Dodaj do ulubionych

Plugawe oblicze

16.07.14, 12:30
Afryka to miejsce gdzie efekty religijnej indoktrynacji nie zneutralizowane swieckimi wartosciami pokazuja w pelni swoje plugawe oblicze.

Ciemnota, przesądy, zabobony... Gdy „diabeł” zagości w afrykańskiej wiosce, najbardziej cierpią dzieci.

Nagła śmierć rodziców, choroba brata, nieurodzaj... – to wszystko może sprowadzić nieszczęście na zupełnie niewinną osobę, na którą padnie podejrzenie, że jest opętana i odpowiada za niepomyślny okres. Ale nie tylko zbieg okoliczności bywa interpretowany jako działanie siły nieczystej. Zwykłe marzenie senne czy nadpobudliwość dziecka często są równoznaczne z jego kontaktami z szatanem.

W Nigerii ofiarami takich podejrzeń padają najmłodsi, czasem nawet niemowlęta. Według szacunków w ciągu ostatnich dziesięciu lat w tym afrykańskim kraju o stosowanie czarów oskarżono ok. 15 tysięcy dzieci. Ich los jest wyjątkowo okrutny.

Małe „diablęta”, odrzucane przez ich własne rodziny, muszą uciekać z wiosek, w których się wychowywały. Ale zanim wyrwą się z rąk prześladowców, stają się ofiarami najbardziej wymyślnych tortur, przywodzących na myśl średniowieczne metody walki z czarownicami. (...)

Co skłania ludzi do tak niewyobrażalnego okrucieństwa wobec dzieci? Paradoksalnie nie jest to tradycyjna wiara ich przodków, ale... skutek chrystianizacji.

m.interia.pl/facet/news,nId,450882
Obserwuj wątek
    • hansii Plugawe oblicze durnej tradycji 16.07.14, 20:04
      bardotka35 napisał(a):
      > Co skłania ludzi do tak niewyobrażalnego okrucieństwa wobec dzieci?
      Paradoksalnie nie jest to tradycyjna wiara ich przodków, ale... skutek chrystianizacji.

nie. jest to DURNA - tradycyjna wiara ich przodkow.

w okresie europejskiego kolonializmu bywalo lepiej.
      przynieslismy im nie tylko linie kolejowe, ale i troche porzadku i kultury.
      - teraz to sie wszystko cofnelo.

PS. pamietaj o twojej wobec mnie obietnicy:

>" Hansil
      > Ostatni mój post do ciebie"

podzial zadan miedzy nami jest taki:
      - ja ci mowie - jak jest, a ty przyjmujesz to do AKCEPTUJACEJ wiadomosci.

tfu(j) Hansi.
      • bardotka35 Re: Plugawe oblicze durnej tradycji 17.07.14, 01:53
        Artykuł jest obszerny. Cóż powtarzają chrześcijanie średniowiecze w afryce. No cóż czy Islam zdolny jest do takiego bestialstwa i czy dziwią islamistów wypowodzi iż chrześcijaństwo to barbarzyńcy. Podczas krucjat na oczach islamskich kobiet chrześcijanie na rożnie piekli ich dzieci, a teraz co robią...

Tego typu "religijne" obrazki to od pewnego czasu norma w tej części Afryki. Niektórzy twierdzą wręcz, że dla wielu kaznodziejów liczba wykrytych diabłów w ludzkim ciele jest dowodem ich wartości. Tym duchowny "świętszy", im więcej wskaże opętanych. Takie praktyki podnoszą prestiż Kościoła i przyciągają do niego jeszcze więcej zwolenników. Czasem sami kapłani biorą udział w torturowaniu opętanych. Według niektórych doniesień, zdarzały się przypadki wyjątkowo wymyślnych okrucieństw, jakich dopuszczali się chrześcijańscy pasterze, np. piłowania dziecięcych ciał.
        • hatroha katolicyzm w Afryce 17.07.14, 02:16
          Jest jeden problem, który wypacza ten temat.
          Chrystianizacja Afryki przynosi taki sam efekt jak wprowadzanie demokracji do państw arabskich. To fikcja.
          W mojej ocenie wynika to z "hojności". Jeszcze nie dawno w Polsce mówiło się, że jak ktoś ma księdza w rodzinie to z głodu nie umrze. Przypuszczam, że stąd się bierze postęp, wzrost.

Co gorsza konwersja religijna dokonuje się bez apostazji pierwotnej wiary i stąd mamy duchowieństwo w sutannach, które tak naprawdę praktykuje voodoo.

Daleki jestem od łączenia tych mordów z religiami. W Afryce napie...ją się bo ...jest to spalona ziemia. Żaden kwiat nie ma prawa tam rosnąć, nawet gdyby każdego dnia na kolanach chodził do Częstochowy.
          Przykład, w jednym tylko państwie afrykańskim 700 tysięcy dzieci do lat 5 umiera z głodu, 40% ma hiv.
          Religia? to tylko "polityczna łatka" by mieć powód by kogoś zabić
          • hatroha ... 17.07.14, 03:56
            Przeczytałem kilka razy ten artykuł. Szczerze powiedziawszy nie widzę tam żadnego chrystianizmu. To że ktoś macha biblią i egzorcyzmuje dzieci które jedzą ludzkie mięso nie znaczy, że ma coś wspólnego z religią chrześcijańską, tym bardziej katolicką.
            Widać to szczególnie przy problemach z Ebolą.

albo to:
            "Jeśli dziecko w wieku poniżej dwóch krzyki w nocy, płacze i jest zawsze gorączkowa z pogorszenia stanu zdrowia on lub ona jest sługą szatana"
            -która religia chrześcijańska się pod tą zasadą podpisze?
            ŻADNA!!!
            A ty chcesz podpiąć pod to cały chrystianizm
            - pogięło?

===>Tool - Vicarious<===
            Angelspit - "100%" / ACDC - "Black Ice"
            Faith No More - "Kindergarten"
            HIROMI UEHARA - "Place To Be"
            • bardotka35 Re: ... 17.07.14, 05:34
              hatroha

To ma ścisły związek z chrześcijaństwem, dopóki europa nie uwolniła się od kleru, to u nas działy się podobne rzeczy. Jak katolicy najechali indian, działy się takie same rzeczy. Podczas krucjat gdzie katokicyzm pokazał że jest gorszy od islamy to samo.

Wszędzie gdzie wszedł kościół mamy powtórki z rozrywki, jak wydarzenia z Tutsi i Hutu gdzie podpuszczeni przez kler, mordowali maczetami własne dzieci i własne córki. Podobnie kler obecnie dzieli polaków że jeden drugie by zatłukł, ale jesteśmy już bardziej cywilizowani.

W krajach islamu i na bliskim wschodzie nie zadziała demokracja, bo do demokracji trzeba by dojrzało społeczeństwo, w demokracji gdzie liczy się jednostka a nie tyrania kolektywistycznych religii. Za to my nie cofnimy się w rozwoju społecznym o co walczy kler.

• hatroha Re: ... 17.07.14, 05:50
                Inaczej oceniam tą sytuację, dla mnie religia jest tam wyłącznie tłem i nie przypominam sobie by kiedykolwiek w historii Europy działy się takie rzeczy jak teraz a Afryce.
                • hatroha moje zdanie: 17.07.14, 05:54
                  www.psz.pl/tekst-7238/Afryka-Islam-Ekspansja-islamu-w-Afryce-parawan-czy-cywilizacyjny-podboj
                  • bardotka35 Re: moje zdanie: 18.07.14, 07:48
                    hatroha
                    W europie działy się jeszcze gorsze rzeczy pod wpływem tej religii, nie tylko kobiety masowo torturowano również dzieci i zwierzęta, koty palono na stosie, łamano i stąd się wzieła Czarna zaraza zabijająca 1/3 europy. Dlatego że koty jadły szczury a jak je mordowano w imię..diabła..to szczury i ich pchły miały wypas . W afryce więcej jest katolików niż islamistów i ostatnio był wątek o tym że chrześcijanie wymordowali islamistów w afryce.
                    • hatroha Re: moje zdanie: 18.07.14, 12:55
                      Teleportujesz we właściwy sposób historię na obecne chrześcijaństwo a dzisiejsze czasy mają sie nijak do tego co wtedy było. Dziś muzułmanizm zachowuje się jak chrześcijaństwo w czasach o których piszesz.
                      Mam w sobie przekonanie, że jesteś dziwką, która skrobie się co pół roku a teraz kościół ci tego zabronił, więc skaczesz mu do oczu.
                      Zastanawia mnie twoja fobia, stąd się wzięła. Dodam, że wszyscy na tym forum to widzi.
                      • bardotka35 Re: moje zdanie: 18.07.14, 14:16
                        hatroha
                        Trzeba było do szkoły chodzić na historie to byś zrozumiał dlaczego w oczach islamu katolik to barbarzyńca. Islam jest nowocześniejszy i tym bardziej tolerancyjnieszy od czarnej bestii. A ty żyjesz jeszcze w państwie z wartościami świeckimi bo europa zbrodniarza w oświeceniu wywaliła za burtę. Kler jest szkodliwy pod każdym kątem, zobacz co się non stop tu dzieje i do jakich tragedii dochodzi z ręki św CHAZANÓW vel Mengele itd.
                        • hansii dlaczego islam - to (ra)barbar ? 18.07.14, 14:56
                          bardotka35 napisał(a):
                          > Trzeba było do szkoły chodzić na historie to byś zrozumiał dlaczego w oczach is
                          > lamu katolik to barbarzyńca.

Nie trzeba chodzic to szkoly, tylko wystarczy pojechac do ktoregos z krajow islamskich (z wyjatkiem Turcji) , by sie przekonac, ze islam to barbarzynstwo , a delikatniej mowiac (ra)barbar
                          i jest na poziomie Chrzescijanstwa sprzed 800 lat.

Zero praw kobiet itd...

Ludzie ci to tu tlumacza, a ty brzenczysz, as usual, swoje nonsensy.
                          • bardotka35 Re: dlaczego islam - to (ra)barbar ? 18.07.14, 15:04
                            ryuuk.mobile.salon24.pl/405458,czarna-smierc-brud-szczury-i-podatki
                            • hansii zbrodnie islamu: 18.07.14, 17:15
                              wiadomosci.monasterujkowice.pl/?p=8650
                        • hatroha Re: moje zdanie: 20.07.14, 05:10
                          Islam o którym mówisz nie istnieje...
                          • hatroha Re: moje zdanie: 20.07.14, 05:21
                            Popierając islam trzeba
                            -albo brać za to kasę
                            -albo być kurwą
                            -albo byc totalną idiotka
                            • hatroha Re: moje zdanie: 20.07.14, 05:27
                              www.youtube.com/watch?v=xFn0o4lRRWI
                              • bardotka35 Re: moje zdanie: 20.07.14, 07:47
                                hatroha
                                Gdzie w polsce widzisz islam który terroryzuje polaków? Tak to jest jak ulega się propagandzie nienawiści katolickich portali. Katolstwo szaleje zmanipulowani walczą z urojonym wrogiem.

• hatroha Re: moje zdanie: 25.07.14, 06:05
                                  Tak to jest jak masz majty a oczach.
                                  W poslce nie ma jeszcze takiego problemu jak w Europie, ale nie przypominał sobie by za mojego życia katolik dokonał mordu rytualnego na kobiecie. A w Polsce islam zaliczył już takie gwałconko i ukamieniowanko i podcinanko w jednym...
                                  • bardotka35 Re: moje zdanie: 25.07.14, 12:04
                                    Hatroha
                                    Dlaczego nie pójdziesz na fronde tam mają buraki właśnie takie zaburzenie, walczą z islamem którego w polsce wogóle nie ma w sferze społecznej, machają motyką na słonce a my tu będziemy pisać a fanatyźmie katolickim, w szpitalach katającym pacjentów itd.
                                    • hatroha Re: moje zdanie: 25.07.14, 12:33
                                      Każdy fanatyzm wg mnie trzeba exterminować, bez znaczenia czy to jest katolicyzm czy muzułmanizm.

Dlaczego nie idę? Bo mi odpowiada tylko militarne rozwiązanie tego problemu. Na poziomie globalnym. Czyli zamiast kopać jakiegoś pijanego muzułmanina w tunelu dworcowym wolałbym wysadzić w powietrze osiedle muzułmańskich wieżowców. Wysadzić meczety w Europie i zrównać Mekkę (najlepiej wpierw zagazować, zbeszcześcić, później zdefragmentować termojądrowa bombą).
                                      • bardotka35 Re: moje zdanie: 25.07.14, 13:15
                                        Każdy fanatyzm wg mnie trzeba exterminować, bez znaczenia czy to jest katolicyzm czy muzułmanizm.

Dlaczego nie idę? Bo mi odpowiada tylko militarne rozwiązanie tego problemu. Na poziomie globalnym. Czyli zamiast kopać jakiegoś pijanego muzułmanina w tunelu dworcowym wolałbym wysadzić w powietrze osiedle muzułmańskich wieżowców. Wysadzić meczety w Europie i zrównać Mekkę (najlepiej wpierw zagazować, zbeszcześcić, później zdefragmentować termojądrowa bombą).

No proszę konsekwecje portalu fronda.
                                        • hatroha Re: moje zdanie: 25.07.14, 15:25
                                          Gdyby nie ty, nie wiedziałbym że taki portal istnieje

Widzę, że jesteś bardziej zorientowana w sytuacji niż tai radykalista jak ja. No gratuluje, jedną ręką robisz dziary na dłoni a drugą się leczysz.
                                          Ty to masz zaburzenia.
                                          • bardotka35 Re: moje zdanie: 25.07.14, 17:18
                                            Ha
                                            Piszesz brednie dokładnie z frondy, tam też tak wariują z nienawiści fanatyczni katolicy. Oddawna tłumacze że kler podpuszcza na nieistniejący problem, ale zmanipulowana tłuszcza nawet tu robi sobie fronde 2.
                                            • hatroha Re: moje zdanie: 25.07.14, 19:07
                                              A ty jesteś z Al Jazeera ?
              • hansii Barbie, troche cie spuscic z oczu 18.07.14, 08:23
                i juz zaczynasz szalec.

tymczasem Chrzescijanstwo ma sie do islamu - jak poduszka m sie do d...

do tej pierwszej mozna sie przytulic, a te druga conajwyzej przeleciec.

- po starannym umyciu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka