ass-am 13.03.11, 11:07 Już nie wytrzymuje chwilami. Wykancza mnie cholerna nadczynność taczycy. Wiem, ze to jest to, ale chwilami ponosi mnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona.blue Re: Ciągle mam doła. 13.03.11, 16:37 Jeżeli to dół z powodu tarczycy to podobno pół biedy, wystarczy zastosować odpowiednie leczenie farmakologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
wirujacypunkt Re: Ciągle mam doła. 13.03.11, 17:36 Jeżeli na ten doł naklada się jakiś inny, to mozna zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Ciągle mam doła. 13.03.11, 19:16 Przy nadczynności tarczycy ludzie są raczej hiperaktywni niż zdołowani. Z pewnością irytujące są dolegliwości związane z tą dysfunkcją. Jednak doła miewają raczej ci, którzy cierpią na niedoczynność. A powiedz ... co, Twoim zdaniem, mogłoby sprawić, że pozbyłbyś się tego doła? Odpowiedz Link Zgłoś
ass-am Re: Ciągle mam doła. 13.03.11, 23:12 Mnie doslownie nosi, a z drugiej strony mam wszystkiego dość. Nie wiem, moze wygdac się, moze pobiec gdzieś przed siebie, byle dalej od miejsca w którym teraz się znajaduję, poznać nowych ludzi, a czasami pobeczeć sobie bez powodu. Lubię czytać, a nie mogę skupić się nad książka, czy słuchaniu muzyki, którą tez lubie. Myślałam, ze dlugi spacer z aparatem fotograficznym w ręku uspokoi mnie i sprowadzi na ziemie, ale o to dalo mi spokoj tylko na chwile. Robienie zdjec ciekawych miejsc i ludzi tez jest jedna z tych rzeczy ktore lubie robić.Mam doła i nie potrfię sobie znalzć miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Ciągle mam doła. 14.03.11, 00:27 Czy jesteś pod stałą opieką specjalisty? Czy przyjmujesz leki? Opisujesz typowe objawy nadczynności a przy dobrze dobranych lekach powinny zelżeć lub wręcz ustąpić. Bo czasami, gdy zbyt długo przyjmuje się leki przeciw nadczynności, może ona przejść w niedoczynność. Ale w Twoim przypadku chyba tak nie jest. Jeśli nie ma innych powodów, żebyś czuła się zdołowana to jest to zmęczenie, znużenie "szalejącą" tarczycą. Powinnaś jak najprędzej powiadomić o tym lekarza. Nie musisz się tak męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś