Dodaj do ulubionych

Straszne Sny

10.08.12, 14:03
Witak, mam problem.
Od 2 tygodni śnią mi się koszmary dość realistyczne a bardzo chciał bym się dowiedzieć co znaczą ponieważ większość moich snów się spełnia np: Jak śni mi się, że wypada ząb to równo za tydzień umiera ktoś z rodziny... Dziwne.

A wracając do moich koszmarów to są ciągle jakoś do siebie podobne.

Śni mi się, że '' Idę w nocy przez miasto i spotykam dwójkę 12 letnich chłopców którzy za mną biegną i gdy mnie dogonili zaczęli mnie drapać jakimiś metalowymi pazurami po klatce piersiowej i udach a potem odcinają mi głowę. Wszystko oczywiście widzę swoimi oczami, krzyczę i nawet czuje ból. ''

Tak jest ciągle każda moja śmierć kończy się odciętą głową lub uduszeniem.

Pomoże mi ktoś zrozumieć ten głupkowaty sen ?
Obserwuj wątek
    • krytyk2 Re: Straszne Sny 10.08.12, 16:32
      i jeszcze żyjesz?!
      • tabletaa Re: Straszne Sny 10.08.12, 16:38
        tak xD
        • lifeisaparadox Re: Straszne Sny 10.08.12, 18:07
          pisz testament
    • mel.la Re: Straszne Sny 10.08.12, 18:11
      Zapytaj na tym forum:

forum.przebudzenie.net/swiadome-snienie/
    • maggpie Re: Straszne Sny 10.08.12, 18:54
      Uwielbiam analizować sny.
      Rodzina i znajomi opowiadają mi swoje i proszą o tłumaczenie;)

Ale musiałabym cie osobiście lepiej znać, żeby analiza była trafniejsza, bo każdy ma własny kod symboliczny i specyficzną sytuację.

No może sny o zębach są akurat b. archetypowe i wspólne całej ludzkości, jako właśnie te złowrogie i niczego dobrego nie wróżące.
      Wiem, bo sama takie mam i zwykle są straszne (to sny o chorobach i śmierci).

Zastanów sie nad figurami tych chłopców -one wydają się być kluczowe.
      Co symbolizują? Do kogo są podobni? Ile dla ciebie znaczą? Jakie mają cechy fizyczne i psychiczne? Miałaś/-eś podobne zdarzenie w życiu? Lub coś z dwójką dzieci w tym wieku?
      Mogą też symbolizować lęk przed czymś.

Emerson;) twierdzi, że to co nam się śni -to w zasadzie nasze własne ciemne, skrzywione oblicze. Lęk i złe uczucia, które skrywamy, spychamy na margines.
      • noniewierze Re: Straszne Sny 14.08.12, 09:46
        to moze zinterpretujesz moj?

snila mi sie mamuncia jak prowadzila mnie brzegiem kamienistego morza, kamienie zaczely sie obsypywac, wielkie kamulce, wskoczylam do morza z obawy ze jak bede tam stac to niekontrolowanie zeslizgne sie razem ze spadajacymi kamieniami, na dodatek zostane przez nie przygnieciona. Odplynelam od brzegu by nie dostac spadajacuym glazem po głowie.

No ten jest dosc symboliczny i wydaje mi sie pocieszajacy. Odpływam od kamieni jakby rzucanych przez mamuncie. By nimi nie oberwac. szkoda tylko ze tak pozno ;)

W dalszej czesci snu jestem niestety dalej z matka i ona tradycyjnie mniee czyms wkurza, heh.

Jest jeszcze dziecko, ktore jak otworzy buzie to pokazuje język jakby gadzi, taki z łusek, brrrr. Niby jestem portem z tą matką niby z innymi ludzmi i to dziecko - tak ok. 8 letnie łazi za mną, dotyka mnie, boje sie ze mi zrobi krzywde bo to jest jakis "obcy". Ale to moze byc element z jakiegos filmu, wiec moze to nie byc clou snu.
        • maggpie Re: Straszne Sny 14.08.12, 13:55
          Sorry, ale nie chce mi sie;)
          Twój sen nie jest jakimś szczególnym wyzwaniem, bo raczej dość wymowny.
          • noniewierze Re: Straszne Sny 14.08.12, 14:23
            ale co tam robi ten dzieciak z gadzim jezykiem? please.
            • maggpie Re: Straszne Sny 14.08.12, 15:19
              Za mało danych na wnikliwą analize, bo cie nie znam :)
              Czy czujesz że jest to dziecko z tobą jakoś połączone? Jako twoje alter ego lub coś w tym rodzaju? Podobne do ciebie jakoś/ lub kogoś z twego otoczenia? (Bo ja w swoich snach mach taki filtr; b. często osoby w życia śnią mi się w masach, takie przebrane i inaczej wyglądające -ale czuje że to są właśnie one.)
              Może animus (jesteś kobietą -zdaje sie) w lekkiej deformacji, niepełnym ukształceniu?
              Dziecko płci męskiej? Boisz sie męskości/mężczyzn? Pierwiastka męskiego w sobie? :)

Obrzydza cie ten gadzi język.
              Czy sama jesteś osobą o ciętym języku? lub ktoś bliski z twego otoczenia? matka /facet/ojciec/brat/przyjaciel?
              Jakiego 'zwierza' jest ten język konkretnie? jaszczurki? węża? ropuchy?

Dobra, potem odpowiem jutro, bo musze uciekać do dzieciaków;)
              • maggpie Re: Straszne Sny 14.08.12, 15:20
                > coś w tym rodzaju? Podobne do ciebie jakoś/ lub kogoś z twego otoczenia? (Bo j
                > a w swoich snach mach taki filtr; b. często osoby w życia śnią mi się w masach,
                > takie przebrane i inaczej wyglądające -ale czuje że to są właśnie one.)

* osoby z życia;)

Pozdrawiam:)
                • maggpie Re: Straszne Sny 14.08.12, 15:20
                  maggpie napisała:

> > coś w tym rodzaju? Podobne do ciebie jakoś/ lub kogoś z twego otoczenia?
                  > (Bo j
                  > > a w swoich snach mach taki filtr; b. często osoby w życia śnią mi się w m
                  > asach,
                  > > takie przebrane i inaczej wyglądające -ale czuje że to są właśnie one.)
                  >
                  > * osoby z życia;)
                  >
                  > Pozdrawiam:)

* w maskach :D
                  ide:)
                  • noniewierze Re: Straszne Sny 14.08.12, 16:00
                    ja-kobieta 30 plus, dziecko - chłopiec, moze to byc dziecko mojego meza, które dopiero poznaje i z ktorym chcialabym miec dobry kontakt. Moze to byc moj ciety jęzor bo taki posiadam, moze to byc jakas pozostałosc w glowie po niedawnym poronieniu. Jak zadalas tyle pytan to mi bardziej pod chlopaka męza podpasowało. A moze chodzi o ten pierwiastek męski o który czasem jestem oskarżana (wale prosto z mostu, odcinam znajomosci, nie cierpie bab o mentalności kur itd). Dziekuje Ci za podpowiedz.

Język taki...no gadzi, nie znam sie na gadach :D ale nie żmiji - nie był rozwidlony. długi, ostro zakończony. Moze to byl tez ten wątek o "obcych" z filmów. Swego czasu zaczytywałam sie w spiskowych teoriach jakoby część ludzi to pozostałości alien z innej planety, mających gadzie psychiki (podłe) i gadzie korzenie ;) Takie tam głupotki ale przekonująco opisane. Fascynowało mnie to tak jak wiele spiskowych teorii :)
                    • maggpie Re: Straszne Sny 14.08.12, 17:37
                      Możliwe więc że się obawiasz tego chłopca.

Co do języka - skoro nie jest rozwidlony jak u żmii - to znaczy że taki bardziej ludzki jest, tylko z łuską? :)
                      Jeśli tak to patrz wyżej. Jeszcze kolor można interpretować. Lubisz ten kolor? Jeśli nie - to dlaczego? Z czym ci się kojarzy - pierwsze skojarzenie? itp.
                      Możesz siebie popytać dalej, ja sie zmywam;)
                      Pozdr.
                      • noniewierze Re: Straszne Sny 14.08.12, 19:11
                        kolor dziwnie ciemno bordowo-brązowy. Język pokryty jakby łuską. Potem ten chlopak łapał ze mna kontakt dotykowy (łapał mnie, trzymał, dotykał) jakby ukradkiem i bałam sie ze jakis obcy z niego wylezie. W rzeczywistosci jest oczywista bariera miedzy nami (dziecko mieszka z matką) i typowe problemy z tym zwiazane. Mysle ze to sa po prostu obawy o to jak bedzie wygladal moj kontakt z nim. Dziekuje Ci za odpowiedz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka