Dodaj do ulubionych

RATUNKU!!! elektryzuje!!!

22.03.02, 00:11

niestety, tylko siebie... ;-(((

ale problem jest powazny i wbrew pozorom psychologiczny, bo wlasnie zaczelam
odczuwac odruch Pawlowa. mam autentyczne dreszcze, kiedy zblizam sie do
jakiegokolwiek metalowego przedmiotu.

czy to nie przerazajace?!?!

poradzcie cos, bo jak tak dalej pojdzie przestane myc rece!!!

elektra
Obserwuj wątek
    • Gość: Pastwa RATUNKU!!! elektryzuje!!! IP: 172.17.15.* 22.03.02, 00:18
      Zainstaluj sobie mariposa uziemienie i po kłopocie.
      • mariposa Re: RATUNKU!!! elektryzuje!!! 22.03.02, 00:41
        Gość portalu: Pastwa napisał(a):

> Zainstaluj sobie mariposa uziemienie i po kłopocie.

ALE JA NIE CHCE BYC UZIMNIONA! PRZECIEZ JUZ WIOSNA!!!!

• czarodziejka Re: RATUNKU!!! elektryzuje!!! 22.03.02, 00:22
      mariposa napisał(a):
      > poradzcie cos, bo jak tak dalej pojdzie przestane myc rece!!!

---------------> slonko!!!!!!
      sprawdz instalacje elektryczna, czy przypadkiem nie ma gdzies "przebicia" pradu
      do wody (przyloz miernik do metalowej czesci kranu - lub popros jakiegos faceta)

kiedys spotkalo mnie cos podobnego, na obozie wedrownym w jednym ze schronisk -
      nieprzyjemne brrr ....
      • mariposa JESTEM KOPNIETA!!! 22.03.02, 00:59

WLASNIE MNIE ZNOWU KOPNELO! DOBRZE, ZE KLAWIATURA JEST PLASTIKOWA!!!

> ---------------> slonko!!!!!!
        > sprawdz instalacje elektryczna, czy przypadkiem nie ma gdzies "przebicia" pradu
        do wody (przyloz miernik do metalowej czesci kranu - lub popros jakiegos faceta

JAKI MIERNIK??? PROBLEM WLASNIE W TYM, ZE MNIE KTAN KOPIE, A NIE WODA. DO SZUFLAD
        TEZ PRZYLOZYC?

> kiedys spotkalo mnie cos podobnego, na obozie wedrownym w jednym ze schronisk -
        nieprzyjemne brrr ....

CORAZ BARDZIEJ NIE PRZYJEMNE.
        ALE, MOZE JAK TO DOTYCZY OBOZOW WEDROWNYCH, TO MOZE NAPRAWDE TRZEBA SIE UZIEMNIC.

TYLKO ZE JA NIE CHCE BYC PRZYZIEMNA!!!!!
        • czarodziejka Re: JESTEM KOPNIETA!!! 22.03.02, 11:12
          mariposa napisał(a):
          > JAKI MIERNIK??? PROBLEM WLASNIE W TYM, ZE MNIE KTAN KOPIE, A NIE WODA. DO SZUFL
          > AD TEZ PRZYLOZYC?

---------------> slonko!!!!!!
          napisalam wczesniej: "przyloz miernik do metalowej czesci kranu",
          czy ty masz moze kran podlaczony do szuflady? ;oP

• Gość: Pastwa Dwie porady IP: 172.17.15.* 22.03.02, 01:05
      To ja już chyba wiem, masz moim zdaniem dwie możliwości:

1)zmienić ubranie na mniej elektryzujące sie(mniej sztucznego).
      2)smaruj swe ręce(czy co tam jeszcze używasz do dotykania tego metalu)kremem,
      masłem, czymkolwiek tłustym(tłuszcz, bardzo dobry izolator).Tylko mi nie pisz,
      że nie chcesz sie izolować od świata hi hi.
      • mariposa TLUSTA CZY KOPANA? - CO GORSZE??? 22.03.02, 01:14
        Gość portalu: Pastwa napisał(a):

> To ja już chyba wiem, masz moim zdaniem dwie możliwości:
        >
        > 1)zmienić ubranie na mniej elektryzujące sie(mniej sztucznego).

JESTEM UBRANA W 100% COTTON KOLORU CZERWONEGO (MOZE TO TEN KOLOR TAKI
        ELEKTRYZUJACY????)

> 2)smaruj swe ręce(czy co tam jeszcze używasz do dotykania tego metalu)kremem,
        > masłem, czymkolwiek tłustym(tłuszcz, bardzo dobry izolator).Tylko mi nie pisz,
        > że nie chcesz sie izolować od świata hi hi.

WLASNIE SIE POSMAROWALAM MASLEM W SPRAJU, A WLASCIWIE, NIE-DO-KONCA-WIADOMO-CZYM
        (BO MA ZERO KALORII!!!). I DZIALA!!! DOTKNELAM KRANU, METALOWEJ KLAMKI I SZUFLADY
        I NIC MNIE NIE KOPNELO.

PROBLEM W TYM, ZE ZROBILAM SIE TLUSTA, A WDZISIEJSZYCH CZASACH TO JUZ LEPIEJ BYC
        KOPNIETA DZIEWUCHA NIZ TLUSTA BABA.

NIE SADZISZ?
        • Gość: Pastwa Re: KOPANA ( bo powstają sińce) IP: 172.17.15.* 22.03.02, 01:21
          Pamietaj, zły, nie ten tłuszcz co na wierzchu, tylko ten co w nas:-)

Ps. moim zdanie natłuszczone ciało nabiera dodatkowego erotycznego posmaku
          (kremowego,maslanego? hi hi)
          • mariposa Re: KOPANA ( bo powstają sińce) 22.03.02, 01:43

a moze cos nie tak zjadlam? bo wlasnie zjadlam kawalek grapefruit'a (ociekajac
            przy tym po lokcie sokiem) i kopanie powrocilo!!!

zaraz, zaraz to byl CZERWONY grapefruit...

• Gość: Pastwa Re: KOPANA ( bo powstają sińce) IP: 172.17.15.* 22.03.02, 01:51
              Sok jako ciecz, przewodzi prąd,musisz zakładac gumowe rękawiczki jak chcesz
              jeść grapefruit'a.
              Rozumiemy sie !
              no!
    • Gość: Pastwa Jeszcze na koniec złoty środek !!! IP: 172.17.15.* 22.03.02, 02:13
      To powinno załatwic sprawe, raz na zawsze, a zarazem, w sposób idealnie dla
      Ciebie nie męczący.
      Zakup sobie do domu nawilżacz powietrza, wówczas zmniejszysz podatność na
      elektryzowanie się twego mieszkania, a także i Siebie samej(to swoją drogą,
      powinno sie robic tez i bez "elektrycznego" problemu, gdyz poprawia się ogólnie
      samopoczucie).

Powodzenia.
    • monstera Ja tez!!!!! 22.03.02, 19:35

I u mnie to chyba jeszcze powazniejszy problem. Bo doslownie wszystko mie "kopie"
      zlew, kran, woda, komp, klamki, nie mowiac o innych ludziach, ktorzy krzycza, jak
      ich dotkne! Ale mysle, ze to wina wykladzin, ktore mam i w domu, i w pracy.
      Ale dlaczego to dziala tylko na mnie????? :-(((

:-)
      pozdrowienia M.
    • Gość: fnoll porady mlodego fizyka IP: *.bydgoska.krakow.pl 22.03.02, 20:59
      proponuje ci stworzyc z jakas ludzka istota przeciwnie naladowana sliczny
      kondensator - jesli bedzie miedzy wami izolator to mozecie zgromadzic
      niebagatelny, porazajacy ladunek (oczywiscie jesli tylko bedziecie wlasciwie
      uziemieni, by mial gdzie splynac i skad naplynac nadmiar elektronow),
      natomiast gdy sie polaczycie za pomoca jakiegos kabelka, to mozecie
      przylaczajac do niego odpowiednie urzadzenia zamienic energie elektryczna co
      miedzy wami poplynie to na swiatlo, to energie cieplna, a moze i jakies fale
      radiowe uda wam sie wyemitowac ;)

tylko pamietaj, ze jesli w momencie gdy bedziecie juz spieci kabelkiem
      znajdzie sie miedzy wami ktos trzeci, to moze byc dla niego doswiadczenie
      rownie niebezpieczne jak elektryczne krzeslo ;)

pzdr

fnoll
      • czarodziejka Re: porady mlodego fizyka 22.03.02, 22:03
        Gość portalu: fnoll napisał(a):
        > proponuje ci stworzyc z jakas ludzka istota przeciwnie naladowana sliczny
        > kondensator - jesli bedzie miedzy wami izolator to mozecie zgromadzic
        > niebagatelny, porazajacy ladunek (oczywiscie jesli tylko bedziecie wlasciwie
        > uziemieni, by mial gdzie splynac i skad naplynac nadmiar elektronow),
        > natomiast gdy sie polaczycie za pomoca jakiegos kabelka, to mozecie
        > przylaczajac do niego odpowiednie urzadzenia zamienic energie elektryczna co
        > miedzy wami poplynie to na swiatlo, to energie cieplna, a moze i jakies fale
        > radiowe uda wam sie wyemitowac ;)

ha! stad juz blisko do perpetum mobile ;o))))
        pzdrwm ;o)

• Gość: Renka Re: moja skromna rada IP: *.home.cgocable.net 23.03.02, 03:51
          To pogoda.Sucha i zimna.Duzo jonow dodatnich, stad elektryzowanie sie. Kiedy
          jest wilgotno, te jony dodatnie 'obojetnieja'. Rowniez w domu pomagaja rosliny
          je lubiace, jak PAPROCIE. Jony dodatnie nie sa dla nas zdrowe, cos sie nawet i
          podobno dzieje w naszym wnetrzu wowczas, kiedy jest ich duzo.Trzebaby uzywac
          wiecej antyelekrostatycznego plynu do prania, smarowac rece kremem do rak, aby
          nie byly suche i podraznione.W suchym powietrzu skora sie wysusza i zmienia sie
          jej pH(rosnie). Dobrze byloby myc sie w pH okolo 5.5 (woda ma 7), zatem
          uzywanie plynnego mydelka o pH 5.5 albo roznych lotionow, to samo z wlosami,
          wskazane plukanie czyms kwasnawym, ziolkami lub uzywanie dobrego conditionera
          (tlustego).Tluszcz izoluje skore przed utrata wody i nie pozwala jej sie
          wysuszyc.To samo dzialanie maja dobre preparaty nawilzajace (pH wazne,okolo 5.5)
          Ale sie wymadralowalam..:))), szczere zyczenia odelektryzowania sie , bo to
          nieprzyjemne uczucie :)W przypadku elektryzujacych sie wykladzin, wiem, ze sa
          specjalne szampony ale tez i plyny do powlekania ich taka ochronna warstwa,
          zapobiegajaca elektryzowaniu sie.Tak zabezpieczeni czekamy na zmiane pogody:)
    • Gość: dorkasz Re: RATUNKU!!! elektryzuje!!! IP: 217.98.233.* 23.03.02, 09:58
      dolaczam sie do kopiacego grona - zawsze kopia mnie drzwi przy wysiadaniu z
      samochodu (kazdego), kopie mnie klamka, kopie moje Kochanie jak mnie pocaluje -
      juz sie przyzwyczailam i jak np wstaje od kompa to uziemiam sie na regale
      hihihi. pozdrawiam :-)
    • Gość: mała mi Re: RATUNKU!!! elektryzuje!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.03.02, 12:28
      Jak miło słyszeć(widzieć) ,że nie jest się jedyną kopniętą na świecie!;-))
      W pracy u mnie - obłęd,strzelam iskrami na lewo i prawo,wina suchego
      powietrza,klimatyzacji i kompa.Uziemnić się nie mam jak,więc gdy kończę pracę,a
      nie daj Boże dotknę swoich włosów,to wyglądam jak młody Einstein!Pamiętacie ten
      film ?Nie jest to przyjemne,ale już mamy wiosenkę,ogrzewanie nam wyłączą,okna
      się pootwiera i cała ta nadprogramowa energia z nas uleci!
      pzdr.mM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka