charmaine 06.07.04, 22:45 Kobieta nie zawsze wie, czego chce, ale zawsze wie czego nie chce. I to jest piękne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charmaine Przynajmniej nie nudno. 06.07.04, 22:49 A ja bym sobie leżala na szezlongu z pekińczykiem i dostawala globusa z nieróbstwa Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: No ba! 07.07.04, 00:28 tak, pięknie jest umrzeć z głodu, to takie nawiązujące do chrześciajańskiej tradycji europejskiej, takie czytse i światłe, takie niezwykłe i podziwu godne, choć nie do końca z wyboru, ale ten asoekt akurat nie rzuca się w oczy wobec Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: No ba! 07.07.04, 16:58 Wobec czego, słoneczko? Wobec czego??? Ależ ja kocham jeść! Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: No ba! 07.07.04, 18:30 Wiem. Mam wino, mam żarełko dupotwórcze i zaraz gdy tylko przyjdą goście zasiądziemy do konsumpcji:)) Odpowiedz Link Zgłoś
piegu_ss Re: No ba! 07.07.04, 00:55 ale nie wie dlaczego nie chce a to juz jest chore Odpowiedz Link Zgłoś
piegu_ss Re: No ba! 07.07.04, 17:19 charmaine napisała: > A kol. to czytać umie? charmaine napisała: > Kobieta nie zawsze wie, czego chce, ale zawsze wie czego nie chce. > I to jest piękne. cytuje: "zawsze wie czego nie chce" - ale przewaznie nie wie dlaczego nie chce, i nie ma w tym nic sprzecznego w tym co Ty napisalas... zgadza sie? Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: No ba! 07.07.04, 17:23 Ależ kobieta wie, dlaczego nie chce również. Powtarzam: kobieta wie. Gwarantuję. Ponieważ widocznie za mało wyraźnie napisałam, to masz rację z tym "dlaczego". Nie ma sprzeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
piegu_ss Ok! 07.07.04, 17:34 Powiedzmy ze wie, ale nie zawsze umie czy chce to uzasadnic ograniczajac sie czesto jedynie do stwierdzenia ze "ma swoje powody". Co w sumie samo w sobie nic nie niesie - zero unformacji. Jesli wie, to dlaczego nie potrafi tego uzasadnic??? Takie stwierdzenie uwazam ze jest nieuczciwe i lekcewazace. Takie sobie babskie gierki. Perfidne to! Odpowiedz Link Zgłoś
monika20 Re: Ok! 07.07.04, 17:54 O kurcze! To coś trzeba uzasadniać? "Kobieta nie zawsze wie czego chce, zwsze wie czego nie chce i to jest piękne." Jescze piękniejsze jest to, że NIE MUSI niczego uzasadniać. A jak Ci potrzba uzasadnień, dowodów i wyjaśnień to polecam studia - kierunki ścisłe. A serio mówiąc, to na prawdę nie ma potrzeby niczego tłumaczyć i uzasadniać (chyba, że jest taka potrzeba - a to szczególne przypadki). Ty to zrozum, a partnerkę poproś, by "nie uzasadniała" ładnie i miło. Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Ok! Monika. 07.07.04, 18:38 Wiesz, powinno się im mówić, naprawdę. Tylko za chorere nie nerwowo. Najlepiej w formie prośby o pomoc w zrozumieniu ich zachowania. Spojrzenie lub miny nie docierają do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: Ok! 07.07.04, 18:34 Ja mam metodę, że gdy nie chcę nieprzyjemnego czegoś powiedzieć - zawsze mówię: kaprys:). A tak poważnie, to wszystko da się uzasadnić. Może strach, że zostanie źle odebrane powoduje zbywającą odpowiedź? Wiem, że to dziecinne jest: "bo nie!" I to nie są babskie gierki, po prostu nie obserwujecie pań, a one liczą na to, że się sami domyślicie. Nie wiedzą, że prosto z mostu to najlepsza metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
monika20 Re: Ok! 07.07.04, 19:44 Może da się uzasadnić, tylko po co? Moja odpowiedź była dla kolesia, który totalnie nie czuje kobiet. Takiemu to nie wytłumaczysz choćbyś zakwitła. Poza tym, w poważne tony uderzając - jestem jak najbardziej za rozmową i wyjaśnianiem. Tyle tylko, że pewnych emocji facet nigdy nie zrozumie (i vice versa też) i nie ma potrzeby mu tłumaczyć. Na prawdę wystarczy zyczliwe "tak mam, daj mi czas na moje emocje" vide Twój wczorajszy nastrój. Nie koniecznie "kaprys", bo to boli, ale powiedzmy szczerze - facet nie musi wszystkiego rozumieć, bo nie może. W końcu nie miesiączkuje. Może sobie co prawda kupić wkładki jak wytrwały, ale chyba mu to menstruacji nie wytłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: Ok! 07.07.04, 20:57 A ja znam takowych, którzy rozumieją. Nawet dwóch znam! Aż dwóch! Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: No ba! 07.07.04, 01:02 Piekna kobieta wiedzaca czego chce,a czego nie, jest zatem piekna po trzykroc ! Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: No ba! 07.07.04, 18:39 Za mało po trzykroć - jest najpiękniejsza na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś