Dodaj do ulubionych

Uprasza się...

05.05.04, 09:09
Uprasza się forumowiczów by na forum:

1. Przynosili więcej światła
2. Nie puszczali bąków w bezpośredniej bliskości stokrotek
3. Nie korygowali sobie zgryzu za pomocą łydek innych
4. Do malowania na żółto używali PANTONE YELLOW (nie żółci)
5. Wąchali wino

Nie stosowanie się do ww. zaleceń zagrożone jest upomnieniem, naganą lub karą
administracyjną do zepsucia karmy włącznie.

Forumowicze najstaranniej wypełniający zalecenia nagrodzeni będą tytułem
Wzorowego Forumowicza i uściskiem dłoni samego Liszaja.
Obserwuj wątek
    • Gość: iwan Podanie IP: 156.17.253.* 05.05.04, 10:33
      Jeżeli zamiast malowania na żółto przy pomocy PANTONE YELLOW będę malować (a
      przynajmniej starać się) malować na niebiesko BŁĘKITEM KOBALTOWYM, będzie to
      poważne wykroczenie?

A jeżeli wino będę nie tylko wąchał, ale też gapił się w jego szatę i, co tu
      ukrywać, pił?

Uprasza się o pozytywne rozpatrzenie podania poprzez udzielenie odpowiedzi
      negatywnej na wyżej postawione pytania.

ivan
      • kwieto Re: Podanie 05.05.04, 10:49
        Dolaczam sie do prosby, tyle ze ja chce zmienic kolor na Pantone 021C :"P
    • kvinna Cześć, fajne chłopaki :) 05.05.04, 14:03
      Czy to prawda, że mężczyźni lubią niebieskie sukienki?
      I później każdą część ubrania pamiętają dużo później jako niebieską?

p.s. Uprasza się o wskazówki - kobieta chce kupić sensowny aparat foto i
      zdejmować, zdejmować...

Pisałam już dziś, że was lubię?
      • mallarz Re: Cześć, fajne chłopaki :) 05.05.04, 14:21
        Witaj kviniu, tu mallarz. Też mam 12 lat i chcę się z Tobą zaprzyjaźnić...

Za ile ten aparat?
        • kvinna Pedofil? 05.05.04, 14:26
          Za ilekolwiek ;)
          Ty płacisz ;)

Powiedzmy, że ma robić dobre zdjęcia artystyczne (a co), przy moim dużym
          udziale...
          • mallarz Re: Pedofil? 05.05.04, 14:30
            Pedofil tylko wtedy gdy jesteś dzieckiem.

Aparat: ja płacę??? Chłopaki nie płacą!

A poważnie określ granicę wydatku. Raczej nie kupuj głupawki.
            • kvinna To jasne, że to nie będzie 05.05.04, 14:33
              idioten-kamera.
              Powiedzmy, że 600 w górę.

A ja lubię płaczących chłopaków.
              Można ich wtedy przytulać ;)
              • mallarz Re: To jasne, że to nie będzie 05.05.04, 14:47
                Co tu radzić.600 w górę??? Ile w górę? Musisz kupić choćby najtańszą wersję
                lustrzanki canona lub minolty z możliwością odłączenia automatyki. Obiektyw
                ok.50 ale może lepiej zmiennoogniskowy? No i wszystko w górę kosztuje. A w
                ogóle nie jestem expertem oferty aparatów. Podobają mi się te o ładnuch
                kolorach.
                • kvinna dziękuję 05.05.04, 15:12
                  Na początek wystarczy tyle info.
                  • kwieto Re: dziękuję 05.05.04, 15:24
                    Jesli masz wystarczajaco duzo odwagi - polecam cos kompletnie manualnego, na
                    gieldzie znajdziesz spora oferte :")
                    • jmx proszę ;-) 05.05.04, 15:32

To chyba nie chodzi o odwagę a o umiejętności?

Polecam Forum Fotografia i wyszukiwarkę, swego czasu było parę wątków o
                      lustrzanki dla początkujących
                      • kwieto Re: proszę ;-) 05.05.04, 15:39
                        Umiejetnosci nabywa sie szybko (jesli sie chce).
                        A w dobie elektronicznych cudeniek zaufanie swoim umiejetnosciom i odrzucenie
                        calej elektronicznej gadzetologii wymaga coraz wiekszej odwagi niestety :(
                        Sa juz nawet i tacy, ktorzy twierdza ze elektronika jest precyzyjniejsza od
                        czlowieka...
                        • kvinna zmieniam temat 05.05.04, 15:50
                          Racja, Kwieto. W takim razie kupię "cokolwiek". Giełd się trochę boję ;) nie
                          zapominaj, że masz od czynienia z laikiem.

A lektura jakaś?
                          "Jak fotograficznie wiedzieć świat" Kwieto :)

• kwieto Re: zmieniam temat 05.05.04, 15:57
                            A nie masz kogos, kto by sie z Toba przeszedl jak juz dojdzie do zakupu?
                            Co do lektury - sporo tego tyle ze raczej technicznie. niezly jest pono
                            Hedgecoe (tytulu nie pomne), dobre opinie chodza o ksiazkach firmowanych przez
                            NG. Poszukaj czegos na temat kompozycji, moze dotyczyc malarstwa.
                            • kvinna Prosiak ;) 05.05.04, 15:59
                              Co to znaczy NG?

Zadawałabym tyle głupich pytań, gdybym "była w posiadaniu" faceta-fotografa?

:)

Fakt, kompozycja...
                              • kwieto Re: Prosiak ;) 05.05.04, 16:02
                                NG - National Geographic

A w kwestii faceta - ja jestem zajety, ale moze ktos inny sie znajdzie? :"P
                                No i moze kolega/kolezanka wystarczy?

Generalnie w fotografii najwazniejsze jest widzenie, technike mozna wypracowac
                                samodzielnie (i nawet lepiej tak to zrobic bo unika sie potem stereotypow -
                                troche taki "inny przybornik" Feynmana)
                                • Gość: iwan Re: Prosiak ;) IP: 156.17.253.* 05.05.04, 16:06
                                  > A w kwestii faceta - ja jestem zajety, ale moze ktos inny sie znajdzie? :"P

Właśnie. Co więcej, z własnym aparatem.

• jmx Re: Prosiak ;) 05.05.04, 16:04

Hihi, uważaj, bo Kwieto zaoferuje swoje usługi ;-D

NG - National Geographic.
                                • kvinna Tacy inteligentni ludzie, 05.05.04, 16:14
                                  a myślą stereotypami...

Myślicie, że łapię któregokolwiek z was na "robienie zdjęć"? Błąd.
                                  Kwieto? Nie widziałeś nigdy kobiety samodzielnie podróżującej? Kupującej
                                  samochód? Czytającej książkę w kafei? I w dodatku zbywającej zagadujących.

Mantra dla Ciebie: kobieta (po szwedzku kvinna) to Osoba Wolna. Nie w sensie:
                                  niezajęta.

rozczarowana k.

Czemu aparat kojarzy się niektórym wyłącznie z fiutem, a?
                                  • kwieto Re: Tacy inteligentni ludzie, 05.05.04, 16:20
                                    Ekhem, to Ty mowisz o facecie-fotografie :(
                                  • Gość: iwan O kim to? IP: 156.17.253.* 05.05.04, 16:29
                                    kvinna napisała:

>
                                    > Czemu aparat kojarzy się niektórym wyłącznie z fiutem, a?

Niektórym, znaczy komu?

Mam nadzieję, że nie o mnie piszesz?
                                    Bo jeśli tak, wyjaśniam, że pisząc o aparacie, miałem na myśli wyłącznie
                                    fotograficzny, własny, Yashica, 35-70 mm + 70-210 mm + akcesoria.

I piszę to poważnie.

--------------------------------------------------------------------------------
                                    • kvinna Aha 05.05.04, 18:43
                                      Poniosło mnie.

Wyobraź sobie, że przychodzisz do spożywczego, prosisz o bagietkę, a kobieta Ci
                                      odpowiada:

- Niech pan przyjdzie z kimś...

Zapaliłam się i już zgasłam ;)

_______
                                      W radiowej Trójeczce:

Pan: Co to znaczy "przed naszą erą"?
                                      dziecko: To znaczy ten czas zanim obrodził się Jezusek.

• Gość: iwan Re: Aha IP: 156.17.253.* 06.05.04, 12:18
                                        ...

brzuszka do pępuszka...
                                  • jmx Takie maciupkie wyjaśnionko ;-) 06.05.04, 01:50

Mialam na myśli, że Kwieto zaoferuje swoje usługi jako ktoś kto się zna na
                                    aparatach to znaczy - pomoże wybrać odpowiedni.

> Czemu aparat kojarzy się niektórym wyłącznie z fiutem, a?

NO WŁAŚNIE! ;-)

równie rozczarowana j. (a właściwie to chyba nie za bardzo ;-D)
                                • kwieto Re: Prosiak ;) 05.05.04, 16:16
                                  > Hihi, uważaj, bo Kwieto zaoferuje swoje usługi ;-D

No nie wiem, ostatnio jak pomagalem komus kupic aparat to ow ktos wyszla z
                                  gieldy z aparatem na ktory "chorowalem" od dluzszego czasu.
                                  Bylem bardzo niepocieszony z tego powodu (bo to ja powinienem ten aparat nabyc,
                                  ech...)
                  • j_ar Re: dziękuję 05.05.04, 15:46
                    mimo wszystko proponuje jednak zorke5
                    • kwieto A masz? 05.05.04, 15:47
                      Chetnie nabede droga kupna lub (jeszcze lepiej) podarunku :"P
                      • Gość: iwan Re: A masz? IP: 156.17.253.* 05.05.04, 16:00
                        Co do wzmiankowanego kolegi, nie pozbędzie się swego aparatu zbyt łatwo.
                        Wiesz, wytworzyła się już między nimi intensywna więź emocjonalna...
                        Ale za nikona? Kto wie :)
                        • kwieto Re: A masz? 05.05.04, 16:03
                          > Co do wzmiankowanego kolegi, nie pozbędzie się swego aparatu zbyt łatwo.
                          > Wiesz, wytworzyła się już między nimi intensywna więź emocjonalna...

Tak przypuszczalem :(

> Ale za nikona? Kto wie :)

To tanio oddaje :"P
                          • Gość: iwan Re: A masz? IP: 156.17.253.* 05.05.04, 16:09
                            Jak by Ci to powiedzieć? Zdjęcia, które wspólnie robią, są takie... takie...

S t y l i z o w a n e :))

Nie każdemu są w stanie się spodobać:)
                            • kwieto Re: A masz? 05.05.04, 16:14
                              Ba...
                              Zaproponuj mu zeby robil zdjecia camera obsura :"P
                              • Gość: iwan Re: A masz? IP: 156.17.253.* 05.05.04, 16:42
                                Najlepiej wykonaną podług takiej, jaką posługiwali się mistrzowie holenderscy.

Im dalej wstecz, tym lepsza s t y l i z a c j a :)
                                • kwieto Podsuwam pomysl... 05.05.04, 16:48
                                  Widzialem kiedys zdjecia robione ustami - fotografujacy wkladal w ciemni klisze
                                  do ust, wychodzil na dwor, ustawial sie np. przed domkiem, robil buzie w ciup,
                                  na sekunke otwieral usta, potem do ciemni i nastepne zdjecie.
                                  Efekty byly ciekawie, tego... no... stylizowane :")
                                  • Gość: iwan No nie wiem... IP: 156.17.253.* 05.05.04, 16:54
                                    Poważnie?
                                    Czy to nie jest już aby perwersja fotograficzna?
                    • Gość: iwan Re: dziękuję IP: 156.17.253.* 05.05.04, 15:58
                      Cha, cha, mój kolega ma aparat tej przezacnej marki i robi nim nawet zdjęcia,
                      uwierzysz? :)
    • kokesz1 Re: Uprasza się... 05.05.04, 17:00
      mallarz napisał:

> Uprasza się forumowiczów by na forum:
      >
      > 1. Przynosili więcej światła
      > 2. Nie puszczali bąków w bezpośredniej bliskości stokrotek
      > 3. Nie korygowali sobie zgryzu za pomocą łydek innych
      > 4. Do malowania na żółto używali PANTONE YELLOW (nie żółci)
      > 5. Wąchali wino

Swiatlo jest w kolorze Pantone 109 ;)
      Wino tylko delikatne, bardzo slodkie, owocowe... ;)

> Nie stosowanie się do ww. zaleceń zagrożone jest upomnieniem, naganą lub karą
      > administracyjną do zepsucia karmy włącznie.
      >
      > Forumowicze najstaranniej wypełniający zalecenia nagrodzeni będą tytułem
      > Wzorowego Forumowicza i uściskiem dłoni samego Liszaja.

Psychobiurokracja - a fe!
    • jmx Re: Uprasza się... 06.05.04, 14:03

Może się przyda...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=127&w=7221882&a=7221882
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=127&w=8602824&a=8602824

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka