Dodaj do ulubionych

Coaching w Łodzi

23.10.11, 17:02
Witam, jestem z Łodzi i poszukuję coacha, który pomoże mi opracować i zrealizować swoje życiowe cele. Znacie w Łodzi dobrego coacha?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nazzilla Re: Coaching w Łodzi 23.10.11, 17:31
      Coach dla realizacji celow zyciowych?
      Czy Ty sam nie potrafisz tych celow sprecyzowac?
      Nikt za Ciebie tego nie zrobi, a jak juz to wezmie kase i nic poza tym.
      Jestes dorosly, wiec to Ty odpowiadasz za swoje zycie i za stawiane przez siebie cele. No, chyba, ze pozostales nadal na etapie malego dziecka, ktore chce cale zycie byc prowadzone za raczke. Jedrek, toz to wstyd.
      • jedr-ek28 Re: Coaching w Łodzi 23.10.11, 23:10
        Nie chodzi mi o to, żeby ktoś powiedział mi, co mam w życiu robić. A Ty wiesz, co chcesz w życiu robić? Myślę, że nie. Bo trudno jest wiedzieć, co tak naprawdę chce się w życiu robić. Robić coś, co jest zgodne z Twoimi przekonaniami, z Twoimi wartościami i jednocześnie będzie Cię rozwijać, przynosić zyski i dobre relacje z otoczeniem. Czy Ty masz wizję swojego biznesu? Robisz coś, co jest zgodne z Twoimi wartościami, przynosi Ci zysk? Jesteś osobą wykształconą i bogatą?
        • nazzilla Re: Coaching w Łodzi 24.10.11, 12:07
          jedr-ek28 napisał:

> Nie chodzi mi o to, żeby ktoś powiedział mi, co mam w życiu robić.

Wiec czego oczekujesz od tego coacha?

> A Ty wiesz, co chcesz w życiu robić? Myślę, że nie.

Tak wiem i zazwyczaj to robie. Wiem rowniez czego zdecydowanie nie chce (to tez bardzo wazne).

> Bo trudno jest wiedzieć, co tak naprawdę chce się w życiu robić. Robić coś, co jest zgodne z > Twoimi przekonaniami, z Twoimi wartościami i jednocześnie będzie Cię rozwijać, przynosić > zyski i dobre relacje z otoczeniem.

Czasem trudno jest zrealizowac cele/zamierzenia, z tym sie zgodze. Jednak jak sam nie wiesz, czego tak naprawde chcesz, to ktoz ma to wiedziec? Nikt nie siedzi w Twojej glowie Jedrek, nikt lepiej od samego Ciebie nie okresli Twoich celow. Chcesz jak bledna owca podazac za tym, co ktos Ci zaszczepi w Twojej glowie jako cos, co jest dla Ciebie najlepsze, najkorzystniejsze?

> Czy Ty masz wizję swojego biznesu?

Mozna powiedziec, ze tak i postaram sie ja zrealizowac. Jednak swoj wlasny biznes wymaga czasu, pieniedzy i super dobrego zorganizowania. Pracujac dla kogos zamykasz drzwi i idziesz do domu, pracujac samej na siebie wyglada to inaczej.

> Robisz coś, co jest zgodne z Twoimi wartościami, przynosi Ci zysk? Jesteś osobą
          > wykształconą i bogatą?

Tak, poniewaz nie lubie robic czegos, co jest sprzeczne z moimi wartosciami. Jestem dosc starannie wyksztalcona i nie brakuje mi na jedzenie.
          • jedr-ek28 Re: Coaching w Łodzi 24.10.11, 12:10
            No to dobrze, że tak Ci się dobrze w życiu powodzi. Jesteś wykształcona, masz swój biznes, na jedzenie Ci nie brakuje :D ale i tak nie zrozumiałaś o co mi chodzi :D
            • nazzilla Re: Coaching w Łodzi 24.10.11, 12:13
              jedr-ek28 napisał:

> No to dobrze, że tak Ci się dobrze w życiu powodzi. Jesteś wykształcona, masz s
              > wój biznes, na jedzenie Ci nie brakuje :D ale i tak nie zrozumiałaś o co mi cho
              > dzi :D

Swojego biznesu nie mam jeszcze i z braku czasu nie chce go narazie miec:)

No to wytlumacz, o co Ci tak naprawde chodzi, co ma dla Ciebie zrobic ten nieszczesny coach:)
              • jedr-ek28 Re: Coaching w Łodzi 24.10.11, 13:54
                No to może wygoogluj i poczytaj, kim jest coach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka