Dodaj do ulubionych

sens pisania na forum

01.05.12, 17:58
zamiast pogadać z żona i dziećmi, zrobić coś pożytecznego, ludzie piszą na forach.
albo jeszcze gorzej, piszą blogi. blebleble.
Obserwuj wątek
    • voxave Re: sens pisania na forum 01.05.12, 18:57
      A co ty tu robisz ?
      • 4her Re: sens pisania na forum 01.05.12, 19:19
        voxave napisała:

> A co ty tu robisz ?

Szukam sensu.
        • voxave Re: sens pisania na forum 02.05.12, 00:04
          W4her napisał:

> voxave napisała:
          >
          > > A co ty tu robisz ?
          >
          > Szukam sensu.

Własnie :)
          • 4her Re: sens pisania na forum 02.05.12, 09:56
            ale nie znajduję.
    • w.0 Re: sens pisania na forum 01.05.12, 18:58
      czasem jest fajnie- wspolnie pokumkac...:=)
      • 4her Re: sens pisania na forum 01.05.12, 19:20
        raczej pokumkać jak żaby w stawie :)
    • 1xprzepraszam Re: sens pisania na forum, włącz TVN24 lub Trwam 01.05.12, 19:02
      Wiesz,idż pogadaj z żona i dziećmi .. Co tu robisz ??
      Tzw zycie, stawia nas przed sytuacjami, których uwarunkowania sa dla nas nowe i nie do ogarnięcia.. Tutaj masz szanse się wyżalic.. A i miec złudzenie ,ze znajdziesz, kogos, kto Cię zrozumie..
      • renkaforever Re: sens pisania na forum 01.05.12, 19:16
        Dla mnie forum jest forma terapii. Pisze i ucze sie od was. Czasem sa to fikcyjne przypadki, to sie da wyczuc, ale to niewazne. Wazne jest, czy jest i jaka strategia do rozwiazania tego problemu. W moim dosc dlugim i bardzo stresujacym zyciu nie spotkalam niestety ludzi, z ktorymi mozna byloby serdecznie porozmawiac. Nawet w rodzinie jest z tym problem. Rzucenie spraw na przypadkowe osoby , w "przestrzen kosmiczna" niczego w sumie nie rozwiazuje, ale pomaga egzystowac w miare normalnie. Bo nikt za mnie nie rozwiaze moich problemow, to wiem. To ja jestem odpowiedzialna za wszystko, co robie w zyciu, dlatego staram sie tak dzialac, zeby nikogo nie skrzywdzic. Jesli mi sie to zdarzy, to jest to czysty przypadek i przepraszam z gory za to, ze ktos moze mnie winic za swoja reakcje. Ja nikogo nie winie za moje "nieszczescia", wrecz przeciwnie , uwazam, ze to byly moje decyzje i biore za nie odpowiedzialnosc. I ide dalej. Moze dlatego jest mi coraz ciezej dzwigac ten krzyz codziennosci. Ale podobno ten krzyz nigdy nie jest za ciezki. Tym sie pocieszam i w tym mam nadzieje, ze dam rade.
        • 4her Re: sens pisania na forum 01.05.12, 19:23
          dziś to był mogła krzyż na szturmówke zamienić.
          • renkaforever Re: sens pisania na forum 01.05.12, 22:04
            Tu nie swietuja jak w Polsce. Cisza.. wszyscy w pracy.Tylko ja ten krzyz dzwigam ze skrzypliwym wysilkiem. Swoj. Prosze pamietac. To jest moj krzyz, a nie jakas palka z choragiewka.
            • anty-cialo Re: sens pisania na forum 02.05.12, 13:11
              Dźwigasz i dźwigasz, zrób sobie przerwę
              • 4her Re: sens pisania na forum 02.05.12, 21:56
                anty-cialo napisała:

> Dźwigasz i dźwigasz, zrób sobie przerwę

albo na lżejszy zamień, styropianowy może.
        • out23 Re: sens pisania na forum 02.05.12, 11:33
          renkaforever napisała:

> Dla mnie forum jest forma terapii. Pisze i ucze sie od was. Czasem sa to fikcyj
          > ne przypadki, to sie da wyczuc, ale to niewazne. Wazne jest, czy jest i jaka st
          > rategia do rozwiazania tego problemu. W moim dosc dlugim i bardzo stresujacym z
          > yciu nie spotkalam niestety ludzi, z ktorymi mozna byloby serdecznie porozmawia
          > c. Nawet w rodzinie jest z tym problem. Rzucenie spraw na przypadkowe osoby , w
          > "przestrzen kosmiczna" niczego w sumie nie rozwiazuje, ale pomaga egzystowac w
          > miare normalnie. Bo nikt za mnie nie rozwiaze moich problemow, to wiem.
          To jest chyba trafne ujęcie z mojego (podobnego) punktu widzenia.
          Czasem jestem przekonany,ze widze problem do końca, dopiero po reakcjach na forum, dowiaduje się ,ze czgos nie zuwazyłem.
          Bycie na forum, to najbardzie aktywna :( ,forma samotności :((
          Co do terapii..nic nie zastapi grupy ludzi z sensownym liderem czy to w pracy czy w resocjalizacji..
          Cały czas się resocjalizujemy z różnym skutkiem, na z uwagi na niedomagania srodowiska lub nasze...
          Własciwie przez nasze rakcje na "dziwne" posty , w pewnym sensie odnajdujemy porozumienie w przestrzeni ...internetu o co trudno..w ..otoczeniu ..często..
          Blog potrafi byc zajmujący i autora i "czytaczy" o ile autor duzo widzi, duzo czuje i umie przekazać...
          A tak z innej beczki ilu z nas piszących tutaj moze odłozyc powiedzmy 500 -1000 zl na m-c..
          Masz kase, masz horyzonty i przyjaciół..
          • renkaforever Re: sens pisania na forum 02.05.12, 14:59
            Co do tej samotnosci na forum.. to mysle, ze jest to kwestia umowna, bo samotni to my wszyscy jestesmy i czesto sie mozemy o tym przekonac, jadac do pracy, sami ze swoimi myslami..albo rozwiazujac zwyczajne problemy zyciowe..sami ze swoimi myslami... Kiedy nie mozemy tych spraw rozwiazac, idziemy po pomoc innych i oddajemy im nasze mysli i oni patrza na to i nic nie rozumieja.., albo rozumieja moze pare procent, jakis niewazny fragment ogromnej calosci.. Staraja sie wysilic swoj intelekt, az do bolu, zeby myslec tak samo..w koncu mysla inaczej i oferuja nam swoja wersje, na ktora my sie zgadzamy.. moze tak jest lepiej , mniej samotnie?
            • 4her Re: sens pisania na forum 02.05.12, 21:59
              To co się dzieje naprawdę nie istnieje
              Więc nie warto mieć niczego tylko karmić zmysły.
              • renkaforever Re: sens pisania na forum 03.05.12, 22:23
                > To co się dzieje naprawdę nie istnieje
                > Więc nie warto mieć niczego tylko karmić zmysły.

A co , zyjesz w matrixie ? :)) mozg nie odroznia realu od iluzji, to fakt , dlatego warto doskonalic swoj mozg. I miec cos w glowie... w razie co..
                • 4her Re: sens pisania na forum 04.05.12, 15:07
                  Alzheimer Ci to i tak zabierze. Inaczej, to co zgromadzisz w mózgu nie ma wartości.
                  Dym dymów, a wszystko dym.
    • jan_stereo Re: sens pisania na forum 01.05.12, 22:49
      4her napisał:

> zamiast pogadać z żona i dziećmi, zrobić coś pożytecznego, ludzie piszą na fora
      > ch.

A to na forach nie ma zadnych zon badz dzieci aby mozna bylo z nimi pogadac ? Poza tym, komunikowanie sie z innymi osobnikami ludzkimi jest jak najbardziej pozyteczne, dla naszego umyslu przykladowo, tak samo jak rozwiazywanie krzyzowek, gra w szachy, badz czytanie ksiazek.
      • w.0 Re: sens pisania na forum 04.05.12, 11:10
        Bingo! JanStereo.
      • 4her Re: sens pisania na forum 04.05.12, 15:10
        jan_stereo napisał:

> 4her napisał:
        >
        > > zamiast pogadać z żona i dziećmi, zrobić coś pożytecznego, ludzie piszą
        > na fora
        > > ch.
        >
        > A to na forach nie ma zadnych zon badz dzieci aby mozna bylo z nimi pogadac ? P
        > oza tym, komunikowanie sie z innymi osobnikami ludzkimi jest jak najbardziej po
        > zyteczne, dla naszego umyslu przykladowo, tak samo jak rozwiazywanie krzyzowek,
        > gra w szachy, badz czytanie ksiazek.

Czyli z nadmiaru wolnego czasu. Jakbyś zasuwał 16 godzin dziennie w fabryce, to też byś pisał na forach?
        • w.0 Re: sens pisania na forum 04.05.12, 21:57
          Czyli z nadmiaru wolnego czasu. Jakbyś zasuwał 16 godzin dziennie w fabryce, to też byś pisał na forach?

----
          malaiczula, cozes sie tak uwziela na piszacych na forach...Widac ty nawet przy zasuwaniu w fabryce- 24/24, masz czas na pisanie, wiec i innym tez by starczalo...

Cos sie tak starzejesz babciu, wloz sobie nowego pampersa pomiedzy nogi skoro maz cie nie chce, a zaraz lepiej sie poczujesz.
        • jan_stereo Re: sens pisania na forum 04.05.12, 23:28
          4her napisał:

> Jakbyś zasuwał 16 godzin dziennie w fabryce, to też byś pisał na forach?

A to w obozach pracy jest internet ?
    • paco_lopez Re: sens pisania na forum 04.05.12, 10:35
      zanim wynaleziono internet lecieli do kiosku po świat młodych i pisali listy do ulubionych klubów piłkarskich, żeby im postery ładne poprzysyłali. to same borderlinie i lenie patentowane. ja bym ich na fejsbuka przeniósł. łachudry jedne.
      • renkaforever Re: sens pisania na forum 05.05.12, 23:53
        Czesto zwyklym gnidom wydaje sie, ze wszystkie rozumy zjadly, bo siedza na glowach. Niestety sama obecnosc w tym miejscu nie swiadczy o niczym innym, tylko o zainteresowaniach. Glowami.
        • 4her Re: sens pisania na forum 06.05.12, 11:30
          renkaforever napisała:

> Czesto zwyklym gnidom wydaje sie, ze wszystkie rozumy zjadly, bo siedza na glo
          > wach. Niestety sama obecnosc w tym miejscu nie swiadczy o niczym innym, tylko
          > o zainteresowaniach. Glowami.

Piszesz jak zwykła gnida.
          • bez_przekazu Re: sens pisania na forum 06.05.12, 13:29
            nic sie tu nie zmienilo. to forum nie mialoby sensu nawet,gdyby porad udzielalo kilku psychologow (jeden by nie dal rady). moim zdaniem forum powinno zmienic nazwe na "oddzial zamkniety".
            ps.uprzedzajac pytanie,co ja tu robie - weszlam,zeby zapytac o stan psychiczny bliskiej mi osoby,ale juz mi sie odechcialo:)
            • don-huan Re: sens pisania na forum 06.05.12, 19:07
              Taka formuła forum decyduje o jego jakości.Żaden profesjonalista nie będzie tutaj pisał i udzielał darmowych porad, nawet taki, co ma poczucie misji i nie jest nastawiony tylko na pogoń za kasą.
              Dlaczego? Jest jedna zasada,ludzie tego nie cenią co dostają za darmo.Rzadko więc ktoś, kto tutaj dostałby nawet najlepszą poradę weźmie ją sobie do serca i skorzysta z niej.
              Po drugie, żaden profesjonalista nie pozwoli sobie na to, by jego porady i opinie były kwestionowane przez ludzi,którzy albo nie mają wcale pojęcia o temacie,albo mają je niewielkie i fragmentaryczne.A jest to nagminnie tutaj czynione.
              Po trzecie ,jest tutaj kilka zaburzonych osób ,stałych, długoletnich bywalców,które mają nierozwiązane własne problemy i projektują je na innych.Te osoby, podbudowują swoje poczucie wartości w ten sposób,że specjalizują się w zwalczaniu osób,które prezentują jakąś wiedzę psychologiczną.
              Dlatego,po pobieżnym zapoznaniu się z kilkunastoma wątkami, ja postanowiłem dać sobie spokój.
              • 4her Re: sens pisania na forum 06.05.12, 19:35
                a teraz wysmarkajcie noski i napiszcie coś z sęsem.
    • katinka6 Re: sens pisania na forum 06.05.12, 13:51
      W celi chwilowego skierowania uwagi na coś innego - ma.
    • mona.blue Re: sens pisania na forum 06.05.12, 14:09
      4her napisał:

> zamiast pogadać z żona i dziećmi, zrobić coś pożytecznego, ludzie piszą na fora
      > ch.
      > albo jeszcze gorzej, piszą blogi. blebleble.

można robić jedno i drugie

ale kiedyś to forum było jednak ciekawsze
      • 4her Re: sens pisania na forum 06.05.12, 19:35
        wrzuć link do jakiegoś ciekawego tematu.
        • renkaforever Re: sens pisania na forum np o gnidach 06.05.12, 20:24
          Metafory uzyte przez ludzi zdolnych do abstrakcyjnego myslenia sa zupelnie niezrozumiale przez schizofrenikow, bo oni nie odrozniaja rzeczywistosci od realu. Wielu schizoidalnych tu zaglada, to widac. Chca pomocy i daja sie poznac dziwnymi wpisami. To tylko metafora, spokojnie , gnidy to jajka skladane przez wszy, ktore pasozytuja (glownie) na glowach ludzkich (dlaczego tam?). Metaforycznie chcialam powiedziec do kazdego, ze to, ze jestes tutaj na forum nie znaczy, ze masz racje w swoich opiniach i pomagasz innym swoimi radami.. Rownie dobrze jestes bezuzytecznym pasozytem, ktory szkodzi (kto wie, co mysla inni?), mimo, ze jestes traktowany jak wszyscy, "z szacunkiem" przez system , ktory nawet nie wylogowuje automatycznie..i dobrze. To wszystko sluzy poznaniu mechanizmow zachowan ludzkich.
          • renkaforever Re: sens pisania tak w ogole 06.05.12, 20:39
            Od dawna wiadomo, ze wszelkie dzienniczki, pamietniczki i pisanie listow ma dzialanie terapeutyczne. Ludzie prowadza dzienniczki dni, kiedy pod koniec dnia zapisuja momenty dobre, zle, opisuja swoje emocje.. To jest forma wyladowania swojego niezadowolenia i dyskusyjnych , kontrowersyjnych opinii. Forum jest o tyle niebezpieczne, ze mozna zostac obrazonym, przez zmieszanie z blotem przez jakies chore indywiduum. Ale ci , ktorzy tu przychodza powinni to wiedziec i miec do tego dystans.
            • katinka6 Re: sens pisania tak w ogole 06.05.12, 21:09
              renkaforever napisała:

> Od dawna wiadomo, ze wszelkie dzienniczki, pamietniczki i pisanie listow ma dz
              > ialanie terapeutyczne. Ludzie prowadza dzienniczki dni, kiedy pod koniec dnia z
              > apisuja momenty dobre, zle, opisuja swoje emocje.. To jest forma wyladowania sw
              > ojego niezadowolenia i dyskusyjnych , kontrowersyjnych opinii. Forum jest o tyl
              > e niebezpieczne, ze mozna zostac obrazonym, przez zmieszanie z blotem przez jak
              > ies chore indywiduum. Ale ci , ktorzy tu przychodza powinni to wiedziec i miec
              > do tego dystans.

szkoda tylko, ze czasami troche za pozno okazuje sie, ze trzeba miec mega dystans, bo sam dystans nie wystarczy
            • 4her Re: sens pisania tak w ogole 07.05.12, 01:02
              renkaforever napisała:

> Forum jest o tyl
              > e niebezpieczne, ze mozna zostac obrazonym, przez zmieszanie z blotem przez jak
              > ies chore indywiduum. Ale ci , ktorzy tu przychodza powinni to wiedziec i miec
              > do tego dystans.

Księga Przysłów ostrzega: "Nie przystawaj z człowiekiem gniewliwym, nie obcuj z porywczym, abyś nie przejął jego cech i nie przygotował sobie pułapki na własne życie".
        • mona.blue Re: sens pisania na forum 06.05.12, 22:48
          4her napisał:

> wrzuć link do jakiegoś ciekawego tematu.

np. taki temat:
          forum.gazeta.pl/forum/w,66191,111985198,111985198,Granice_wolnosci_w_zwiazku.html
          • 4her Re: sens pisania na forum 07.05.12, 00:57
            temat ciekawy. dyskusja nudna, do kitu.
            • renkaforever Re: sens pisania na forum 07.05.12, 04:05
              Mimo, ze temat jest banalny, bo zawiera w sobie oczywista odpowiedz, wszak jest zadany wlasnie na forum i forum jest od tego, zeby na nim pisac :)).. to dodam jeszcze, wypowiadanie sie zalozyciela watku o uczestnikach dyskusji w sposob ponizajacy ich, podwaza sens dyskusji. Zalozyciel podswiadomie lub swiadomie (kto to wie?) oczekuje konfrontacji.
              • 4her Re: sens pisania na forum 07.05.12, 10:23
                Jesteś przewrażliwiona. To zwykła dyskusja. A pytanie o sens pisania jest w dobie internetu zasadnicze.
                Grozi nam bomba megabitowa. Słowa, słowa, słowa, pierdyliony słów. Pierdyliony zdjęć, filmów, dźwięków przybierają masę krytyczną.
                • w.0 Bomba... 07.05.12, 12:13
                  4her napisał:

> Jesteś przewrażliwiona. To zwykła dyskusja. A pytanie o sens pisania jest w dob
                  > ie internetu zasadnicze.
                  > Grozi nam bomba megabitowa. Słowa, słowa, słowa, pierdyliony słów. Pierdyliony
                  > zdjęć, filmów, dźwięków przybierają masę krytyczną.

To raczej tobie zagraza. sama sie rozsadzisz jak ten przestarzaly sputnik radziecki, od srodka.

I to nie jest zwykla dyskusja. Raczej napad na ludzi tu piszacych. Spod jakiego nicka by twoje pie...ny nie byly wyplute to i tak ta sama osobowsc spod ksywki wybija sie na pierwszy plan. Duza zasmarkana dziewusia, ktorA LUDZIOM ZAZDROSCI I zawisci wszystkiego, nawet tego ze w odroznieniu od ciebie mysla glowa.

Proponuje wszyskim bojkotowac twoje ...pie...ny! I nie wpisywac sie wiecej w ten durny watek.
                  • 4her Re: Bomba... 07.05.12, 12:49
                    Spoko, luz. Na razie jest tu kulturalna gadka-szmatka.
                    Chcesz bojkotować internet? Voila!
                    • renkaforever Re: Bomba...slow? 07.05.12, 23:26
                      Co za pie...ny... wystarczy kliknac i nic nie ma .. nie ma forum i twoich wypocin.
                      • 4her Re: Bomba...slow? 08.05.12, 08:50
                        renkaforever napisała:

> Co za pie...ny... wystarczy kliknac i nic nie ma .. nie ma forum i twoich wypoc
                        > in.

A jednak wracasz do tematu, dopisujesz, komentujesz emocjonalnie, przeklinasz.
                        Dlaczego?
                        Bo internet to nie radio, ani nie telewizja. Tu możesz się wypowiedzieć. Jesteś uzależniona, przywiązana kabelkiem neostrady. Mówisz sobie, już się nie odezwę, nie zaloguję, ale net zapanował nad Twoim umysłem.
    • 4her prawdziwy sens pisania na forum 14.05.12, 13:00
      jest taki, że każde kliknięcie na forum zwiększa klikalność i wartość GW i Agory.
      Piszmy zatem, popierajmy Pana Adama Michnika. Bez takich ludzi jak On nie byłoby w Polsce wolności.
    • hatroha Re: sens pisania na forum 16.05.12, 10:40
      bo wróciłem z nocki i ku... nie mam z kim pogadać
      • 4her Re: sens pisania na forum 16.05.12, 14:02
        hatroha napisał:

> bo wróciłem z nocki i ku... nie mam z kim pogadać

To w robocie w ogóle nie gadacie/ :))
        • hatroha Re: sens pisania na forum 16.05.12, 17:17
          Gadam z maszynami!
          o tak gadam:
          "m43 g91
          f500 s400 t2 d4
          g1 x-40
          m17"
          • 4her Re: sens pisania na forum 16.05.12, 20:27
            Czy maszyny mają superego?
            • w.0 Re: sens pisania na forum 16.05.12, 20:41
              4her napisał:

> Czy maszyny mają superego?

kopnac cie w srake?
              • 4her Re: sens pisania na forum 16.05.12, 22:10
                w.0 napisała:

> kopnac cie w srake?

Zgłaszam ten wpis jako antysemicki.
                • renkaforever Re: sens pisania na forum 17.05.12, 07:09
                  Ja uwazam, ze pisanie na forum" psychologia" jest pozyteczne, bo ma dzialanie terapeutyczne, ludzie sie odreagowuja ze stresow codziennych. Takze tutaj informuja sie o nowych ekscytujacych rozwiazaniach starych zyciowych problemow. Jest to szybki sposob komunikowania sie i nie ma zawracania glowy z dojazdem i strata czasu na fanaberie zwiazane z wyzyta na drugim koncu miasta czy wsi. Ja lubie forum i lubie pisac, to dobra terapia dla mnie. To ze wracam tu, to chyba ciekawosc, w niej jest sens poznania.
                  • 4her Re: sens pisania na forum 18.05.12, 18:22
                    Jeśli pisanie na forum ma dla Ciebie działanie terapeutyczne, to OK. Ale to chyba tylko dla osób samotnych, nie mających przyjaciół.
                    Na forum pełno osób niezrównoważonych, nie wiadomo co Ci odpiszą, jak potraktują, czy rady sa prawdziwe, czy nie zostaniesz zaatakowany.
                    • renkaforever Re: sens pisania na forum 18.05.12, 20:22
                      Czy mam przyjaciol, czy nie, to moj wybor i pisanie na forum tez. Wszystko zalezy ode mnie, wiem, ze moze sie nie podobac innym, ale to ich wybory, nie moje:))
                • w.0 Re: sens pisania na forum 18.05.12, 20:49
                  4her napisał:

>
                  > Zgłaszam ten wpis jako antysemicki.

Oj, niusia, odklej sobie ta podpaske z czola, no chyba zes przelogowana "malaiczula" to wtedy wsun sobie kondom na nos...:=)
                  • 4her Re: sens pisania na forum 19.05.12, 21:41
                    Kolter, znów nika zmieniłes?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka