Dodaj do ulubionych

DDA Lublin

09.04.13, 13:54
Witam,
mój niedoszły narzeczony ma poważne problemy ze sobą i wydaje mi się, że ich powody leżą w jego dzieciństwie. Pochodzi z ciężkiej rodziny, w którym alkoholu nie brakowało a matka miała przez pewien okres z tym bardzo duży problem. Był odrzucany przez ojca, chyba jako konkurent w domu. Jest osobą bardzo wrażliwą a zarazem potrafi zakładać piękną maskę, bezproblemowego, kreatywnego, otwartego człowieka. Widzę, jak jego problemy niszczą mu życie i jak zniszczyły moje.

On chce iść na terapie, ale bardzo się boi. Zapisany jest do Pani Witkiewicz w Lublinie, ale chciałam zapytać, czy zna ktoś może w Lublinie lepszego specjalistę od problemu DDA?

Poproszę o info zarówno lekarzy NFZ jak i prywatnych gabinetów.
Obserwuj wątek
    • mona.blue Re: DDA Lublin 09.04.13, 14:28
      liljah_89 napisał(a):

> Witam,
      > mój niedoszły narzeczony ma poważne problemy ze sobą i wydaje mi się, że ich po
      > wody leżą w jego dzieciństwie. Pochodzi z ciężkiej rodziny, w którym alkoholu n
      > ie brakowało a matka miała przez pewien okres z tym bardzo duży problem. Był od
      > rzucany przez ojca, chyba jako konkurent w domu. Jest osobą bardzo wrażliwą a z
      > arazem potrafi zakładać piękną maskę, bezproblemowego, kreatywnego, otwartego c
      > złowieka. Widzę, jak jego problemy niszczą mu życie i jak zniszczyły moje.
      >
      > On chce iść na terapie, ale bardzo się boi. Zapisany jest do Pani Witkiewicz w
      > Lublinie, ale chciałam zapytać, czy zna ktoś może w Lublinie lepszego specjalis
      > tę od problemu DDA?
      >
      > Poproszę o info zarówno lekarzy NFZ jak i prywatnych gabinetów.

Specjaliści od DDA są w naszym kraju moim zdaniem dobrze wyszkoleni, kompetentni, są pieniądze na szkolenia, nacisk na to, bo w końcu dużo osób w Polsce ma problem z uzależnieniem.
      I wydaje mi się, że nie najważniejsze jest to aby ta osoba terapeuty była najlepsza z najlepszych, oczywiście dobra, ale taka, aby złapał z nia kontakt, zaufał jej, przyjmował rady i pomoc.

Ja właśnie skończyłam w piątke terapię DDA/DDD, prywatnie i jestem z niej bardzo zadowolona, juz dużo mi dała, procentuje, a podobno ten proces jeszcze będzie trwał, mam zamiar zresztą pochodzic jeszcze troche indywidualnie (to była grupa).
      Powiedz mu, że nie ma się czego bać, od tego jest terapeuta, żeby pilnować bezpieczeństwa emocjonalnego na grupie, żeby ją sensownie prowadzić. Wszyscy jak pamięta na grupie mieli początkowo jakieś obawy, tak mówili otwarcie. I wszyscy mówili na naszym ostatnim spotkaniu ile osiągnęli dzięki terapii, jakie postępy zrobili, mi też powiedzieli, że widzą u mnie postepy.
      Odwagi!
      W razie czego odsyłam na mojego bloga ze stopki, tam jest głównie o problemach psychicznych związanych z konsekwencjami uzależnień. Właśnie mi przyszło do głowy, że teraz będę to rozwijać w kierunku DDA/DDD, bo do tej pory było o współuzależnieniu.
      • liljah_89 Re: DDA Lublin 09.04.13, 19:29
        Na terapie indywidualna może i pójdzie, ale na mitingi już na pewno nie, jestem przekonana..

Na pewno odwiedzę Twojego bloga. Dzięki za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka