Dodaj do ulubionych

Dziadek do wynajecia :-)

10.07.11, 18:26
W jednym miescie w Polsce to jest firma wynajmujaca Dziadkow do opieki nad dziecmi, Babcie tez. Dziadkow jest trzech, Babc czterdziesci. I co wy na to:-D ?
Obserwuj wątek
    • shachar Re: Dziadek do wynajecia :-) 10.07.11, 18:49
      w którymś z krajów azjatyckich wynajmują członków rodziny na przyjęcia,bo duża rodzina to większy splendor.
      • to.niemozliwe Re: Dziadek do wynajecia :-) 10.07.11, 19:50
        Ja np. slabo rozrozniam azjatow, wiec lekko bym kupil temat, ze to wszystko rodzinka. Mysle, ze to w ogole fajnie miec wieksza rodzine. Nam sie szykuje wigilia w tym roku gdzies na 15-16 osob. Samo wypakowywanie prezentow trwa ze dwie godziny, a male dzieci, to praktycznie wychodza z workami prezentow...:-)
        • y.agni.k Re: Dziadek do wynajecia :-) 11.07.11, 22:23
          A duża krzyczą te dziadki za godzinę? ;-)

Słyszałam o tym jakiś czas temu, szkoda mi ludzi którzy muszą korzystać z podobnych "usług" w ogóle szkoda mi tych którzy za pieniądze muszą nabywać sobie uczucia a raczej ich namiastkę niezależnie od tego czy to będzie babcia czy ktoś inny za drobną opłatą.
    • jubale Re: Dziadek do wynajecia :-) 10.07.11, 18:49

Widac kobiety lubia bardziej dzieci niz faceci... Moze dla kogos to fajne zajecie...
    • adriana_ada Re: Dziadek do wynajecia :-) 10.07.11, 19:22
      Ja osobiscie uwazam, ze dziadek to moze byc calkiem fajny pomysl. Dziadkowie czesto sa rowni, bawia sie razem z dziecmi, daja im jesc to, na co maja ochote. Babcie natomiast czesto karmia dziecmi niezrozumialymi dla nich legendami, chodza na spacery za raczke, zmuszaja do jedzenia kaszy manny, plotkuja godzinami na placu, marudza.
      (z doswiadczenia)
    • wredota_online Re: Dziadek do wynajecia :-) 10.07.11, 23:05
      faceci szybciej kopią w kalendarz ;)
      • mausi12 Re: Dziadek do wynajecia :-) 11.07.11, 22:06
        .......naprawde???????????.............no,popatrz,popatrz,popatrz!!!..............no, poprostu kryyyyyyminalne!
        Przeciez Polska jest 1000 lat za Murzynami.......na zachodzie to normalne!:)
        Sa stworzone firmy,ktore wynajmuja"zastepcza babcie lub dziadka".Wiesz dlaczego?...............poniewaz ludzie mieszkaja od siebie daleko,poniewaz prawdziwi dziadkowie juz nie zyja,albo sa problemy w rodzinie i nie ma w ogole kontaktu z prawdziwymi babciami i dziadkami.
        Taka "przyszywana rodzina"-bawi sie z dziecmi,zostaje w domu jesli rodzice maja wazne terminy i nie maja nikogo do pomocy.
        Osobiscie uwazam,ze to bardzo smutne,aby chociaz troche pokazac dzieciom.......co to jest babcia i dziadek.............i jestem happy,ze mialam swoich wlasnych dziadkow:)
    • out23 Re: Dziadek do wynajecia :-) jasiepiszę 11.07.11, 22:58
      Na to ...doobiegam wieku. Mój syn miał fatalnego dziadka... Babcia jeszcze tam coś..
      łapie kontakt ... z dzieciakmi..
      Przyjeżdzam ze starymi filmami na celuloidach i starym aparatem ma pokrętło
      25/zł za godzinę , 3 za 60. Gotuje i sprzatam z wykształcenia pedagog .Były pilot szybowcowy Dobre CV. Szczecin oczekuje propozycji:)
      • to.niemozliwe Re: Dziadek do wynajecia :-) jasiepiszę 12.07.11, 05:14
        No dobra, rechoczecie z tego, ale ci ludzie, ktorzy opiekuja sie dziecmi sobie to chwala,ze czuja sie potrzebni, itd...
        • out23 Re: Dziadek do wynajecia :-) jasiepiszę 16.07.11, 11:58
          to.niemozliwe napisał:

> No dobra, rechoczecie z tego, ale ci ludzie, ktorzy opiekuja sie dziecmi sobie
          > to chwala,ze czuja sie potrzebni, itd...
          No nie.. serio mam świadectwo ukończenia LPW I (Lotnicze Przyspobienie Wojskowe w Aeroklubie w Szczecinie Dabiu , chyba 1969 a WSP w 1977 , to o czymś świadczy mmmm?
          Jak to jest, ze prawda wygląda na rechot -:)?
          + 3 lata jako wychowawaca w Monarze..nie moge się dalej dekonspirować :)))
          • adriana_ada Re: Dziadek do wynajecia :-) jasiepiszę 16.07.11, 14:18
            out23 napisał:

> to.niemozliwe napisał:
            >
            > > No dobra, rechoczecie z tego, ale ci ludzie, ktorzy opiekuja sie dziecmi
            > sobie
            > > to chwala,ze czuja sie potrzebni, itd...
            > No nie.. serio mam świadectwo ukończenia LPW I (Lotnicze Przyspobienie Wojskow
            > e w Aeroklubie w Szczecinie Dabiu , chyba 1969 a WSP w 1977 , to o czymś świad
            > czy mmmm?
            > Jak to jest, ze prawda wygląda na rechot -:)?
            > + 3 lata jako wychowawaca w Monarze..nie moge się dalej dekonspirować :)))

Ja tez rechocze, jaja jak berety palestynskich komansosow:)))
            Jakie referencje, wychowawca w Monarze, jak ich wszyscy kochaja:))))
    • paco_lopez Re: Dziadek do wynajecia :-) 12.07.11, 10:03
      u mnie jest ciocia za pieniadze i jest to ciocia , która wspomagała wydatnie wychowanie starszego w teraz zajmuje sie młodszym. jest super, ale jak porównam z innymi z opowiadań, to rzeczywiście skarb, więc to róznie może być aczkolwiek ona mogłaby pracowac w takiej firmie. kontrakt z nami niehubnie kiedyś wygaśnie i mogłaby załozyc taka agencję. z tym, ze kazdy kijek ma dwa końce. od nas kasuje gotówke do portfela, a tak będzie się musiała rozliczać z fiskusem zusem i innymi demonami współczesności. prawdopodobnie znajdziemy jej jakiegos bachora u znajomych i wystawimy referencje.
      • mausi12 Re: Dziadek do wynajecia :-) 12.07.11, 15:07
        Tutaj nikt sie nie smieje,ale wybacz...........dawac pieniadze za "pomoc sztucznego dziadka lub babci"-to bardzo przykra sprawa.Jak juz ktos placi za takiego dziadka,to rownie dobrze moze wynajac sobie nianie do domu.Na zachodzie sa agencje,ale ludzie nic nie placa,poniewaz starsze osoby zglaszaja sie same......dobrowolnie:)
        Pomagaja przy dzieciach,ale jak sami maja problemy to prosza tych mlodszych o pomoc i jest ok.
        Znam jednak taki przypadek,ze" wynajeta babcia "..........jechala z malym dzieckiem w aucie,nie zapiela go pasami(bo nie wiedziala jak......????).........i jechala pod wplywem alkoholu! Stara baba,a taka glupia!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka