upośledzenia umysłowego ani z psychozy nie zdrowieje się ;). Przetrzymywanie zdr > owych ludzi na psychitarycznym zamknietym oddziale, jest niezgodne z prawem. Oczywiście. Dlatego zdrowych ludzi trzyma się w kryminale a nie w szpitalu. > Kolejna sprawa to tzw. zalamki etyczno/moralne. Wielu ludzi w stanach trudnych > do okreslenia w tzw. Bordeline, kradnie, zabija, manipuluje, popelnia przestep > stwa z zimna logika. Jednak jakie to borderline by nie było, nie wyłącza poczytalności, dlatego może być tylko okolicznością łagodzącą przy orzekaniu kary pozbawienia wolności. W końcu to tylko zaburzenia rozwoju osobowości a nie choroba. Poza tym manipulowanie nie jest przestępstwem. Inaczej trzeba by było zamknąć wszystkich psychoterapeutów :). > Nawet sama psychopatia tez jest w sumie choroba. W Twoim ignoranckim mniemaniu. Widać, iż piszesz to, co wiesz, zamiast wiedzieć co piszesz :))). Jednak nawet student I roku medycyny lub psychologii wie, że nie jest żadną chorobą. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 08.01.11, 21:57 Ado, w świecie wirtualnym Twoje "przepraszam" jest warte tyle co nic, w świecie realnym za pomówienia adresowane pod moim nazwiskiem rychło skończyłabym naszą znajomość. Ponieważ jednak się nie znamy a Twoją jedyną rozrywką są posty pisane pod wpłwem alkoholu bądź oczernianie przypadkowych ludzi ja Ci tej rozrywki zabierać nie będę bo przecież każdy coś musi w życiu robić?! A najgorsza najgorsza jest nuda. Ja to wszystko Ado rozumiem. Tak więc chciałabym Ci tylko powiedzieć że kij ma zwykle dwa końce, ja niestety nie mam czasu na zabawy w Twoim stylu ale zapewne znajdzie się prędzej czy później osoba która zawalczy tą samą bronią. Osoba która lubi podsycać ogień zupełnie jak Ty, pielęgnować plotki i rozkoszować się wylewanymi pomyjami. Czego Ci z całego serca życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 09.01.11, 12:30 yag-nik napisała: > Ponieważ jednak się nie znamy a Twoją jedyną rozrywką są posty pisane pod wpłwe > m alkoholu bądź oczernianie przypadkowych ludzi ja Ci tej rozrywki zabierać nie > będę bo przecież każdy coś musi w życiu robić?! Niesamowite, wystarczy raz napisac w rozmowie zdaje sie z Monika, ze mam kaca, to juz takie jak Ty z miejsca przypisza etykiete alkoholiczki, piszacej po pijaku posty. Spojrz w swoja szklanke, zanim co cudzej zajrzysz. > A najgorsza najgorsza jest nuda. Wiem, ale niestety jestem tak zapracowana, ze nie mam czasu na nude, szkoda, czasem lubie ponudzic sie. > Ja to wszystko Ado rozumiem. To bardzo milo z Twojej strony. > Tak więc chciałabym Ci tylko powiedzieć że kij ma zwykle dwa końce, ja niestety > nie mam czasu na zabawy w Twoim stylu ale zapewne znajdzie się prędzej czy póź > niej osoba która zawalczy tą samą bronią. Osoba która lubi podsycać ogień zupeł > nie jak Ty, pielęgnować plotki i rozkoszować się wylewanymi pomyjami. Czego Ci z całego > serca życzę. Dziekuje serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 10.01.11, 14:14 > Niesamowite, wystarczy raz napisac w rozmowie zdaje sie z Monika, ze mam kaca, > to juz takie jak Ty z miejsca przypisza etykiete alkoholiczki, piszacej po pija > ku posty. Spojrz w swoja szklanke, zanim co cudzej zajrzysz. Widzisz śmieszność swej wypowiedzi? Ja na podstawie szczątkowych informacji skleciłam opinię o Tobie, Ty wysłaś opowieści o mnie z tzw. palca i raczysz być jeszcze oburzona. Teraz tylko zastanawiam się nad tym czy jest to szczyt bezczelności czy hipokryzji, będę się pewnie jeszcze jakiś czas zastanawiać co do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
realista_nr1 Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 10.01.11, 14:44 Coz ja tu widze .... spotkaly sie dwie ofiary odrzuconej milosci do Ryska.... leda16 i yag-nik Wspolny obiekt milosci poroznik dwie przyjaciolki, odrzucenie znow je pogodzilo ... Napisze scenariusz do serialu i zrobie fortune Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 10.01.11, 16:07 Całe życie z wariatami :-) Dobrze że tym razem tylko na F. Ryśka nie znam podobnie jak Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 11.01.11, 13:10 yag-nik napisała: > Teraz tylko zastanawiam się nad tym czy jest to szczyt bezczelności czy hipokry > zji, będę się pewnie jeszcze jakiś czas zastanawiać co do wyboru. Jedno i drugie:) Odpowiedz Link Zgłoś
realista_nr1 Leda16- anielecko 10.01.11, 15:08 Prosze do spowiedzi..... Czy zrobilas dzis anielecko kupe w majtki? Odpowiedz Link Zgłoś
by_dafne Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 10.01.11, 22:48 mona.blue napisała: > Skąd ty bierzesz te swoje historyjki? ... Pewnie bierze je samego zycia. I przeklada na zycie wirtualne. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 11.01.11, 13:12 by_dafne napisała: > mona.blue napisała: > > > Skąd ty bierzesz te swoje historyjki? > ... > Pewnie bierze je samego zycia. I przeklada na zycie wirtualne. Tak wlasnie na poczatku napisalam:) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 11.01.11, 00:04 Adriana, powiedz szczerze, za co tak atakujesz Ledę i Yag-nik - za ich oszczerstwa, agresję czy w za gnębienie Ryśka i bliskiej mu osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 11.01.11, 12:57 mona.blue napisała: > Adriana, powiedz szczerze, za co tak atakujesz Ledę i Yag-nik - za ich oszczers > twa, agresję czy w za gnębienie Ryśka i bliskiej mu osoby? Ja przeciez nigdzie o Rysku nie napisalam, jedyny Rysiek jakiego znam ma zone i 2 malych dzieci, wiec raczej jak juz to dotyczy innego Ryska, jakiego, nie mam pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 11.01.11, 22:48 adriana_ada napisała: > mona.blue napisała: > > > Adriana, powiedz szczerze, za co tak atakujesz Ledę i Yag-nik - za ich os > zczers > > twa, agresję czy w za gnębienie Ryśka i bliskiej mu osoby? > > Ja przeciez nigdzie o Rysku nie napisalam, jedyny Rysiek jakiego znam ma zone i > 2 malych dzieci, wiec raczej jak juz to dotyczy innego Ryska, jakiego, nie mam > pojecia. Faktycznie, pomyliłam się, powinnam była zapytać realistę, zdaje się, że On cos wie. Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 11.01.11, 17:57 mona.blue napisała: > Adriana, powiedz szczerze, za co tak atakujesz Ledę i Yag-nik - za ich oszczers > twa, agresję czy w za gnębienie Ryśka i bliskiej mu osoby? A Ty też masz inklinacje rodem z magla? Rozsiewanie w internecie zniesławiających kogoś plotek nazywasz "wyobraźnią"? I może łaskawie wyjaśnisz na kogóż to miotam oszczerstwa i o jakiego Ryśka Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 11.01.11, 20:09 Właśnie, who is fucking Rysiek? Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 11.01.11, 22:51 yag-nik napisała: > Właśnie, who is fucking Rysiek? wspólny znajomy Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 11.01.11, 22:50 leda16 napisała: > A Ty też masz inklinacje rodem z magla? Rozsiewanie w internecie zniesławiający > ch kogoś plotek nazywasz "wyobraźnią"? przecież to tylko bajeczki, sama wiesz najlepiej może łaskawie wyjaśnisz na kogóż to miotam oszczerstwa na mnie, coś wiem o tym i o jakiego Ryśka Ci chodzi? > a taki wspólnego znajomego> Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 12.01.11, 09:50 mona.blue napisała: > może łaskawie wyjaśnisz na kogóż to miotam oszczerstwa > > na mnie, coś wiem o tym > no nie wiem na pewno > i o jakiego Ryśka Ci chodzi? > > > a takiego wspólnego znajomego> Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 12.01.11, 10:15 Trudno powiedziec, o ktorego Ryska chodzi:) zwierzaki-moja-milosc.blogspot.com/2007/12/ry.html Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 12.01.11, 13:47 adriana_ada napisała: > Trudno powiedziec, o ktorego Ryska chodzi:) > > zwierzaki-moja-milosc.blogspot.com/2007/12/ry.html Piękne są te ryśki, podobnie zresztą jak ten Rysiek, o którego chodzi :) Moja córka będzie chyba je wspierać, bo mają odnawiać ich populację w Polsce, przywiozą je z chyba z Estonii. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 12.01.11, 14:49 mona.blue napisała: > > adriana_ada napisała: > > > Trudno powiedziec, o ktorego Ryska chodzi:) > > > > zwierzaki-moja-milosc.blogspot.com/2007/12/ry.html > > Piękne są te ryśki, podobnie zresztą jak ten Rysiek, o którego chodzi :) > > Moja córka będzie chyba je wspierać, bo mają odnawiać ich populację w Polsce, p > rzywiozą je z chyba z Estonii. A ten Rys, ktory jak to szanowna Leda16 pisala gorzale ze mna pije, to tez;) Ta ma dopiero fantazje Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 12.01.11, 14:57 > > Piękne są te ryśki, podobnie zresztą jak ten Rysiek, o którego chodzi :) > > > > Moja córka będzie chyba je wspierać, bo mają odnawiać ich populację w Pol > sce, przywiozą je z chyba z Estonii. > > > A ten Rys, ktory jak to szanowna Leda16 pisala gorzale ze mna pije, to tez;) co też? > Ta ma dopiero fantazje Przede wszystkim agresję, w życiu nie spotkałam tak agresywnej kobiety i to praktycznie wobec wszystkich i za "niewinność". I w dodatku jest to agresja bardzo zjadliwa, dotykająca do żywego i nieustępliwa. Z czego to może wynikać? Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 12.01.11, 15:30 Znalazlam, to pewnie chodzilo o to:) forum.gazeta.pl/forum/w,210,118314854,118314854,Czy_mozna_sie_w_niej_zakochac_.html Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 12.01.11, 22:15 mona.blue napisała: > przecież to tylko bajeczki, sama wiesz najlepiej Skoro przestępstwo zniesławienia i poniżania kogoś w opinii społecznej uważasz za "bajeczki", trudno się dziwić, że wykierowałaś swoje córki na pasożyty. Takie normy moralne im wpoiłaś, że - jak sama piszesz - chociaż prowadzisz z nimi wspólne gospodarstwo, nie chcą dokładać się do wydatków domowych a alimenty od ojca zgarniają pod siebie. > może łaskawie wyjaśnisz na kogóż to miotam oszczerstwa > > na mnie, coś wiem o tym No to cytat z tych oszczerstw poproszę, razem z wątkiem w którym rzekomo Cię szkalowałam. > > i o jakiego Ryśka Ci chodzi? > > > a taki wspólnego znajomego> Nie mam z Tobą wspólnych znajomych Mona. Nie zawieram znajomości towarzyskich z ludźmi z drugiej strony mojego biurka. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 13.01.11, 07:47 leda16 napisała: > Nie mam z Tobą wspólnych znajomych Mona. Nie zawieram znajomości towarzyskich z > ludźmi z drugiej strony mojego biurka. > Masz w takim razie nieciekawie Leda, ja juz wolalabym byc goncem rozwozacym poczte, niz miec kogokolwiek po drugiej stronie biurka. Jest to naprawde duzy dyskomfort. Odpowiedz Link Zgłoś
donintendo Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 19.01.11, 00:53 Matko najświętsza. Sądziłam, że ja mam ze sobą problem i powinnam szukać wsparcia od ludzi, którzy nie mają tego problemu lub cierpią na niego mniej ode mnie. A tutaj wielka niespodzianka :) A adriana-ada to rzeczywiście ma wyobraźnię :) i świetnie udaje znawcę psychologii :) Adrano-ado, proszę użyj psychologicznej nomenklatury na przypadłość, na którą cierpisz. Wybujała wyobraźnia, traktowanie forum jako świata równoległego i mało zrozumiałe i mało związane z tematem wypowiedzi i ciągłe krytykowanie innych...i pisanie wszystkim, że mają niskie poczucie wartości...wychodzi z Pani "Cień'... Odpowiedz Link Zgłoś
donintendo Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 19.01.11, 00:56 ??? Zapomniałam o drobnym szczególe jakim jest znak zapytania :) Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 19.01.11, 11:51 donintendo napisał: > A adriana-ada to rzeczywiście ma wyobraźnię :) i świetnie udaje znawcę psychologii :) Czy Ty umiesz w ogole czytac? gdzie ja udaje znawce psychologii. Poza tym, kto kaze wierzyc Ci w te kilka historii, jakie opisalam na tym forum? Nikt > Adrano-ado, proszę użyj psychologicznej nomenklatury na przypadłość, na > którą cierpisz. Wybujała wyobraźnia, traktowanie forum jako świata równoległego > i mało zrozumiałe i mało związane z tematem wypowiedzi i ciągłe krytykowanie i > nnych... Lecze sie od kilku miesiecy na przypadlosc, ktora nazywa sie depresja, jest coraz lepiej, dziekuje za zainteresowanie, to naprawde mile:) Co znaczy traktowanie forum jako swiata rownoleglego i co masz na mysli? Posluguje sie jednym nickiem i niewiele czasu spedzam na tym forum, w miare wolnego relaksuje sie. I nic nikomu do tego w jaki sposob spedzam wolny czas, to tak BTW. Ciagle krytykowanie innych? A to ciekawe > i pisanie wszystkim, że mają niskie poczucie wartości...wychodzi z Pani"Cień'... Wszystkim? Kogo masz na mysli? Jeden facet, ktory pisal o sobie ze jest zerem zostal przeze mnie spytany, skad tak zanizone poczucie wartosci, ale to niewazne, wiecej mi sie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
by_dafne Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 19.01.11, 12:13 Jak na depresje to i tak jestes w dobrej formie. Zycze powrotu do zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 19.01.11, 12:28 by_dafne napisała: > Jak na depresje to i tak jestes w dobrej formie. Zycze powrotu do zdrowia... Dziekuje:) Mam naprawde bardzo dobrego lekarza, ktory zawsze wie, jak zadbac o moje zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
by_dafne Re: Adriana-ada, masz wyobraźnię :) 19.01.11, 12:12 A ty brzmisz jak moherek....Matko przenajswietsza. Przyznaj sie ile razy w tygodniu biegasz na msze do kosciola? Poza tym z innej beczki. Czytasz nieuwaznie. Gdybys czytala uwaznie to bys wiedziala, ze adriana-ada, nie ma specjalnych problemow z wyobraznia. I jest jedna z bardziej zrownowazonych tutaj piszacych osob. Odpowiedz Link Zgłoś