nfrv 24.06.13, 09:47 skad sie biora? jak popchniesz tak leci. jak smieci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gocha033 Re: ludzie bezcharaktery 24.06.13, 11:18 nfrv napisała: > skad sie biora? jak popchniesz tak leci. masz z nimi jakis problem ? - bo raczej chyba nie przeszkadzaja Ci w zyciu ? Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: ludzie bezcharaktery 25.06.13, 04:15 pewnie przeszkadzają w tym sensie, że można coś zrobić nie tak i przeżyć. On/Ona pwnie dziesięć razy umierała, zanim coś zostało zatwierdzone przez Naczelną jako 'dostatecznie dobre'. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Re: ludzie bezcharaktery 25.06.13, 12:03 shachar napisała: > pewnie przeszkadzają w tym sensie, że można coś zrobić nie tak i przeżyć. no dobra - za "charakternosc" sie placi, ale to nie znaczy, by z tego powodu czepiac sie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kropidlo5 Re: ludzie bezcharaktery 25.06.13, 21:59 shachar napisała: > pewnie przeszkadzają w tym sensie, że można coś zrobić nie tak i przeżyć. > On/Ona pwnie dziesięć razy umierała, zanim coś zostało zatwierdzone przez Nacze > lną jako 'dostatecznie dobre'. To chyba dwie rozne rzeczy. Ty mowisz tutaj o wadzie perfekcjonizmu, jej przeciwienstwem (pomijajac druga skrajnosc niedbalstwo) jest zdrowy rozsadek. Natomiast tutaj chyba chodzi o brak inicjatywy, konformizm, czego przeciwienstwem jest zdrowy indywidualizm. Tak wiec konformista nie ryzykuje, ale tez nie tworzy i nie wnosi, gra o male stawki a mozliwosc przegranej niewielka, natomiast indywidualista gra o stawki wiele wieksze ale i ryzyko porazki wieksze- i jak wygra to wypina piers z radosci ale jak przegra to czuje sie pokrzywdzony. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin905 Re: ludzie bezcharaktery 24.06.13, 12:13 Są ludzie od popychania i bycia popychanymi. Każdy ma jakąś rolę w społeczeństwie jeżeli nie jest upośledzony i do czegokolwiek się nadaje. Sami geniusze by sobie nie poradzili na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: ludzie bezcharaktery 24.06.13, 22:01 marcin905 napisał(a): > Są ludzie od popychania i bycia popychanymi. Każdy ma jakąś rolę w społeczeństw > ie jeżeli nie jest upośledzony i do czegokolwiek się nadaje. Uośledzony też się "do czegos nadaje", jeżeli juz tak utylitarystycznie patrzysz - część nawet pracuje. A poza tym są to często ludzie ciepli, sympatyczni, jeżeli zostali odpowiednio wychowani. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla.ja charakter to kazdy ma 25.06.13, 07:55 jeden ma charakter chwiejny, drugi mocny, trzeci nijaki, czwarty dziwny, piąty spokojny, szósty wybuchowy, siódmy.....itd. róznorodnosc jest cudna, psze pani/pana... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin905 Re: charakter to kazdy ma 25.06.13, 10:05 Owszem jest cudna ale tylko w formie dekoracji bo każdy ma swoje gusta i kiedy ktoś się do nich nie dopasuje to mamy pierwsze fochy.. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla.ja Re: charakter to kazdy ma 25.06.13, 21:37 no fakt...ja np. nie lubię chwiejnosci...drazni mnie niezdecydowanie, ale...staram sie byc tolerancyjna i cierpliwa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fitochemiadlazdrowia Re: charakter to kazdy ma 30.06.13, 20:06 Witaj! Dokladnie tak mamy rozne charaktery, A jaki Ty masz charakter? Pozdrawiam i zycze samych bezstresowych dni Odpowiedz Link Zgłoś
bapona Re: ludzie bezcharaktery 27.06.13, 23:10 nfrv - Twój wpis mi się nie podoba - porównanie człowieka, a raczej jego postępowania do "śmieci" jest obrażające. Czasami taka bierność jest wynikiem choroby lub świadomej rezygnacji z działania. To może być też efekt wypalenia zawodowego. Może dotyczyć ludzi od urodzenia, a czasami pojawiać się po wielu latach aktywności. Nie znasz przyczyny - nie oceniaj i nie osądzaj. Nikt Ci do tego nie dał prawa. Odpowiedz Link Zgłoś