szara-mycha 11.10.11, 15:54 Albo takie w ktorrych wazna role odgrywa psychologia/psycholog. Jakie zznacie? Mi sie kojarzy "Depresja gangstera" i bardziej psychioatrycznie "Przerwana lekcja muzyki". No i "K-PAX". Co macie jeszzcze do polecenia :) ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.niemozliwe Re: Filmy psychologiczne 11.10.11, 19:04 Mysle, ze filmy Woody Allena. Lot nad kukulczym gniazdem, Piekny umysl, Szosty zmysl. Odpowiedz Link Zgłoś
jean.jacques Re: Filmy psychologiczne 11.10.11, 23:20 Buntownik bez powodu K-Pax Das Experiment Odpowiedz Link Zgłoś
jubale Sporo jest tych filmow... 11.10.11, 23:30 Tytulow nie pamietam Swietny film ogladalam rosyjski..."Spaleni w sloncu..." Niesamowity...W srodkach przekazu...Slaba mam pamiec do tytulow...Ale jest tych filmow troche... Odpowiedz Link Zgłoś
szara-mycha Re: Sporo jest tych filmow... 12.10.11, 11:49 To było chyba "Spaleni sloncem". O to chodzi? Nikity Michalkowa? Baaardzo dawno temu ogladalam. pamietam jak przez mgle portret unoszacy sie nad horyzontem Odpowiedz Link Zgłoś
jubale Re: Sporo jest tych filmow... 24.10.11, 14:06 szara-mycha napisała: > To było chyba "Spaleni sloncem". O to chodzi? Nikity Michalkowa? Baaardzo dawno > temu ogladalam. pamietam jak przez mgle portret unoszacy sie nad horyzontem ______________ tak to ten film. Glowna struktura filmu bylo pddanie widza na kontrasty. Kontrast pomiedzy czyms subtelnym niewinnym jakim bylo dziecko generala i brutalnosc ohyda i smutna prawda o zyciu, twardosc w wykonaniu roli tego faceta z NKWD, ktory pod falszywymi oskarzeniami zeslal te rodzine na smierc.... Wczoraj ogladalam inny film "The reader"...Niesamowity! Taki dosc smutny bez wiekszych sentymentow. Bez dodatkow tak aby skoncentrowac uwage na glownej fabule. takie zderzenie prawdy z imiginacja jaka podlega czlowiek gdy jest zakochany...I prawda jaka musi zobaczyc gdy jest juz dojrzaly i starszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Sporo jest tych filmow... 17.10.11, 19:27 Świetna psychoanaliza to Sanatorium Pod Klepsydrą w reżyserii Jerzego Hasa , ekranizacja powieści Bruno Szulca zachwycająca surrealistyczną plastyką filmu, scenografią. Odpowiedz Link Zgłoś
chamlet1976 Re: Filmy psychologiczne 12.10.11, 11:53 "Lot nad kukułczym gniazdem", "Piękny umysł", w "Rodzinie Soprano" był też motyw z psychologiem. Teraz będzie 17 października premiera polskiego serialu HBO z Jandą i Radziwiłowiczem. "Bez tajemnic" na podstawie "In treatment". Pacjenci, problemy i psychoterapeuta z problemami. Może być dobre, ja się zasadzam. Macie trailer: www.youtube.com/watch?v=EtqtxUGk6aI&feature=player_embedded Ciekawe, jak Dorociński wypadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Filmy psychologiczne 12.10.11, 12:48 chamlet1976 napisał: > "Lot nad kukułczym gniazdem", "Piękny umysł", w "Rodzinie Soprano" był też moty > w z psychologiem. > > Teraz będzie 17 października premiera polskiego serialu HBO z Jandą i Radziwiło > wiczem. "Bez tajemnic" na podstawie "In treatment". Pacjenci, problemy i psycho > terapeuta z problemami. Może być dobre, ja się zasadzam. Macie trailer: > > www.youtube.com/watch?v=EtqtxUGk6aI&feature=player_embedded > Ciekawe, jak Dorociński wypadnie. Czy ten serial można oglądać gdzieś w sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
chamlet1976 Re: Filmy psychologiczne 13.10.11, 10:45 Nie można oglądać, bo to dopiero będzie. Premiera jest 17-go o 20:10 (dzień wcześniej będzie też pierwszy odcinek, ale dłuższy, w formie rozszerzonej - cały dzień HBO jest odkodowane). No i przez tydzień cały od 17-go z tej okazji serial będzie odkodowany na HBO, wiec każdy będzie mógł obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Filmy psychologiczne 13.10.11, 12:04 dzięki, tylko chyba mam nie mam HBO, czy to znaczy, że jak będzie odkodowany to przy automatycznym wyszukiwaniu/wstrajaniu programów będę mogła go ustawić sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
chamlet1976 Re: Filmy psychologiczne 13.10.11, 14:33 Jak masz normalnie kablówkę, to tak. Z jakiego operatora korzystasz? Odpowiedz Link Zgłoś
chamlet1976 Re: Filmy psychologiczne 16.10.11, 18:57 Powinno wszystko dzialac. Milego ogladania, ja juz odliczam do 20:10 ! Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Filmy psychologiczne 17.10.11, 21:01 Jak wrażenia? Niestety nie udało mi się dostroić HBO, muszę się dowiedzieć u operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
chamlet1976 Re: Filmy psychologiczne 18.10.11, 13:34 Powiem Ci, ze bardzo na poziomie. Zupełnie coś odmiennego od innych polskich seriali. Przemyślane, dopieszczone... Gra aktorska Radziwiłowicza świetna, Małgosia Bela też się sprawdza w tej roli. Cudowne jest to, że oglądając serial, w którym tak naprawdę nic się nie dzieje - ot, rozmowa dwojga ludzi na trudne tematy - można czuć coraz bardziej narastające emocje. Dobra rzecz, i to bardzo - tak się zapowiada po jednym odcinku. Dzisiaj o 20:10, z Dorocińskim jako komandosem po misji w Afganistanie. Dopytaj koniecznie u operatora! Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_stokrotka Re: Filmy psychologiczne 20.10.11, 11:41 kurcze a mi na tym filmie "Bez Tajemnic " zajebiście się zasypia już 2 razy "oglądałam " i :( chyba ten psycholog ma taki głos ,ze mnie to usypia Odpowiedz Link Zgłoś
chamlet1976 Re: Filmy psychologiczne 27.10.11, 14:01 Ojej, to strasznie szkoda... Może po prostu byłaś zmęczona? Co tydzień w niedzielę jest mini-maraton na HBO2 z serialem. Można obejrzeć wszystkie odcinki z danego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
chamlet1976 Re: Filmy psychologiczne 13.10.11, 14:36 Na fanpejdżu pisali, że u konkretnych operatorów będzie odkodowane. www.facebook.com/Beztajemnic Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Filmy psychologiczne 12.10.11, 12:46 Mr Jones, ale to bardziej o chorym na chad i jego pani psychiatrze. Odpowiedz Link Zgłoś
1bzz1 Re: Filmy psychologiczne 15.10.11, 09:41 www.filmweb.pl/film/Wyspa+tajemnic-2010-464256 super film Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Filmy psychologiczne 16.10.11, 19:57 Dobry film :) Ja dorzucę: Killing Room i Kuracja (spektakl teatralny) Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Filmy psychologiczne 16.10.11, 20:29 Znam sporo, artystycznie sa dobre, ale zaden z nich nawet nie probuje oddac realnych problemow chorych psychicznie i ich bliskich. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Filmy psychologiczne 17.10.11, 19:18 Ja dodam ciekawe według mnie filmiszcza psychologiczne, ale bez psychologów i zakładów psychiatrycznych: BenX, UR There, Cachroom, Black Heaven Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: Filmy psychologiczne 18.10.11, 00:32 ee, dopiszę się, a co, wiem że tylko przez nieuwagę i brak czasu nie zostały wspomniane tytuły "Ordinary people", "Good will hunting", hehe" nawet film a Dicapriem " The departed" ah! nie wspominając Clooneya w "Up in the air", ale cofnijmy się jeszcze do "the hustler "z Newmanem, i sto tysięcy innych tytułów! Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: Filmy psychologiczne 18.10.11, 01:09 "Girl, interrupted" " One flew over the cuckoo's nest", "awakenings" "the fisher king",poza tym wszystkie kryminały, westerny, romantyczne komedie, sci-fi ...łatwiej byłoby wymienić , filmy niezwiązane z psychologią/ psychologiem, tak więc ten wątek nie za bardzo ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
hannaeva Re: Filmy psychologiczne 18.10.11, 11:40 www.filmweb.pl/film/America-2009-502141 polecam szczerze Odpowiedz Link Zgłoś
eutyfrona Re: Filmy psychologiczne 19.10.11, 22:47 jeszcze nie wymienione Spider 23 Pi Solaris Odpowiedz Link Zgłoś
layziebones Re: Filmy psychologiczne 24.10.11, 18:04 www.filmweb.pl/film/Wackness%2C+The-2008-453669 Odpowiedz Link Zgłoś
strawberry_incense Re: Filmy psychologiczne 08.11.11, 23:22 Mechaniczna Pomarańcza Milczenie owiec (i inne Hannibale) Incepcja (w kontekście snów) Shrink A tak poza tym to mnostwo dramatow można odbierać w kontekście psychologicznym i analizować w nich zjawiska jakie zachodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
jubale Film ktory mna wstrzasnal... 08.11.11, 23:39 'Gone baby gone'- Czy ktos z was ogladal ten film? Dla mnie film byl wstrzasajacy w swojej wymowie. Bo i owszem kobieta ta nie nadawala sie na matke ale w koncu nia byla, wiec jak mozna bylo w sumie ukrasc jej to dziecko? Uwazam,ze facet zachowal sie super. Ciekawam opinii? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Filmy psychologiczne 09.11.11, 22:10 "Dom snów" (nowy, niezły) i "Dom gry" (stary, rewelacyjny). Wszystkie filmy Bergmana. Wszystkie filmy Hanekego. Odpowiedz Link Zgłoś
liiona Re: Filmy psychologiczne 12.11.11, 12:33 O psychoanalizie." Niebezpieczna metoda" Kino. Film jest o Jungu uczniu Zygmunta Freuda warto obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś