lidka449 23.03.12, 23:15 czlowiek to zwierze stadne jak powiadaja wiec dobiera sie w pary tworza podstawowa komorke spoleczna - rodzine itd... czesto jednak jest tak,ze jest sie razem ale obok siebie czy to normalne ? tak naprawde nie wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leokadia_25 Re: samotnosc we dwoje 24.03.12, 16:06 Czasami czytasz poezję kogoś kto żył w dawnych czasach,czytasz o nim bo już dawno go nie ma na świecie a jest Tobie bliższy niż ktoś kto żyje obok Ciebie codziennie,codziennie się z nim mijasz.Czasami przyjaciel jest bliższy niż brat.Czasami własna matka Cię nie rozumie.Czasami facet Cię kocha ale nie jest Ci bliski jak ktoś kogo traktujesz tylko jako przyjaciela. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: samotnosc we dwoje 24.03.12, 17:46 wszystko to jest bardzo dziwne... nie potrafimy wyrazac w slowach swoich odczuc,mysli zasklepiamy sie w skorupie jak zolw czy slimak boimy sie odkryc, by nie zostac skrzywdzonym majac osobe bliska u boku owszem wymieniamy komunikaty i nic wiecej czy to zycie takie obecnie jest ?czy z ludzmi cos nie tak ? ze mna pewnie tez i czesto czuje sie samotna,choc nie jestem sama... Odpowiedz Link Zgłoś
leokadia_25 Re: samotnosc we dwoje 24.03.12, 20:14 Ja pozwolę sobie przetłumaczyć Twoją odpowiedż indywidualnie.Skoro piszesz nie potrafimy,zasklepiamy,boimy się to piszesz prawdopodobnie o sobie.Lidka nam jest trudno bo żyjemy w kraju dziwacznym,nie ma tu żadnych reguł społecznych i nie wiadomo o co się oprzeć. Jeśli piszesz że trudno to może jest tak,że masz na przykład umysł ścisły i nie masz takich zdolności psychologicznych a jeszcze w kraju w którym żyjesz nie ma takich zwyczajów na przykład na poradniki psychologiczne.Ja bym Ci na początku doradziła jakiś poradnik psychologiczny i wprowadzenie rad z tego poradnika w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: samotnosc we dwoje 24.03.12, 22:26 moze nie jest,az tak zle by zaraz siegac po literature fachowa choc pewna wiedza w tej dziedzinie by sie przydala czlowiek tzn.mysle o sobie poznalby pewne mechanizmy ludzkich zachowan latwiej bylo by mu zrozumiec wiele spraw poniewaz przyznam sie szczerze nie zglebialam sie w tym temacie jesli znasz jakas ksiazke lub poradnik z tej dziedziny prosze o polecenie.tylko prosze na poczatek cos latwiejszego latwiej mi czytac przepisy niz literature z zakresu psychologii pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
leokadia_25 Re: samotnosc we dwoje 25.03.12, 20:53 Ja bym Ci doradziła tak,wiedzieć dlaczego tak się czuje i myśli czyli do jakiej typologii należę.A znasz Enneagram?Jest to 9 typów osobowości a książkę pt.Enneagram napisała Helen Palmer psycholog.Enneagram masz też w internecie:www.enneagram.pl/ Na tej stronie znajdziesz również test jakim jesteś typem ale książka jest o wiele lepsza.W internecie na stronie o Enneagramie znajdziesz również typologię MBTI Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: samotnosc we dwoje 25.03.12, 22:19 Dzieki Leokadio chetnie przeczytam,jesli choc troche poznam siebie latwiej bedzie sie pogodzic z rzeczywistoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
leokadia_25 Re: samotnosc we dwoje 26.03.12, 19:10 To jak zrobisz test to napisz jakim jesteś typem,będzie wiadomo jak do Ciebie podejść:) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: samotnosc we dwoje 26.03.12, 19:23 test zrobiony Leokadio i nie wiem czy publicznie bede ujawniac napisze do Ciebie prywatnie. Mam obawy ..... Jestem otwarta, ale nie az do tego stopnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: samotnosc we dwoje 26.03.12, 19:27 niestety nie moge do Ciebie napisac wyswietla mi sie komunikat osoba o podanym nicku nie istnieje lub ma zablokowane konto. Jednak dzieki za podanie mi adresu na enneagram. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leokadia_25 Re: samotnosc we dwoje 26.03.12, 21:01 Ja mam konto bez poczty,możesz pisać misiax@centrum.cz albo GG 34839083 Mam konto na portalu czeskim:)Jak chcesz to Ci podam inne typologie bo ja siedzę w typologiach.Niektórzy mówią że to szufladkowanie ludzi ale mi to pomaga bo wiem póżniej czego się mogę spodziewać po człowieku,wiem jak on myśli.Jak poznajesz typologie to znasz charakterystyczne rzeczy w typologiach i możesz ludzi porównać. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: samotnosc we dwoje 24.03.12, 21:07 to normalne. to świadczy ze jest lepiej niż myślisz. rozumiem, ze w weekendy wpada. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: samotnosc we dwoje 24.03.12, 22:29 dzieki Paco,jakos tak pod prad mi idzie ale nikt nie obiecywal, ze w zyciu bedzie latwo... Odpowiedz Link Zgłoś
larusse Re: samotnosc we dwoje 25.03.12, 09:34 jak się ma za żonę koleżankę, to tak. to normalne. paco_lopez napisał: > to normalne. to świadczy ze jest lepiej niż myślisz. rozumiem, ze w weekendy wp > ada. Odpowiedz Link Zgłoś
larusse a poza tym.. 25.03.12, 09:38 paco, Ty, zaklinasz rzeczywistość. nie wiem czy wiesz. wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
lila122 Re: a poza tym.. 25.03.12, 18:00 Samotnosc we dwoje..............hmmm....to najgorsze co moze byc. Ze wzgledu na moj znak zodiaku,moge powiedziec tylko tyle,ze nie wytrzymalabym z facetem,bo za chwile zaczynam sie nudzic i tyle. Zmien faceta;););) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.suf Re: a poza tym.. 25.03.12, 22:45 a moze ma wiecej doswiadczenia od ciebie? a moze inne je ma? albo inne preferencje? Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: a poza tym.. 25.03.12, 23:01 cale zycie czlowiek sie uczy,odkrywa, poznaje czasami mysle,ze predzej zbadamy kosmos niz poznamy nature czlowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
larusse Re: a poza tym.. 26.03.12, 07:49 jasne, ze moze. to tylko moj typ. ale glowe chyba dam, ze zaklina. rzeka.suf napisała: > a moze ma wiecej doswiadczenia od ciebie? a moze inne je ma? albo inne preferen > cje? Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.suf Re: a poza tym.. 26.03.12, 13:10 chcialam tylko zbic cie z tropu pewnosci, osobo, ktora nie lubisz, gdy inni z pewnoscia cie klasyfikuja Odpowiedz Link Zgłoś
larusse Re: a poza tym.. 26.03.12, 18:11 a nie wiem czy nie lubię. raczej szukam dziury w całym (jak klasyfikują). a paco zaklina. głowę sobie dam uciąć. rzeka.suf napisała: > chcialam tylko zbic cie z tropu pewnosci, osobo, ktora nie lubisz, gdy inni z p > ewnoscia cie klasyfikuja Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: a poza tym.. 26.03.12, 13:53 rozumiem , ze myślisz o mnie :) może nawet zbyt często i roi ci się. ale nie dziwię się. Odpowiedz Link Zgłoś
larusse Re: a poza tym.. 26.03.12, 18:07 dniami i nocami:) poważnie mówię. prowadzisz narrację zaklinacza. nie mówię, że źle. mówią, że jak się powtórzy 8 razy to stanie się prawdą. i staje się. (czyńcie rzeczywistość sobie poddaną...) paco_lopez napisał: > rozumiem , ze myślisz o mnie :) może nawet zbyt często i roi ci się. ale nie dz > iwię się. Odpowiedz Link Zgłoś
larusse Re: a poza tym.. 26.03.12, 18:21 a czemu bym miała nie myśleć?? no dziwne, naprawdę, dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: a poza tym.. 26.03.12, 20:00 a ty jakieś studia białej magii pokończyłas ? Odpowiedz Link Zgłoś
kimonabike Re: a poza tym.. 26.03.12, 20:41 Ja się domyślam o co jej może chodzić... Dobrze się nami bawisz,Larusse?Czy już się robi nudno? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
larusse Re: a poza tym.. 26.03.12, 20:53 Ja się bawię? Nie. Zupełnie nie. Taka już jestem. Ta nuda to moje przekleństwo. kimonabike napisała: > Ja się domyślam o co jej może chodzić... > Dobrze się nami bawisz,Larusse?Czy już się robi nudno? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kimonabike Re: a poza tym.. 26.03.12, 21:38 Nic nie szkodzi :) Jeśli pomaga choć trochę, to się baw. Jeśli nie..szukaj dalej. Nie wiem,co mogłabym poradzić.Wiem, że cierpisz naprawdę. Tego jednego jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
larusse o tak się bawię. 31.03.12, 19:00 www.youtube.com/watch?v=nKoqGkB9l3A&feature=relmfu trzeba się chyba takim trefnym (z taką duszą) urodzić. szukać, szukać Bóg wie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
larusse Re: a poza tym.. 26.03.12, 21:00 nie, ja jestem z ludu. a lud już wie jak czarować. moja prababcia i praciotka czarowały. a co? paco_lopez napisał: > a ty jakieś studia białej magii pokończyłas ? Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: a poza tym.. 26.03.12, 21:12 a nic czaruj dalej. może sobie coś na tę nudę wyczarujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_monday Re: samotnosc we dwoje 25.03.12, 19:50 Pary raczej się nie dobierają, w sensie trafnie albo sa to wybory na miarę niedookreślonych lub idealistycznych oczekiwań. W Indaich istnieja kasty ,4 zasadnicze, a odmian jest cos 700-1000. Sa specjaliści do doboru pattnerów aby nie naruszyć lokalnych TABU. Uproścmy podział na kasty u nas w zaleznosci od poziomu dochodów: minimum socjalne,srednia w rodzinie na osobę, średnia krajowa i powyżej To min 4 -6 kast I od zasobów leksykalnych... Aby sie minimalnie skomunikować wystarczy 400 słow, 1200 to już prawie standard Zdarza siię 2500 slow i jeszcze wiecej.. To też ze cztery kasty. W uproszczeniu każdy "wyświetla" inny zespół oczekiwań. Są one rozbieżne. Zawieramy kontrakt w oparciu o...nadzieje !!..Było tym niedawno:) W wąskim zakresie słów !! Odpowiedz Link Zgłoś
out23 Re: widać-:), ten wąski zasób słów:( 31.03.12, 21:24 voxave napisała: > :(,:(,:(. Odpowiedz Link Zgłoś