Dodaj do ulubionych

By osiągnąć harmonię

02.04.12, 18:26
Komu jej nie brakuje?
Harmonia w nas jest ogromnym szczęściem, gdyż wszelkie przeszkody nie sa w stanie sprawic nam bólu, gdy ja posiadamy.
"Każdy nasz ruch jest tylko w nas, wewnątrz i potrzebne jest jedynie, abyśmy ukierunkowali się prawidłowo do Światła, aby ustosunkować się inaczej do grupy, kolegów, aby połączyć wzajemnie wszystkie nasze chęci, i wtedy wszystko się uporządkuje."...
więcej w artykule "Odpowiedzieć na wyzwanie Stwórcy" ( Stwórca -natura)
Obserwuj wątek
    • wlodekbar Re: By osiągnąć harmonię 02.04.12, 18:40
      Przydatne dla osiagniecia harmonii sa cwiczenia medytacyjne.
      Takimi cwiczeniami mozna nawet uleczyc sie z powaznej depresji.
      Zmieniaja one znacznie funkcje organizmu, wiedza o tym niektorzy pshychologowie, jak na przyklad Wojciech Eichelberger.
      • kalistera Re: By osiągnąć harmonię 02.04.12, 19:47
        Medytowałam,ale jak mnie zbyt zaczęło wciągać w czwarty wymiar trochę się przestraszyłam.
        • to.niemozliwe Re: By osiągnąć harmonię 02.04.12, 22:29
          Co to jest ten czwarty wymiar i po czym sie poznaje, ze wciaga?
          • kalistera Re: By osiągnąć harmonię 02.04.12, 23:37
            Nie mogę Ci tłumaczyć na forum ,bo obsiądą mnie piranie forumowe i będą się żywić.
            • zlotyswit Re: By osiągnąć harmonię 02.04.12, 23:46
              Do odważnych świat należy.
              Za wiki:
              "Ogólna teoria względności Einsteina uwzględnia związek czasu z polem grawitacyjnym. Czas nie płynie już odrębnie, lecz jest związany jako czwarty wymiar w pojęciu czasoprzestrzeni. Zgodnie z podstawowym założeniem ogólnej teorii względności, grawitacja powoduje zakrzywienie czasoprzestrzeni. Zegary umieszczone w silniejszym polu grawitacyjnym chodzą wolniej, dlatego zegar leżący na powierzchni Ziemi chodzi wolniej, niż zegar umieszczony np. na szczycie wieży. Na co dzień różnice te są zaniedbywalnie małe, gdy jednak potrzeba bardzo dokładnego wyznaczania czasu a z niego położenia, odchylenia te należy brać pod uwagę. Uwzględniono je na przykład w systemie GPS."
        • wlodekbar Re: By osiągnąć harmonię 05.04.12, 04:47
          Czwarty wymiar... Hmm... :)
      • wlodekbar Re: By osiągnąć harmonię 03.04.12, 00:44
        Dla jakosci naszego ludzkiego zycia niebywale wazny jest kontakt ze sztuka, jej kontemplacja, przezywanie.
        Dzielo sztuki - kazde: muzyczne, malarskie, fotograficzne, filmowe, atchitektoniczne - zawsze ma lad i harmonie (badz - swiadomy - nielad i dysharmonie).
    • zlotyswit Re: By osiągnąć harmonię 02.04.12, 23:25
      Osiągnąć harmonię to żaden problem, problemem jest dzień po.
      • wlodekbar Re: By osiągnąć harmonię 03.04.12, 00:34
        AAAAAAA, napoj zlocisty badz inszy alkoholowy. No tiaaaaaaaaaaaaaaa ;)
      • wlodekbar Re: By osiągnąć harmonię 03.04.12, 00:38
        Ale seril.

Odradzam te sposob.

Dzien po.

No wlasnie.

Jednego dnia jestes wybrancem losu. Drugiego - cierpietnikiem.

Naduxzywanie alkoholu na dluzsza mete prowadzi do dysharmonii.

Ale o tym kazdy glupi wie.
        • renkaforever Re: By osiągnąć harmonię 05.04.12, 06:42
          Stan rownowagi, duszy, ciala i umyslu i poczucie przynaleznosci to dla mnie jest harmonia. Przyznam, ze zdarzylo mi sie osiagnac ten stan , ale nie trwal dlugo. Bylo to nudne i trzeba bylo cos zmienic, po prostu ta koniecznosc zmiany byla nie do zniesienia. Byla tak dokuczliwa jak mrowka lazaca po plecach. Ja w ogole mysle, ze nie ma stanow rownowagi w przyrodzie , bo zycie jest procesem ciaglym, zmiennym, a ze ja to zauwazylam na sobie, to moja wrazliwosc , moja percepcja , moja medytacja i moje cwiczenia. Dla kogos innego to wcale nie musiala byc harmonia..:)) a bo by mi kazal(a) cos dodac, cos ujac itp.. Mysle, ze kazdy z nas ma swoj model harmonii. Niektorzy maja taki skomplikowany, ze osiagnac jest go trudno, o ile w ogole..
    • ivaaa Re: By osiągnąć harmonię 03.05.12, 15:41
      ja osiągnęłam harmonię przez intensywną, wieloletnią pracę nad sobą i czas spędzany tylko we własnym towarzystwie. Bez zewnętrznych bodźców. Każdy oczywiście sam szuka sposobu. O ile szuka.
      • renkaforever Re: By osiągnąć harmonię 03.05.12, 22:08
        Wierz ze jest to mozliwe , ale jak z przynaleznoscia do otoczenia, czy naprawde czujesz te harmonie, ten spokoj? Nie czujesz negatywnych oddzialywan?
        • wlodekbar Re: By osiągnąć harmonię 04.05.12, 13:03
          Z hatrmonia wiaze sie scisle milosc, uczucie milosci, uczucia pozytywne.
      • wlodekbar Re: By osiągnąć harmonię 04.05.12, 12:07
        O, to sie chwali :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka