Gość: tago-mago IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:55 co wy, polacy, myślicie o swej najbardziej upierdliwej mniejszości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
komandos57 Re: czy cyganie są źli? 24.08.04, 23:00 Gość portalu: tago-mago napisał(a): > co wy, polacy, myślicie o swej najbardziej upierdliwej mniejszości? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Sam jestem cyganem.I co,zem upierdliwy czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
ivek --------- 25.08.04, 13:30 upierdliwą mniejszością w Polsce są ksenofoby i rasiści. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: --------- 25.08.04, 13:39 ivek napisał: > upierdliwą mniejszością w Polsce są ksenofoby i rasiści. 'Mniejszoscia'? A ile polackich matek i ojcow byloby wniebowzietych, gdyby corka przyszla z czarnym/cyganskim/arabskim/itd narzeczonym na niedzielny obiad? zaciekawione Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: --------- 25.08.04, 13:45 ziemiomorze napisała: > ivek napisał: > > > upierdliwą mniejszością w Polsce są ksenofoby i rasiści. > > 'Mniejszoscia'? A ile polackich matek i ojcow byloby wniebowzietych, gdyby > corka przyszla z czarnym/cyganskim/arabskim/itd narzeczonym na niedzielny > obiad? > > zaciekawione Nie interesuje mnie gdyby, tylko przypadki w ktorych taki ziec zostal odrzucony. Sadze, ze duzo ludzi deklaruje takie pielkowziecie nie majac w ogole stycznosci z obcokrajowcami. A na ile szacujesz taka wiekszosc? rowniez zaciekawiony Aj. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: --------- 25.08.04, 13:46 > A na ile szacujesz taka wiekszosc? 97 %, tak na oko. Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: --------- 25.08.04, 13:59 ziemiomorze napisała: > > > A na ile szacujesz taka wiekszosc? > > 97 %, tak na oko. Cholera to by bylo zbiezne z innymi szacunkami (komandosa 96%) niedobrze... Ja jestem optymista wiekszym zdecydowanie. Aj. Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: czy cyganie są źli? 25.08.04, 15:16 dziwnie formulujesz pytanie, ale ok... przez wiele lat, tam gdzie mieszkalem, mieszkali w poblizu cyganie, nie raz spalily im sie domy i nie raz zosstali pobici, ale... za kazdym razem bylo to wynikiem zlapania cygana podczas kradziezy albo podczas sprzedawania ukradzionych obok sasiadowi rzeczy, za zaczepianie kobiet i grozenie nozem, za straszenie dzieci.... cyganie, ktorych spotykalem na miescie, straszacy nozami, zebracy, majacy poukrywane kupe kasy, wymuszajace pieniadze baby poprzez zastraszenie kobiet czy dzieci, cyganie straszacy facetow nozami i tnacy im kurtki, cyganskie dzieci smarujace gownem drzwi sasiadom, bo nakrzyczeli na nie, syf i smrod w mieszkaniach, gzie 15 osob w kawalerce (nie wiem jak) mieszkalo, i tak troche jeszcze tego, tak wiec zdanie o cyganach, przynajmniej tych z wwy mam jak najgorsze, ale... spotkalem cyganow tez innych, czescy cyganie, mieszkalismy u nich kika dni, i bylo bezpiecznie i wesolo, ..tak wiec.. rozni sa cyganie Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: czy cyganie są źli? 25.08.04, 15:30 Hmm wiesz J_ar mieszkam w kraju w ktorym ludzie nie wiedza, ze ich sasiedzi trzymaja dzieci w beczkach po kapuscie, znam na pewno kogos kto znal bezposrednio smalcownika, codziennie mijam nalogow roznego sortu, ale jak sobie czytam gazety i spotykam sie z ludzmi, to sa tez porzadni ludzie. A niech jakis Londynczyk wyrobi sobie poglad na temat naszych rodakow na podstawie tych opisanych ponizej serwisy.gazeta.pl/df/1,34471,2229737.html ? Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: czy cyganie są źli? 25.08.04, 16:31 hhehe..no tak, ale ja w wwie porzadnych cyganow nie spotkalem i nie czytalem nawet o nich ;) Odpowiedz Link Zgłoś