Dodaj do ulubionych

moc przedmiotów

15.05.14, 21:01
myślicie, że istnieje coś takiego? mam szczęśliwą bransoletkę, którą wszędzie ze sobą noszę i rzeczywiście spotkało mnie wiele dobrych rzeczy. może zwykły talizman, ale jakoś ciężko mi się z nią rozstać.
Obserwuj wątek
    • seth.destructor Re: moc przedmiotów 15.05.14, 22:04
      I co, modlisz się do bransoletki i palisz jej ogarek?
    • altz Re: moc przedmiotów 16.05.14, 19:32
      ewka8419 napisał(a):
      > myślicie, że istnieje coś takiego? mam szczęśliwą bransoletkę, którą wszędzie z
      > e sobą noszę i rzeczywiście spotkało mnie wiele dobrych rzeczy. może zwykły tal
      > izman, ale jakoś ciężko mi się z nią rozstać.

Jasne, że jest. Przechowuje się prezenty od kogoś, taka rzecz poprawia samopoczucie bo pozwala łatwiej wspominać. Ładne rzeczy też nam poprawiają nastrój. W inne moce nie wierzę. :-)
      • ewka8419 Re: moc przedmiotów 24.05.14, 13:16
        Moc może być dobra i zła. Zaczęłam się zastanawiać, że ta zła moc jakoś bardziej przyciąga do siebie ludzi. Trafiłam na coś takiego: www.facebook.com/pages/Inanna/1452521271660426?fref=ts lekko mnie to przeraziło. Że ktoś wierzy, że nieszczęścia mogą być zapisane w biżuterii. I przenosić się na innych ludzi.
        • torado Re: moc przedmiotów 25.05.14, 11:48
          a dla mnie wiara w moc talizmanów to taki efekt placebo. Talizmany powodują, że nasze nastawienie jest pozytywne (mam talizman i wierzę, że on daje mi moc) a wtedy więcej rzeczy się udaje, a nawet jak się nie udają, to nie podchodzimy do tych nieudanych rzeczy jak do porażek...a czyż nie oto w życiu chodzi...Czyli mamy pozytywne nastawienie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka